Yoksul

Yoksul

Son dakika yoksul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yoksul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yoksul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yoksul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yoksul gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.488 yoksul haberi bulunmuştur. Tüm yoksul haberleri aşağıda listelenmiştir.
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir?
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir? İmarathane kelimesi tarihi metinlerde sıklıkla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. İmarathane, Osmanlı Devleti döneminde yoksullara yardım etme amacı ile oluşturulmuş olan hayır kurumları olma özelliğine sahiptir. İmarathane aynı zamanda imaret olarak da bilinmektedir. İmarathaneneler tarafından verilen hizmet kurulduğu günlerden sonraki zamanlarda değişiklik göstermiştir. 
22.04.2024 Gündem
Sadece Ramazan ayında verilen vacip olan sadaka nedir? Sadece Ramazan ayında verilen sadaka çeşidi hangisidir?
Sadece Ramazan ayında verilen vacip olan sadaka nedir? Sadece Ramazan ayında verilen sadaka çeşidi hangisidir? Ramazan ayında verilen sadaka ne, sadece ramazan ayında verilen sadaka hangisidir? Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala, Müslümanlar’ın ibadetleri arasında yer alan Sadaka-i Fıtır için yapılan araştırmalar da arttı. İslam dinine göre, Ramazan Bayramı'nın birinci günü tan yerinin ağarmasıyla birlikte vacip olan Sadaka-i Fıtır, Ramazan ayı içinde de verilebiliyor.
7.03.2024 Ramazan
Tabhane Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı İmparatorluğunda Tabhane Ne İş Yapar?
Tabhane Nedir, Özellikleri Nelerdir? Osmanlı İmparatorluğunda Tabhane Ne İş Yapar? Osmanlı Devleti sahip olduğu kurumlar ile tarihte her zaman yer edinmeyi başarmıştır. Çünkü kurumların sahip oldukları özellikler devlette sağlam bir yapı oluşturmaktaydı. Tabi bazı kurumlar ise halkın yararına olan ve özel yapısıyla dikkat çeken yerlerdi.
4.02.2024 Gündem
Yoksul filminin Leyla'sı Şehnaz Dilan gençlik iksirini bulmuş gibi! Şehnaz Dilan'ın son hali şaşırttı!
Yoksul filminin Leyla'sı Şehnaz Dilan gençlik iksirini bulmuş gibi! Şehnaz Dilan'ın son hali şaşırttı! Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Yoksul'da Leyla olarak tanıdık onu. Ya da Umut Sokağı filminde Kadir İnanır'ın "Bizim sevgimizde tezahürat yoktur, bizim sevgimiz nah buradadır" dediği kadın olarak. Türk sinemasının güzel aktristi Şehnaz Dilan'dan bahsediyoruz. Unutulmaz filmlerde rol alan Şehnaz Dilan'ın son halini görenler inanamıyor.
17.01.2024 Televizyon
MHP lideri Devlet Bahçeli: Sınırda huzur hattı kurulmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: Sınırda huzur hattı kurulmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Terör saldırılarına sert tepki gösteren Bahçeli, "Türkiye'nin geleceği için huzur hattı kurulmalı ve bu hatta sinek bile sokulmamalıdır." dedi. ABD'nin teröre destek sağladığını söyleyen Bahçeli, "ABD sözde müttefik ama Türkiye'ye yapmadığı kötülük kalmamıştır. ABD'yi sorgulamak demek terörü sorgulamak demektir." ifadelerini kullandı. Konuşmasında yerel seçimlere ilişkin mesajlar da veren Bahçeli, " 31 Mart'ta İstanbul muradına kavuşacaktır. Büyüklük taslayanlardan kurtuluş 31 Mart'ta olacaktır. " dedi.
16.01.2024 Gündem
Yılın en iyi oyuncusu Lionel Messi
Yılın en iyi oyuncusu Lionel Messi 2023 Ballon d’Or (Altın Top) ödülünün sahibi Arjantinli yıldız Lionel Messi oldu. 36 yaşındaki futbolcu 2022 Dünya Kupası’nda elde ettiği şampiyonluğun ardından, bu ödüle kariyerinde 8. kez ulaştı. Manchester City ile sezonu 3 kupayla tamamlayan Erling Haaland, yılın en iyi forveti ödülüne layık görüldü.
30.10.2023 Futbol
TBMM Başkanı Kurtulmuş, P20 Zirvesi'nde konuştu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, P20 Zirvesi'nde konuştu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş P20 Zirvesi’nde konuşma yaparak uluslararası sorunlara çözüm bulacak yeni bir uluslararası küresel mimariye ihtiyaç olduğunu vurguladı.
13.10.2023 Gündem
Dünyanı gözü Erdoğan - Putin zirvesine çevrildi! Detaylar ortaya çıktı
Dünyanı gözü Erdoğan - Putin zirvesine çevrildi! Detaylar ortaya çıktı Rusya'nın Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını üçüncü kez uzatmayacağını açıklamasının yankıları sürüyor. Dünya genelinde milyonlarca kişinin tahıla ulaşmasını sağlayacak anlaşmanın yeniden devreye girebilmesi için gözler Türkiye'de. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin tarihinin belli olması dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaparken, bakan Fidan'ın Moskova'daki temaslarına geniş yer ayıran Alman basını 4 Eylül'deki zirve için 'büyük buluşma' yorumunda bulundu.
1.09.2023 Gündem
Putin'den şartlı tahıl anlaşması onayı
Putin'den şartlı tahıl anlaşması onayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na ilişkin “Yükümlülükler gerçek anlamda yerine getirilirse tahıl anlaşmasına geri dönmeye hazırız.” dedi.
22.08.2023 Dünya
Özdağ ile gizli protokol sözleri sonrası Kılıçdaroğlu'na sert tepkiler: İhanet etti
Özdağ ile gizli protokol sözleri sonrası Kılıçdaroğlu'na sert tepkiler: İhanet etti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam katıldığı canlı yayında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile kimsenin bilmediği bir protokol imzaladığını açıklaması sonrası peş peşe tepkiler geldi. Eski CHP'li Mehmet Sevigen, CNN TÜRK canlı yayınında "Kemal Bey bize ihanet etti. Adalet gelip çatıyor. Kemal bey sokağa çıkamıyor" dedi. Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez "Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyormuş" sözleri ile tepki gösterirken Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan'dan da yaptığı paylaşımda 'İyi ki olmamış!" ifadelerini kullandı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise "Yazıklar olsun…Ayıp ama artık, çekilin gidin" mesajını paylaştı. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz da sosyal medya paylaşımında, "Adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum" dedi.
21.07.2023 Gündem
Putin'den Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması
Putin'den Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin “Batı, ihtiyacı olan ülkelere yardım etmek yerine anlaşmayı siyasi şantaj olarak kullandı” ifadelerini kullandı.
19.07.2023 Dünya
Kaymakam tutuklandı! Depremzedelere toplanan parayı zimmetine geçirmişti
Kaymakam tutuklandı! Depremzedelere toplanan parayı zimmetine geçirmişti Adana'da açığa alınan Yüreğir İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, depremzede ve yoksul aileler için para toplayıp, kendi hesabına geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.
15.07.2023 Gündem
Lavrov'dan flaş Ukrayna açıklaması: Verilecek F-16'lar nükleer tehdit olarak değerlendirilecek
Lavrov'dan flaş Ukrayna açıklaması: Verilecek F-16'lar nükleer tehdit olarak değerlendirilecek Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna'ya verilecek F-16'lar nükleer tehdit olarak değerlendirecek” ifadelerini kullandı. Karadeniz Tahıl Anlaşması'na değinen Lavrov, Türkiye'nin Rus tahılının işlenmesine yardım etmekle ve ihtiyacı olan ülkelere bağımsız olarak yardım sağlanmasına izin veren bir plana katılmakla ilgilendiğini söyledi.
13.07.2023 Dünya
Rusya'dan tahıl anlaşması açıklaması: Devam etmesi için herhangi bir neden yok
Rusya'dan tahıl anlaşması açıklaması: Devam etmesi için herhangi bir neden yok Rusya Dışişleri Bakanlığı tahıl anlaşması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, 17 Temmuz'da sona erecek tahıl anlaşmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Anlaşmasının devam etmesi için herhangi bir neden yok" ifadelerine yer verildi.
4.07.2023 Dünya
Yoksulluk nafakası kararı! Yargıtay: 'Ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz'
Yoksulluk nafakası kararı! Yargıtay: 'Ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz' Yargıtay, nafaka yükümlüsü kişileri ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Cezaevinde hükümlü veya tutuklu olmak yoksulluk nafakası ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz" dedi.
23.05.2023 Gündem
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi 14 Mayıs seçimlerinde, Giresun’un ilk kadın vekili CHP adayı Elvan Işık Gezmiş, Nevşehir’in ilk kadın vekili MHP adayı Filiz Kılıç olurken, AK Parti adayı Derya Yanık ve CHP adayı Asu Kaya Gedik de Osmaniye’nin ilk kadın vekilleri olmayı başardı.
22.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüp dolaşıp kasetçiliğe soyundular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüp dolaşıp kasetçiliğe soyundular Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ümraniye, Sancaktepe ve Beyoğlu mitinglerine katıldı. Katıldığı mitinglerde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bir önceki seçimlerde karşımıza çıkardıkları bu seçimde de kendi kurduğu partinin adayı olarak yarışa katılan kişiye yaptıklarına bakın. Neler söylediler, hangi hakaretleri ettiler, kimleri devreye soktular. Bunlar işe yaramayınca FETÖ'nün en iğrenç yöntemi olan montaj kaset kumpası ile alçaklıkta tavan yaptılar. Üstelik aylardır sürekli kaset, montaj, yapay zeka diyerek ortalığı velveleye verenler de kendileriydi. Artık kabahatlerinin üzerine örtmek için mi böyle yapıyorlar bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.
13.05.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu: Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim
Kılıçdaroğlu: Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizi kavga ettiriyorlar ama o kavgaya girmeyeceğiz. Bir sürü şeyler söylüyorlar. Onlara da inanmayın lütfen. Benim ağzımdan çıkana inanın. Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim. Doğruları söyleyeceğim. Doğruların arkasından gideceğim. Çok kamplaştık, çok kutuplaştık. Neredeyse birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Türkiye'yi buradan çıkaracağım" dedi.
7.05.2023 Gündem
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Kehf Suresinin Ramazanda ve geri kalan tüm zamanlarda da okunmasının faziletlerinden biri Hadisi şerifte belirtildiğine göre; bir kişinin Kehf Suresindeki ilk on ayeti ezberlerse, o kişi Deccal fitnesinden korunur.
9.05.2023 Sureler
Duha Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Duha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Duha Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Duha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Ramazan ayı nimetler için dua edeceğimiz mübarek aylardan biri. Dua kapılarının açık olduğu 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında dualar ve sureler ile ilgili aramalar da arttı. Bunlardan biri de Duha Suresi. Duha Suresi Mekke’de nazil olan surelerden biridir. Duha Suresi 11 ayetten oluşur. Kuşluk vakti anlamına gelmektedir. Duha Suresi önemli surelerden biridir. Tüm surelerin okunmasında fayda ve faziletler olduğu gibi Duha Suresinin de okunmasının birçok faydası ve fazileti bulunuyor. Tüm aylar arasında en özlenen ay olan Ramazan ayında yapılan her türlü hayırlı iş normalden daha fazla faziletli olmaktadır. Bu sebeple Duha Suresinin faziletleri Ramazan ayında Duha Suresinin okunmasıyla kat be kat artmaktadır. Peki, Ramazan'da Duha Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? İşte Duha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri...
9.05.2023 Sureler
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin açıklamasında, "Bu pilot bir projedir. Hem karşılıklı ekonomik çıkar içeriyor hem de iki ülke arasındaki çok yönlü partnerliğimizi geliştiriyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Geri ödemesiz destek! Başvuranın hesabına yatıyor: Aylık 1.000 TL
Geri ödemesiz destek! Başvuranın hesabına yatıyor: Aylık 1.000 TL Sosyal destek ödemeleri birçok kalemde yapılıyor. Devlet başkasının bakımına muhtaç yoksul ya da kimsesi olmayanlara, yaşlılara, hastalara, asker ailelerine, asker çocuğuna, yetime, doğum yapanlara, eşi vefat edene destek ödemesinde bulunuyor. Tamamen geri ödemesiz olan bu destekler belli periyotlarda ya da aylık olarak ödeniyor. İşte haberin detayları...
18.04.2023 Ekonomi
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesini açıkladı. "Önümüzdeki dönemde ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz" diyen Erdoğan, "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." ifadelerini kullandı. Ankara-İstanbul arasına süper hızlı tren hattının kurulacağını belirten Erdoğan, 6-G teknolojisinin hazırlıklarına da başlanılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayata geçireceğimiz "gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz." dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ise şunları söyledi: Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz.
11.04.2023 Gündem
Mahsun Kırmızıgül: Acının en dibini yaşıyoruz
Mahsun Kırmızıgül: Acının en dibini yaşıyoruz Mahsun Kırmızıgül, Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından yardım için Adıyaman'a gitti. Afet bölgesinde bulunan Kırmızıgül, yaşadığı duygusal anları anlattı.
12.02.2023 Magazin
Depremzedelere yapılanlar vicdanları yaraladı! Olayın perde arkasında yatan psikolojiyi anlattı
Depremzedelere yapılanlar vicdanları yaraladı! Olayın perde arkasında yatan psikolojiyi anlattı Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası enkaz altındakileri arayarak ve sosyal medyada canlı yayın açarak dalga geçenler büyük tepki topladı. Daha sonra ise sırf dondurucu soğukların olduğu deprem bölgesine bazı kişilerce ihtiyaçtan çok uzak kıyafetlerin gönderildiğini ortaya çıktı. Uzmanlar tepki çeken bu olayların arkasında yatan psikolojiyi yorumladı.
11.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yoksul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yoksul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.