Gazete Vatan Logo

Katar ve Türk ordusunun askeri tatbikatı başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, zırhlı personel taşıyıcıların sahne aldığı tatbikata 250 askerle katılıyor. Türkiye, tatbikat nedeniyle askeri üsse hafif silahlar da gönderdi

Katar ve Türk ordusunun askeri tatbikatı başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Katar Silahlı Kuvvetleri arasındaki Doha'da yapılan askeri tatbikata 250 Türk askeri katılıyor. Tatbikatta zırhlı personel taşıyıcıları da yer alıyor. Türk medyasında yer alan haberlerde tatbikat nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doha'daki Türk askeri üssüne hafif silahlar da gönderdiği belirtildi.

5 Haziran tarihinden bu yana Suudi arabistan'ın başını çektiği ülkeler tarafından tecrit edilen Katar'daki Türk üssü, krizin patlamasından birkaç gün sonra hayata geçirilmişti.

S.Arabistan'la birlikte Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Doha yönetiminden istediği 13 maddelik talep listesinde, Türk üssünün kapatılması da yer alıyordu. Ancak Katar taleplerin hiçbirini kabul etmedi.

Üssün yanı sıra talepler arasında İran ile diplomatik ilişkilerin seviyesinin düşürülmesi, dört Arap ülkesinin (Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri) terörist saydığı kişilerin iade edilmesi, Doha merkezli El Cezire televizyonunun faaliyetlerine son verilmesi gibi şartlar yer alıyor.

Haberin Devamı

Türkiye, krizin başından bu yana Katar'ın yanında yer alıyor. Halihazırda Katar'daki süpermarketlerde Türk ürünleri satılıyor.