Gazete Vatan Logo

Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve aşı masada! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak...

Türkiye'nin gözü Ankara'da yapılan yılın ilk kabine toplantısındaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, sona erdi. Kovid-19'la mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, yerli aşı çalışmaları ve aşı takvimi başta olmak üzere ülke gündemindeki çeşitli konuları ele alınacak. Sokağa çıkma yasakları esnetilecek mi? Hafta içi ve hafta sonu kısıtlamaların ne kadar daha süreceği ele alınacak. Okullarda yüz yüze eğitim ile ilgili yeni karar masada olacak.

Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve aşı masada! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara'da toplanan kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

Vaka ve ölüm sayılarının artışı sonrası uygulanmaya başlayan sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından, vaka sayıları 30 binden 10 binin altına kadar geriledi. 250’yi aşan vefat sayıları da 181’e kadar düştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadeledeki son tabloya ilişkin kabineye bir sunum yapacak.

İthal aşıya ilişkin inceleme süreci, aşılama yöntemi ile uygulamanın nasıl yürütüleceği ve aşı takibi gibi konuların toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer alacağı öngörülüyor. Alınan tedbirlerin sahaya yansıması kapsamlı şekilde incelenecek. Hafta içi ve hafta sonu kısıtlamaların ne kadar daha süreceği ele alınacak. Okullarda yüz yüze eğitim de masada olacak konulardan...

Hukuk ve ekonomi alanlarında reform hazırlığı da Kabine toplantısı başlıkları arasında olacak. Toplantıda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün sunum yapması ve gelinene son aşama hakkında bilgi vermesi bekleniyor.Görüşülecek konular arasında ayrıca güvenlik ve dış politikaya ilişkin son gelişmelerin bulunması bekleniyor.

Haberin Devamı

Toplantıda iç ve dış politikadaki son gelişmeler de mercek altına alınacak. Bu kapsamda Libya, Doğu Akdeniz, Azerbaycan, Suriye ve Irak’taki son gelişmeler ile AB ile ilişkiler masada olacak. ABD’de yaşanan olaylar ve 20 Ocak’ta göreve başlayacak Joe Biden yönetimiyle ilişkiler konusu da görüşülecek.Toplantı sonrası yapılacak basın açıklamasında, Erdoğan’ın 2020 ve 2021 yılına ilişkim mesajlar vermesi de bekleniyor.