Gazete Vatan Logo

KDV indirimi sürekli olsun

Mobilya sektöründe KDV’nin Eylül sonuna kadar % 18’den % 8’e düşürülmesi hem satışları hem istihdamı artırdı. Sektör çalışanları, hareketliliğin devam etmesi için indirimin de sürekli olmasını istiyor

KDV indirimi  sürekli olsun

3 Şubat’ta yürürlüğe giren, Eylül ayı sonunda sona erecek olan mobilyada KDV’nin yüzde 18’den 8’e indirilmesi sektöre hareketlilik getirdi. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, uygulamanın mobilya sektörüne olumlu katkı sağladığını belirterek, “KDV indiriminin sektöre canlılık kazandırdığı rakamlardan da anlaşılıyor. İndirimin net bir şekilde karar verilip devam etmesinden yanayız. 30 Eylül’den itibaren yüzde 8 KDV oranının kanunlaşması gerekiyor. Devlet büyüklerimiz bu konuda gereğini yapacaktır. Mobilyacılarımızın taleplerini alıyorlar. KDV indirimi uygulamasıyla satışlarını artıran mobilyacılarımız, ülkemizin büyümesine destek verecektir” dedi.

% 40 satış artışı

KDV indirimi ile satışların yüzde 40 oranında arttığını belirten Mobilya Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektöründe 20 bin civarında ek istihdam sağlandığının da bilgisini verdi ve ekledi: “Zaten dolaylı olarak 500 bin kişi istihdam eden bir sektörüz. Son 15 yılda mobilya sektörü hem katma değerini yükseltti hem de dünya pazarından pay aldı. Hem nicelikten hem nitelikten çıkış sağladı. Hükümetimizden bir talebimiz olmuştu, bunun KDV ile düzeltilebileceğini belirttik. 2010 yılında bunun faydasını gördük. 2010 yılında hem ticaret arttı hem de katma değer yükseldi .”

Haberin Devamı

Kayıt dışı azaldı
bankacılık Üst Kurulu’nun verdiği rapora göre mobilya sektörünün banka kartıyla satışı oranının yüzde 6.5 arttığını söyleyen Güleç, “Bu mobilya sektörünün daha fazla kayıt altına geldiğini gösterir. İhracatın önü açıldı. Tekstil sektörü gibi kalıcı olmasını talep ediyoruz. KDV’nin Türkiye’deki imalat sektörü için maliyet unsuru haline geldiğini ve uluslararası rekabeti zorladığını görüyoruz” dedi.