Yapay Kalp

Yapay Kalp

Son dakika yapay kalp haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yapay kalp ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yapay kalp haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yapay Kalp

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yapay kalp gelişmeleri de dahil olmak üzere 326 yapay kalp haberi bulunmuştur. Tüm yapay kalp haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Gökçen Orhan neden öldü? Kalp Damar cerrahisi Dr. Gökçen Orhan kimdir, kaç yaşında, evli mi? Doktor Gökçen Orhan eşi kimdir, neden öldü?
Prof. Dr. Gökçen Orhan neden öldü? Kalp Damar cerrahisi Dr. Gökçen Orhan kimdir, kaç yaşında, evli mi? Doktor Gökçen Orhan eşi kimdir, neden öldü? Dr. Gökçen Orhan kimdir, neden öldü, Gökçen Orhan’ın eşi kimdir? İstanbul Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Gökçen Orhan, çalışma odasında ölü bulundu. Prof. Dr. Orhan'ın ölüm nedeni sorgulanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da paylaşım geldi. Bakan Koca, "Prof. Dr. Gökçen Orhan hocamızı, görevli olduğu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum" dedi. Peki, Prof. Dr. Gökçen Orhan neden öldü? Kalp Damar cerrahisi Dr. Gökçen Orhan kimdir, kaç yaşında, evli mi? Doktor Gökçen Orhan eşi kimdir, neden öldü?
18.08.2023 Gündem
Prof. Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu
Prof. Dr. Gökçen Orhan hastanedeki odasında ölü bulundu Üsküdar’daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Gökçen Orhan’dan (56), odasında ölü bulundu. 
18.08.2023 Gündem
Bakan Kasapoğlu: Depremzede öğrenciler yurtlarda öncelikli olacak, kredileri bursa çevrilecek
Bakan Kasapoğlu: Depremzede öğrenciler yurtlarda öncelikli olacak, kredileri bursa çevrilecek Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Depremzede öğrencilerin yurtlarda öncelikli olacağını söyleyen Kasapoğlu "Bu hafta cumhurbaşkanımız ilan etti, depremzede öğrenciler, evi iş yeri hasarlı olan öğrenciler yurtlarımızda öncelikli olarak kalacak. Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz. Kredisi olanı bursa çeviriyoruz" ifadelerini kullandı
26.05.2023 Gündem
Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman?
Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman? Avrupa'nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya'da 3 Kasım'da yayımlanacak sayısına kapak oldu. Peki, Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman?
22.10.2022 Gündem
Kalp krizi hayatını değiştirdi, artık kalbini çantasında taşıyor! 'Hayatım elektrik ve pile bağlı'
Kalp krizi hayatını değiştirdi, artık kalbini çantasında taşıyor! 'Hayatım elektrik ve pile bağlı' Edirne'de 2016'da kalp krizi geçiren 58 yaşındaki Ahmet Sanrı, tedavisinin ardından 2 yıl önce takılan yapay kalp makinesi ile yaşıyor. Hayatının elektrik ve pillere bağlı olduğunu söyleyen Sanrı, “Çantamı alıp lavaboya gidiyorum. Artık alıştım, hiç zor gelmiyor. Ölünceye kadar da benimle beraber olacak. Hayatım elektrik ve pile bağlı. 2 yıldır her gün 22 saatte bir pillerini değiştiriyoruz” dedi.
29.06.2022 Yaşam
Kalp kapak cerrahisinde yeni yöntem yüz güldürecek
Kalp kapak cerrahisinde yeni yöntem yüz güldürecek Kalp kapak hastalıklarının cerrahi tedavisinde dünyada kabul edilen en iyi yöntem kalp kapağının değişmemesi, tamir edilmesidir. Kapağı tamir edilen hastalarda beklenen yaşam süresi, kapak değişimi yapılan hastalarla kıyaslandığında daha yüksektir.
15.04.2022 Sağlık
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli...
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli... İnsanlık için dönüm noktası Maryland Üniversitesi’nde 7 Ocak’ta yaşandı. ABD’li cerrahların, 7 saatlik bir operasyonla kalp rahatsızlığı olan bir hastaya domuz kalbi nakletmesi bilim dünyasında çığır açtı. Türk uzmanlar, ABD’de yapılan bu müthiş nakil operasyonunu değerlendirdi...
13.01.2022 Bilim ve Teknoloji
'Böyle ölürüm daha iyi' diyerek ameliyattan kaçtı, doktoru imkansızı başardı!
'Böyle ölürüm daha iyi' diyerek ameliyattan kaçtı, doktoru imkansızı başardı! İsmet Durmuş'un (81) birkaç ay önce nefes darlığı, halsizlik ile el ve ayaklarında aşırı ödem şikayetleri üzerine yapılan muayenesinde, kalp kapaklarında ciddi hasar olduğu tespit edildi. Gittiği üç hastanede de 'açık kalp ameliyatı şart' dendi. Durmuş'un o kadar büyük bir fobisi vardı ki, göğüs kafesinin açılacağını öğrenince, ertesi güne planlanan operasyonunu iptal etti ve "Böyle ölürüm daha iyi" diyerek hastaneden çıktı. Ailesi ona çare ararken Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal'a ulaştı. Prof. Dr. Köksal ise imkansızı başardı. İşte haberin detayları...
13.07.2021 Yaşam
Rasim Öztekin ile ilgili yeni açıklama!
Rasim Öztekin ile ilgili yeni açıklama! Kalp krizi geçiren tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin'in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Uğur açıklama yaptı.
8.03.2021 Magazin
Koronavirüs hastaları için çok önemli tedavi yöntemi: Ecmo
Koronavirüs hastaları için çok önemli tedavi yöntemi: Ecmo Koronavirüs ile mücadelede önemli başarı yapay akciğer cihazı olarak bilinen 'ecmo' ile sağlanıyor.
6.03.2021 Sağlık
7 yaşındaki Ramazan, yapay kalple hayata tutundu
7 yaşındaki Ramazan, yapay kalple hayata tutundu Grip şikayetiyle 3 yıl önce gittiği hastanede kalp hastası olduğu öğrenilen 7 yaşındaki Ramazan Yeşilova, durumunun ağırlaşması üzerine takılan yapay kalple yaşamına devam ediyor. Yeşilova'nın tamamen iyileşip, yaşıtları gibi hayatına devam edebilmesi için kalp nakli olması gerekiyor.
20.09.2020 Sağlık
Türk doktordan muhteşem başarı! Dünyaca ünlü yarışmada finale kaldı
Türk doktordan muhteşem başarı! Dünyaca ünlü yarışmada finale kaldı Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Uz. Dr. Ahmet Elibol, yapay kalp cihazını hastanın kalp bölümüne dikişsiz yerleştirebilecek yeni bir metot geliştirdi. Bulduğu metot ile ABD’de düzenlenen ve önemli buluşların yer aldığı İsmiks Subramanian yarışmasına katılan doktor, finale kaldı. İnternet ortamında akademik olarak verilen oylarla belirlenecek finalin sonuçları Temmuz ayında açıklanacak.
12.06.2020 Sağlık
50 günlük savaşından zaferle çıktı
50 günlük savaşından zaferle çıktı Salgının ilk haftalarında Kovid’e yakalanan ve hastaneye yattıktan sonra hızla kötüleşen Mustafa Kemal Ekşi (33), bir hafta içinde akciğerleri iflas edince kalp akciğer makinesine (ECMO) bağlandı. 50 günlük hastane macerasının 12 gününü ECMO’da, yaşamla ölüm arasında geçiren Ekşi, Kovid’i yendi ve “Hiçbir hastalığım yoktu. Sigara bile kullanmıyordum. Yasaklar kalktı diye herkes rahat davranıyor. Bu hastalığın şakası yok” dedi.
7.06.2020 Sağlık
Diş çürükleri ölümcül olabiliyor
Diş çürükleri ölümcül olabiliyor Diş Hekimi Zafer Kazak, diş çürüklerinin ölümcül olabileceğini söyledi.
20.01.2020 Sağlık
Kalp naklinden sonra ilk mesajı...
Kalp naklinden sonra ilk mesajı... Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki gençten alınan kalbin nakledilmesiyle hayata tutunan 40 yaşındaki Mehmet Ali Tuncer, artık daha sağlam atacak kalbiyle yeni bir hayata başlayacak.
1.12.2019 Sağlık
Kalp yetmezliğiyle ilgili korkutan sayı!
Kalp yetmezliğiyle ilgili korkutan sayı! Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid, Türkiye'de 1 milyon 400 bin kalp yetmezliği hastası olduğunu, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tüm ölümlerin yüzde 30'unun kalp yetmezliğinden kaynaklandığını söyledi.
29.11.2019 Sağlık
Türkiye'de üretilen yapay kalp ABD'de tanıtıldı
Türkiye'de üretilen yapay kalp ABD'de tanıtıldı Türkiye'de üretilen yapay kalp cihazı, ABD'de düzenlenen cerrahi alanında dünyaca ünlü Veith Sempozyumu'nda 20'den fazla Türk doktor tarafından tanıtıldı.
21.11.2019 Gündem
Kalp Cerrahı Dilek Gürsoy, Alman Tıp Ödülü'nü aldı
Kalp Cerrahı Dilek Gürsoy, Alman Tıp Ödülü'nü aldı Türk kökenli Yapay Kalp Cerrahi Uzmanı Dr. Dilek Gürsoy, Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen törende, Alman Tıp Ödülü'nü aldı.
19.11.2019 Dünya
Almanya’da yılın doktoru
Almanya’da yılın doktoru Avrupa’da tam yapay kalp ameliyatı yapan tek kadın doktor olan ve geçtiğimiz aylarda Almanya’nın en prestijli ödüllerinden biri olan Victress Ödülü’ne layık görülen Dr. Dilek Gürsoy, bu kez de ‘yılın doktoru’ ödülünü kazandı.
14.09.2019 Gündem
Bağışlanan organlar hastalara umut olacak
Bağışlanan organlar hastalara umut olacak Iğdır'da trafik kazası sonucu ağır yaralanan 17 yaşında ki gencin organları 5 hastaya umut olacak.
3.09.2019 Sağlık
"Kalp enfeksiyonuna sebep oluyor"
"Kalp enfeksiyonuna sebep oluyor" Diş Hekimi Zafer Kazak, çürük dişin kalp sağlığını etkilediğini söyledi.
24.07.2019 Sağlık
Yaşamak için kalp bekliyor
Yaşamak için kalp bekliyor Kalp yetmezliği bulunan üniversite öğrencisi Mahmut Büyükakçalı taşıdığı yapay kalpten kurtulmak için organ bağışı çağrısında bulundu
9.06.2019 Sağlık
Hedefi, yeni nesil yapay kalp yapmak
Hedefi, yeni nesil yapay kalp yapmak Avrupa’da tam yapay kalp ameliyatını yapan tek kadın doktor olan Dr. Dilek Gürsoy, kalp konusunda organ bağışı beklemeyi ortadan kaldıracak yeni nesil yapay kalp çalışmalarını sürdürüyor. Hedefi, 15 sene dayanacak, kablosuz ve gürültüsüz çalışacak yapay kalp yapmak...
13.05.2019 Yaşam
"İlk kalbim eşimdi, ikinci kalbim ise oğlum oldu"
"İlk kalbim eşimdi, ikinci kalbim ise oğlum oldu" İzmir'de kalp nakli olmayı beklerken Arzu Öztürk ile evlenen ve zorlu süreci hayat arkadaşının desteğiyle aşmaya çalışan Yasin Ahmet Öztürk, baba olmanın mutluluğunu yaşıyor.
28.04.2019 Sağlık
Çürük diş kalp enfeksiyonuna sebep oluyor
Çürük diş kalp enfeksiyonuna sebep oluyor Diş Hekimi Zafer Kazak, çürük dişin kalp sağlığını etkilediğini söyledi.
29.03.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yapay Kalp ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yapay kalp haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.