Gazete Vatan Logo

İşte Almanya'nın konuştuğu Türk bombacı Halil İbrahim D.

Geçtiğimiz hafta Frankfurt yakınlarındaki Oberursel kasabasında evine yapılan baskın sonucu eşi Şenay D. ile birlikte yakalanan Türk kökenli Alman vatandaşı Halil İbrahim D.’nin, Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde El Kaide’nin bir bombacısı ile birlikte eğitim gördüğü belirtildi. Bombacının da Türk kökenli Alman vatandaşı olduğunu açıklayan yetkililer, “Her ikisi de aynı zamanda farmakoloji (ilaç bilimi) seminerine katılmış” dedi.

İşte Almanya'nın konuştuğu Türk bombacı Halil İbrahim D.

Bombacının Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi tarafından 2011 yılında El Kaide’nin propagandasını yapmak, tanıtım filmlerini internetten yaymak ve bir bombanın hazırlanma biçimi hakkında bilgi vermekten iki yıl tecilli hapis cezasına çarptırıldığı da açıklandı.

BİR BÖLÜMÜ TÜRKÇE

Eyalet Kriminal Dairesi yetkilileri, Halil İbrahim ve Şenay D. çiftinin yalnız olmadıklarından hareket ederek, arkalarındaki işbirlikçilerini bulmak için çaba sarf ederken evde bulunan belgeler ve bilgisayardaki incelemelerin günler sürebileceğini belirtti. Evdeki belgelerin bir kısmının Türkçe yazılmış olduğu ve bunların tercüme ettirildiği açıklandı. Evde bulunan cep telefonlarındaki rehber bölümünde, Almanya’da yaşayan Suriye’ye savaşmak için gitmek isteyen ve oradan gelmiş olan çok sayıda aşırı dincinin telefon numaralarının bulunduğu da belirtildi.



HARTZ IV ALIYORMUŞ

Çiftin evine geçtiğimiz çarşamba gününü perşembe gününe bağlayan gece özel tim tarafından baskın yapılmış ve evde özellikli bir boru bomba, G3 tüfeği parçaları ve 100 mermi ile birlikte bomba yapımında kullanılan sıvı maddeler bulunmuştu. Hartz IV sosyal yardımı aldığı ve kimya eğitimi gördüğü belirtilen Halil İbrahim D. ve eşinin bu sıvıları başka birilerine mi vereceği, yoksa kendilerinin mi kullanacağı da yetkililerin araştırdığı bir başka detay.

‘TATP’ TÜRÜ BOMBA

Haberin Devamı

Çift, ev ve yapı malzemeleri satan bir mağazadan tehlikeli sıvı maddeleri alırken, bir satıcının dikkati sayesinde polis tarafından takip altına alınmış ve büyük olasılıkla hedefleri olan binlerce kişinin katıldığı bisiklet yarışından bir gün önce yakalanmıştı. Çiftin aldıkları sıvı maddelerle, bir çok ülkede terör eylemlerinde kullanılan TATP türü bomba yapılabildiği açıklandı.