Yeni Ekonomi Programı

Yeni Ekonomi Programı

Son dakika Yeni Ekonomi Programı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yeni Ekonomi Programı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yeni Ekonomi Programı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Ekonomi Programı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni ekonomi programı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.130 yeni ekonomi programı haberi bulunmuştur. Tüm yeni ekonomi programı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi
Kişi başı milli gelir hedefi ne oldu? 2022-2023’te kişi başı gelir kaç dolar olacak? Yeni ekonomi paketi açıklandı!
Kişi başı milli gelir hedefi ne oldu? 2022-2023’te kişi başı gelir kaç dolar olacak? Yeni ekonomi paketi açıklandı! Orta Vadeli Program açıklandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Program (OVP) resmileşti. Yayımlanan ekonomi programında, enflasyon, işsizlik, büyüme, ihracat, turizm hedeflerinin yanı sıra kişi başı gelir hedefi de açıklandı. Peki, Orta Vadeli Programa göre kişi başı gelir hedefi ne oldu? 2022-2023’te kişi başı gelir kaç dolar olacak? İşte detaylar…
4.09.2022 Ekonomi
Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Bankalar harekete geçti, yeni sistem...
Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Bankalar harekete geçti, yeni sistem... Kredi kartı kullananlar dikkat! Rusya-Ukrayna savaşı sonrası start verildi, artık kullanamayacaklar. Mastercard ve Visa, Rus bankalarına altyapısını kapatmışken Türkiye'de kamu bankaları ve İş Bankası Rus bankacılık sistemini kullanabiliyor. Özel bankalar da bu sistemi kullanmak için hızla start verdi. Rus turistlerin Türkiye'ye gelmeleri halinde ödeme sistemlerinde sorun beklenmezken sigorta şirketlerinin iş jetleri ve charter uçaklarına sigortayı kesmeleri diğer yandan bu ülkeden turist taşıyan charter şirketlerinin leasing yoluyla satın aldığı uçaklara üreticilerin yedek parça tedariğini durdurması işleri zorlaştırdı. Turizm Bakanı Ersoy'un turizm sezonunun açılmasına kadar bu iki sorunun aşılması için yoğun çaba harcadığı belirtiliyor. THY'de ise kasım ayı sonuna kadar sigorta sorununun olmadığı öğrenildi.
8.03.2022 Ekonomi
Market fiyatları düştü mü, gıda fiyatları düşecek mi? Tarım Kredi Kooperatifi market fiyatları 2021!
Market fiyatları düştü mü, gıda fiyatları düşecek mi? Tarım Kredi Kooperatifi market fiyatları 2021! Dövizdeki düşüşten sonra, vatandaşlar market fiyatları düşecek mi, sorusuna yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından yaptığı ekonomi paketi açıklaması sonrası, 18 lirayı aşan dolar kuru 12 liralara, 20 lirayı aşan Euro kuru 15 liraya kadar düştü. Peki, market fiyatları düştü mü? Gıda fiyatları ne zaman düşecek?
23.12.2021 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli: Türkiye’nin düşmanca bir senaryoya maruz kaldığına bariz işaret
MHP lideri Bahçeli: Türkiye’nin düşmanca bir senaryoya maruz kaldığına bariz işaret MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Döviz yükselirken borsanın düşmesi, üstelik piyasalarda anormal oynaklıkların kısır döngü içinde artış sergilemesi Türk milletinin ve Türkiye’nin düşmanca bir senaryoya maruz kaldığına bariz işarettir." ifadelerini kullandı
18.12.2021 Siyaset
Banka müşterilerini ilgilendiriyor! BDDK duyurdu
Banka müşterilerini ilgilendiriyor! BDDK duyurdu Banka müşterilerini ilgilendiren gelişme. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayınlandı. BDDK , risk odaklı proaktif düzenleme yaklaşımı kapsamında gerekli gördüğü yönetmelik güncelleme çalışmalarını sürdürürken, bu çerçevede "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik"in bazı maddelerinde değişiklik öngören taslağı, Kurumun internet sitesinde yayımlayarak görüşe açtı.
5.05.2021 Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! 'Bakım sigortası' modeli...
Bakanlık harekete geçti! 'Bakım sigortası' modeli... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen Engelli ve Yaşlı Bireyler için Bakım Sigortası Çalıştayı'nın sonuç raporunda, nüfusun yaşlanmasının 21. yüzyılın en önemli demografik dönüşümlerinden biri olduğuna dikkat çekilerek, bu sebeple Türkiye'de uzun dönemli bakım modelinin belirlenmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.
12.02.2021 Ekonomi
100 bin memur alımı yapılacak! Yeni yılda kamuya doktor, eczacı, hemşire, bekçi, madenci, emniyet ve din görevlisi alınacak…
100 bin memur alımı yapılacak! Yeni yılda kamuya doktor, eczacı, hemşire, bekçi, madenci, emniyet ve din görevlisi alınacak… Kamu personel alımı yapılacak. 22 kamu kurumu 3 bin 500 personel alımı için ilana çıkarken, toplamda 100 bine yakın personel istihdam edilecek. Öğretmenden doktora, emniyet görevlisinden eczacıya, hemşireden din görevlisine, bekçiden madenciye kadar alım yapılacak. Kamu kurumları yeni ihtiyaca göre İŞKUR üzerinden KPSS 60, 70 taban puanı şartı ile KPSS şartsız olarak memur alımı yapacak.
1.01.2021 Personel Alımı
Bakan Pekcan: Yıl sonunda YEP hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz
Bakan Pekcan: Yıl sonunda YEP hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz İhracat kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,95 azalarak 16 milyar 88 milyon dolar, ithalat yüzde 16,07 artarak 21 milyar 158 milyon dolar oldu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki artış seyri, Türkiye'nin en önemli ticaret ortağı olan AB ekonomisindeki küçülme ve takvim etkisi nedeniyle kasım ayı ihracatındaki sınırlı daralmaya rağmen yıl sonunda Yeni Ekonomi Programı (YEP) hedeflerine ulaşacaklarına inandıklarını bildirdi.
2.12.2020 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan flaş enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan flaş enflasyon açıklaması Son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini, 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz" dedi.
17.11.2020 Ekonomi
Asgari ücret ne kadar olacak? Ve rakam belli oldu
Asgari ücret ne kadar olacak? Ve rakam belli oldu Asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu olmuştu. Asgari ücret ile ilgili rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Hesaplamalara göre brüt asgari ücretin 3.400 TL civarında olacağı net asgari ücretin ise 2.650 lira ile 2.800 lira arasında bir rakamın olacağı tahmin ediliyor.
7.11.2020 Çalışma Hayatı
Kamu personel alımı yapılacak! On binlerce kişiye iş fırsatı
Kamu personel alımı yapılacak! On binlerce kişiye iş fırsatı Memur olmak isteyenler için kamuya ne kadar personel alınacağı netleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre kamuya, Yeni Ekonomi Programı öncesi uygun görülen ve bütçelendirilen yaklaşık 35 binin üzerinde personel alımı yapılacak. Ayrıca 65 bin civarında da bütçe teklifi ile belirlenen personel alımı yapılacağı kaydedildi.
26.10.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 2021 bütçesi hakkında açıklama
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 2021 bütçesi hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Yeni Ekonomi Programı (2021-2023) dönemi boyunca istihdamın yıllık ortalama 1 milyon 336 bin kişi artması ve işsizlik oranının kademeli olarak gerileyerek 2023 yılında yüzde 10,9 seviyesine gerilemesi beklenmektedir'' dedi.
21.10.2020 Ekonomi
2021 Bütçe Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu! Bakanlıklara ayrılan bütçeler...
2021 Bütçe Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu! Bakanlıklara ayrılan bütçeler... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte 2021 bütçesine ait merak edilenler...
18.10.2020 Siyaset
Kurumlar Vergisi'ne indirim geliyor! Hükümet harekete geçti...
Kurumlar Vergisi'ne indirim geliyor! Hükümet harekete geçti... Ekonomiyi canlandırmak, şirketleri istihdam ve cirolarını artırmaya teşvik etmek amacıyla harekete geçen hükümet, Kurumlar Vergisi oranında indirim için çalışma başlattı. Peki, Kurumlar Vergisi'ne indirim gelecek mi? İşte Kurumlar Vergisi indirimi oranları ve vergi indiriminin detayları...
15.10.2020 Ekonomi
Bakan Albayrak paylaştı: Ekonominin her alanında yeni bir döneme giriyoruz
Bakan Albayrak paylaştı: Ekonominin her alanında yeni bir döneme giriyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) hedefleri kapsamında ihracatta, sanayide, üretimde ve ekonominin her alanında yeni döneme girildiğini belirtti.
14.10.2020 Ekonomi
Resmen ilan edildi! Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yeni dönem başladı...
Resmen ilan edildi! Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yeni dönem başladı... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanlığı genelgesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 2021-2023 dönemi yatırım programı hazırlıklarına ilişkin genelgede "Kamu yatırım harcamalarından azami düzeyde tasarruf edilirken kalkınma potansiyelini destekleyici mahiyetteki iktisadi ve sosyal altyapı yatırımlarına öncelik verilmeye devam edilecek. Kamu kesimi yatırımları bütüncül bir yaklaşımla özel kesim yatırımlarını tamamlayacak şekilde tasarımlanacak ve hayata geçirilecek. İş, üretim, yatırım ve yaşam ortamını iyileştiren nitelikli altyapı yatırımlarına öncelik verilecek. Tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2021 Yılı Yatırım Programı'na yeni proje alınmayacak" denildi.
8.10.2020 Ekonomi
Emekliye zam: 2 bin 912 lira...
Emekliye zam: 2 bin 912 lira... Milyonlarca emekli bekliyordu ve belli oldu. Zamlı maaşlar kuruşu kuruşuna hesaplandı. En düşük 2 bin 912 lira… Son üç aylık enflasyon rakamları ve geçen hafta açıklanan Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile birlikte emeklilerin ve memurların maaşlarına ocakta yapılacak zamlarla ilgili ipuçları ortaya çıkmaya başladı. Emeklilere zam memurlara da fark ödenecek.
7.10.2020 Emekli
Emekliye zam! Kim ne kadar emekli maaşı alacak?
Emekliye zam! Kim ne kadar emekli maaşı alacak? Milyonlarca emeklinin ve emeklilik planı yapan vatandaşın gözü kulağı bu haberdeydi. 'Ne kadar emekli maaşı alırım' diye araştırma yapanlar, ocakta emeklilere yapılacak zam oranını da merak ediyor. Emekliler, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında maaşlarına iki defa zam alıyor. Yapılacak bu zam tutarlarında ise enflasyon rakamları etkili oluyor. emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı da netleşmeye başladı. 3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 2.44 oldu. Kesin oran ise...
6.10.2020 Ekonomi
İşsiz gençler için iyi haber! Yeni portal kuruluyor
İşsiz gençler için iyi haber! Yeni portal kuruluyor iş hayatına başlamak isteyen fakat nereden başlayacağını bilmeyen gençler için hükümet harekete geçti. Özellikle dezavantajlı gençlerin desteklenmesinin amaçlandığını yeni bir portal kuruluyor. Yeni Ekonomi Programı kapsamında kurulması planlanan staj portal ile özel politika gerektiren gruplar için yeni aktif işgücü programları başlatılacak.
5.10.2020 Ekonomi
Emekli ve memura zam! 3 bin 849 lira...
Emekli ve memura zam! 3 bin 849 lira... Milyonlarca emekli ve memur bekliyordu ve rakamlar tek tek açıklandı. Emekli ve memura zam kuruşu kuruşuna hesaplandı. Ocakta tüm maaşlar değişecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına bu yılın ikinci 6 aylık enflasyonu oranında zam yapılırken; memur emeklilerine yüzde 3 artış ve ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak. Yeni Ekonomi Programı'ndaki 2020 yılı enflasyon tahminine göre, zam oranı SSK ve Bağ- Kur emeklilerinde yüzde 4.49, memur emeklilerinde yüzde 3.49 olacak. Maaşlar artacağı için ek ödemeler de yükselecek. Emekli doktorların ilave ödemelerinde de memur maaş katsayısındaki artışla yükseliş yaşanacak. Yüzde 3,49'a enflasyon farkı oluşursa en düşük memur maaşı 3 bin 849 TL, memur emeklisi aylığı ise 2 bin 912 liraya yükselecek.
6.10.2020 Emekli
Kamuda yeni dönem! Maaş ve kadro..
Kamuda yeni dönem! Maaş ve kadro.. Milyonlarca memuru çok yakından ilgilendiriyor. Kamuda yeni önem başlayacak. Kadro ve maaş düzenlemesi ile ödül sistemi geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı’nda ana hedef istihdam olarak görülüyor. Bunun için de çok kapsamlı düzenlemeler geliyor. Kamu sektörüne ilişkin düzenlemeler de programda yer aldı.
4.10.2020 Memur
Maaşlar yükseliyor! Zam oranları...
Maaşlar yükseliyor! Zam oranları... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Maaşlar yükselecek. İşçi, memur, memur emeklisi, işçi emeklisi herkes bu haberi bekliyordu. Kim kaç lira zam alacak? Memur maaşları ne kadar olacak? Zamla birlikte emeklilerin maaşı ne kadar artacak? Yeni Ekonomi Programı (YEP) verilerine göre, yıl sonu TÜFE tahmini yüzde 10,5 oldu. Buna rakama bağlı olarak, 2020 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranı 4,49 olarak gerçekleşecek. 2020 yıl sonu enflasyon beklentisi YEP enflasyon beklentisiyle aynı olursa işçi, memur, emekli maaşlarında önemli bir artış olacak. İşte Ocak 2021 emekli, işçi ve memur maaşı zam oranları...
3.10.2020 Ekonomi
Emekliye zam müjdesi! 2 bin 898 liraya yükselecek
Emekliye zam müjdesi! 2 bin 898 liraya yükselecek Milyonlarca emekli bekliyordu. Ve belli oldu. Rakamlar tek tek açıklandı. Emeklilerin gözü Ocak zamlarına çevrilmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı enflasyon tahminine göre yüzde 4.49 olacak. Emekli maaşlarında 286 liraya kadar artış yaşanacak. İşte emeklilerin Ocak zammı ile ilgili merak ettiği tüm detaylar...
3.10.2020 Emekli
‘Uzun Dönemli Bakım Sigortası’ geliyor...
‘Uzun Dönemli Bakım Sigortası’ geliyor... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında vatandaşların uzun süreçli bakımlarını garanti altına alacak, özellikle yaşlılık dönemlerinde rahat etmelerini sağlayacak Uzun Dönemli Bakım Sigortası modelini hayata geçirecek.
3.10.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Ekonomi Programı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni ekonomi programı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.