‘Çocuklarda enfeksiyon hastalıkları daha sık görülebiliyor’
‘Çocuklarda enfeksiyon hastalıkları daha sık görülebiliyor’ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Kaya Kılınç, çocukların güneş çarpmasından, havuz enfeksiyonlarından, yaz ishallerinden ve sıcaklığın yükselmesiyle ortaya çıkan hastalıklardan korunması için anne ve babaların bazı önlemler alması gerektiğini söyledi. Kılınç, “Sıcaklığın yükselmesiyle birlikte mikroplar, yüzeylerde ve besinlerde daha kolay çoğalıyor. Bu durum çocuklarda ishal ve kusmaya neden olan enfeksiyon hastalıklarının yaz mevsiminde daha sık görülmesine sebep olur. Bu etkilere karşı daha dikkatli davranılmalıdır” dedi.
29.06.2021 Sağlık
Yaz ishalleri çocuklarda tehlikeli olabilir!
Yaz ishalleri çocuklarda tehlikeli olabilir! Uzmanlar, yaz aylarıyla beraber çocuklarda görülen ishal vakalarının arttığını belirterek önemli uyarılarda bulundu.
1.08.2017 Sağlık
Anne babalar dikkat! Yaz aylarında...
Anne babalar dikkat! Yaz aylarında... Acıbadem Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr...
30.05.2015 Sağlık
Yaz kabusları...
Yaz kabusları... Yazın gelmesiyle beraber artan hastalıklara dikkat! Çocuğunuzla güzel bir tatil geçirmek varken hastalıklara esir olmayın. Yazın sıkça rastlanan ishal ve besin zehirlenmesi gibi sorunlarla uğraşmak istemiyorsanız, önerilerimize göz atın.
10.06.2013 Arşiv