Yoksulluk

Yoksulluk

Son dakika yoksulluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yoksulluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yoksulluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yoksulluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yoksulluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.088 yoksulluk haberi bulunmuştur. Tüm yoksulluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Afeti takip eden haftalarda ve aylarda dünyanın en iyi iyileştirmesini gerçekleştirdik. Afetzedelerin yanında olduk, destek verdik. Taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmadan geçici barınmaya her konuda 115 milyar liralık kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde toplu açılış töreninde konuştu. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık. Belediyemizin ve kamu kurumlarının kapılarını kimseye kapatmadık." dedi.
19.03.2024 Gündem
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü! Adana'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.
14.03.2024 Adana
Faiz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Faiz İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Faiz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Faiz İle İlgili Hadisi Şerifleri... Faiz ve faizin zararları ile ilgili dinimizde pek çok hadis bulunmaktadır. Bu hadislerin anlamları doğru bilinirse faizden de bir o kadar uzak durulacaktır. Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Faiz yiyen, veren, yazan ve şahitlik yapanların durumu birbirine benzer." (Müslim) en bilinen hadisler arasında yer almaktadır. 
16.01.2024 Dini Bilgiler
Cimrilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Cimrilik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Cimrilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Cimrilik İle İlgili Hadisi Şerifleri... Cimrilik genellikle eli sıkı olmak anlamına da gelir. Cimri insanlarla ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. İslam dininde genellikle hadisler sayesinde tavsiyelerde bulunulmaktadır. Hadislerde cimri insanların Allah'ın rahmetinden uzak olacakları düşünülür. Cimriliğin de zenginliği azaltan bir hastalık olarak da bilinir.
16.01.2024 Dini Bilgiler
Rüyada Saçında Bit Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Saçın Bitlenmesi Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Saçında Bit Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Saçın Bitlenmesi Nasıl Yorumlanır? Zenginliğe işaret olarak rüyada bit görmek ifade edilir. Özellikle rüya sahibinin iş hayatı ya da gelecek yükte bir para ile birlikte zengin olacağı yönünde delalet eder. Yapacağı ticaret işleri veya şöhret olma doğrultusunda elde edeceği yüksek kazançları anlatmaktadır.
14.01.2024 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri etkinliğinde açıklamalarda bulundu. TBMM'den terörü kınayan bildiriye imza atmayan CHP ve DEM'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz." dedi.
25.12.2023 Gündem
Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Uzun hikaye göçmen bir ailenin başından geçenleri anlatan kitaplar arasındadır. Mustafa Kutlu tarafından yazılmış olan Uzun hikaye kitabı 1940'lı seneleri anlatmaktadır.
25.12.2023 Eğitim
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı Milyonlarca çalışan merakla bu haberi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı ilk toplantı tarihini duyurdu. Öte yandan Asgari ücret ne kadar olacak? Masadaki rakam belli oldu, işte zam oranı...
1.12.2023 Çalışma Hayatı
2024 Türkiye kehanetleri! Nostradamus ve İbni Arabi’ye göre 2024 yılında Türkiye’de ve dünyada neler olacak?
2024 Türkiye kehanetleri! Nostradamus ve İbni Arabi’ye göre 2024 yılında Türkiye’de ve dünyada neler olacak? Nostradamus ve İbni Arabi’nin 2024 yılı kehanetleri belli oldu. 2024 için az bir süre kalırken önümüzdeki yılın kehanetleri yeniden gündeme geldi. Zaman zaman kehanetleriyle öne çıkan Nostradamus ve İbni Arabi 2024 yılı için de dikkat çekici kehanetlerde bulundu. Kehanetler arasında kuraklık ve yoksulluk yer alırken, ölümlerin de artacağına işaret edildi. İşte Nostradamus ve İbni Arabi’ye göre 2024 yılında Türkiye’de ve dünyada neler olacak? Sorusunun yanıtı ve 2024 Türkiye kehanetleri…
29.11.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Temel hedefimiz Balkanlarda istikrarın sağlanması
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Temel hedefimiz Balkanlarda istikrarın sağlanması TBMM Başkanı Kurtulmuş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, içinde bulunan üniversitenin kuruluş günlerini, hatta kuruluşundan önceki günlerini hatırlayan birisi olarak 20 yılda ne kadar büyük mesafe alındığını ne kadar verimli sonuç elde edildiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
2.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye ateşkes tepkisi! 'Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye ateşkes tepkisi! 'Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım!' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 8. Aile Şurası'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AB 'Henüz ateşkes çağrısı yapamayız' diyor. Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım. Hiçbir zaman sizin gibi bu tür vahşetlere seyirci kalmadım. Ağız birliği etmişçesine saldırılara koşulsuz destek veriyor. Gazzeli mazlumların hayat hakkını yok sayıyor. Ne oldu insan hakları? Orada neler yazıyor, bakmıyor musunuz? İşlerine geldikleri için bakmazlar çünkü akan kan Müslüman kanı... Buradan soruyorum AB'nin ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmeli, daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekir." ifadelerini kullandı
26.10.2023 Gündem
Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor! Boşanma davaları ile ilgili emsal karar: Erkek kusurlu değil
Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor! Boşanma davaları ile ilgili emsal karar: Erkek kusurlu değil Yargıtay, boşanma davaları ile ilgili emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Erkek eşin bağımsız konut sağlamaması ve kadın eşi ailesinin yanına bırakması eylemleri kadının kişilik haklarına saldırı teşkil etmez" dedi.
15.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi. Sivillere saldırıyı asla kabul etmeyiz." dedi.
13.10.2023 Gündem
27 sene önce öldürülmüştü! Ünlü rapçi Tupac cinayetinde yeni gelişme!
27 sene önce öldürülmüştü! Ünlü rapçi Tupac cinayetinde yeni gelişme! 27 yıl önce ABD'nin Las Vegas kentinde silahlı saldırıda öldürülen rap müziğinin sevilen ismi Tupac Shakur cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Cinayete ilişkin bir kişi, Las Vegas polisi tarafından tutuklandı.
30.09.2023 Magazin
Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu
Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin, bir boşanma davasında kadına nafaka bağlanmasına yönelik mahkeme kararını, “kadının kaynanasına hakaret ettiği” gerekçesiyle bozduğu ortaya çıktı.
24.09.2023 Yaşam
Nafaka ile ilgili emsal karar! Bunu yapanın nafakası bağlanmıyor
Nafaka ile ilgili emsal karar! Bunu yapanın nafakası bağlanmıyor Nafaka ile ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Nafaka ile ilgili yanlış bilinen ve merak edilen ayrıntıları Avukat Cansen Erdoğan açıkladı. Erdoğan, yoksulluk nafakası ile ilgili konuşarak, "Eğer nafaka talep eden eş daha ağır kusurluysa ve geçimini sağlayabiliyorsa nafaka talep edemez" şeklinde konuştu.
22.09.2023 Gündem
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Biden, "Çin’i izole etmiyoruz. Çin ile rekabet çatışmaya dönüşmemeli." dedi.
19.09.2023 Dünya
Nafaka mağdurlarını ilgilendiren dikkat çeken detay! “Tek seferde toplu halde ödeyebilirsiniz”
Nafaka mağdurlarını ilgilendiren dikkat çeken detay! “Tek seferde toplu halde ödeyebilirsiniz” Avukat Mücahit Şahin, artık süresiz nafaka yerine bazı kriterler sağlandıktan sonra bir kereye mahsus toplu nafaka ödemesi yapılabileceğini söyledi.
1.09.2023 Gündem
Orhan Kemal Eserleri Nelerdir? Orhan Kemal Eserleri'nin Özellikleri
Orhan Kemal Eserleri Nelerdir? Orhan Kemal Eserleri'nin Özellikleri Orhan Kemal 1914 yılında Adana'da doğdu. Babası Milletvekili ve Bakandı ancak bir komploya karıştığından şüphelenilmesi üzerine Türkiye'den kaçmak zorunda kaldı. Aile bir süre Suriye'de, ardından Beyrut'ta yaşadı. Kemal, askere gitmeden önce, siyasi görüşleri nedeniyle beş yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla sonuçlanınca, çeşitli garip işler yaptı.
24.08.2023 Kültür Sanat
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları 4000 yıllık tarihi geçmişiyle, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan, Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği,  Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği şehir Trabzon tarihi ve doğa güzellikleriyle dillere destan olmayı sürdürüyor. Peki, Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
14.08.2023 Gündem
Tekel saldırısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu! Neden Esenyurt? sorusuna uzmanlardan cevap
Tekel saldırısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu! Neden Esenyurt? sorusuna uzmanlardan cevap Sık sık şiddet olaylarıyla gündeme gelen İstanbul’un ilçesi Esenyurt, 2 kişinin öldürüldüğü tekel saldırısıyla Türkiye’nin gündemine oturdu. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede güvenlik alt yapısının eksik olduğunu savundu. Uzmanlara göre silaha kolay ulaşmak şiddet olaylarının artışında etkili.
1.08.2023 Gündem
Türk-İş'ten açlık sınırı açıklaması: Temmuz ayında 11 bin 658 liraya çıktı
Türk-İş'ten açlık sınırı açıklaması: Temmuz ayında 11 bin 658 liraya çıktı Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Temmuz ayı verilerine göre, 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırını 11 bin 658 lira, yoksulluk sınırını ise 37 bin 974 lira olarak duyurdu.
31.07.2023 Ekonomi
Süresiz nafakada ‘kriter’ çıkmazı! Aile fonu oluşturulsun
Süresiz nafakada ‘kriter’ çıkmazı! Aile fonu oluşturulsun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, süresiz nafaka uygulamasının kabul edilebilir olmadığını belirterek uygulama üzerinde çalıştıklarını söyledi. Göktaş’ın uygulamayı adil bulmadığına ilişkin açıklamasını uzun süredir gündemde bulunan süresiz nafakayı yeniden tartışmaya açtı.
31.07.2023 Gündem
Yargıtay'dan tüp bebek kararı: Boşanma nedeni sayılıyor
Yargıtay'dan tüp bebek kararı: Boşanma nedeni sayılıyor Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen eşinin tedavisinden kaçınan, ona ilgisiz davranan kocayı ağır kusurlu buldu.
21.07.2023 Gündem
GYODER’den kiraları düşürecek formül
GYODER’den kiraları düşürecek formül Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, erişilebilir kiralık konut sorununa çözüm bulmak için, kamu-özel iş birliğinde geliştirdiği ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ni tanıttı. Arsa maliyetini ortadan kaldıran model ile uzun dönemli kiracılık mümkün olacak. Kamusal kiraya veren yapısı ile uygun fiyatlı kiralık konutlar üretilecek. Hızlanması gereken kentsel dönüşümün de önü açılacak.
20.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yoksulluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yoksulluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.