Yerli Aşı

Yerli Aşı

Son dakika yerli aşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli aşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli aşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Aşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli aşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 599 yerli aşı haberi bulunmuştur. Tüm yerli aşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Artan şikayetler sonrası aşı ile ilgili düğmeye basıldı
Artan şikayetler sonrası aşı ile ilgili düğmeye basıldı Çocukluk çağında zorunlu olan, yetişkinlerde ise gebelikte ya da yaralanma gibi durumlarda yapılan difteri-tetanos aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılıyor.
30.12.2022 Gündem
Paraya para demiyor! Sipariş yağıyor! Bulduğu yöntem...
Paraya para demiyor! Sipariş yağıyor! Bulduğu yöntem... Malatya’nın Darende ilçesi Balaban Mahallesinde oturan Mehmet Önder, 100 adet yerli aşı dut fidanı yetiştirdi. Önder’in 4 yaşındaki fidanlardan aldığı verim oldukça bol ve bereketli oldu. Genç girişimcinin ürettiği ürünlere ise talep yağıyor.
12.08.2022 Yaşam
Emekliye bayram ikramiyesi! Zam oranı belli oluyor! Yüzde 36...
Emekliye bayram ikramiyesi! Zam oranı belli oluyor! Yüzde 36... Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili flaş gelişme. Emeklilerin gözü Kabine Toplantısı kararlarına çevrildi. Emeklilere yönelik yapılan ekstra iyileştirmelerin ardından bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında emekli bayram ikramiyelerine yapılacak artışında açıklaması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kararlarını canlı yayında duyuracak. Şu anda 1.100 TL olan ikramiyenin 1.500 TL'ye çıkartılması için bir düzenleme yapılacağı konuşuluyor. Eğer bu formül kabul görürse ikramiyenin her yıl enflasyon kadar artırılması kesinlik kazanacak. Bu yıl içinde yüzde 36 artış olacak. Başka formüle göre ise bu yıl ikramiyelerin 2.000 TL'ye çıkartılması. Böylece toplamda 4000 TL ödenecek. Bayram ikramiyesini sadece emekli vatandaşlar almıyor. Dul ve yetim aylığı alanlar da hisseleri oranında ikramiye alabilecekler.
12.04.2022 Emekli
Bakan Koca: Covid-19 aşısı üreten 9 ülkeden 1'i Türkiye
Bakan Koca: Covid-19 aşısı üreten 9 ülkeden 1'i Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Covid-19 aşısı üreten 9 ülkeden 1'i olduğunu, Hıfzıssıhha'nın Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi olarak yeniden hayat bulduğunu açıkladı.
3.03.2022 Gündem
Maske kalkıyor mu, maskeler ne zaman çıkacak? Son dakika maske takma zorunluluğu açıklaması!
Maske kalkıyor mu, maskeler ne zaman çıkacak? Son dakika maske takma zorunluluğu açıklaması! Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın maske açıklaması sonrası vatandaşlar maskelerin ne zaman çıkacağını araştırmaya başladı. Salgınla mücadelede yeni yol haritası önümüzdeki hafta kamuoyuna duyurulacak. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın maske açıklaması…
18.02.2022 Gündem
Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli'den aşı süreci ile ilgili açıklamalar!
Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli'den aşı süreci ile ilgili açıklamalar! Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen 'Yerli aşı Turkovac' panelinde konuşan yerli aşıyı geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Transgenik fareleri temmuzun sonu ağustosun başında ABD'den getirtebildik. Hemen çalışmalara başladık. Aşılanmayan transgenik farelerin 3 ile 6 günde öldüğünü ama iki farklı doz grubundaki farelerin ise virüs verildikten sonra da hepsinin hayatta kaldığını gördük. Üçüncü hayvan modeli olarak da gelincikleri kullandık." dedi.
15.02.2022 Gündem
Bakan Koca'dan takımlara Turkovac teşekkürü!
Bakan Koca'dan takımlara Turkovac teşekkürü! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, futbol maçına Turkovac yazılı formayla çıkan GZT Giresunspor, Fraport TAV Antalyaspor, MKE Ankaragücü ve Eyüpspor'a teşekkür etti.
14.02.2022 Gündem
Turkovac aşısı ile ilgili antikor açıklaması! 8 kat daha fazla...
Turkovac aşısı ile ilgili antikor açıklaması! 8 kat daha fazla... Ankara Şehir Hastanesi’ndeki Turkovac çalışma grubunun 7 bin kişi üzerinden aldığı verilere göre, Turkovac hem Delta hem de Omicron varyantına karşı etkili. Hem hatırlatma dozu hem de normal aşı olarak bakıldığında Turkovac grubundaki diğer inaktif aşı olan Çin aşısına göre 8 kat daha fazla antikor üretiyor. Turkovac’ın yan etkisi de saptanmadı. Sonuçları ve salgındaki son durumu Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi ve Turkovac Çalışma Grubu Başkanı İhsan Ateş ile Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel anlattı.
14.02.2022 Gündem
Aşılamada sıcak gelişme! Pazartesi gününden itibaren başlıyor, liste değişti: İstanbul, Ankara...
Aşılamada sıcak gelişme! Pazartesi gününden itibaren başlıyor, liste değişti: İstanbul, Ankara... Aşılamada son dakika gelişmesi. Türkiye'de aşılama süreci tüm hızıyla sürerken yerli aşı olan Turkovac için yeni bir haber geldi. TURKOVAC, 7 Şubat tarihinden itibaren Başkent'te Ankara Şehir Hastanesine ek olarak 4 hastanede daha uygulanmaya başlıyor. İşte haberin detayları...
6.02.2022 Gündem
65 yaş ve üzeri için son dakika kararı! Bakan Koca resmen duyurdu
65 yaş ve üzeri için son dakika kararı! Bakan Koca resmen duyurdu Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı bir açıklama yayımladı. Bakan Koca, "Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gelecek hafta itibariyle başlayacaktır. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızda ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızda erken dönemde Molnupiravir ilacının kullanımı temin edilecektir" dedi.
2.02.2022 Gündem
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi...
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi... Birçok kişinin kafasında Covid ile ilgili aynı soru dönüp duruyor. Hatırlatma aşıları henüz tamamlanamamışken dördüncü doz haberlerinin çıkması bu soruyu daha da önemli hale getiriyor. 4'üncü Covid-19 aşısını olacak mıyız? Daha da önemlisi hatırlatma dozları bizi ne kadar koruyacak? Bu sorulara cevap ABD'de yapılan yeni bir araştırma ile geldi. Prof. Dr. Derya Unutmaz da o araştırmayı yorumladı...
31.01.2022 Gündem
1 dozu 2 yıl etkili olacak Covid-19 aşısının Faz-1 çalışması başladı
1 dozu 2 yıl etkili olacak Covid-19 aşısının Faz-1 çalışması başladı Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü'nce Covid-19'a karşı 'adenovirüs' yöntemiyle geliştirilen, ağız ve burundan da uygulanabilen yerli aşının Faz-1 çalışmaları Ankara Şehir Hastanesi'nde başladı. Aşıyı geliştiren Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hakan Akbulut, "Aşının uzun süreli bir bağışıklık oluşturmasını bekliyoruz. Yani 3-4 ayda bir tekrar doz yapmak yerine aşılandıktan sonra ortalama 2 yıl kadar etkili olmasını tasarladık" dedi.
27.01.2022 Gündem
Omicron ve tüm varyantlarda etkili yerli aşı geliyor! Adenoviral Vektör tabanlı...
Omicron ve tüm varyantlarda etkili yerli aşı geliyor! Adenoviral Vektör tabanlı... Koronavirüsle mücadele devam ediyor, Omicron varyantı ve diğer mutasyonlara karşı uyarılar art arda geliyor. Yetkililer artan vakalar karşısında sık sık üçüncü doz vurgusu yaparken, aşı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ankara Üniversitesi, TÜBİTAK’ın desteğiyle geliştirdiği Adenoviral Vektör tabanlı yerli Kovid-19 aşısında Faz-1 aşamasına geçti. Prof. Dr. Hakan Akbulut, “Aşımızın Omicron da dahil tüm varyantlara etkili olmasını bekliyoruz” dedi.
27.01.2022 Gündem
Sağlık Bakanı Koca’dan Eskişehirspor’a teşekkür
Sağlık Bakanı Koca’dan Eskişehirspor’a teşekkür Eskişehirspor’un yerli aşı Turkovac’ı forma arkasına yazdırmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden kulübe teşekkür etti.
20.01.2022 Gündem
Tedbir ve vakalarla ilgili son dakika açıklaması! 'Çok yüksek' dedi ve kötü haberi verdi
Tedbir ve vakalarla ilgili son dakika açıklaması! 'Çok yüksek' dedi ve kötü haberi verdi Tedbir ve vakalarla ilgili son dakika açıklaması. İstanbul'da koronavirüs vaka sayılarında patlama yaşanıyor. Kritik toplantı sonrası Bakan Koca flaş gelişmeyi duyurdu. Sağlık Bakanı Koca, "İl sağlık yöneticilerimiz ve başhekimlerimizle bir araya gelerek vaka sayımızın en yüksek olduğu İstanbul’un sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirdik." ifadelerini kullandı. Bakan Koca açıklamalarında, "Artan vaka sayıları sebebiyle hastaneye yatan sayısında bir miktar artış gözleniyor. Endişeye mahal verecek olumsuz bir durum olmasa da tedbirde ısrar etmek gerekiyor." sözlerine yer verdi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin son 24 saatlik korona virüs tablosunu açıkladı. Son 24 saatte 67.857 kişinin testi pozitif çıktı, 167 kişi hayatını kaybetti
14.01.2022 Gündem
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklaması
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır. Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır” dedi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Son 24 saatte 77 bin 722 yeni vaka tespit edildi, 145 kişi hayatını kaybetti.
12.01.2022 Gündem
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları! Hacettepe Üniversitesi'nde TURKOVAC aşısının Faz-3 çalışmaları sonuçlarını açıkladı. Çalışmada, TURKOVAC, muadil bir aşı olan Coronavac ile karşılaştırıldı. TURKOVAC'ın faz-3 çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Mine Tanrıöver, aşının etkinliği ve sık görülen yan etkileri ile ilgili bilgi verdi. Peki, Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
12.01.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan Kayserispor’a TURKOVAC teşekkürü
Bakan Koca'dan Kayserispor’a TURKOVAC teşekkürü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Altayspor ile karşılaşmasında maça yerli aşı Turkovac yazan formalarla çıkan Yukatel Kayserispor’a teşekkür etti.
9.01.2022 Gündem
Neler Oluyor Hayatta programına bağlanan  Pr. Dr. Mehmet Ceyhan, Ateş Kara Turkovac aşısı hakkında açıklama yaptı!
Neler Oluyor Hayatta programına bağlanan Pr. Dr. Mehmet Ceyhan, Ateş Kara Turkovac aşısı hakkında açıklama yaptı! Kanal D’nin, hafta içi her gün canlı yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programında, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara ve yerli aşı Turkovac hakkında yaptığı yorumlar konuşulmuştu.
6.01.2022 Televizyon
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? Bugün Bilim Kurulu toplantısı var mı? Vaka sayıları artıyor mu?
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? Bugün Bilim Kurulu toplantısı var mı? Vaka sayıları artıyor mu? Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor. Koronavirüs vaka sayıları, omicron varyantında son durum ve yerli aşı ile ilgili son durumun görüşüleceği Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? Bugün Bilim Kurulu toplantısı var mı? Vaka sayıları artıyor mu? Türkiye’de Omicron varyantında son durum ne? İşte detaylar…
5.01.2022 Gündem
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.30'da Bakan Koca başkanlığında toplanacak. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılacak.
5.01.2022 Gündem
Kabine Toplantısı bugün saat kaçta? 3 Ocak Kabine Toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, konuları ve gündemi!
Kabine Toplantısı bugün saat kaçta? 3 Ocak Kabine Toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, konuları ve gündemi! Kabine Toplantısı ne zaman 2022, toplantı kararları saat kaç açıklanacak? Türkiye İstatistik Kurumunun 2021 Aralık enflasyon rakamları açıklanınca, gözler emekli ve memur maaşlarının masaya yatırılacağı Kabine Toplantısına çevrildi. Peki, Kabine toplantısı saat kaçta? Bakanlar Kurulu Toplantısı merakla bekleniyor. Kabine Toplantısı konuları ve gündemi…
3.01.2022 Gündem
Kabine Toplantısı ne zaman? Yılın ilk kabinesi saat kaçta toplanacak, 3 Ocak gündem konuları ne olacak?
Kabine Toplantısı ne zaman? Yılın ilk kabinesi saat kaçta toplanacak, 3 Ocak gündem konuları ne olacak? Kabine Toplantısı ne zaman 2022, bugün saat kaçta? 2022'nin ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı kararları ile gündem konuları merakla sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı araştırmaları başladı. Kabine Toplantısı kararları ve sonuçları ile gündem konuları arama motorları aracılığıyla sorgulanıyor. Peki Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, gündem konuları ne?
3.01.2022 Gündem
Emekli ve memur maaşı, pandemi, ekonomi, masada! Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi topluyor
Emekli ve memur maaşı, pandemi, ekonomi, masada! Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi topluyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 2022 yılının ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nı gerçekleştirecek. Kabine toplantısı ekonomi, dış politika ve koronavirüs pandemisindeki son gelişmelerin de konuşulacağı geniş bir değerlendirmeye ev sahipliği yapacak. Toplantının gündeminde memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma ilişkin sunum da yer alacak.
3.01.2022 Siyaset
Yılın ilk kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman, saat kaçta toplanacak?
Yılın ilk kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman, saat kaçta toplanacak? Milyonların gözü 2022 yılının hilk Kabine toplantısında! Milyonlarca emekli ve memurun beklediği Kabine toplantısında kritik kararların alınması bekleniyor. TÜİK tarafından açıklanacak yıllık enflasyon rakamı ile memurlara yapıalcak ek zam da Kabine’nin gündeminde olması bekleniyor. Peki, Yılın ilk kabine toplantısı ne zaman? Kabine ne zaman, saat kaçta toplanacak? İşte detaylar…
2.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Aşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli aşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.