Gazete Vatan Logo

Katar cana can katar

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 2022’ye kadar Katar’a 140 milyar dolarlık yatırım yapılacağını belirterek, “Daha fazla pay almak istiyoruz. Şirketlerimiz bu fırsatı kaçırmasın. Önümüz çok açık” dedi

Katar cana can katar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2022’ye kadar Katar’da 140 milyar dolarlık yatırım yapılmasının öngörüldüğünü belirterek, “Daha fazla pay almak istiyoruz. Şirketlerimiz da bu fırsatı kaçırmasın” dedi.

Müjdeyi Al Sani verecek

Hisarcıklıoğlu, Katar’ın başkenti Doha’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa bin Jassim Al Thani ile basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Körfez Bölgesi’nin Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, işadamlarının bu bölgede yatırım yapılmasını istediklerini söyledi.

Katar’da düzenlenen 2. KOBİ’ler Konferansı’na 2 ülkeden yaklaşık 400 işadamının katıldığını anlatan Hisarcıklıoğlu, Katar Başbakanı Abdullah Bin Nasir Al Sani tarafından kabul edildiği sırada kendisine ‘Türkiye’ye yeni bir proje müjdesi vereceğiz’ ifadesini kullandığını aktardı. Hisarcıklıoğlu, söz konusu yeni projeye ilişkin “Projeyi Başbakan açıklayacak” şeklinde konuştu.

Katar’ın Türkiye’de önemli yatırımlarının olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“6.5 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu. Son dönemde Katar devleti büyük inşaat projelerinde Türk müteahhitlerine avantajlar sağlıyor. Türkiye- Katar önümüzdeki süreçte daha büyük işleri birlikte yapacağız. Üç aşamalı planımız var... Birincisi Türkiye-Katar arasındaki ticareti artırmak. Şirketlerimizi ticari partner yapmak. İkincisi Katarlı dostlarımızın ülkemizdeki daha fazla şirkete ortak olmasını sağlamak. Üçüncüsü Katar’ın 2030 ekonomik dönüşüm programı var. İmalat sanayi ve turizmde güçlü ülke olmak istiyorlar. Biz de bu konuda tecrübemizi aktarmak istiyoruz.”

Dünya Kupası fırsatı

Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk inşaat sektörüne Katar’da yatırım yapmaları çağrısında bulunarak, “2022’ye kadar Katar 140 milyar dolarlık yatırım öngörülüyor. 2022 FIFA Dünya Kupası maçları Katar’da oynanacak. Bu bizim için de

önemli. Dünya Kupası ilk defa Müslüman ülkede oynanacak. Daha fazla pay almak istiyoruz. Şirketlerimiz bu fırsatı kaçırmasın. Önümüz çok açık burada” dedi.

Haberin Devamı

Tekfen 7 milyar dolara deniz yolu yapacak

Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Khalifa bin Jassim Al Thani, Başbakan Al Sani’nin Katar’daki ilk Türk hastanesinin ardından ikincisinin yapılmasını istediğini söyledi. Son yıllarda Türkiye-Katar ticaret hacminin artış gösterdiğini ifade eden Al Thani, Türkiye ile Katar arasında sıkı bir işbirliğinin söz konusu olduğuna dikkati çekti. Türk şirketlerinin ülkesinde önemli projelere başarılı imzalar attığını belirten Al Thani, Türk şirketlere öncelik verdiklerini belirtti. Khalifa bin Jassim Al Thani, şöyle devam etti: “Türk şirketlerinin başarılı örnekleri var. Tekfen kuzey otoyolunu başarılı şekilde tamamladı. Aynı şirketin yapacağı yeni deniz yolunun maliyeti 7 milyar dolar. Katar’ın belirlediği 140 milyar dolarlık yatırımın içinde bu 7 milyar dolarlık proje de var.”