Vlp

Vlp

Son dakika vlp haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vlp ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vlp haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vlp

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vlp gelişmeleri de dahil olmak üzere 68 vlp haberi bulunmuştur. Tüm vlp haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz'de kar yağışı nedeniyle 1075 yerleşim yerinin yolu kapandı
Karadeniz'de kar yağışı nedeniyle 1075 yerleşim yerinin yolu kapandı Karadeniz Bölgesi'ndeki 8 ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1075 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı.
15.03.2022 Gündem
VLP aşısı ile ilgili flaş açıklama! 600 gönüllü aranıyor
VLP aşısı ile ilgili flaş açıklama! 600 gönüllü aranıyor Koronavirüse karşı geliştirilen ve Faz-2 çalışmaları süren virüs benzeri parçacık (VLP) temelli yerli Covid-19 aşısının 'Faz 2b' uygulaması için 600 gönüllü aranıyor.
15.03.2022 Gündem
Bakan Varank: 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazırladık
Bakan Varank: 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazırladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, haberleşme teknolojileri kümelenmesinin 140 milyon liralık yerli ve milli 5G donanım yazılım geliştirme projesine TÜBİTAK olarak katkı sağladıklarını söyledi.
3.11.2021 Ekonomi
VLP aşısıyla ilgili kritik gelişme! Bakan duyurdu
VLP aşısıyla ilgili kritik gelişme! Bakan duyurdu Yerli VLP aşısıyla ilgili flaş gelişme! Bakan duyurdu, Sağlık Bakanlığı’ndaki süreçler tamamlanmak üzere. Koronavirüs ilaçlarında da çalışmalar devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “KOVİD-19 Türkiye Platformu altında geliştirilen, benim de Faz-1 gönüllüsü olduğum VLP aşısının Faz-2 klinik çalışmaları sonuçlandı. Faz-3 çalışmasına başlamak için Sağlık Bakanlığı’ndaki süreçlerin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.
3.11.2021 Gündem
Elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yüzde 50 daha düşük...
Elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yüzde 50 daha düşük... Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 50 daha düşük fiyata sunuluyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay duyurdu. Küresel enerji piyasalarındaki anormal yükselişlerin vatandaşlara yansıtılmadığını belirten Oktay, doğal gazı alım maliyetinin yaklaşık yüzde 43'ü, elektriği ise üretim maliyetinin yaklaşık yüzde 50'si daha düşük fiyata sunulduğunu bildirdi.
20.10.2021 Ekonomi
TURKOVAC'ın Faz 3 çalışmaları Kırgızistan'da da yürütülecek
TURKOVAC'ın Faz 3 çalışmaları Kırgızistan'da da yürütülecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın Faz 3 çalışmalarının Kırgızistan'da da yürütülmesi konusunda Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile mutabakata vardıklarını açıkladı.
12.09.2021 Sağlık
Yerli otomobil TOGG'dan flaş gelişme! Resmen açıkladı
Yerli otomobil TOGG'dan flaş gelişme! Resmen açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, merakla beklenen yerli otomobil TOGG'un 2022'de banttan ineceğini ve yollarda olacağını açıkladı.
8.09.2021 Ekonomi
Yerli aşıda yeni gelişme! Ve belli oldu
Yerli aşıda yeni gelişme! Ve belli oldu Türkiye'nin virüs benzeri parçacık (VLP) temelli ilk yerli Kovid-19 aşısını eşi Prof. Dr. Mayda Gürsel ile birlikte geliştiren Prof. Dr. İhsan Gürsel, aşıya olan tereddüdün, aşı ve bilim karşıtlığının sadece Türkiye'de değil dünyada da arttığını, bir grup insanın ne maske taktığını ne de aşı olduğunu belirterek, "Bunun özgürlükle alakası yok. Ben maske takmayarak başkasını öldürme hakkına sahip değilim. Görünmeyen bir düşmana karşı savaşıyoruz. Bu bizim için bir sıkıntı ve herkesin aşı olması lazım. O nedenle Türk aşısını beklemenin bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.
8.09.2021 Gündem
VPL aşısı nedir? VPL aşısı gönüllüsü nasıl olunur?
VPL aşısı nedir? VPL aşısı gönüllüsü nasıl olunur? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli imkanlarla koronavirüs karşı üretilen VLP aşısının Faz-2 çalışmalarının yan etki görülmeden tamamlandığını duyurdu. Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Gönüllüsü olduğum VLP aşısında önemli bir aşamayı daha tamamladık. Faz-2 aşılamaları da herhangi bir yan etkiyle karşılaşılmadan başarıyla sona erdi." ifadelerini kullandı.
13.08.2021 Gündem
Bakan duyurdu! Yerli VLP aşısıyla ilgili gelişme: Eylül'de Faz 3 çalışmaları başlıyor...
Bakan duyurdu! Yerli VLP aşısıyla ilgili gelişme: Eylül'de Faz 3 çalışmaları başlıyor... Son dakika haberine göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Faz 1 aşamasında kendisinin de gönüllü olduğu virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşı adayında Faz 2 aşılamalarının tamamlandığını açıkladı. Eylül'de yerli VLP aşısının Faz 3 çalışmalarına başlamayı planladıklarını kaydeden Bakan Varank, şu ana kadar herhangi bir yan etki görülmediğini söyledi.
13.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank'tan yerli aşı açıklaması: Hiçbir yan etki görülmedi
Bakan Varank'tan yerli aşı açıklaması: Hiçbir yan etki görülmedi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli aşı çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini, hiçbir yan etkinin görülmediğini açıkladı.
1.08.2021 Gündem
Faizsiz kredi verilecek, borçlar ertelenecek
Faizsiz kredi verilecek, borçlar ertelenecek Bakan Varnak açıkladı. Destek ödemeleri ile ilgili detaylar netleşti. Faizsiz acil destek kredisi, vergi ve borçların ertelenmesi, kira yardımı gibi destekler sağlanacak. Zor durumdaki vatandaşa devlet eli uzanıyor. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına önemli adımlar atılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, afet bölgelerindeki vatandaşlara destek verileceğini belirterek, “Milletimiz müsterih olsun. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti olarak, devlet-millet el ele verecek bu zor günleri tez zamanda, hep birlikte atlatacağız” dedi.
1.08.2021 Ekonomi
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac aşısı inaktif mi koruyuculuğu yüksek mi, kaçıncı faz sürüyor?
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac aşısı inaktif mi koruyuculuğu yüksek mi, kaçıncı faz sürüyor? Yerli koronavirüs aşısı Turkovac klinik çalışmaıs Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile devam ediliyor. Prof. Orhan Yıldız, Erciyes Üniversitesi'nde çalışmaları süren yerli aşının Sinovac'tan daha fazla antikor ürettiğini açıkladı. Peki, Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac aşısı inaktif mi koruyuculuğu yüksek mi, kaçıncı faz sürüyor?
29.07.2021 Gündem
'Yerli VLP aşısı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir'
'Yerli VLP aşısı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir' Ankara'da Faz-2 çalışması süren virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) yerli Covid-19 aşısının 2 hafta içinde yeni varyantlara karşı dizayn edilebileceği belirtildi. Faz-2 çalışmasının yürütüldüğü Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Biz şu müjdeyi verebiliriz; yerli VLP aşısı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir, delta varyantı dahil olmak üzere" dedi.
28.07.2021 Gündem
TÜBİTAK Başkanı Mandal’dan kritik açıklama: Yerli aşı ne zaman hazır olacak?
TÜBİTAK Başkanı Mandal’dan kritik açıklama: Yerli aşı ne zaman hazır olacak? Son dakika haberi... TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal yerli aşı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Faz 1 ve Faz 2 aşamaları tamamlandığını ve gönüllülerde şimdiye kadar herhangi bir yan etki görülmediğini söyleyen Mandal, yerli aşının yıl sonunda hazır hale gelmesi için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Mandal, VLP temelli yerli aşının varyantlara karşı etkinliği ile ilgili de merak edilenleri açıkladı.
25.07.2021 Sağlık
Turkovac aşısı ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu
Turkovac aşısı ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu Sanayi ve Teknoloji ve Bakanı Mustafa Varank, "Yenilikçi bir teknolojiye dayanan VLP aşı adayımızın Faz 2 aşamasında 1. dozlar tamamlandı, 2. dozlar uygulanmaya başlandı. Şu ana kadar herhangi bir yan etki gözlenmedi." dedi.
17.07.2021 Gündem
Yerli aşıda müjde! Tüm dünyaya...
Yerli aşıda müjde! Tüm dünyaya... Yerli aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Faz-2 gönüllülere uygulanmaya başlandı. Uzmanlar yerli aşının tüm dünyanın kullanımına ne zaman sunulacağını açıkladı.
5.07.2021 Sağlık
Yerli VLP aşısında Faz-2 aşamasına geçildi
Yerli VLP aşısında Faz-2 aşamasına geçildi Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında geliştirilen, virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) Covid-19 aşısında Faz-2 aşamasına geçildi. Aşıyı geliştiren Prof. Dr. İhsan Gürsel, İngiliz varyantına göre tasarlandığını, etkinliğinin yüksek olacağını düşündüklerini söyledi. Aşının, sonbaharda üretim aşamasına gelmiş olacağı belirtildi.
26.06.2021 Sağlık
Turkovac'tan sonra ikinci ve daha güzel haber! Bakan Varank gönüllü olmuştu
Turkovac'tan sonra ikinci ve daha güzel haber! Bakan Varank gönüllü olmuştu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Faz-2 aşamasında gönüllü olduğu VLP aşısından sevindiren haber geldi. Türkiye'nin ilk yerli aşısı Turkovac'ta Faz-3 çalışması devam ederken, ikinci aşı olan VLP aşısının mutasyonlara karşı yüksek oranda etkili olduğu belirtildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Turkovac'tan sonra ikinci ve bence daha güzel haber; VLP aşısının mutasyonlara karşı çok yüksek oranda etkili olacağını düşünüyoruz. Bütün mutasyonlardan etkilenmeyecek şekilde 6 tane izotopu koruyucu etkisi var" dedi.
25.06.2021 Gündem
Yerli VLP temelli aşı için gönüllülere çağrı
Yerli VLP temelli aşı için gönüllülere çağrı TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren VLP temelli aşının denemeleri Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gönüllülere uygulanacak. Başhekim Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk gönüllü olmak için insanların tereddüt etmemesi gerektiğini belirterek, "Vatandaşlarımız aşı olmaktan imtina etmesinler her türlü aşı olsunlar. Özellikle yerli aşının çalışmasına gönüllü olarak katılsınlar. Türkiye’den Sanayi Bakanımız, TÜBİTAK Başkanımız bu çalışmalarda gönüllü oldular. Herkesin çalışmaya katılmaya hevesli olmasını diliyoruz” dedi.
1.06.2021 Sağlık
TÜBİTAK Başkanı Mandal yerli aşı çalışmalarını anlattı
TÜBİTAK Başkanı Mandal yerli aşı çalışmalarını anlattı TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı VLP temelli yerli aşının bu yıl kasım-aralık gibi kullanılır hale getirilmesinin planlandığını bildirdi.
31.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: VLP aşısının Faz-2 aşaması için gönüllüler arıyoruz
Bakan Varank: VLP aşısının Faz-2 aşaması için gönüllüler arıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Covid-19'a karşı geliştirilen ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen, virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısının Faz-1 aşamasının başarıyla tamamlandığını belirterek, "Benim de gönüllüsü olduğum VLP aşısının Faz-2 aşaması için şartları sağlayan gönüllüler arıyoruz. Aşımızın dünyaya şifa olmasını istiyoruz" dedi.
28.05.2021 Ekonomi
Bilim Kurulu toplantısı sonrası flaş aşı açıklaması! Tarih belli oldu
Bilim Kurulu toplantısı sonrası flaş aşı açıklaması! Tarih belli oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Bakan Koca, haziranda 30 milyon doz, eylül ayının sonuna kadar da toplam 120 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye'ye ulaşacağını söyledi.
20.05.2021 Gündem
Yerli Kovid-19 aşısı, gönüllülere uygulanacak
Yerli Kovid-19 aşısı, gönüllülere uygulanacak Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "VLP aşısının Faz 2 çalışması Türkiye'de 10'un üzerinde merkezde yürütülecek, yaklaşık 300'ün üzerinde gönüllüyü kapsayacak ve mayısın sonu, haziranın başında başlaması planlanan bir çalışma olacak." dedi.
13.05.2021 Corona Virüsü
Yerli aşı 300'den fazla gönüllüye uygulanacak
Yerli aşı 300'den fazla gönüllüye uygulanacak Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "VLP aşısının Faz 2 çalışması Türkiye'de 10'un üzerinde merkezde yürütülecek, yaklaşık 300'ün üzerinde gönüllüyü kapsayacak ve mayısın sonu, haziranın başında başlaması planlanan bir çalışma olacak." dedi.
13.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Vlp ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vlp haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.