Yeni Tür

Yeni Tür

Son dakika yeni tür haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni tür ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni tür haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Tür

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni tür gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.420 yeni tür haberi bulunmuştur. Tüm yeni tür haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'deki katliama sessiz kalanlar da suçludur
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'deki katliama sessiz kalanlar da suçludur TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Büyükelçiler ile iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş "Gazze'deki katliama sessiz kalanlar da suçludur" dedi.
19.03.2024 Gündem
Sivas'ta TÜBİTAK destekli proje çalışmasında yeni bir tür keşfedildi: Medon turcicus
Sivas'ta TÜBİTAK destekli proje çalışmasında yeni bir tür keşfedildi: Medon turcicus Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Alaşehir Meslek Yüksek Okulu'nda görev yapan Prof. Dr. Sinan Anlaş ve Doç. Dr. Semih Örgel TÜBİTAK destekli bir proje çalışmasında Sivas'ta yeni bir böcek türü buldu. 2019 yılında Sivas, Yıldız Dağları'na yapılan bir arazi çalışması sırasında bulunan yeni türe 'Medon turcicus' ismi verildi.
6.12.2023 Gündem
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi Ege Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi'nden bilim insanları, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, ters lale türüne ait yeni bir bitki keşfetti. Literatüre kazandırılan ve bilimsel ismi 'Fritillaria karakocanensis' olan bitkiye, 'Karakoçan lalesi' adı verildi.
6.07.2023 Yaşam
Dünyada sadece Tunceli’de var! Türk bilim insanı keşfetti
Dünyada sadece Tunceli’de var! Türk bilim insanı keşfetti Dünyada sadece Tunceli'de var. Türk bilim insanı ilk kez keşfetti. Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Yavuz Paksoy, yaptığı alan araştırmasında dünya üzerinde sadece Tunceli’de bulunan yeni bir türü keşfetti. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem
AB-NATO ortak görev gücü kuruyor
AB-NATO ortak görev gücü kuruyor NATO ve Avrupa Birliği, kritik altyapılara yönelik tehditlerin belirlenerek bunların önlenmesi için çalışacak ortak görev gücü kurulması kararı aldı.
11.01.2023 Dünya
'Mahmuzlu incir kuşu' Antalya'da ilk kez görüntülendi
'Mahmuzlu incir kuşu' Antalya'da ilk kez görüntülendi Antalya Kuş Gözlem Topluluğu üyeleri, kentte ilk kez 'mahmuzlu incir kuşu'nu görüntüledi.
31.10.2022 Yaşam
Dünyada daha önce hiç görülmemiş! Kalkan balığında keşfedildi
Dünyada daha önce hiç görülmemiş! Kalkan balığında keşfedildi Karadeniz’de yetişen kalkan balığında; biri dünyada ilk kez tanımlanan, diğeri ise daha önce başka bir balık türünde rastlanan ancak kalkan balığında görülmeyen iki yeni parazit keşfedildi.
20.10.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Tüm ücretlilerin kayıplarını telafi edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Tüm ücretlilerin kayıplarını telafi edeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 27. Dönem 6. Yasama Yılı açılışında yaptığı konuşmada, “Önündeki tüm engelleri birer birer kaldırarak Türkiye’nin küresel siyasi, ekonomik, askerî güç mücadelelerinin ortasında bir istikrar adası olarak hedeflerine doğru ilerlemesini sağlamakta kararlıyız” dedi. Erdoğan, yılbaşında asgari ücretlilere, memurlara ve emeklilere yapılacak maaş zammıyla ilgili, "Kayıplarını telafi edeceğiz" dedi.
1.10.2022 Siyaset
Yeni salgın paniği! Türkiye'de ilk kez tespit edildi
Yeni salgın paniği! Türkiye'de ilk kez tespit edildi Zaman zamana kırsal bölgelerde kene kaynaklı hastalık ve ölümler gündeme gelirken, kene kaynaklı yeni bir bakterinin ilk kez Türkiye’de de tespit edildiği duyuruldu.
9.09.2022 Gündem
Muğla'da yeni yabani soğan türü keşfedildi
Muğla'da yeni yabani soğan türü keşfedildi Ege Üniversitesi (EÜ) Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yıldırım ve ekibi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde tespit edilen yeni bir yabani soğan (Allium) türünü bilim dünyasına kazandırdı. Muğla soğanı adı verilen bitkinin Latince adı ise bitkinin bilimsel keşfini yapan Ayhan Toprak'a atıfla "Allium ayhan-toprakii Yıldırım" oldu.
23.08.2022 Yaşam
Dünyada sadece Kuşadası'nda yetişiyor, koparmanın cezası 109 bin 593 lira
Dünyada sadece Kuşadası'nda yetişiyor, koparmanın cezası 109 bin 593 lira Dünyada sadece Aydın’ın Kuşadası bölgesinde yetişiyor, koparmanın cezası ise 109 bin 593 lira. Endemik bir tür olması ve yok olma riski taşıdığı için koruma altına alınan, Aydın Gaşağı olarak da bilinen Tülüşah, özellikle kanser araştırmalarına ışık tutuyor. Bu bitkiye sadece tıp araştırmacılarının özel izinle dokunabiliyor.
23.08.2022 Ekonomi
Türkiye'de ilk kez görüldü, gözlemciler akın etti! Toz taşınımı ile sürüklenmiş!
Türkiye'de ilk kez görüldü, gözlemciler akın etti! Toz taşınımı ile sürüklenmiş! Hatay'da Milleyha Sulak Alanı’nın bulunduğu Samandağ'da çöl kulaklı toygarı kuşu görüntülendi. Türkiye'de ilk kez Hatay'da gözlemlenen kuş, 496. kuş türü olarak kayıtlara girdi. Kuş gözlemcisi Emin Yoğurtcuoğlu ve Soner Bekir tarafından Milleyha Sulak Alanı'nda görüntülenen çöl kulaklı toygarı, Milleyha’nın 296'nci kuş türü olarak kayıtlara geçti. Kuşun görüldüğünü haber alan kuş gözlemcileri alana akın etti.
25.04.2022 Gündem
Ukrayna’dan müzakerelere ev sahipliği yapan Türkiye’ye teşekkür
Ukrayna’dan müzakerelere ev sahipliği yapan Türkiye’ye teşekkür Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile yapılacak müzakerelerde yeni turun Türkiye’de düzenlenecek olmasından dolayı Türkiye’ye teşekkür etti
28.03.2022 Dünya
Yeni endemik bitki bulundu! Tüylüçay grubuna ait...
Yeni endemik bitki bulundu! Tüylüçay grubuna ait... Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, biyoçeşitlilik envanter çalışmaları sırasında, Badavut sahilinden toplanan tüylüçay (stachys) grubuna ait bitki, incelemelerin ardından yeni alt tür olarak kayıtlara girdi. Yeni endemik türün bilimsel adı ise ‘stachys cretica subsp gulendamiana’ oldu. 
21.03.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya ilk tepki: Bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya ilk tepki: Bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk'ı tanımasıyla ilgili "Biz Rusya’nın bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz." dedi.
22.02.2022 Siyaset
Yeni bir tür ortaya çıktı! Sadece o ilde var! 2 yıllık araştırmadan sonra belli oldu: Turkocranum...
Yeni bir tür ortaya çıktı! Sadece o ilde var! 2 yıllık araştırmadan sonra belli oldu: Turkocranum... Dünyada sadece Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yaşayan yeni örümcek cinsi keşfedildi. 'Turkocranum' ismi verilen örümcek, uluslararası indeksli 'Zoology in the Middle East' dergisinde yayımlatılarak, dünya örümcek literatürüne kazandırıldı.
10.02.2022 Yaşam
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama...
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama... Yılbaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Bu yıl kısıtlama olmasa da yeni yıla girerken endişe değişmedi. Yılbaşı öncesi uzmanlar, dünyada da vaka patlamasına yol açan koronavirüsün daha hızlı bulaşan Omicron varyantına karşı uyardı. Kalabalık ve havasız kutlama alanlarının Omicron’un bulaşması için ideal ortam olabileceğine işaret eden uzmanlar, maske, mesafenin yanı sıra kapalı alanların havalandırılmasını önerdi.
30.12.2021 Gündem
Yeni nesil koruyucu kaplamalar üretmek üzere hazırlanan projeye TÜBİTAK desteği
Yeni nesil koruyucu kaplamalar üretmek üzere hazırlanan projeye TÜBİTAK desteği Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hikmet Çiçek tarafından yeni nesil koruyucu kaplamalar elde etmek amacıyla geliştirilen proje, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.
29.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Mardin'de yeni tür keşfedildi! Böceğe eski bakanın adını verdiler...
Mardin'de yeni tür keşfedildi! Böceğe eski bakanın adını verdiler... Mardin'in Ömerli ilçesindeki kiraz bahçelerinde yeni bir böcek türü keşfedildi. Böceğe, eski Tarım Bakanlarından Nihat Şevket İyriboz'un isminden esinlenilerek 'Phytocoris iyribozi' adı verildi. Fırat Üniversitesi Biyomühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. İnanç Özgen, "Türün zararlı veya faydalı olduğu yönünde herhangi bir kaydımız yok. Bu türün bizim için en onur verici yönü; tarım bakanı olan, ülkemiz tarımına ve zirai mücadele enstitülerinin açılmasına katkıda bulunan Nihat Şevket İyriboz adına isimlendirilmesi" dedi.
1.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Vision Art Platform, 'Muğlak' sergisine ev sahipliği yapıyor
Vision Art Platform, 'Muğlak' sergisine ev sahipliği yapıyor Vision Art Platform, Derya Yücel küratörlüğünde Ayşegül Altunok, Sena Başöz, Selim Birsel, Çisil Deniz Delibalta, Ayçesu Duran, Ali Kanal, Gülşah Mursaloğlu, Serkan Özkaya, Ezgi Tok, Deniz Üster, Nil Yalter/Nicole Croiset, Dilek Winchester ve Dream News (Murat Yıldız/Defne Tesal)’ı bir araya getiren “Muğlak” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.
4.11.2021 Kültür Sanat
Gelenilerde yeni bakteri türü keşfedildi
Gelenilerde yeni bakteri türü keşfedildi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Aydın'ın yürütücülüğünü yaptığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında gelenilerde (yer sincabı)yeni bakteri türü tespit edildi.
2.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Yıllar sonra yeniden bulundu! Endemik bitki...
Yıllar sonra yeniden bulundu! Endemik bitki... Dünyada sadece Kaz Dağları'nda yayılış gösterdiği belirtilen maydanozgiller familyasından "Peucedanum urbanii" adlı endemik bitki, Kaz Dağları'na 6 kez gidip araştırma yapan iki bilim insanı tarafından yıllar sonra yeniden bulundu.
7.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Bomba iddia: ABD ile İsrail, İran hakkındaki "B planını" gizlice  görüştü
Bomba iddia: ABD ile İsrail, İran hakkındaki "B planını" gizlice görüştü ABD ile İsrail'in, İran ile yapılan nükleer müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması halinde olası "B planını" gizlice görüştüğü bildirildi.
22.09.2021 Dünya
Malezya’da keşfedildi! İki yeni tür...
Malezya’da keşfedildi! İki yeni tür... İngiltere’de bulunan Notthingham Üniversitesi’nden bilim insanları, 4 yıllık bilimsel çalışmanın sonucunda ve 94 yıllık aradan sonra Malezya’nın Borneo Adası’nda iki yeni tür ve bir yeni cins tatlı su midyesi keşfettiklerini açıkladı.
8.09.2021 Dünya
İzmir'de endişelendiren gelişme! Hastalarda yeni tür mutasyon görülmeye başlandı...
İzmir'de endişelendiren gelişme! Hastalarda yeni tür mutasyon görülmeye başlandı... İzmir Tabip Odası Başkanı duyurdu: Hastalarda henüz tanımlanamayan yeni bir mutasyon görülmeye başladı...
25.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Tür ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni tür haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.