Yeni Yasa

Yeni Yasa

Son dakika yeni yasa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni yasa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni yasa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Yasa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni yasa gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.177 yeni yasa haberi bulunmuştur. Tüm yeni yasa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni yasa sonrası ABD polisi suçluların fotoğraflarına montajla ‘oyuncak’ kafası yerleştirdi
Yeni yasa sonrası ABD polisi suçluların fotoğraflarına montajla ‘oyuncak’ kafası yerleştirdi ABD’nin Kaliforniya eyaletinde polis, suçluların görüntülerini paylaşmaya kısıtlama getiren yasa sebebiyle gözaltına aldığı suçluların fotoğraflarına montaj yaparak ‘oyuncak’ kafası yerleştirdi.
21.03.2024 Dünya
Uzaktan çalışma için yeni yasa yolda! Kolaylık sağlanacak, işte yeni planın detayları...
Uzaktan çalışma için yeni yasa yolda! Kolaylık sağlanacak, işte yeni planın detayları... Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için önümüzdeki 2 yıl boyunca uygulanacak 57 maddelik eylem planı açıklandı. Buna göre esnek çalışmada yeni mevzuat hazırlanacak. Yabancı teknoloji uzmanına kolay çalışma izni sağlanacak. KDV istisnaları azaltılacak ve maden yatırımına tek noktadan izin verilecek. İşte yeni çalışmanın detayları...
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.
19.01.2024 Dünya
Evi olan milyonları kapsıyor! Kentsel dönüşüm yasası geliyor
Evi olan milyonları kapsıyor! Kentsel dönüşüm yasası geliyor Kentsel dönüşüm yasasında sona gelindi. En geç cuma günü TBMM’ye gelecek olan kanun teklifi ile kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden biri olarak gösterilen kat maliklerinin uzlaşmada 3’te 2’yi yakalama zorunluluğu kalkıyor. Bundan böyle salt çoğunluk yeterli olacak. Yani kat maliklerinin yarısından bir fazlası ile kentsel dönüşüm kararı alınabilecek. Dönüşümde yüzde 50+1’in katılımının yeterli olması hukuka uygun mu? Alanda uygulanabilirliği var mı? Yeni yasa başka neler getirecek? İşte merak edilen tüm detaylar...
3.10.2023 Ekonomi
EYT'de dikkat çeken yıpranma payı detayı!
EYT'de dikkat çeken yıpranma payı detayı! EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca kişi yeni yasa ile birlikte EYT kapsamında emekli oldu. Fakat konuyla ilgili vatandaşların kafasında soru işaretleri kaldı. Uzman isim EYT ile ilgili vatandaşlardan gelen sorulara cevap verdi.
14.08.2023 Emekli
Güney Kore'de vatandaşların yaşı küçüldü! Bir günde gençleştiler
Güney Kore'de vatandaşların yaşı küçüldü! Bir günde gençleştiler Güney Kore’de geleneksel yaş sayma yöntemi yerine, yaşı doğum tarihine göre hesaplayan yasa dün hayata geçti. Yeni düzenlemeyle ülkedeki vatandaşlar bir veya iki yaş gençleşti.
29.06.2023 Dünya
Schengen vizesinde yeni dönem! Dijitale geçiyor
Schengen vizesinde yeni dönem! Dijitale geçiyor Avrupa Birliği (AB) Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, Schengen vizelerinin dijital hale dönüştürülmesi konusundaki yeni yasa tasarısı üzerinde uzlaştı
14.06.2023 Gündem
Evini fahiş fiyata kiraya verenlere kötü haber! Yeni yasa yolda, hapis cezası geliyor
Evini fahiş fiyata kiraya verenlere kötü haber! Yeni yasa yolda, hapis cezası geliyor Konut kiralarına yüzde 25 sınırı getiren düzenleme 1 Temmuz’da sona eriyor. Meclis’e sunulacak olan ‘Kira Kanunu’ taslağı ise ilk kez fahiş kirayı suç haline getiriyor. Evini fahiş fiyata kiraya veren ev sahipleri 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanacak.
12.06.2023 Ekonomi
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı...
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı... Yabancı işçiler için beklenen kararlar Alman hükümeti tarafından açıklandı. Hükümet, ülkeyi nitelikli iş gücü için daha cazip hale getirmeyi hedefleyen yasa tasarısını onayladı. Puanlama sistemine dayalı Fırsat Kartı’yla Almanya’ya geldikten sonra da iş aranabilecek.
30.03.2023 Dünya
İngiltere’de son 10 yılın en büyük grevi! Yarım milyon kişi sokağa indi
İngiltere’de son 10 yılın en büyük grevi! Yarım milyon kişi sokağa indi İngiltere’de yarım milyon kişi enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında maaşlarına zam talebiyle iş bırakarak, ülkedeki son 10 yılın en büyük grevine imza attı.
1.02.2023 Dünya
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor Almanya’daki Türkler yaklaşık 40 yılı aşkın süredir bekledikleri çifte vatandaşlık rüyasına ilk defa bu kadar yaklaştı. Vatandaşlık Yasası’nı hazırlayan vekillerden olan SPD milletvekili Hakan Demir, yaptığı açıklamada bu defa yasanın geçme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.
3.12.2022 Gündem
Asgari ücretli veya yüksek maaşlı çalışan milyonları kapsıyor! Yarısından fazlasını devlet ödeyecek, 1000 liralık destek
Asgari ücretli veya yüksek maaşlı çalışan milyonları kapsıyor! Yarısından fazlasını devlet ödeyecek, 1000 liralık destek Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. 1000 liralık yakacak yardımıyla ilgili detaylar belli oldu. Çalışana yakacak yardımı yapmak zorunlu değil, ama yeni yasa ile avantajlı hale geldi. 5 bin 500 lira asgari ücretliye, yeni istisna dikkate alınmadığında 1.000 liralık yardım sonrası işveren maliyeti 9.351 lira iken, istisna dikkate alınarak yapılacak 1.000 liralık yardım sonrası işveren maliyeti 8.610 liraya düşüyor. Yani işveren maliyeti 741 lira daha düşük hesaplanıyor.
29.11.2022 Ekonomi
Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor! 2023 emeklilik için altın yıl olacak
Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor! 2023 emeklilik için altın yıl olacak Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli olmak isteyen çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor Emeklilik ile ilgili merak edilen sorular cevabını buldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in yaptığı açıklamaya göre; 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlardan, emekli olmak için aranan prim ve süre şartını sağlayanlar, beklenen yasının çıkması halinde yaş şartı aranmadan emekli olacak. Çıkması beklenen yeni yasa ile birlikte 2023 yılının emekliler için altın bir yıl olması bekleniyor. İşte emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor...
22.11.2022 Emekli
Madenci ailelerine destek! Maaş ve kamuda iş
Madenci ailelerine destek! Maaş ve kamuda iş Bartın’daki maden patlaması sonrası harekete geçildi. AK Parti’nin yapacağı son çalışmanın detayları ortaya çıktı. Yakınları maden kazalarında hayatını kaybeden ailelere aylık bağlanacak, aileden bir kişi de kamuda istihdam edilecek. İşte detaylar...
19.10.2022 Ekonomi
AK Parti'den 11 maddelik yeni yasa teklifi
AK Parti'den 11 maddelik yeni yasa teklifi AK Parti, tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasının düzenlenmesine, bu mamüllerin Türkiye'de üretimine, iç ve dış alım ile satımına ilişkin usul ve esasları belirleyen 11 maddelik yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
18.10.2022 Siyaset
Maden işçileri için yeni yasa ve maddi destek hazırlığı
Maden işçileri için yeni yasa ve maddi destek hazırlığı Bartın'da 41 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla maden işçileri için hem yeni yasa hazırlanacak hem de madenci yakınlarına destek paketi torba teklife eklenecek.
18.10.2022 Gündem
BTS askere mi gidiyor? Jin ne zaman askere gidecek 2022, kaç ay kalacak, Kore'de askerlik süresi ne kadar?
BTS askere mi gidiyor? Jin ne zaman askere gidecek 2022, kaç ay kalacak, Kore'de askerlik süresi ne kadar? Jin askere gidecek mi, Jin ne zaman askere gidiyor 2022? Güney Kore'de askerlik yasası değişince, dünyaca ünlü müzik grubu BTS'nin üyelerinden birinin bu yıl zorunlu askerlik yapacağı bildirildi. Peki, Kore’de askerlik süresi ne kadar?
17.10.2022 Dünya
Sosyal medya yasası nedir, onaylandı mı? Sosyal medya yasasının kabul edilen maddeleri nelerdir (Sosyal medya yasası 18 madde)?
Sosyal medya yasası nedir, onaylandı mı? Sosyal medya yasasının kabul edilen maddeleri nelerdir (Sosyal medya yasası 18 madde)? Mayıs ayının sonunda Meclis’e sunulan Sosyal Medya Yasası komisyona gidecekken, ertelenmişti. Meclis açıldıktan sonra tekrar gündeme alınan Sosyal Medya Yasası’nın 18 maddesi kabul edildi. Yasanın 19. maddesi görüşülüyor. Yasa ile Türkiye'de haber üreten ve yayın yapan internet medyası, sosyal ağ şirketleri, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kuruluşlar ve kişiler faaliyetlerinden sorumlu tutulacak. İnternet kullanıcılarının her türlü suistimalden, ihlalden ve saldırıdan korunması hedefleniyor. Peki, Sosyal medya yasası nedir, Sosyal medya yasası maddeleri nelerdi? İşte Sosyal medya yasası 18 madde…
13.10.2022 Gündem
Torba yasada neler var, yeni torba yasa hangi maddeleri içeriyor? İşte Yeni torba yasa teklifi ekonomi paketi…
Torba yasada neler var, yeni torba yasa hangi maddeleri içeriyor? İşte Yeni torba yasa teklifi ekonomi paketi… Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte yeni torba yasa teklifi de önceki gün hükümet tarafından MHP'ye sunuldu. Üç parçada meclise sunulacak olan teklifin, ilk kısmı ise 40 maddelik ekonomi paketinden olacak. Peki, Torba yasada neler var, yeni torba yasa hangi maddeleri içeriyor? İşte Yeni torba yasa teklifi ekonomi paketi…
8.10.2022 Gündem
Sosyal medya yasası nedir, 1. ve 2. maddeleri neler? Sosyal medya yasası Meclis’ten geçti mi?
Sosyal medya yasası nedir, 1. ve 2. maddeleri neler? Sosyal medya yasası Meclis’ten geçti mi? Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin ilk iki maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre Basın Kanunu'nun amaçları arasına basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemek de eklenecek. İnternet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. Peki, sosyal medya yasası ilk 2 madde nedir, 1. ve 2. maddenin içeriği ne? Sosyal medya yasası nedir, maddeleri nelerdir?
5.10.2022 Gündem
Biden, 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasasını imzaladı
Biden, 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasasını imzaladı ABD Başkanı Joe Biden, çip üretimi için daha önce ABD Kongresi tarafından onaylanan 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasası'nı imzaladı.
9.08.2022 Dünya
Yüksek emekli maaşı ve ikramiye fırsatı! Maaş ve ikramiyeyi zamlı alacaklar
Yüksek emekli maaşı ve ikramiye fırsatı! Maaş ve ikramiyeyi zamlı alacaklar Emekli milyonlarca vatandaşın maaşına zam geliyor. Emekli milyonlarca vatandaşın maaşı ve kıdem tazminatı artacak. Emeklilik hakkı kazananların ise ne zaman dilekçe vermesi gerektiği merak konusu oldu. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre emeklilik hakkı kazanan vatandaşların temmuz ayında dilekçe vermesi daha karlı oluyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kritik detay net aylık miktarı. Net aylığınız 8 bin 430 liranın altındaysa emeklilik için müracaatta bulunabilirsiniz. Fakat bunun rakamın üzerindeyse beklemek daha avantajlı oluyor. İşte emeklilik ile ilgili son dakika tüm detaylar...
23.06.2022 Emekli
Maaşlara zam geliyor, ek ödeme müjdesi! Yeni oran belli oldu, işte kuruşu kurşuna ödemeler...
Maaşlara zam geliyor, ek ödeme müjdesi! Yeni oran belli oldu, işte kuruşu kurşuna ödemeler... Maaşlara zam geliyor. Yüz binlerce kişiye müjde. Ek ödemeler hesaplandı. Ve detaylar son dakika belli oldu. Maaşlara doğrudan yansıyacak. Ödemeler artıyor. Yüzde 265 artıyor. Yeni yasa ile ek ödeme ve döner sermaye payları artacak. Yasadaki yeni oranlara göre hangi unvana kaç lira ek ödeme verileceği hesaplandı. İşte kuruşu kuruşuna yeni ödemeler...
16.06.2022 Memur
E-ticarette yeni dönem! Değişiyor, artık...
E-ticarette yeni dönem! Değişiyor, artık... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Beştepe’de e-ticaret sektörü temsilcileriyle buluştuğu zirvede sektördeki rekabeti düzenleyecek tedbirler masaya yatırıldı. Buna göre belirli büyüklükteki e-ticaret firmalarına lisans şartı getirilecek. Kendi içinde kargo hizmeti veren e-ticaret devlerinin, kargo bölümünü satıştan ayırması gerekecek.
16.06.2022 Ekonomi
Bakan Soylu: Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var
Bakan Soylu: Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li vekillerin eylemlerine dikkat çekerek "Pervin Buldan'a Murat Karayılan'ın gönderdiği bir kaset var. Bunlar terör örgütünün esiri" ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, "Bundan 1 ay önce Duran Kalkan bir talimat veriyor. 81 ilden Bursa Gemlik'e gideceksiniz ve burada protesto edeceksiniz. Türkiye'nin hiçbir yerinde adım attırılmadı" dedi.
15.06.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Yasa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni yasa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.