Gazete Vatan Logo

Irma Kasırgası Florida'ya ulaştı 'Acilen burayı terk edin yoksa...'

ABD geçen hafta Teksas eyaletini vuran Harvey kasırgasının ardından, bu defa bugüne kadar beklenen en büyük kasırga olarak gösterilen Irma Kasırgasına teslim oldu. Kasırganın milyonlarca kişinin tahliye edildiği Florida'ya ulaştığı belirtiliyor.

Irma Kasırgası Florida'ya ulaştı 'Acilen burayı terk edin yoksa...'

ABD, günlerdir beklenen Irma Kasırgasına teslim oldu. Florida başta olmak üzere biçok bölgeyi vuracağı belirtilen Irma Kasırgası nedeniyle bölgede yaşayan 7 milyon kişi dün tahliye edilmişti. Kasırganın kıyı boyunca birçok yerleşim biriminde büyük bir yıkıma yol açabileceği ifade ediliyor.

Amerikalı yetkililer, kasınganın yıkıcı bir etkisi olacağı uyarısında bulundu. Florida'da yaşayan 5.6 milyon kişiye yaşadıkları bölgeyi acilen tahliye etmeleri talimatı verildi.

Yetkililer bugün itibariyle kasırganın Florida'ya ulaştığını açıkladı. Saatteki hızı 300 kilometreyi bulan kasırga nedeniyle bölgedeki birçok hayvanat bahçesi de boşaltılmış durumda.

3,4 MİLYON KİŞİ KARANLIKTA KALDI

Öte yandan Florida'ya elektrik hizmeti veren şirket, Irma Kasırgası'nın yola açacağı tahribat nedeniyle 3.4 milyon müşterilerinin elektrikten mahrum kalabileceği yönünde açıklama yaptı.

'BURAYI TERK EDİN, HAYATTA KALAMAZSINIZ'

Dün 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilme kararının ardından rakam daha da yükseldi. Yetkililer şu ana kadar 6 milyon 300 bin kişinin bölgeyi terk ettiğini açıkladı. Florida valisi dün yaptığı açıklamada 'Burayı hemen terk edin. Hayatta kalamazsınız' uyarısını yapmıştı.

Haberin Devamı

ABD Hava Kuvvetleri bölgedeki tahliye işlemleri için 'Fırtına Avcısı' olarak bilinen WC-130J 'Super Hercules' askeri tahliye uçaklarını gönderdi.

Kasırganın şiddeti kategori dörde yükseltildi. Irma'nın ilk olarak Florida'nın Key West adasını etkisi altına alması bekleniyor. Dün gece 200 binden fazla eve elektrik verilemedi.

MİAMİ'DE UYARILARI CİDDİYE ALMAYANLAR VAR

Florida eyaletinin Miami kentinde yapılan tüm uyarıları ciddiye almayarak, bölgeyi terk etmeyenler de var. HAber ajanslarıan yansıyan karelerde insanlar şiddetli yağmura rağmen sokaklara çıkıp eğleniyor.

Kasırga hafta içinde Karayipler'de 26 can kaybına neden olmuştu. Karayipler'in ardından Küba sahillerini vuran Irma Kasırgası Küba'da büyük hasar yarattı. Küba'nın kuzey sahilerindeki oteller bomboş kaldı.