Yüz Tanıma Sistemi

Yüz Tanıma Sistemi

Son dakika yüz tanıma sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüz tanıma sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüz tanıma sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüz Tanıma Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüz tanıma sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 177 yüz tanıma sistemi haberi bulunmuştur. Tüm yüz tanıma sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Polislere yaka kamerası mı takılacak? Polislere kamera takılacak mı?
Polislere yaka kamerası mı takılacak? Polislere kamera takılacak mı? Tüm polislere 2025 yılı itibarıyla yaka kamerası takılacağı açıklaması sonrası Polislere yaka kamerası mı takılacak? Polislere kamera takılacak mı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
29.02.2024 Gündem
'Rockçı' teröristin planı tutmadı! Kılıktan kılığa girdiler
'Rockçı' teröristin planı tutmadı! Kılıktan kılığa girdiler DEAŞ ve PKK'lı teröristlerin yeni yöntemi deşifre oldu. Polisi atlatmak için kılıktan kılığa giren teröristlerin görüntüleri dikkat çekti.
5.10.2022 Gündem
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer nasıl yakalandı? Faruk Fatih Özer kimdir?
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer nasıl yakalandı? Faruk Fatih Özer kimdir? Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’un turistik kenti Vlora’da yakalandı. Gözaltına alınan Özer, Türkiye’ye iade edilecek. Faruk Fatih Özer kırmızı bültenle aranıyordu. Özer’in 40 bin yıl hapsi isteniyor. Peki, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer nasıl yakalandı? Faruk Fatih Özer kimdir? Faruk Fatih Özer ne kadar dolandırdı? İşte detaylar…
31.08.2022 Gündem
Kütahya İl Özel İdaresi, kritik noktalara son teknoloji güvenlik kamera sistemi kuruyor.
Kütahya İl Özel İdaresi, kritik noktalara son teknoloji güvenlik kamera sistemi kuruyor. Kütahya İl Özel İdaresi, kritik noktalara son teknoloji güvenlik kamera sistemi kuruyor.
8.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Yüz tanıma sisteminden PKK üyesi olduğu belirlendi
Yüz tanıma sisteminden PKK üyesi olduğu belirlendi Afyonkarahisar'da yabancı kişilere yönelik uygulamada kimliğini vermek istemeyen Suriye uyruklu M.Y.'nin, yüz tanıma sistemi ile PKK/PYD üyesi olduğu ortaya çıktı.
21.01.2022 Gündem
Yenilenen Forester yolda!
Yenilenen Forester yolda! İç ve dış tasarımı yenilenen ve iyileştirilmiş teknolojik özelliklere kavuşan Subaru Forester e-BOXER yüksek standart donanım seviyesi ile Türkiye’de satışa sunuldu.
30.11.2021 Otomobil
Facebook duyurdu! Bir milyardan fazla kullanıcı etkilenecek!
Facebook duyurdu! Bir milyardan fazla kullanıcı etkilenecek! Facebook, yüz tanıma sistemini gelecek haftalarda kapatmayı ve bir milyardan fazla kullanıcının yüz tarama verilerini silmeyi planladığını duyurdu.
2.11.2021 Bilim ve Teknoloji
ÖSYM'den flaş elektronik sınav açıklaması! İstanbul, Ankara, İzmir... Binlerce öğrenciyi kapsıyor...
ÖSYM'den flaş elektronik sınav açıklaması! İstanbul, Ankara, İzmir... Binlerce öğrenciyi kapsıyor... ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Ankara, İstanbul, İzmir'in ardından bu yıl hizmet vermeye başlayan Adana'daki merkezle elektronik sınav (e-sınav) kapasitesinin 6 bine ulaştığını belirterek, "Adaylarımızın sınavlara erişimini kolaylaştırmak için bölgesel olarak e-sınav merkezlerinin sayısını artırmayı hedefliyoruz." dedi.
23.09.2021 Eğitim
Alibaba'nın yüz tanıma sistemi için flaş iddia!
Alibaba'nın yüz tanıma sistemi için flaş iddia! Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın geliştirdiği yüz tanıma sisteminin yazılımında Uygur Türklerini özel olarak ayıran bir kod olduğu iddia edildi.
17.12.2020 Bilim ve Teknoloji
New York'ta metroda istismar girişimi
New York'ta metroda istismar girişimi ABD’nin New York kentindeki metro istasyonunda bir kişi, 25 yaşındaki bir kadına tecavüz girişiminde bulundu. New York polisi video ve fotoğraflarını yayınladığı zanlıyı kısa sürede yakaladı.
31.08.2020 Dünya
Algoritmaların ırkçılığı yeniden gündemde
Algoritmaların ırkçılığı yeniden gündemde ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd'un öldürülmesi ile bütün dünyada ırkçılık karşıtı protestolar artarken, yapay zeka temelli algoritmaların sahip olduğu ırkçı ön yargılar da tekrar dünyanın gündemine geldi.
20.06.2020 Bilim ve Teknoloji
TBMM'de iki büyük değişiklik!
TBMM'de iki büyük değişiklik! TBMM’de bir yıldır sürdürülen teknolojik ve bina altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, projelerin hayata geçirilmesini yakından takip ederken, Genel Kurul’da da önemli değişiklikler planlanıyor. Bunların başında Başkanlık Divanı’nın solunda konumlanan milletvekili kürsüsünün yerinin değiştirilmesi geliyor.
13.06.2020 Gündem
Manisa'da lise öğrencisinden yapay zeka ile yoklama projesi
Manisa'da lise öğrencisinden yapay zeka ile yoklama projesi Manisa Fen Lisesinde bir öğrencinin geliştirdiği yüz tanıma sistemi ile yoklama sistemi TÜBİTAK'a sunuldu
13.02.2020 Bilim ve Teknoloji
TBMM'nin güvenliği 'yüz tanıma sistemi' ile güçlendi
TBMM'nin güvenliği 'yüz tanıma sistemi' ile güçlendi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) alınan yeni güvenlik önlemleri kapsamında 'yüz tanıma sistemi' devreye girdi.
2.11.2019 Gündem
Samsung Galaxy Book S tanıtıldı
Samsung Galaxy Book S tanıtıldı Samsung, dün gece gerçekleştirdiği ve Unpacked adını verdiği etkinlikte Galaxy Note ve Galaxy Note 10 Plus model telefonlarıyla birlikte Galaxy Book S model yeni nesil bilgisayarını görücüye çıkardı.
8.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Çiftlik sahibine dehşet yaşattılar!
Çiftlik sahibine dehşet yaşattılar! Muğla'da keçi besiciliği yapan Ramazan Bulut'u (55) çırılçıplak soyup, fotoğraflarını çeken ve domuz bağı ile bağladıktan sonra, hayvan satışından kazandığı 80 bin lirasını gasbettikleri ileri sürülen 2 kişi, jandarmanın kurduğu özel ekip tarafından İstanbul Küçükçekmece'de bindikleri metroda yakalandı.
5.07.2019 Yaşam
Japonya yabancılar için havalimanlarına yüz tanıma sistemi kuruyor
Japonya yabancılar için havalimanlarına yüz tanıma sistemi kuruyor Japonya'da ülkeye gelen yabancı ziyaretçilere yönelik 6 havalimanındaki kapılara "yüz tanıma sistemleri" kurulacağı bildirildi.
2.07.2019 Dünya
Mersin'de film gibi firar
Mersin'de film gibi firar Mersin E Tipi Kapası Cezaevi'nde açık görüş sırasında ikizi ile yer değiştirerek firar eden cinayet zanlısı, polisin ve infaz koruma memurlarının operasyonuyla yakalandı.
27.06.2019 Yaşam
Meclis’e ‘yapay zekâlı’ sanal çit
Meclis’e ‘yapay zekâlı’ sanal çit Meclis'in güvenlik önlemleri, yapay zekâya sahip sanal çit ve yüz tanıma sistemiyle arttırılıyor.
2.06.2019 Gündem
TBMM'de yüz tanıma sistemli önlem
TBMM'de yüz tanıma sistemli önlem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) DHKP-C ile bağlantıları tespit edilen 2 kişinin güvenlik görevlisini rehin almaya kalkışmasının ardından güvenlik tedbirleri gözden geçirildi. Bu kapsamda özellikle ziyaretçi girişlerinin gerçekleştiği TBMM Dikmen Kapısı'na yüz tanıma sistemi yerleştirilecek. Test aşamasında olan sistem, TBMM'ye toplu girişlerde güvenlik görevlilerine büyük kolaylık sağlayacak. Sistemle ayrıca, TBMM kapısında yapılan eylemlere katılanlar taranıp, GBT'leri çıkarılacak, şüpheli kişiler tespit edilecek.
28.05.2019 Siyaset
Bir ilk gerçekleşiyor! Pasaporttan yüz tanıma sistemi ile geçiş başladı
Bir ilk gerçekleşiyor! Pasaporttan yüz tanıma sistemi ile geçiş başladı Dünya’da birçok havalimanında kullanılan parmak izi ve yüz tanıma ile pasaport kontrolünden geçmeyi sağlayan Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi deneme amaçlı olarak Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda hizmete girecek.
8.05.2019 Ekonomi
Aylık kazançları 400 bin lira! Sahte hayat avcısı...
Aylık kazançları 400 bin lira! Sahte hayat avcısı... Sosyal medyada sayısı her geçen gün artan dolandırıcılık ve sahte hesaplara karşı bir Türk yazılımcı harekete geçti. Bursa’da bir firmada üst düzey yöneticilik yapan yazılımcı, geliştirdikleri ‘yüz tanıma sistemi’ ile sosyal medyada sahte fotoğraflarla insanları kandırmaya çalışan hesapları deşifre ettiklerini söyledi. Bu yüzden tehditler aldığını söyleyen yazılımcı, “Çünkü dolandırıcıların aylık kazancı 400 bin TL’yi bulabiliyor” dedi.
23.04.2019 Gündem
Honor 8A Türkiye'de satışta
Honor 8A Türkiye'de satışta Çinli Huawei'nin markalarından biri olan Honor, kullanıcı kitlesini genişletmeye devam ediyor. Türkiye pazarına da giren şirket, yeni telefonu Honor 8A'yı Türkiye pazarına sundu.
20.03.2019 Bilim ve Teknoloji
Yüz tanıma sistemine 'özel hayatın gizliliği' engeli
Yüz tanıma sistemine 'özel hayatın gizliliği' engeli Antalya 2. İdare Mahkemesi, Akdeniz Üniversitesine bağlı hastanede yüz tanıma sistemiyle mesai kontrolü yapılmasının ‘özel hayatın gizliliği’ ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle hukuka uygun olmadığına karar verdi.
5.12.2018 Ekonomi
Çin’in yüz tanıma sisteminden güldüren hata
Çin’in yüz tanıma sisteminden güldüren hata Çin, tüm ülkeyi kapsayacak yüz tanıma sistemi geliştiriyor. Şimdilik belli bölgelerde kullanılan sistem komik bir hataya imza attı.
26.11.2018 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Yüz Tanıma Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüz tanıma sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.