Yetimhane

Yetimhane

Son dakika yetimhane haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yetimhane ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yetimhane haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yetimhane

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yetimhane gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 yetimhane haberi bulunmuştur. Tüm yetimhane haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla çok sayıda çocuğu yetim ve öksüz hale getirdiğini belirterek, “Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmanın bir insanlık borcu olduğunu Grand Bassam’dan ifade etmek istiyorum. İnşallah çocukların yetim bırakılmadığı, kadınların ailelerinden koparılmadığı, yaşlı insanların suçsuz yere öldürülmediği, yer yüzünde hakkaniyetin, adaletin, insafın ve vicdanın hakim olduğu bir dünyayı kurmak hepimize nasip olur.” dedi.
4.03.2024 Gündem
'Senden Önce' için nefesler tutuldu! Büyük sır açığa çıkıyor
'Senden Önce' için nefesler tutuldu! Büyük sır açığa çıkıyor Aşk, sadakat ve ihanet üçgeninde geçen, izleyenleri daha ilk bölümünde ‘ters köşe’ yapmaya hazırlanan Senden Önce için nefesler tutuldu. Bu akşam 20.00’de Kanal D ekranında izleyici karşısına çıkacak olan dizi, iki kadın ve tuzağa çekilmeye çalışılan bir adamın tutkulu öyküsünü anlatacak.
13.02.2024 Magazin
Yetimhanede yaşarken milyoner olacak! 30 milyon lira...
Yetimhanede yaşarken milyoner olacak! 30 milyon lira... Tanınmış jinekologlardan N.D.’nin oğlu ünlü mimar Mustafa İhsan D.’nin, Andrea Sylvia Koban ile evlilik dışı ilişkisinden olan ve Avusturya’da bir yetimhanede büyüyen oğlu Eneas, babalık davası açtı. Yargı süreci lehine sonuçlanması halinde küçük Eneas tahmini 30 milyon TL’lik mirasın varislerinden biri olacak.
8.06.2021 Gündem
O soruyu duyunca İlker Başbuğ'un yüzünün şekli değişti
O soruyu duyunca İlker Başbuğ'un yüzünün şekli değişti İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, İstiklal Savaşı’nın dört büyük komutanı hakkında panel düzenlenmişti. İstiklal Harbi'mizin kahramanlarından Kazım Karabekir Paşa'nın kızlarından Hayat Hanım "Babam bu kadar yararlı işler yaptı, bu kadar önemli biriydi de neden 1927 ile 38 arasında her gün karakola imza vererek yaşamak zorunda bırakıldı?" diye sordu. Bu soru dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a sorulduğunda İlker Paşa’nın yüzünün şekli değişti.
27.01.2021 Yaşam
Kanada'da skandal! Kilisede yetimleri istismar ettiler
Kanada'da skandal! Kilisede yetimleri istismar ettiler Kanada’nın Newfoundland-Labrador eyaletindeki St. John’s Roma Katolik Piskoposluk Kurumu, 1950’li yıllarda kiliseye ait yetimhanede kalan yetimleri istismar etmekten suçlu bulundu.
29.07.2020 Dünya
Büyükada Rum Yetimhanesi çökmek üzere
Büyükada Rum Yetimhanesi çökmek üzere 1964 yılında kapısına kilit vurulan Büyükada Rum Yetimhanesi'nde özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle tahribat artıyor. Çatı kısmında çökmelerin olduğu tarihi yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.
11.02.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bir ilk oldu' dedi ve müjdeyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bir ilk oldu' dedi ve müjdeyi duyurdu Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada İnsani Gelişmişlik Raporu'nu değerlendirerek, "Bu sabah açıklanan bir müjdeyi duyurmak istiyorum. İnsani gelişme raporuna göre Türkiye 2018 yılında 189 ülke içinde 59. sıraya yükseldi. Türkiye ilk kez bu kategoriye girdi. Hayırlısı olsun bundan sonra daha iyi sonuçlar da alacağız." diye konuştu.
9.12.2019 Siyaset
Bir hafta sonra akrabalarına kavuşacaklar
Bir hafta sonra akrabalarına kavuşacaklar DEAŞ’a katılan aileleri ölünce Bağdat’ta yetimhaneye konulan ve önceki gün Ankara’ya getirilen 17 çocuk rehabilitasyon sürecinin ardından akrabalarına verilecek
10.10.2018 Gündem
Şehidin vasiyetiyle Afrika’ya can suyu!
Şehidin vasiyetiyle Afrika’ya can suyu! Afrin’de şehit olan Ömer Bilal Akpınar, maaşının yüzde 10’unun bir derneğe bağışlanmasını istedi. Bu bağışlarla, kuraklık yaşanan Etiyopya’da su kuyusu açıldı
2.07.2018 Gündem
Kirli savaşın yetimleri!
Kirli savaşın yetimleri! Tarihin en kirli, en kanlı terör örgütlerinden DEAŞ’a katılan anne ve babaları ölünce ortada kalan 19 Türk çocuk Bağdat’taki yetimhanelere kondu. Devletin Türkiye’ye dönebilmeleri için harekete geçtiği yetimlerin dramları yürek burktu
15.06.2018 Gündem
54 yıl sonra 50 milyon dolara restore ediliyor
54 yıl sonra 50 milyon dolara restore ediliyor Avrupa’nın en büyük tarihi ahşap yapılarından biri olan Büyükada’daki Prinkipo Rum Yetimhanesi, 1964’ten beri kapalı.
28.05.2018 Gündem
Şehidin yetimhane vasiyeti yerine  getiriliyor
Şehidin yetimhane vasiyeti yerine getiriliyor Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Er Muhittin Talha Çalışkan'ın vasiyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yerine getirilecek.
29.04.2018 Gündem
23 Nisan coşkusu
23 Nisan coşkusu Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanacak. Minikler Anıtkabir’e koşacak. Türkiye kırmızı beyaza boyanacak
22.04.2018 Gündem
Dünyada ilk 7’ye girdi
Dünyada ilk 7’ye girdi Büyükada eski Rum Yetimhanesi, tehlike altındaki 7 kültürel miras alanından birisi olarak seçildi. Böylelikle harabe olan yetimhanenin yeniden onarılmasının önü açıldı.
17.03.2018 Gündem
Teröristlerin tecavüzleri sonucu doğan binlerce çocuk terk edildi
Teröristlerin tecavüzleri sonucu doğan binlerce çocuk terk edildi Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Çatışma Bölgelerinde Cinsel Şiddet Özel Temsilcisi Pramila Patten, Irak'ta DEAŞ militanlarının tecavüzleri sonucu doğan çocukların birçoğunun kabul görmediğini ve terk edildiğini söyledi.
10.03.2018 Dünya
Cinsel taciz mağduru memura mobbing iddiası
Cinsel taciz mağduru memura mobbing iddiası DİYARBAKIR Milli Eğitim Müdürlüğü Özlük Bölümü Şefi olarak görev yapan M.Y. (51) hakkında, şubesinde çalışan kadın görevli C.K.'ya (24) cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla, 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. C.K., şikayetçi olduğu için mobbinge uğradığını, kurum müdürlerinin olayı örtbas etmeye çalıştıklarını, zorla görev yerini değiştirdiklerini ve sanığı koruma altına aldıklarını söyledi.
28.02.2018 Yaşam
Afrin şehidi, Halisdemir adına bağışta bulunmuş
Afrin şehidi, Halisdemir adına bağışta bulunmuş Afrin'de şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akpınar'ın,FETÖ mensuplarının 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit ettiği Astsubay Ömer Halisdemir adına açılan yetimhaneye bağışta bulunduğu ortaya çıktı.
12.02.2018 Gündem
‘Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok!’
‘Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok!’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan gezisi dönüşü gazetecilerle yaptığı sohbette, “(Lozan konusu nedeniyle) Yunanistan’ın toprak bütünlüğünde sanki Türkiye’nin gözü varmış gibi yanlış çıkarımlarda bulunanlar olmuş. Halbuki benim ağzımdan öyle bir şey çıkmış değil. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok” dedi
9.12.2017 Siyaset
ATV yayın akışında bugün neler var? - 7 Ekim Cumartesi
ATV yayın akışında bugün neler var? - 7 Ekim Cumartesi ATV’nin 7 Ekim Cumartesi gününe ait yayın akışı sabah 07.30’da ATV’de Hafta Sonu haber programıyla başlıyor. Ardından ATV sevilen dizileri tekrar bölümleri ile devam ediyor. Akşam kuşağında ise dünyanın en çok seyredilen ve kazandıran yarışması Kim Milyoner Olmak İster yer alacak. ATV’nin 7 Ekim Cumartesi günü yayın akışı ile ilgili detaylar bu haberimizde...
29.09.2021 Gündem
Emine Erdoğan'dan çocuk evi ve yetimhane ziyareti
Emine Erdoğan'dan çocuk evi ve yetimhane ziyareti Emine Erdoğan, Astana Valiliği'ne bağlı Çocuk Evi ve Yetimhanesini ziyaret ederek, burada barınan çocuk ve gençlerle bir araya geldi
29.09.2021 Gündem
'Kırgın Çiçekler'e 3 yeni oyuncu!
'Kırgın Çiçekler'e 3 yeni oyuncu! Yetimhane kızlarının hayatını konu alan 'Kırgın Çiçekler' dizisnin oyuncu kadrosuna üç yeni isim katıldı.
1.09.2017 Televizyon
ATV yayın akışında bugün neler var? – 5 Temmuz Çarşamba
ATV yayın akışında bugün neler var? – 5 Temmuz Çarşamba ATV’nin 5 Temmuz Çarşamba gününe ait yayın akışı erken saatlerde Kertenkele dizisinin eski bölümlerinden birisi ile başlıyor ve birbirinden eğlenceli programlarla devam ediyor. Akşam kuşağında ise yabancı filmler yer alıyor. ATV’nin 5 Temmuz Çarşamba günü yayın akışı ile ilgili detaylar bu haberimizde…
29.09.2021 Gündem
ATV yayın akışında bugün neler var? – 12 Haziran Pazartesi
ATV yayın akışında bugün neler var? – 12 Haziran Pazartesi ATV’nin 12 Haziran Pazartesi gününe ait yayın akışı erken saatlerde Kahvaltı Haberleri ile başlıyor ve günlük programlar ile devam ediyor. Akşam kuşağında ise sevilen dizi Kırgın Çiçekler’in yeni bölümü yayınlanacak. Bir grup genç kızın yetimhane maceralarını anlatan dizide yine heyecanlı saatler yaşanacak. ATV’nin 12 Haziran Pazartesi günü yayın akışı ile ilgili detaylar bu haberimizde…
29.09.2021 Gündem
Kırgın Çiçekler dizisinde flaş ayrılık!
Kırgın Çiçekler dizisinde flaş ayrılık! ATV ekranlarında ilgiyle takip edilen Kırgın Çiçekler dizisinde bir ayrılık daha yaşandı. Bakın diziden hangi oyuncu ayrıldı?
16.05.2017 Televizyon
Zuckerberg siyasete mi atılıyor?
Zuckerberg siyasete mi atılıyor? Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Marc Zuckerberg, Cuma günü Ohio eyaletine bağlı Newton Falls’ta yaşayan Moore ailesinin evine sürpriz misafir oldu
30.04.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Yetimhane ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yetimhane haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.