Gazete Vatan Logo

Kritik görüşme 2 saat sürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko ve AB temsilcileri, Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk'teki bir araya gelerek gece geç saatlere kadar Ukrayna'daki durumu ve Donbass’da hayatın normale dönmesini görüştüler.

Olumlu geçtiği belirtilen görüşmeler neticesinde varılan anlaşmalara göre yakın zamanda ülkenin doğusundaki ateşin durdurulması için bir plan hazırlanacak, Rusya, Ukrayna ve AGİT temsilcilerinden oluşan temas grubu faaliyetlerine devam edecek.

Rus haber ajansı Ria Novosti’nin verdiği habere göre, hiçbir politikacı ve analistin beklemediği bu görüşmede Putin ve Poroshenko ilk kez yaklaşık iki saat boyunca müzakere masasında görüşme gerçekleştirdi. İki lider daha önce Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın çabaları sonucu Haziran ayında Normandiya’da gerçekleşen törende ayaküstü bir araya gelmiş ve on dakika kadar görüşmüştü.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı basın danışmanı Dmitriy Peskov, Rusya, Ukrayna ve AGİT temsilcilerinden oluşan temas grubunun çok yakın bir zamanda toplanacağını ve tüm heyet katılımcıların aynı seviyede olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Temmuz ayının sonunda düzenlenen temas grubunun görüşmelerinde Rusya’nın Ukrayna Büyükelçisi Mikhail Zurabov, Ukrayna’nın eski Devlet Başkanı Leonid Kuçma ve AGİT’in resmi temsilcisi Heidi Tagliavini katılmıştı.