Gazete Vatan Logo

Lobiler olmasa uzaya çıkardık!

Bakan Çağlayan Gezi direnişi böyle yorumladı: 'Lobiler olmasaydı uzay gemisi yapardık!'

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Gezi direnişini yorumladı: “Spekülatörü, lobisi, bankacısı koalisyon kurmuş. 28 Şubat, 27 Nisan olmasaydı bugün Türkiye uzay gemisi yapardı” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin hızlı büyümesinden rahatsız olan bazı kesimlerin, “Türkiye’yi IMF kapısında 1.5 milyar dolar için tek ayak üstünde bekleyen ülke” rolü biçtiklerini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın sert çıktığı faiz lobisine yüklenen Çağlayan, “Spekülatörü, lobisi, bankacılıkla koalisyon kurulmuş durumda. Ama güçleri yetmeyecek. 28 Şubat, 27 Nisan olmasaydı bugün Türkiye uzay gemisi yapardı” diye konuştu.

Çağlayan, Mersin’de icraatlarını değerlendirerek Gezi Parkı protestolarına dikkat çekti. Çağlayan, “Türkiye’nin şahlanışından rahatsız olanlar oldu ve olacak. Muslukları kesilen faiz lobisi ve taşeronları da bundan rahatsız oluyorlar” dedi.

Çağlayan, faiz lobisinin son 30 yılda faizleri yükselterek, istikrarı bozarak ülkeyi borçlu hale getirerek Türkiye’ye 1.5 trilyon dolar fatura çıkardığını söyledi.

Bu rakamın Türkiye’nin milli gelirinin 2 katına denk geldiğini belirten Bakan Çağlayan, “10 yılda mali disiplini sağlamasaydık, 642 milyar lira daha faiz olarak cebimizden çıkacaktı. Faiz lobisinin nasırına bastık” yorumunu yaptı.

Diz üstü pozisyonda tutamazlar

“Türkiye’yi diz üstü pozisyonda tutmak isteyen dış güçlerin heveslerinin kursağında kalacağını” ifade eden Çağlayan, şöyle devam etti:

“Dışarıdan emir alan ülke yok artık. Bankalar bankacılık yapsınlar. Başka işler yapan bankalar var. Türkiye’de en çok onlar para kazanıyor. Onların derdi faizleri daha fazla yükseltmek, Türkiye’yi iliklerini kadar sömürmek. Elimizde kayıtları var. İşini kötü yapan için söylüyorum. Faiz lobisinin oyuncuları haline gelmesinler.”

Haberin Devamı