Yemin

Yemin

Son dakika yemin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yemin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yemin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yemin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yemin gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.000 yemin haberi bulunmuştur. Tüm yemin haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkümüzden dönersek, yeni yüzyıla Türkiye'nin damgasını vurmazsak, bölücü teröristlere taviz verirsek gök girsin, kızıl çıksın" dedi.
17.03.2024 Gündem
Komşusunu keserle katletti, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Komşusunu keserle katletti, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı Kayseri'de Hasibe Soykuk'u (51), keserle öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan komşusu İsmail Kocatürk (45), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sanığın geçmiş sabıkaları ve duruşmadaki tutum ve davranışı ile pişmanlığı gözlemlenmediğinden cezada indirim uygulamadı.
13.03.2024 Gündem
Törenle ruhsatlarını aldılar: Avukatlığa ilk adımı attılar
Törenle ruhsatlarını aldılar: Avukatlığa ilk adımı attılar Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 25 stajyer avukat, Adliye Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ruhsatlarını aldılar.
1.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: Bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: Bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Muhalefet özellikle mülteci meselesini gündeme getiriyor. Bunların hiçbirinden onlara ekmek çıkmaz, boşuna uğraşıyorlar. 31 Mart kesinlikle bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğimiz gün olacaktır.' dedi. Erzincan'daki heyelanla ilgili soruşturmaların sürdüğünü belirten Erdoğan, 'Bu aşamada önceliğimiz madencilerimize ulaşabilmek.' ifadelerini kullandı.
15.02.2024 Gündem
Yalan İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Yalan İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Yalan İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Yalan İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde yalan ile ilgili pek çok hadis söylenmiştir. Yalan da en büyük yalanlar arasında görülür. Bu nedenle her zaman yalan söylememek emredilir. Doğruları söylemek ve doğruluk zemininde birleşmek gerekir. Müslümanların da daima doğruları söyleyerek yalandan uzak durmaları belirtilmiştir.
30.01.2024 Dini Bilgiler
Kuran-ı Kerim'de hangi meyveler üzerine yemin edilmiştir? Allah neden incir ve zeytine yemin etmiştir?
Kuran-ı Kerim'de hangi meyveler üzerine yemin edilmiştir? Allah neden incir ve zeytine yemin etmiştir? Bitkilerin,n sebze ve meyvelerin insanların faydalanması için yaratıldığını hepimiz biliyoruz. Ancak Kuran-ı Kerim'de bunlardan sadece ikisi üzerine yemin edildiğini görüyoruz. Tin Suresi'nin başlangıcında incir ve zeytin üzerine yemin edilmiştir. Tin Suresi'nin mealinde "İncir ve zeytine and olsun" ifadesi yer almıştır. Peki Allah neden incir ve zeytin üzerine yemin etmiştir? Kuran'da hangi meyvelere yemin edilmiştir? İşte detaylar...
21.01.2024 Yaşam
Hizmetçilik yaptığı iş adamı babası çıktı, milyarlık servete ortak oldu!
Hizmetçilik yaptığı iş adamı babası çıktı, milyarlık servete ortak oldu! Türk filmlerini aratmayan olay Manisa'da yaşandı. Yıllarca hizmetçilik yaptığı iş adamı Niyazi Üzmez'in babası olduğunu 71 yıl sonra öğrenen Kalbiye Sağlam, bunu DNA testiyle kanıtlayıp 1 milyarlık servete ortak oldu. Kalbiye Sağlam, babalığın benimsenmemesi nedeniyle de dava açtı.
15.01.2024 Gündem
İntihar etti denilen 3 çocuk annesi Ceylan Kılıç'ın ölümünde eşine müebbet hapis cezası
İntihar etti denilen 3 çocuk annesi Ceylan Kılıç'ın ölümünde eşine müebbet hapis cezası Esenyurt'ta 2022 yılından evinde başında vurulmuş halde bulunan ve intihar süsü verilen 3 çocuk annesi Ceylan Kılıç'ın eşi Abdulkerim Kılıç ilk olarak 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak sanığa verilecek cezanın geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini göz önüne alarak bu cezayı müebbet hapis cezasına indirdi. Ceylan Kılıç'ın babası Cevdet Allahverdi, "Damadım olaydan önce tavanı kırıp kızıma,' 'Kendini as, sen kendini asmazsan ben seni öldürürüm' demiş. Kızım uyurken kafasından aşağıya kaynar su dökmüş. Bize kanlı peçete içinde kanlı saç ve deri parçaları yollamışlar. Abdulkerim, kızımın satırla bacağına ve kafasına vurmuş" bunları sanığın kardeşiyle evli olan diğer kızım Gülşen eşime anlatmış" dedi.
11.01.2024 Gündem
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı anlattı: 'Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek'
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı anlattı: 'Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek' Kanada'da geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Çevrim İçi Haber Yasası, dijital telif konusunda adım atılmasını bekleyen pek çok ülkedeki yayıncıları heyecanlandırdı. Yasa aynı zamanda akıllara hem Google hem de Facebook'un yayıncılara ödeme yaptığı ilk ülke olan Avustralya'yı getirdi. Küresel bir harekete ilham Avustralya'daki yasayı mimarı Rodney Sims anlattı.
5.01.2024 Gündem
İstanbul'da Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş!
İstanbul'da Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş! Milli İrade Platformu'nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, yeni yılın ilk gününde 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde buluştu. Binlerce kişi sabah namazının ardından köprüye akın etti. Programda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Biz Türkiye'nin terörle mücadelesinde verdiği şehitlerin de, Filistin'de düşen şehitlerin de, öldürülen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Bizler Amerika'nın arkasında durduğu Siyonist düzene karşı birliğimizi sağlayacağımıza söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu iş ateşkesle bitmeyecek" dedi.
1.01.2024 Gündem
1 keçi ve 2 koyunu kaybeden çobana cinsel saldırıda bulunan 2 kişinin cezası belli oldu
1 keçi ve 2 koyunu kaybeden çobana cinsel saldırıda bulunan 2 kişinin cezası belli oldu Konya’da 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden İ.B. adlı erkek çobanı dövüp cinsel saldırıda bulunan sürü sahipleri İ.K. ve H.O. için mahkeme kararını açıkladı.
28.12.2023 Gündem
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor Google'ın geçtiğimiz günlerde Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi, akıllara bu alandaki ilk örnek olan Avustralya'yı getirdi. Sadece Google'ın değil Facebook'un da yayıncılara ödeme yaptığı ülkede elde edilen tecrübeler, dünyanın geri kalanı için çok önemli. Bu noktadan yola çıktık, Avustralya örneğinin başka ülkelerdeki yayıncılar için ne anlama geldiğini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Öğretim Üyesi Bill Grueskin'e sorduk...
22.12.2023 Gündem
Pembe İncili Kaftan Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Pembe İncili Kaftan Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Pembe İncili Kaftan Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Pembe İncili Kaftan Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Pembe incili kaftan Ömer Seyfettin tarafından yazılmış roman türünde bir eserdir. Kitabın ana teması insanların kendi çabaları ile sorunları çözmesi ve devlete karşı fedakar olunmasıdır. 
19.12.2023 Eğitim
Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah hayatını kaybetti
Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah hayatını kaybetti AFP haber ajansı 86 yaşındaki Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Es-Sabah bir süredir sağlık sorunları nedeni ile kaldırıldığı hastanede tedavi görüyordu.
16.12.2023 Dünya
Gelinim Mutfakta Hacer Kaynana neden yok? Hacer Akıner kimdir, kaç yaşında, sağlık sorunu nedir?
Gelinim Mutfakta Hacer Kaynana neden yok? Hacer Akıner kimdir, kaç yaşında, sağlık sorunu nedir? Gelinler yarışıyor, kayınvalideler puanlamaya devam ediyor. 30 Ekim 2023 tarihinde Gelinim Mutfakta yarışmasına katılan Kaynana Hacer’in programda neden olmadığı Nursel Ergin tarafından açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta Hacer Kaynana neden yok?
14.12.2023 Televizyon
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren emsal nitelikteki karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde kullanılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşeceğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme; bu miktarın işçinin son maaşı üzerinden ödeneceğine hükmetti. İşçinin çalıştığı hafta tatillerinin biriktirilerek kullandırılıp yıllık izinden mahsup edilemeyeceğine dikkat çekti. İşte haberin detayları...
2.12.2023 Çalışma Hayatı
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Gazze tepkisi: Batı Netanyahu karşısında köle gibi!
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Gazze tepkisi: Batı Netanyahu karşısında köle gibi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, 'İkinci dünya savaşındaki gibi Nazilerin yaptığının benzeri Netanyahu tarafından Gazellilere karşı gerçekleştiriliyor." dedi.
27.11.2023 Gündem
Gül Sunal: Askerlere Kemal ile konuşma yasağı geldi, 25 gün kimseyle konuşmadı
Gül Sunal: Askerlere Kemal ile konuşma yasağı geldi, 25 gün kimseyle konuşmadı Gül Sunal, 2000 yılında vefat eden eşi Kemal Sunal’ın askerlik anılarını YouTube kanalında “Kemal Sunal’ın Askerliği” adlı bir videoyla anlattı.
23.10.2023 Magazin
Filistinli ailelere tehdit telefonu! İsrail okul vurdu
Filistinli ailelere tehdit telefonu! İsrail okul vurdu İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD bölgeye konuşlandıracağı yeni silahları resmen açıkladı. ABD'li bakan bunun 'İran'a bir yanıt' olduğunu söyleyerek direkt olarak Tahran'ı hedef aldı. Hizbullah'ın gözdağı gibi açıklamasına yanıt veren İsrailli sözcü ise Lübnan'ın bir savaşa sürüklenme riski olduğunu duyurdu. İsrail jetleri Han Yunus'ta sivillerin sığındığı okulu vurdu. Saldırıya uğrayan okuldan ilk görüntüler geldi.
22.10.2023 Gündem
İsrail yok mu olacak? Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti...
İsrail yok mu olacak? Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti... Bugün İsrail olarak bilinen İsrailoğulları ile ilgili Kuran-ı Kerim'de pek çok ayet bulunmaktadır. Yahudiler ile ilgili bu ayetlerde İsrailoğulları ile ilgili mesajlar vardır. İşte Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti...
13.10.2023 Gündem
20 bin zabıt katibi alınacak! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Birkaç gün içerisinde açıklama yapılacak
20 bin zabıt katibi alınacak! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Birkaç gün içerisinde açıklama yapılacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 20 bin zabıt katip alımıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
28.09.2023 Gündem
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem
Kolombiya Bayrağı Anlamı Nedir? Kolombiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kolombiya Bayrağı Anlamı Nedir? Kolombiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kolombiya bayrağı İstiklal marşı ve kalkanı ile birlikte Kolombiya Cumhuriyeti'nin ulusal sembollerinden biridir. Bu, farklı ulusal hükümet örnekleri tarafından kullanılır ve verildiği kullanıma göre varyasyonlar gösterebilir. Kolombiya bayrağında, sarı, mavi ve kırmızı şeklinde üç yatay şerit bulunur.
10.09.2023 Eğitim
Ömer Seyfettin Eserleri Nelerdir? Ömer Seyfettin Eserleri'nin Özellikleri
Ömer Seyfettin Eserleri Nelerdir? Ömer Seyfettin Eserleri'nin Özellikleri Ömer Seyfettin Türk Edebiyatının en büyük isimlerinden birisidir. Eserlerinin yanı sıra hayatı da pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Hikayeleri ile bilinen Ömer Seyfettin aslında hikayeci olmadan önce bir şair olmaktadır. Şiirleri dergi sayfalarında kalıp bir araya toplanmadığı için özellikleri de pek bilinmemektedir. Şiiri bırakarak hikayeye devam etmesi edebiyatımız için de büyük bir kazanç olmuştur. 
1.09.2023 Eğitim
İYİ Parti lideri Akşener'den Millet İttifakı'na: sert sözler: Koltuktan başka bir şey düşünmediler
İYİ Parti lideri Akşener'den Millet İttifakı'na: sert sözler: Koltuktan başka bir şey düşünmediler İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Afyonkarahisar'daki 'Büyük Buluşması'nda Millet İttifakı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Akşener, "Sadece iktidar mensuplarına karşı değil bu seçimin kaybedilmesine çalışanlarla da mücadele ettik. Meselemiz Türkiye olduğu için nefislerimizi kör odalara hapsettik. Ne yazık ki önce şahsım önce ben diyenlerle uğraştık" dedi. Akşener, "Asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim. Bu nedenle yüce Türk milletinden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.
26.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yemin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yemin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.