Vatikan

Vatikan

Son dakika vatikan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vatikan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vatikan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vatikan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vatikan gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.328 vatikan haberi bulunmuştur. Tüm vatikan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva’ya Filistin mektubu gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva’ya gönderdiği Filistin konulu mektupta, "Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze'de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir" dedi.
13.04.2024 Gündem
6 Şubat depremlerinde ölenlerin anısına Vatikan’da zeytin ağacı dikildi
6 Şubat depremlerinde ölenlerin anısına Vatikan’da zeytin ağacı dikildi Katolik aleminin yönetim merkezi olan Vatikan Şehir Devleti’nin ünlü bahçelerine, 6 Şubat depremlerinde yitirilen canların anısına ve desteğinden dolayı Vatikan’a teşekkür amacıyla bir zeytin ağacı dikildi.
6.02.2024 Dünya
Sarıyer Santa Maria Kilisesinde maskeli saldırı! Açılan ateşle hayatını kaybeden Tuncer Cihan son yolculuğuna uğurlandı
Sarıyer Santa Maria Kilisesinde maskeli saldırı! Açılan ateşle hayatını kaybeden Tuncer Cihan son yolculuğuna uğurlandı Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar ayini sırasında içeri giren kar maskeli 2 kişi silahlı saldırıda bulundu. Cemaatteki Tuncer Cihan açılan ateşle hayatını kaybetti. Cihan’ın zihinsel engelli bir Müslüman olduğu açıklandı. Saldırıyı DEAŞ üstlenirken 2 katil zanlısı ile birlikte 51 kişi gözaltına alındı.
29.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile Filistin'i görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile Filistin'i görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgede giderek ağırlaşan insan hakları ihlalleri ele alındı.
26.10.2023 Gündem
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj İstanbul’da Cumhuriyet tarihinde ilk kez sıfırdan yapılan bir kilise kapılarını açacak. İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Metropoliti ve Ruhani Lideri, Patrik Vekili Yusuf Çetin, ilk özel röportajını CNN Türk'e verdi. Serdar Korucu'nun sorularını yanıtlayan Çetin, “20 sene önce bu kiliseyi rüyamızda görsek inanmazdık. Cumhurbaşkanımızın siyasi iradesi bize tüm kapıları açtı” dedi.
6.10.2023 Gündem
Karadeniz'den Vatikan'a uzanan bir Temel macerası
Karadeniz'den Vatikan'a uzanan bir Temel macerası Hemen herkesin bildiği Temel fıkralarına yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan, ‘Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası’ filmi, izleyenleri kahkahaya boğmak için gün sayıyor.
6.10.2023 Kültür Sanat
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay: İsveç konusunda henüz ikna olmadık
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay: İsveç konusunda henüz ikna olmadık TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Tahıl koridorunun yeniden açılmasına ilişkin konuşan Fuat Oktay, 'Sonuç çıkabilir, dünyanın tamamı için önemli. Türkiye olarak çok yoğun çalışıyoruz. Bir çözüm olabilir' dedi. İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü belirten Oktay, 'İsveç konusunda henüz ikna olmadık. İsveç’in NATO üyeliği için çok ciddi çalışıyoruz. Komisyon olarak vereceğimiz karar Türkiye’nin çıkarına.' ifadelerini kullandı.
19.09.2023 Gündem
İtalya Bayrağı Anlamı Nedir? İtalya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
İtalya Bayrağı Anlamı Nedir? İtalya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Güney Avrupa'da önemli oranda İtalya Yarımadası'nda bulunan İtalya, aynı zamanda İtalya Cumhuriyeti olarak da bilinir. Tepeden bakıldığında ise haritada görüntüsü bir çizmeye benzediği için bu yönüyle dünya çapında bilinmektedir.
10.09.2023 Eğitim
Omar Colley: Şenol Güneş futbolla alakalı olmayan şeylerde...
Omar Colley: Şenol Güneş futbolla alakalı olmayan şeylerde... Beşiktaş'ın 30 yaşındaki Gambiyalı stoperi Omar Colley, hocası Şenol Güneş hakkında "Sadece bir teknik adam değil bir psikolog, terapist" ifadelerini kullandı.
19.07.2023 Beşiktaş
Meksika’da otobüs uçuruma yuvarlandı: 15 ölü, 24 yaralı
Meksika’da otobüs uçuruma yuvarlandı: 15 ölü, 24 yaralı Meksika’da bir yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu 15 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.
31.12.2022 Dünya
Eski Papa 16. Benedict hayatını kaybetti! Vatikan duyurdu
Eski Papa 16. Benedict hayatını kaybetti! Vatikan duyurdu Vatikan, doğum adı Joseph Ratzinger olan 95 yaşındaki Eski Papa 16. Benedict'in hayatını kaybettiğini açıkladı.
31.12.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçilerin de atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
31.12.2022 Gündem
Ersin Korkut, ‘Kutsal Damacana 4’te kilt giydi!
Ersin Korkut, ‘Kutsal Damacana 4’te kilt giydi! Ersin Korkut, ilk olarak 2007 yılında sinemaseverlerle buluşan komedi türündeki ‘Kutsal Damacana’ serisinin 4'üncü filminde kilt giydi. Canlandırdığı tipleme için İskoç eteği ile kamera karşısına geçen ünlü oyuncu, seti kahkahaya boğdu.
28.12.2022 Magazin
Aristokrasi Nedir? Aristokrasinin Tarihi Ve Özellikleri...
Aristokrasi Nedir? Aristokrasinin Tarihi Ve Özellikleri... Aristokrasi, kelime anlamı olarak soylular sınıfı demektir ve bir yönetim şeklidir. Soylu sınıfın siyasi iktidarı elinde bulundurduğu yönetim biçimine aristokrasi denir.
7.11.2022 Eğitim
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi)
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi) 2022 yılı büyükelçiler atamaları belli oldu. Tel Aviv'e 4 yıl sonra büyükelçi atanırken, Faruk Kaymakçı AB Daimi Temsilcisi, Sedat Önal BM Daimi Temsilcisi, Levent Gümrükçü NATO Daimi Temsilcisi, Selçuk Ünal Lahey Büyükelçisi, Murat Karagöz Lizbon Büyükelçisi oluyor.
6.10.2022 Gündem
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararnameyle, yeni büyükelçiler belli oldu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal BM Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise AB Daimi Temsilciliği'ne getirildi. Buna göre Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı. Ayrıca, Tel Aviv Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar ve Londra Büyükelçiliği'ne Bakan Çavuşoğlu'nun Özel Müşaviri Büyükelçi Koray Ertaş görevlendirildi.
6.10.2022 Gündem
Hisarcıklıoğlu: Mart ayında TOGG arabasını hep beraber göreceğiz
Hisarcıklıoğlu: Mart ayında TOGG arabasını hep beraber göreceğiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "TOGG fabrikamızı 29 Ekim'de Gemlik'te açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah nasip ederse de mart ayında inşallah Afyonkarahisar'da TOGG arabasını hep beraber göreceğiz” dedi. 
26.09.2022 Ekonomi
Zelenski 'Eylül ayını bekleyin' demişti! Gizemli silah her şeyin anahtarı mı?
Zelenski 'Eylül ayını bekleyin' demişti! Gizemli silah her şeyin anahtarı mı? Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı ve şiddetli savaşa 24 Şubat 2022'den beri devam ediyor. Rusya’nın savaşta ilk ele geçirdiği yerleşim yerlerinden olan Herson, iki taraf için de hayati önem taşıyor. Ukrayna’nın eylül ayında geri alacağına yemin ettiği şehrin anahtarı ‘gizemli’ bir füze olabilir mi?
13.08.2022 Dünya
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya...
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya... İtalya'da yaşayan 15 yaşındaki Emanuela Orlandi, 1983 yılının 22 Haziran günü evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi onu bulmak için var gücüyle savaştı. Akıbetine ilişkin iddiaların ucu 1983'ten bugüne kadar uzandı. İddialar arasında geçen isimler arasında Papa'dan Mehmet Ali Ağca'ya, Vatikan'ın üst düzey isimlerinden mafyaya kadar uzanıyordu. Flaş bir gelişme Emanuela Orlandi'yi 39 yıl sonra yeniden manşetlere taşıdı...
13.08.2022 Dünya
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu...
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu... Bilim dünyasında çığır açan, adeta mucizeler gerçekleştiren benzersiz yeteneklere sahip bir cerrah... Kırlaşmış saçları, kocaman gülümsemesi, beyaz önlüğü ve yakışıklı yüzüyle fotoğrafı bile güven veriyor. Daha doğrusu güven veriyor-du. Ta ki herkesi kandırmayı başarmış bir dolandırıcı olduğu anlaşılana kadar... "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz. En baştan başlayalım!
13.07.2022 Dünya
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İtalya’da panel düzenledi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İtalya’da panel düzenledi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın uluslararası meselelere ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek ve Türkiye’nin tezlerini ve yaklaşımlarını uluslararası kamuoyuna aktarmak hedefiyle yürüttüğü kamu diploması faaliyetlerinin yeni durağı İtalya oldu. İletişim Başkanlığınca İtalya’nın başkenti Roma’da “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Reformu: Uluslararası Düzenin Yeniden İnşasına Yönelik Yeni Bir Yaklaşım” başlıklı bir panel düzenlendi.
27.04.2022 Dünya
Büyükelçi Göktaş'a, 'Vatikan Devlet Nişanı' verildi
Büyükelçi Göktaş'a, 'Vatikan Devlet Nişanı' verildi Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş'a, Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis tarafından, 'Pius Nişanı' (Vatikan Devlet Nişanı) verildi.
25.03.2022 Gündem
'Zelenski'nin en güçlü silahı' Olena Zelenska! Ukrayna First Lady'si bu kez bir mektup yazdı...
'Zelenski'nin en güçlü silahı' Olena Zelenska! Ukrayna First Lady'si bu kez bir mektup yazdı... Rusya Ukrayna Savaşı'nın 14'üncü gününe girdiği dakikalarda, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişinin sosyal medya akışlarına bir paylaşım düştü. Ukrayna lideri Zelenski'nin eşi Olena Zelenska'nın "Küresel Medyaya Açık Mektup" başlığıyla paylaştığı çok güçlü ifadeler içeren metin, Zelenska için neden "Ukrayna'nın en güçlü silahı" yorumları yapıldığını da bir kez daha ortaya koymuş oldu...
9.03.2022 Dünya
Vatikan'da kıyafet krizi! Juju Vieira isimli fenomene ‘Papa’ şoku! Mini etekli ve göbeği açık...
Vatikan'da kıyafet krizi! Juju Vieira isimli fenomene ‘Papa’ şoku! Mini etekli ve göbeği açık... Juju Vieira isimli Instagram fenomeni Vatikan'da şoka uğradı! Avrupa'nın çeşitli kentlerinde gezerek, çektiği fotoğrafları sayfasında paylaşan Instagram fenomeni Vieira, Hristiyanların kutsal şehrinde hiç ummadığı bir engelle karşılaştı. 34 yaşındaki fenomen yaşananların 'utanç verici' olduğunu söyledi.
5.02.2022 Dünya
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir?
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking Google'a Doodle oldu! Dünyaca ünlü fizikçi, Stephen Hawking'in 80. doğum günü Google'in tasarımıyla kutlanıyor. Yaşamı boyunca fikirleri, kitapları ve hastalığı ile çokça konuşulan Stephen Hawking, Einstein'dan bu yanan dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul ediliyor. Peki, Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking hastalığı ne, neden öldü? İşte Stephen Hawking kitapları!
8.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vatikan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vatikan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.