Gazete Vatan Logo

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray: Millet İttifakı sona erdi

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, ''Millet İttifakı''nın seçim sonrasında sona erdiğini açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray: Millet İttifakı sona erdi

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, 24 Haziran sonrası ilk kez toplanan ve seçim sonuçlarını değerlendiren İYİ Parti Başkanlık Divanı Toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

''Millet İttifakı''nın seçim hilelerini aşmak için kurulduğunu belirten Çıray, ''Seçimlerin tamamlanması ile birlikte bu ittifaka gerek kalmamıştır" dedi.

Aytun Çıray, genel idare kurulu üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla yapılacak iki günlük istişare toplantısında partinin bundan sonra izleyeceği yol haritasının şekilleneceğini söyledi.

FAHRETTİN YOKUŞ’UN AÇIKLAMALARI
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un erken seçim konusunda ‘AK Parti ile yasa çıkarılması konusunda işbirliği yapabiliriz’ şeklindeki açıklamasına ilişkin de Çıray, “Sayın Yokuş çok milli bir tavır sergileyerek, ‘Türkiye’nin çıkarları söz konusu olduğunda hangi siyasi parti bu ülkenin çıkarlarına uygun bir yasa getirirse, o yasayı desteklemek İYİ Parti’nin yapıcı muhalefet anlayışının bir gereğidir’ demek istiyor. Kimse burada öküzün altında buzağı aramasın” diye cevap verdi.
Çıray, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde son günlerde sıkça yaşanan kayıp çocuk vakaları ve çocuk istismarıyla ilgili olarak da, “Türkiye günlerdir çocuklarımızın maruz kaldığı insanlık dışı davranışları konuşuyor. Bir ülke çocuklarını koruyamıyor, hatta onları koruyacak yasalar konusunda elini çabuk tutmuyorsa, ne bugünümüz ne de yarınımız güvence altındadır. Çocuklarını, yani geleceğini koruyamayan bir ülkenin bugünü güvende olamaz” diye konuştu.

Haberin Devamı