Gazete Vatan Logo

Kürsüden son kez çağrı yaptı!

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş 'Biz Taksim'e çıkmak isteyenlerle birlikte olacağız' dedi.

Kürsüden son kez çağrı yaptı!



Çözüm sürecine değinen Demirtaş, "İmralı’ya gidemiyoruz. Heyetimiz adaya gitme konusunda maalesef ciddi dirençlerle karşılaşıyor. Makul olmayan gerekçelerle görüşme ertelendi. Önümüzdeki hafta gidilecek ancak ne kadar gerçekleşeceği konusunda tereddütlerimiz var. Önümüzdeki hafta sonrası görüşme süreci kesilmiştir diyeceğiz. Ailesi, avukatları, partimiz gidemiyor. Bu ciddiyetsiz tavrı hükümet derhal terketmelidir. Heyetin gidişi konusunda ciddi bir engelle karşılaşıyoruz" dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİYLE YARI DİKTATÖRLÜK RESMİLEŞECEK"

Dar bölge seçim sistemi ile ilgili olarak Demirtaş, "Sümülasyon yapıp kağıt, bilgisayar üzerinden teknik hesaplara girmelerinden anlaşılan; ’en az oyla en fazla milletvekili nasıl çıkarırız?’ AKP şuan bunun derdine düşmüştür. Her gün oy kaybediyorlar. Yüzde 7-8 oy hile ile alınmıştır. Başbakan bu düşüşün farkındadır. Madem kendine güveniyorsun, o zaman barajı sıfırlayalım. Partilere eşit propaganda imkanı tanıyalım, bakalım ne olacak, neden korkuyorsun? Madem dar bölgede ısrarcısının o zaman yerinden yönetim modellerine bakalım. Başkanlık Sistemiyle, yarı diktatörlüğün resmileşeceği, adım atım planı ve projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor. Ağustos ayında başkan değil Cumhurbaşkanı seçilecek. O cumhurbaşkanı koltuğunu hayal ediyorsan, kolay gerçekleşmeyecek, çantada keklik olmadığını göreceksin. Çankaya yollarının öyle düz olmadığını, öyle kolay olmadığını göreceksin" diye konuştu.

"KİMSE KENDİNİ ÇANKAYA HAYALLERİNE KAPTIRMASIN"

Demirtaş, "Şimdiden kimse kendini Çankaya hayallerine kaptırmasın. Kampanya başladığında göreceksin" dedi.

"BAŞBAKAN BU İNADI VE ISRARINDAN VAZGEÇMELİDİR"

1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasının yasaklanması ile ilgili olarak Demirtaş, "Sayın Başbakan bu inadı ve ısrarından vazgeçmelidir. Biz Taksim’e çıkmak isteyenlerle birlikte olacağız." diye konuştu.

BDP-HDP BİRLEŞMESİ

BDP-HDP bütünleşmesine de değinen Demirtaş, önümüzdeki hafta BDP’nin HDP çatısı altında faaliyetlerini yürütme kararı aldıklarını söyledi.



Haberin Devamı