Zimbabve

Zimbabve

Son dakika Zimbabve haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Zimbabve ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Zimbabve haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zimbabve

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zimbabve gelişmeleri de dahil olmak üzere 226 zimbabve haberi bulunmuştur. Tüm zimbabve haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) 22 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Etiyopya’da iklim değişikliği ve kuraklık sebebiyle insanların kıtlık ile karşı karşıya kaldığını duyurdu.
1.01.2024 Dünya
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak amacımız; İsrailli ve Filistinlilerin yan yana, barış içinde yaşadığı, huzurun ve güvenin hâkim olduğu bir iklimin tesisidir. Bunu başarmamız lazım. Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barışın temini için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
17.11.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nde gerçekleştirilen 'Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru' programıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
19.09.2023 Gündem
Zimbabve Bayrağı Anlamı Nedir? Zimbabve Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Zimbabve Bayrağı Anlamı Nedir? Zimbabve Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Zimbabve aynı zamanda Zimbabve Cumhuriyeti olarak da bilinmektedir. Zimbabve, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. Afrika kıtasının güney kısmında bulunmakta olan Zimbabve ülkesinin bayrağında ise şeritler halinde bulunan çizgiler, üst kısımda bulunan kırmızı yıldız ve Zimbabve Kuşu bulunmaktadır. Bayrakta bulunan şeritler ise yedi eşit parçaya bölünmüştür. Zimbabve bayrağında yeşil renk, sarı renk, kırmızı renk ve siyah renk yer almaktadır. 
17.09.2023 Eğitim
Putin: 25 ila 50 bin ton tahılı Afrika’ya ücretsiz verebiliriz
Putin: 25 ila 50 bin ton tahılı Afrika’ya ücretsiz verebiliriz Vahdet AYAZ, (DHA)- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da düzenlenen Rusya-Afrika Ekonomik ve İnsani Forumu’nda yaptığı konuşmada, 3-4 ay içinde 25 ila 50 bin ton tahılı Afrika’da 6 ülkeye ücretsiz olarak gönderebileceklerini söyledi.
27.07.2023 Dünya
382 Alan Kodu Nereye Ait? +382 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
382 Alan Kodu Nereye Ait? +382 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? Alan kodları sayesinde gelen telefonların hangi ülke ya da şehirden telefon geldiğini anlamak mümkündür. Ancak birçok kişi yaşadığı şehir ve ülke dışındaki yerlerin alan kodlarını bilmemektedir. Bunların da sık sık internetten araştırıldığı görülür. 382 alan kodu da bunlardan biridir. 382'nin hangi şehre ve hangi ülkeye ait olduğunu merak edenler oldukça fazladır. Hemen internet üzerinden araştırarak doğru yanıtı bulurlar. 
28.05.2023 Yaşam
Türkiye-Suriye görüşmesi! Bakan Çavuşoğlu tarih verdi
Türkiye-Suriye görüşmesi! Bakan Çavuşoğlu tarih verdi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Suriye-Rusya arasında gerçekleştirilmesini beklenen üçlü görüşmeye ilişkin, "Şubat ayı başında görüşme olabilir" dedi.
12.01.2023 Gündem
Kocasını en yakın arkadaşıyla bastı! Cinsel organını kesip zehirledi
Kocasını en yakın arkadaşıyla bastı! Cinsel organını kesip zehirledi Zimbabve’de yaşayan 33 yaşındaki Janet Ekpe isimli bir kadın kocasının kendisini yakın arkadaşıyla aldattığını öğrenince korkunç bir intikam planına imza attı. Kocasının ihanetini affetmeyen kadın eşinin yemeğine zehir koydu. Ardından ise eşinin cinsel organını keserek çöpe attı. Olay dünya basınında geniş yankı uyandırdı.
31.12.2022 Dünya
Kanlı Elmas filmi konusu ne? Kanlı Elmas filmi ne anlatıyor? İşte Kanlı Elmas İMDB puanı!
Kanlı Elmas filmi konusu ne? Kanlı Elmas filmi ne anlatıyor? İşte Kanlı Elmas İMDB puanı! Elmas savaşlarını keskin yorumu ve konusuyla sömürüyü kamuoyunun gözüne sokan drama türündeki Kanlı Elmas (Blood Diamond) Hollywood yapımı politik filmler arasında yerini alıyor. 2006 yapımı filmde, Leonardo DiCaprio’nun oyunculuğu ile göz doldururken, hikayesi ile çocuk askerlerin nasıl kullanıldığı ile ilgili politik bir yüzleşme örneği olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Kanlı Elmas filmi konusu ne? Kanlı Elmas filmi ne anlatıyor? Kanlı Elmas filmi ne zaman, nerede çekildi? Kanlı Elmas filmi oyuncuları kim? İşte Kanlı Elmas İMDB puanı!
6.12.2022 Kültür Sanat
Dünya erkekler günü ne zaman, neden kutlanıyor? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları!
Dünya erkekler günü ne zaman, neden kutlanıyor? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları! 19 Kasım Dünya Erkekler Günü nedir, ne zaman ve neden kutlanıyor? Dünya Erkekler Günü, Birleşmiş Milletlerin de desteklediği bir gündür. 2016 yılında pek çok ülke tarafından kabul edilen Dünya Erkekler Günü, 19 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. İşte 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları...
19.11.2022 Gündem
Görevden almalar ve atamalar Resmi Gazete'de
Görevden almalar ve atamalar Resmi Gazete'de Belçika ve Zimbabve Büyükelçileri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
28.06.2022 Gündem
Yeni büyükelçiler belli oldu! Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Yeni büyükelçiler belli oldu! Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Bazı büyükelçilerin görev değişikliğiyle ilgili atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran Zagreb Büyükelçisi oldu. Brüksel Büyükelçiliği'ne Bekir Uysal, İslamabad Büyükelçiliği'ne de Mehmet Paçacı atandı. Listede 36 isim bulunuyor. İşte yeni karara göre atanan büyükelçiler...
6.04.2022 Gündem
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı? “Üçüncü ülke vatandaşı nedir? ve “Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?” sorularına yanıt aranıyor. Rusya, üçüncü ülkelere beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) de tahıl ihracatını geçici olarak yasakladı.
15.03.2022 Dünya
Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor?
Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor? Rusya Ukrayna savaşı kritik bir boyuta geldi. Ukrayna'da savaş koşulları iyice ağırlaştı. Rus askeri konvoyu Kiev ve Harkov'u kilometrelerce çevreliyor. Rusya'nın gizli operasyon gücü Wagner'i devreye sokacağı hatta paralı Wagner askerlerinin çatışmalara girdiği iddiaları da var. Peki, Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor? İşte detaylar…
11.03.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş faiz mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş faiz mesajı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Afrikalı gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz indirimiyle ilgili konuşarak, "Bir diğer açıklanan karar daha var. O da faizin özellikle yüz baz puan tekrar düşürülmüş olması. Tabii muhalefet ve malum çevreler bizim faizdeki bu tür kararlılığımızı asla kabullenemiyorlar. Ama ben de Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak faize karşı olduğumu bu göreve geldiğimden beri hep söyledim. Çünkü faiz zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Eninde sonunda biz bu enflasyonu göreve geldiğimde nasıl düşürdüysek, o zaman 4 puana kadar indirdik, yine düşüreceğiz. Ama ben vatandaşımı faize ezdirmeyeceğim. Bakın bugün Amerika enflasyonda çok ciddi bir sıkıntının içerisinde. Avrupa aynı şeklide ciddi bir sıkıntının içinde. Türkiye’de de faizciler ne yazık ki bu işi savunmanın gayreti içerisinde. Ben de diyorum ki biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz ve milletimizi faize ezdirmeyeceğiz. İnşallah en kısa zamanda da enflasyon aşağı inmeye başlayacak. Çünkü faiz sebep, enflasyon neticedir." dedi.
19.12.2021 Siyaset
Kanada, yurtdışından gelen tüm yolculara test zorunluluğu getirdi
Kanada, yurtdışından gelen tüm yolculara test zorunluluğu getirdi Kanada, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yurtdışından gelen tüm yolculara seyahat öncesi negatif sonuçlu test zorunluluğu getirirken, 10 ülkesiye uygulanan seyahat yasağını ise kaldırdı.
17.12.2021 Dünya
İngiltere'den son dakika seyahat yasağı kararı! 11 ülkeyi listeden çıkardı
İngiltere'den son dakika seyahat yasağı kararı! 11 ülkeyi listeden çıkardı İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, kırmızı seyahat listesinden 11 ülkenin çıkarıldığını duyurdu.
14.12.2021 Dünya
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı...
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı... Dünya omicron varyantıyla ilgili gelişmeleri anbean takip ediyor. Pfizer/BioNTech aşısını geliştiren bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin İngiliz Times gazetesine koronavirüs süreci ve Omciron varyantıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
11.12.2021 Dünya
Polonya 7 ülkeden uçuşları durdurdu
Polonya 7 ülkeden uçuşları durdurdu Polonya, koronavirüsün Omicron mutasyonu nedeniyle Bostwana, Esvatini, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve’ye olan uçuşları durdurarak, Avrupa Birliği (AB) dışından gelen yolcular için karantina süresini 14 güne çıkardı.
29.11.2021 Dünya
Kabus devam ediyor! Omicron varyantı bir ülkeye daha sıçradı!
Kabus devam ediyor! Omicron varyantı bir ülkeye daha sıçradı! İspanya’da, Güney Afrika’dan başkent Madrid’e gelen 1 yolcuda koronavirüsün Omicron mutasyonu tespit edildi.
29.11.2021 Dünya
İngiltere'de 3’üncü Omicron vakası tespit edildi
İngiltere'de 3’üncü Omicron vakası tespit edildi İngiltere’de Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron vaka sayısı 3’e yükseldi.
28.11.2021 Dünya
THY'den seyahat kısıtlamasıyla ilgili son dakika açıklaması
THY'den seyahat kısıtlamasıyla ilgili son dakika açıklaması THY'den seyahat kısıtlamasıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Omicron (Nu) varyantı tedbiri kapsamında 5 ülkeden Türkiye'ye seyahat kısıtlaması kararıyla ilgili Türk Hava Yolları yolcuları uyardı.
27.11.2021 Ekonomi
İngiltere'de Omicron alarmı!  Birçok ülke kırmızı listeye alındı
İngiltere'de Omicron alarmı! Birçok ülke kırmızı listeye alındı Koronavirüsün Güney Afrika’da keşfedilen ve Omicron adı verilen yeni mutasyonu İngiltere’de 2 kişi de tespit edildi.
27.11.2021 Dünya
KKTC, 7 Afrika ülkesinden gelen yolculara sınırlarını kapatıyor
KKTC, 7 Afrika ülkesinden gelen yolculara sınırlarını kapatıyor Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron nedeniyle 29 Kasım’dan itibaren Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik’ten gelen yolcuların KKTC'ye girişlerini bir sonraki duyuruya kadar durdurma kararı aldı.
27.11.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Zimbabve ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zimbabve haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.