Gazete Vatan Logo

Kayıp uçakla ilgili inanılmaz iddia

Malezya, 8 Mart'ta başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere 227 yolcusu ve 12 kişilik mürettebatıyla havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolan uçağı arama çalışmalarına katılan ülke sayısının 25'e yükseldiğini açıkladı. Pilotla ilgili ise şok bir iddia ortaya atıldı.

Kayıp uçakla ilgili inanılmaz iddia

Savunma Bakanı Hishammuddin Hüseyin, gazetecilere yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının Orta Asya'dan Hint Okyanusu'na genişletildiğini belirterek, Başbakan Necip Rezak'ın Bangladeş, Türkmenistan, Kazakistan ve Hindistan yönetimleriyle görüştüğünü ayrıca 22 ülkenin büyükelçiliklerinin bilgilendirildiğini ifade etti.



Ulaştırma Bakanı da olan Hüseyin, arama çalışmalarını derinleştirmek amacıyla güzergahtaki ülkelerden uydu ve radar verileri, hava değerlendirmeleri gibi bilgilerin talep edildiğini belirterek, çalışmalara katılan ülke sayısının 25'e çıktığını kaydetti.



Bu arada Malezyalı yetkililer Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Pakistan, Bangladeş, Hindistan, Çin, Burma, Laos, Vietnam, Tayland, Endonezya Avustralya ve Fransa ile temasa geçti.



PİLOTLA İLGİLİ İLGİNÇ İDDİA

Öte yandan, 18 bin saat uçuş deneyimi olduğu bildirilen 53 yaşındaki pilot Zaharie Ahmed Şah'ın uçak simülatörünü kendisinin yaptığı ve sosyal paylaşım sitesi olan Youtube'da ilgili bir videonun bulunduğu belirtildi. İngiliz Daily Mail gazetesi manşetten yayımladığı haberde, kaptan pilot Ahmed Şah'ın siyasi protesto nedeniyle uçağı kaçırdığını iddia etti.



Ahmed Şah'ın ülkenin muhalif liderlerinden Enver İbrahim'i desteklediği iddia ediliyor.

ERKEK YARDIMCISINA TECAVÜZLE SUÇLANMIŞTI

Uçağın kaybolmasından bir gün önce ülkede, bir erkek yardımcısına fiili livatayla suçlanan ve Yüksek Mahkemede beraat eden muhalefet lideri Enver İbrahim, Temyiz Mahkemesince suçlu bulunmuştu.

Yardımcı pilot Farik Abdul Hamid'in ise 2011'de Puket'ten Kuala Lumpur'a uçarken, kuralları ihlal ederek iki Güney Afrikalı kadını kokpit bölümüne davet ettiği iddia ediliyor.

Soruşturma kapsamında bugün, pilot Zaharie Ahmed Şah ve 27 yaşındaki yardımcı pilot Farik Abdul Hamid'in başkent Kuala Lumpur'daki evlerinde arama yapılmıştı.

Boeing 777 yolcu uçağının 8 Mart'ta Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere 227 yolcusu ve 12 kişilik mürettebatla havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolmasından bu yana çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

Kaybolmadan önce son kez Güney Çin Denizi üzerinde görülen uçağın, batıda Malakka Boğazı'na doğru rotasını değiştirdiği ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı