Gazete Vatan Logo

Irma Florida’yı vurdu...

Tarihte kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası olan Irma, Karayip adalarını vurup en az 24 kişinin ölümüne yol açtıktan sonra Florida eyaleti kıyılarına ulaştı. Kategorisi 4’e yükselen kasırga Florida’daki ilk saatlerinde 4 can daha aldı

Irma Florida’yı vurdu...

Cuma akşamı ve Cumartesi sabahı Küba’da etkili olan Irma Kasırgası, Florida’nın güney ucunda bulunan Key West’e ulaşmadan önce kategori 3’ten kategori 4’e yükseldi. ABD Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEDA), kasırganın vurduğu yerlerde yıkıcı olacağı uyarısında bulundu. Kasırga Küba’ya ulaşmadan önce, Karayip’teki ada ülkelerinde en az 24 kişinin ölümüne yol açtı. Kasırganın altyapıya verdiği hasar nedeniyle bölgede iletişim hatları kesildiğinden, ölü sayısının önümüzdeki günlerde artmasından endişelenirken Florida kıyılarına ulaşır ulaşmaz 1’i şerif yardımcısı 4 kişinin daha hayatını kaybetmesine neden oldu. Geçtiği adalarda büyük yıkıma neden olan kasırgadan şu ana kadar 1 milyon 200 bin kişi etkilendi.

Kaçışlar sürüyor

Irma’nın güzergahı üzerinde bulunan Florida’da 6.3 kişiye evlerini terk etmeleri talimatı verilmişti. Tahliye kararının ardından Florida’dan çıkış yollarında yoğun trafik yaşandı Tahliyelerden önce market rafları, kasırgaya hazırlanan yerel halk tarafından boşaltıldı. Turks ve Caicos adalarını vurup geçen kasırga, Dominik Cumhuriyeti ve Haiti’ye ciddi yağış bıraktıktan sonra Küba’nın kuzeyine ve Bahamaların merkezine ulaşmıştı.

Haberin Devamı