Yalnızlık

Yalnızlık

Son dakika yalnızlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yalnızlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yalnızlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yalnızlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yalnızlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 648 yalnızlık haberi bulunmuştur. Tüm yalnızlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin"
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin" Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, kadınlara hayatlarını güzelleştirecek önerilerde bulunarak, “Güçlü ve zayıf yönlerinizle cesursa yüzleşin” dedi.
7.03.2024 Adana
Veda Sözler! Veda Ederken Söylenebilecek Kısa, Uzun, En Dokunaklı Cümleler...
Veda Sözler! Veda Ederken Söylenebilecek Kısa, Uzun, En Dokunaklı Cümleler... Bazen sevdiğimizi insanlarla vedalaşmak zorunda kalırız. Bazen şartlar bunu gerektirir, bazense yaşanan anlaşmazlıklar sonucu bir daha görüşmemek üzere sevdiklerimizle vedalaşırız. Vedalaşırken sarf edilen cümleler de en az ayrılık kadar acı olabilir. Veda sözlerine şairlerin eserlerinde de rastlamak mümkündür. Yusuf Hayaloğlu'nun Ayrılığın Hediyesi ve Attila İlhan'ın Ayrılık da Sevdaya Dahil adlı eserleri, bu şiirlere örnek olarak gösterilebilir. 
5.02.2024 Gündem
Evlilik Teklifi Sözler! Evlilik Teklif Ederken Söylenebilecek Kısa, Uzun, En Dokunaklı Cümleler...
Evlilik Teklifi Sözler! Evlilik Teklif Ederken Söylenebilecek Kısa, Uzun, En Dokunaklı Cümleler... "Benimle evlenir misin" dünya genelinde bilinen ve en çok kullanılan evlilik teklifi cümlesidir. Evlenme niyetinde olan çiftlerin, birlikteliklerini resmiyete dökmenin ilk adımıdır. Günümüzde birçok kişi bu kalıplaşmış ve klasik yerine daha özgün, farklı ve ilginç evlilik cümleleri arayışına girmektedir.
28.01.2024 Gündem
1960 Sonrası Türk Hikayecileri Kimlerdir? 1960 Sonra Türk Hikayesinin Özellikleri...
1960 Sonrası Türk Hikayecileri Kimlerdir? 1960 Sonra Türk Hikayesinin Özellikleri... Türk Edebiyatında 1860 ile 1895 yılları arasındaki dönem Tanzimat Dönemi olarak adlandırılmaktadır. II: Meşrutiyet ilanı ile beraber Milli Edebiyat Dönemi başlamış ve 1923 yılına kadar sürmüştür. Daha sonra ise 1960 yılına kadar devam eden Cumhuriyet Dönemi başlamıştır. 1960 yılı ve sonrası dönemde pek çok Türk hikayecisi ve hikaye eserleri bulunmaktadır. 
21.01.2024 Eğitim
Ozan Dolunay'dan 'aşk' cevabı! 'Yalnızlık güzel, değerini bilememişiz'
Ozan Dolunay'dan 'aşk' cevabı! 'Yalnızlık güzel, değerini bilememişiz' Dilek Taşı'nın Kenan'ı Ozan Dolunay, "Sokakta canlandırdığınız karakterlerle ilgili tepki aldınız mı?" sorusunu cevapladı. "Bir süre önce biten ilişkim vardı" diyen yakışıklı oyuncu, özel hayatı hakkında çarpıcı bir açıklamaya da imza attı.
10.01.2024 Magazin
Serenay Sarıkaya, şarkıcı Mert Demir ile aşk mı yaşıyor?
Serenay Sarıkaya, şarkıcı Mert Demir ile aşk mı yaşıyor? Serenay Sarıkaya’nın şarkıcı Mert Demir’le flört ettiği iddia edildi. Demir’in son şarkısı “Ateşe Düştüm”de fonda duyulan ses Serenay Sarıkaya’ya ait olması nedeniyle ikilinin bu şarkıdan sonra flört ettiği söylentileri magazin gündemine bomba gibi düştü.
12.11.2023 Magazin
Hande Doğandemir'den yalnızlık açıklaması
Hande Doğandemir'den yalnızlık açıklaması Oyuncu Hande Doğandemir, Şamdan Plus dergisine bilinmeyen özelliklerini ve özel hayatını anlattı...
9.11.2023 Magazin
Emre Kınay: 1 yumurtayı tavaya kırar, 3 kişi yerdik
Emre Kınay: 1 yumurtayı tavaya kırar, 3 kişi yerdik Oyuncular Emre Kınay ve Dost Elver, önceki akşam bir mekanda karşılaştı. Emre Kınay, 'Çok zor zamanlar geçirdik.' diyerek samimi açıklamalarda bulundu
5.09.2023 Magazin
Burcu Kıratlı'dan yalnızlık itirafı! 'Hiçbir şeyden pişman değilim'
Burcu Kıratlı'dan yalnızlık itirafı! 'Hiçbir şeyden pişman değilim' Sinan Akçıl ile iki kez evlenen ve boşanan Burcu Kıratlı kendisiyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Ünlü oyuncu "Hiçbir şeyden pişman değilim" dedi.
5.09.2023 Magazin
Aşırı sıcak ve soğuk havalar da öfkeyi tetikliyor! Öfkeyi yok saymayın, ifade edin: İlk 15 dakika önemli
Aşırı sıcak ve soğuk havalar da öfkeyi tetikliyor! Öfkeyi yok saymayın, ifade edin: İlk 15 dakika önemli Bin anlık öfke… Tartışmalar, kavgalar, cinayetler… Hepsi aslında bir anlık öfkeyle ortaya çıkıyor. Sadece insana ait de olmayan bu duygu, doğru şekilde ifade edilemediğinde işleri çığırından çıkılmaz hale getirebiliyor. Sağlıklı ve gerekli bir duygu olsa da öfkenin kontrol edilemediği durumlarda ne olacağı basına yansıyan şiddet ve ölüm haberleriyle kendini gösteriyor. Kadın cinayetleri, trafikte yol vermeme kavgaları, hekimlerin görev başında uğradıkları şiddet haberleri öfke kontrolünün sağlanamadığı durumlarda nelerin yaşanabileceğini ortaya koyuyor. Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli de öfkeyi “Hissedilmesi son derece normal, olağan ve diğer her duygu gibi geçicidir” diye tanımlayarak yıkıcı davranışların, şiddetin doğmasının en büyük sebebinin öfkenin bastırılması olarak görüyor. İşte uzmanından öfke ve öfke kontrolüne yönelik bilgilendirici detaylar…
31.08.2023 Sağlık
Ahmet Haşim Eserleri Nelerdir? Ahmet Haşim Eserleri'nin Özellikleri
Ahmet Haşim Eserleri Nelerdir? Ahmet Haşim Eserleri'nin Özellikleri Saf Şiir akımının temsilcilerinden biri olan Ahmet Haşim 1887 yılında Bağdat'ta doğdu. En çok etkilendiği Fransız şairler Stephan Mallerme, Charles Baudelaire ve Louis Aragon oldu. Dergilerde yayımlanan şiirleriyle edebiyat eleştirmenlerinden tam not alan Ahmet Haşim, önce Fecr-i Ati topluluğuna girdi. Topluluktaki diğer şairlerin fikir ayrılığına düşmesiyle Fecr-i Ati kısa sürede dağıldı. Daha sonrasında Yahya Kemal Beyatlı ile birlikte Nev Yunani ve saf şiir akımını kuran Ahmet Haşim, şiir dışında bir gezi ve iki deneme kitabı yazdı.
11.08.2023 Eğitim
Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri Nelerdir? Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri'nin Özellikleri
Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri Nelerdir? Halit Ziya Uşaklıgil Eserleri'nin Özellikleri Servet-i Fünun akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Halit Ziya Uşaklıgil 1866 yılında İstanbul'un Eyüp semtinde doğdu. Romancılığıyla ön plana çıkan Halit Ziya Uşaklıgil, roman ve hikaye gibi kurgusal eserler dışında, tiyatro oyunu, anı ve gezi türünde de eserler kaleme almıştır. 
8.08.2023 Eğitim
İngiliz uzmanlardan yeni araştırma: Bu alışkanlık beyni küçültüyor!
İngiliz uzmanlardan yeni araştırma: Bu alışkanlık beyni küçültüyor! İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre uzun süre yalnız kalmanın beyne zarar verdiği ortaya çıktı. Yalnızlığın beyni küçülttüğü ve çeşitli hastalıklara zemin hazırladığı açıklandı.
1.08.2023 Sağlık
Falda V Harfi Görmek Ne Demek? Kahve Falında V Harfi Nasıl Yorumlanır?
Falda V Harfi Görmek Ne Demek? Kahve Falında V Harfi Nasıl Yorumlanır? Falda v harfi görmek kişinin gururlu bir yapıya sahip olduğunu işaret eder. Aynı zamanda Kendini beğenen bir kişilik olduğu yönünde de yorumlar yapılır. Ayrıca kişinin ruh halinde meydana gelen birtakım değişiklikleri gösterir. Bu değişiklikler bir iş değişimi veya çevre değişimi ile beraber mekan değişimi olarak ön plana çıkabilir. Başka fal uzmanları ise yakın zamanda gelecek keder ve üzüntülere karşı fal sahibinin hazırlıklı olmasını anlatır.
21.07.2023 Gündem
Evinin bir katını eşi için müzeye çevirdi! 50 yıldır saçını saklıyor
Evinin bir katını eşi için müzeye çevirdi! 50 yıldır saçını saklıyor Böyle aşk görülmedi. Sivas’ta yaşayan 83 yaşındaki Mustafa Yıldırım, vefat eden eşinin bir tutam saçını cam biblonun içerisinde yıllardır saklıyor.
21.07.2023 Gündem
Zerin Kılınç ölümünde şüpheli olarak tutuklandı! Duruşmada aileyi ve basın mensuplarını şoke eden sözler
Zerin Kılınç ölümünde şüpheli olarak tutuklandı! Duruşmada aileyi ve basın mensuplarını şoke eden sözler Eskişehir’de ikinci kattaki evinin camından düşerek hayatını kaybeden Zerin Kılınç’ın ölümüyle ilgili dava görülmeye devam etti. Duruşmasında konuşan tutuklu sanık Yılmaz S., kendisini savunmak yerine Ömer Hayyam’dan bir şiir okuyarak basın mensuplarına hakaret etti.
10.07.2023 Yaşam
Yalnız yaşayanlara kötü haber! Erken ölüm riskini artırıyor
Yalnız yaşayanlara kötü haber! Erken ölüm riskini artırıyor Beş kıtada 2.2 milyon kişi ile yapılan çalışmaların derlendiği bilimsel araştırma, yalnızlığın erken ölüm riskini yaklaşık yüzde 14 artırdığını ortaya koydu. Yalnızlığa bağlı ölüm riskinde kanser yüzde 9 ile dikkat çekti. Aynı araştırma, kişinin dış dünyayla iletişimini kestiği sosyal izolasyon verilerini de inceledi. Buna göre, sosyal izolasyonun erken ölüm riskini yüzde 32; kalp damar hastalıklarına bağlı ölüm oranını yüzde 34, kansere bağlı ölüm riskini ise yüzde 24 artırdığı saptandı. Araştırmacılar, yalnızlık ve sosyal izolasyona bağlı ölüm oranındaki artışın; alkol, sigara ve obezite gibi geleneksel risk faktörleri kadar etkili olduğu görüşünde.
1.07.2023 Yaşam
'Casus' balina bu sefer İsveç kıyılarında görüldü
'Casus' balina bu sefer İsveç kıyılarında görüldü Norveç'te 2019 yılında görülen ve Rus donanması tarafından eğitilmiş bir "casus" balina olduğu öne sürülen beyaz balina, bu sefer İsveç kıyılarında görüldü.
30.05.2023 Dünya
'Yıllar önce aldatıldım en yakın kız arkadaşım kaptı elimden'
'Yıllar önce aldatıldım en yakın kız arkadaşım kaptı elimden' 'Aşkın Olayım' şarkısıyla müzik dünyasını sallayan Simge Sağın, Galatasaraylı Icardi'nin şarkıyı paylaşmasıyla magazin gündeminden düşmedi. Yeni şarkı çıkaran Simge,başarısını,özel hayatını, Icardi olayının perde arkasını ve eski sevgilisiyle nasıl dost kalıp tekrar iş yaptıklarını anlattı. İşte Simge'den samimi açıklamalar...
9.04.2023 Magazin
Muhabirlerin üzerine yürüdü! 'Siz kimsiniz?'
Muhabirlerin üzerine yürüdü! 'Siz kimsiniz?' Yer aldığı projelerle adını sık sık duyduğumuz oyuncu İlayda Alişan, önceki gün Kuruçeşme'deki bir mekan çıkışında görüntülendi. Alişan, sorulara yanıt vermezken; rol aldığı diziden rol arkadaşı Erdem Şanlı, gazetecilerin Alişan'ı çektiğini görünce muhabirlerin üzerine yürüyerek "Siz kimsiniz?" dedi.
12.03.2023 Magazin
14 Şubat sevgilisi olmayanlar için sözler! 14 Şubat Sevgililer Günü’ne yalnız girenler için komik, eğlenceli yalnızlık sözleri ile 14 Şubat'a sap girenler için mesajlar!
14 Şubat sevgilisi olmayanlar için sözler! 14 Şubat Sevgililer Günü’ne yalnız girenler için komik, eğlenceli yalnızlık sözleri ile 14 Şubat'a sap girenler için mesajlar! 14 Şubat Sevgililer Günü geldi. Yılın en romantik ayı olan 14 Şubat’ta sevgilisi olanlar günü kutlarken sevgilisi olmayıp 14 Şubat’a sap girenler sosyal medya üzerinden komik 14 Şubat yalnızlık sözleri paylaşırken, bazıları da 14 Şubat Sevgililer Günü yalnızlık sözleri araştırması yapıyor. Biz de 14 Şubat sevgilisi olmayanlar için komik sözler derlerken aynı zamanda 14 Şubat yalnızlık sözleri derledik. İşte komik 14 Şubat sözleri ve 14 Şubat Sevgililer Günü yalnızlık sözleri...
14.02.2023 Gündem
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri...
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri... Atasözleri yüzyıllar geçse de sıklıkla duyduğumuz ve hayatta karşılaştığımız birçok durum için bir tane bulabileceğimiz özlü ama çok şey anlatan sözlerdir. Mutlaka bir yargı içerir ve daima önerme formundadır. Deyimlerden en çok bu yanıyla ayrılır. Mecazlı sözcük öbeği olarak bilinen atasözleri gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla da bilinir. Toplumun inançlarını, duygularını ve kültür yapısını pek çok bakımdan yansıtan atasözleri uzun deneyimlere dayanan kısa sözlerdir. Türkçe'de en çok kullanılan kısa ve uzun atasözleri örnekleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız "En çok kullanılan atasözleri ve anlamları" haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
24.01.2023 Eğitim
Alp Navruz'dan 'İlayda Alişan' açıklaması!
Alp Navruz'dan 'İlayda Alişan' açıklaması! 'Ada Masalı' adlı dizisindeki aşkları gerçeğe dönüşen Ayça Ayşin Turan ve Alp Navruz çifti, geçtiğimiz aylarda yollarını ayırma kararı almıştı. Navruz'un, katıldığı bir partide İlayda Alişan ile yakınlaştığı iddia edilmişti. Önceki akşam yeni yaşını kutlayan Navruz'un doğum gününde İlayda Alişan da vardı. Ünlü oyuncu aşk iddialarına son noktayı koydu.
17.01.2023 Magazin
Tehlike çanları çalıyor! Çağımızın hastalığı Phubbing ilişkileri bitiriyor
Tehlike çanları çalıyor! Çağımızın hastalığı Phubbing ilişkileri bitiriyor Yaşamımızı etkisi altına alan ve sosyal medyadan hayatımıza sızan 'phubbing' kavramı tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle karşımızdakini daha az dinliyor ve fazla dikkate almıyoruz. Telefon bağımlılığı olarak da adlandırılan 'Phubbing' dönemin önemli hastalıklarından biri. Peki bu hastalık ne gibi tehlikeler doğuruyor? İlişkileri nasıl etkiliyor? Bu davranıştan kolay kurtulabilir miyiz? İşte detaylar...
20.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın Sosyal medyada yeni bir akım daha başladı. Yüklediğiniz selfieleri avatarlara dönüştüren uygulama Lensa, son haftalarda sosyal medyada yeni bir trend haline geldi. Yapay zeka fotoğraf uygulaması Lensa AI'ı kısa sürede milyonlarca kişi telefonuna indirdi. Peki bu yapay zeka uygulamaları ne kadar güvenli? Paylaşım rekoru kıran uygulamada kişisel bilgileriniz sızabilir mi? Tehlike çanları çalıyor mu? İşte detaylar...
22.12.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Yalnızlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yalnızlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.