Gazete Vatan Logo

KYK memur alımları için başvurular başladı! KYK başvurusu nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 1044 personel alacağını duyurmuştu. KYK memur alımları için başvurular dün itibariyle başladı. Peki KYK başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

KYK memur alımları için başvurular başladı! KYK başvurusu nasıl yapılır?

Merakla beklenen KYK memur alımları için 81 ilde sözlü sınavlar yapılacak. KYK başvurusu 5 Nisan'da başlayacak ve 14 Nisan'da sona erecek. İşte KYK başvurusunun nasıl, ne zaman ve nereden yapılacağı sorularının cevapları...

KYK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 5 Nisan ile 14 Nisan saat 23.59’a kadar yapılabilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığının Personel Alımı Online Başvuru Sistemi üzerinden başvuru yapılabilecek. Aşağıdaki bağlantıdan başvuru yapabilirsiniz.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvuru formuna yüklenecek belgeler şunlardır: diploma veya mezuniyet belgesi veya YÖK onaylı denklik belgesi, erkek adaylar için askerlik durumuna ilişkin e-Devlet kapısı üzerinden alınan askerlik durum belgesi, vesikalık fotoğraf, son altı ay içinde çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayabilecek nitelikte olacaktır.

Adaylar başvuru formunda görev yapmak istedikleri ili belirteceklerdir. Her aday sadece bir il tercihinde bulunabilecek ve sıralamaya girmesi durumunda başvuruda bulunduğu il için sınava alınacaktır.

Haberin Devamı

Sözlü sınavlar 16 ilde yapılacak. 81 il için sözlü sınav illerine aşağıdaki bağlantıdaki kılavuzdan ulaşabilirsiniz. 601 kadın alım ve 443 erkek alım için tüm illerin kontenjanlarına aşağıdaki resimden ulaşabilirsiniz.