Gazete Vatan Logo
Magazin Her karakterin hikayesi var

Her karakterin hikayesi var

Yaklaşık bir yıldır ön hazırlıkları süren ve bugün Fox ekranlarında izleyici ile buluşacak ‘Dayan Yüreğim’ dizisinin oyuncuları Ece Uslu, Cansel Elçin, Nilay Deniz ve Berk Atan canlandırdıkları karakterleri anlattı. Özellikle güçlü bir senaryoya sahip olduğunu söyledikleri dizi için “Her karakterin bir hikayesi” var dediler

Her karakterin hikayesi var

Bu diziyi kabul etme sebebiniz nedir?

Ece Uslu: Gerçekten çok güzel yazılmış bir senaryo. Tek düşündüren, draması çok zor ve ağırdı. Bu kadar yorgunluğun üstüne acaba çok mu erken diye düşündüm… Ama kendimi işi kabul ederken buluverdim :)

Cansel Elçin: Dizinin oldukça etkileyici bir hikayesi var. Yan hikayeleri de oldukça güçlü. Hikayenin ve ekibin iyi olması benim için çok önemli, böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Partnerim Ece Uslu’yla da uyumlu bir ikili olduğumuzu düşünüyorum.

Nilay Deniz: Senaryo ve oynayacağım karakterin yolculuğundan çok etkilendim.

Berk Atan: Senaryo ve genel hikayeyi ilk okuduğunuzda kalbinize dokunması durumu vardır. Bana tam olarak bu oldu. Sadece kendi karakterimin değil, herkesin hikayesi çok derin ve çok etkileyiciydi. Yapım şirketinin şimdiye dek yapmış olduğu değerli işler, yönetmen koltuğunda Deniz Çelebi Dikilitaş’ın olması ve oyunculuğunu çok önemsediğim Ece Uslu’nun varlığı, hepsi bir araya gelince ‘Ben bu işte olmalıyım’ dedim.

Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

Haberin Devamı

E.U: İki çocuk annesi, evine, eşine bağlı, iyilik meleği bir kadın. Ne yaşanırsa yaşansın kabulleniyor, şükrediyor, ancak hayat ona hiç de adil davranmıyor. “Hayat insanı bu kadar mı sınar” derler ya… İşte Elvan’ı o kadar sınıyor.

C.E: Dizide avukat Fuat karakterini canlandırıyorum. Kendini sosyal davalara adamış, tecrübeli, idealist bir avukat. Kendi ailesiyle problemleri olan bir karakter. İşinde çok başarılı ama karısıyla problemli bir ilişkisi var. Bir kızı var, kızıyla çok iyi anlaşıyor ama karısıyla olan problemleri yüzünden kızı da savruluyor. Fuat’ın yolu Elvan’la kesişiyor.

N.D: Elvan’ın kızıyım. Annesi gibi duru bir güzelliği var. İnatçı, idealist, samimi ve dürüst. Ailesi dağıldıktan sonra kendine, hayata karşı dik durma sözü veriyor. Zevkli ve yetenekli biri. Hayatı, Selim’in başına gelen kaza öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor. Hayata bakışı değişiyor.

B.A: Yaşadığı kaza öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırabiliriz. Hayatın sorumluluğunu üstlenmesine hiç gerek olmamış bir gençken, başına gelenlerden sonra hayatını sorgulamaya başlayan, sonrasında vicdanıyla tanışan ve yüzleşen biri.

Haberin Devamı

Karakterinizde sizi etkileyen ne oldu?

E.U: Hikaye, bugüne kadar alışkın olunan ‘çocukları için mücadele eden anne’ klişesinden çok farklı. Biz, bir kadının hayata dayanma gücünü ve bu gücün nereden geldiğini göreceğiz. Elvan, oynamaktan keyif aldığım bir karakter.

C.E: Fuat’ın hem kendisiyle hem de etrafıyla olan çatışması çok güzel işlenmiş. Senaristlerimizin kalemini çok güçlü buluyorum. Hikayeyi çok güzel yazıyorlar. Ben de işime en az Fuat kadar bağlıyım. İşlerimi sonuna kadar en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Bu yönümüzle benziyoruz diyebilirim.

N.D: Başına gelen her şeye rağmen kararlılığı ve hayata dik duruşu diyebilirim. Bugüne kadar oynadığım karakterlerden farklı biri Seray, beni heyecanlandırdı.

B.A:Dayan Yüreğim’de her karakterin bir hikayesi var. Yaşayan, bildiğimiz, anlayabildiğimiz gerçek karakterler. Benim canlandırdığım Atıf da davranışlarının sebebini anlayabildiğimiz gerçek bir karakter. Atıf zaman içinde geçmişi ve vicdanı arasında bir mücadele verecek. Bu süreç onu kendisinin de bilmediği yanlarıyla tanıştıracak.

Haberin Devamı