Varis Neden Olur

Varis Neden Olur

Son dakika Varis neden olur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Varis neden olur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Varis neden olur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Varis Neden Olur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan varis neden olur gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 varis neden olur haberi bulunmuştur. Tüm varis neden olur haberleri aşağıda listelenmiştir.
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Varisin geçmesi için hareketli bir yaşam tarzını benimsemek gerekir. Eğer varsa fazla kilolardan kurtulmak da varisin geçmesi için önemlidir. 
17.01.2024 Sağlık
Gençlerde varis görülme sıklığı artıyor!
Gençlerde varis görülme sıklığı artıyor! Yapılan araştırmalara göre son yıllarda gençlerde varis görülme sıklığı artıyor. Varis görülme yaşının yirmili yaşlara kadar düştüğünü dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahı Prof Dr Semih Barlas, bunların önemli bir bölümünün yaşam şekli bağlantılı olduğunu söyledi. Prof Dr Semih Barlas, varise karşı alınabilecek önlemleri anlattı.
13.09.2021 Sağlık
Varise karşı etkili 9 yaz önerisi
Varise karşı etkili 9 yaz önerisi Mavi veya mor renkleriyle özellikle yaz aylarında daha fazla gözler önüne serilerek estetik açıdan rahatsızlık yaratan varis, aslında toplardamar yetersizliğinin bir sonucu olarak karşımıza çıkan önemli bir sağlık sorunu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz “Çirkin ve rahatsız edici görünümleri nedeni ile sadece estetik bir problem olarak düşünülse de, psikososyal sorunlar da dahil olmak üzere varisli damarlar birçok soruna yol açabilir. Bazı durumlarda, ilerlemiş varisli damarlar içerisinde pıhtı gelişebilir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” diyor. Doç. Dr. Ahmet Arnaz, yaz aylarında güneşin ve sıcağın etkisiyle yakınmaların arttığı varise karşı 9 etkili öneride bulundu, önemli açıklamalar yaptı.
5.07.2021 Sağlık
Covid geçiren varis hastaları dikkat!
Covid geçiren varis hastaları dikkat! Covid geçiren varis hastalarının tromboz ihtimali daha yüksek olduğu olduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Konukoğlu, varis hastalarında toplar damar tıkanıklığı ihtimalinin daha yüksek olduğu dikkat çekti. Peki, Varis nedir, neden olur? Varisler kimlerde görülür? Covid geçirmek varisleri artırır mı? İşte merak edilenler...
21.06.2021 Sağlık
Varis tedavisini ihmal etmeyin! İşte ağrısız ve kesisiz tedavi yöntemleri!
Varis tedavisini ihmal etmeyin! İşte ağrısız ve kesisiz tedavi yöntemleri! Görsel olarak da rahatsızlık veren varisler, yazın gelmesiyle birlikte pek çok kişinin en büyük sorunlarından biri. Varislerin tedavisi sırasında yoğun cerrahi işlem izleri veya morluklar oluşabileceği şeklinde yanlış inanış nedeniyle çoğu kişi tedavisini erteliyor. Yeni teknikler ve yöntemlerle kesi işlemi yapılmadan varislerden kurtulmak mümkün. Peki, Lazerle varis tedavisi olanlar normale hemen döner mi? Varis tedavi yöntemleri neler? Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas varis ile ilgili merak edilenleri anlattı.
7.06.2021 Sağlık
Hareketsiz yaşam varise neden oluyor!
Hareketsiz yaşam varise neden oluyor! Türkiye’de halk arasında ‘varis’ olarak bilinen ‘venöz yetmezlik’ en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Tedavi edilmediği takdirde pulmoner emboli gibi önemli bir riski de barındıran varisler hareketsiz yaşamın arttığı pandemi döneminde daha ciddi bir sorun haline gelmiş durumda. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr Semih Barlas varis tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
30.03.2021 Sağlık
Varis nedir? Neden dolayı oluşur?
Varis nedir? Neden dolayı oluşur? 50'li yaşların üzerindekilerde görülme sıklığı çok olan varis birçok kişinin yaşadığı rahatsızlıklardan biri. Peki varis nedir ve neden dolayı oluşur? Dermatoloji Uzmanı Doktor Fulya Tezel soruları yanıtladı.
28.01.2019 Sağlık
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık
Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu, meali ve tefsiri!
Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu, meali ve tefsiri! Meryem Suresi, konusunu Hz. Meryem’den alması sebebi ile surenin ismi bu olmuştur. Müslümanların Mekke’den, Habeşistan’a hicret etmeden öncesinde ve Fatır Suresinden de sonra inen suredir. Sure doksan sekiz ayetten oluşuyor ve Kuran-ı Kerim’de 19. Sırada yer alırken, 44. Sırada indirilmiştir. İçerisinde tilavet secdesi bulundurur. Peki, Ramazan ayında Meryem Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? İşte Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
4.05.2023 Sureler
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri Tevbe suresi başında besmele olmayan tek sure olması nedeniyle diğer surelerden ayrılmaktadır. İki ayeti hariç Medine döneminde nazil olduğu bilinir. 129 ayetten oluşan Tevbe suresi, adını 117. ve 118. ayetlerde geçen tevbe kavramından alır. Bazı bilginler surenin başında besmele yazılmamış olmasını bir önceki surenin devamı olarak açıklamaktadır.
4.05.2023 Sureler
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim kitabımızın 3. Suresi olan Al-i İmran Suresi 200 ayetten oluşan bir suredir. Al-i İmran ismi, diğer surelerden ayırt edilmesi için verilmiştir. Surenin nüzul zamanı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci yani 1 ile 32’inci ayetler arasındaki bölüm birinci bölümdür. 33 ile 63’üncü ayetleri arası ise ikinci bölümdür. Üçüncü bölüm 64’üncü ile 120’inci ayetlerdir. Dördüncü bölüm 121’inci bölüm ile 200’üncü ayetlerdir.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Ramazanda Fetih Suresi okumanın fazileti nedir? Fetih Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve Fetih Suresi Türkçe anlamı
Ramazanda Fetih Suresi okumanın fazileti nedir? Fetih Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve Fetih Suresi Türkçe anlamı Ramazanın ilk gecesi Fetih Suresi okumanın fazileti araştırılıyor. Fetih suresi Medine döneminde inmiştir. 28 âyettir. Sure adını 1, 18 ve 27. âyetlerde geçen “fetih” kelimesinden almıştır.Fetih suresi oku ve dinle sayfamızda Fetih suresi'nin anlamı, fazileti, Diyanet meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ile yazılışı ve diğer detaylar yer almaktadır. Peki, Ramazanda Fetih Suresi okumanın fazileti nedir? Fetih Suresinin anlamı ve önemi ne? Fetih Suresi hangi cüzde? Fetih Suresi kaçıncı sayfada? İşte Fetih Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve Fetih Suresi Türkçe anlamı...
20.01.2023 Ramazan
Bacaklarda ağrı, şişlik ve huzursuzluk varsa dikkat
Bacaklarda ağrı, şişlik ve huzursuzluk varsa dikkat Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Burak Erdolu, varis hastalığına ilişkin önemli bilgiler verdi.
10.06.2022 Sağlık
Şahmeran duası nasıl okunur? Ramazan ayında şahmeran duası fazileti nelerdir?
Şahmeran duası nasıl okunur? Ramazan ayında şahmeran duası fazileti nelerdir? Dünya çapında bir milyardan fazla insan Ramazan’ı karşılamaya hazırlanıyor. İslam dininin beş şartından biri olan oruç, dünyevi zevklerden uzak durmak, kötü niyet ve arzuları dizginlemek, Allah'a itaat ve teslimiyet için yapılan ibadetlerden biridir. 11 ayın sultanı Ramazan’ı dualarla karşılamak, dualarla geçirmek ve bitirmek manevi açıdan insanın olgunlaşmasına vesile oluyor. Bu ayda yapılacak dualar Allah’ın sonsuz nimetlerine şükretmek için önemli bir fırsat. Allah ile bağ kurabileceğimiz ve ondan gönlünüzden geçen güzel şeyleri dileyebileceğiniz bu ayda Şahmeran duası da en çok okunan dilek duaları arasında yer alıyor. Peki, Şahmeran duası nasıl okunur? Ramazan ayında şahmeran duası yararları ve faziletleri nelerdir? Şahmeran duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri…
1.04.2022 Ramazan
Gebelik döneminde varis oluşumuna dikkat!
Gebelik döneminde varis oluşumuna dikkat! Toplardamar sistemindeki değişikliklere bağlı olarak gebelerin yaklaşık yüzde 15’inde bacaklarda varis oluşumu görülebileceğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Sıdıka Altop, gebelikte oluşan varislerin daha çok gebeliğin üçüncü ayından itibaren artma eğiliminde bulunduğunu ifade etti.
2.12.2021 Sağlık
Çorapların bacakta iz yapması ne anlama geliyor?
Çorapların bacakta iz yapması ne anlama geliyor? Bazen çoraplarınızı çıkardığınızda ayak bileklerinizde kırmızı bir iz bıraktığını fark etmişsinizdir. Bu durumu, 2-3 defa yaşadıysanız bunu çorap lastiğinin sıkılığına bağlayabilirsiniz. Ancak sık sık izlerle karşılaşıyorsanız bir şeyler yanlış gidiyor olabilir. Peki, bacağınızda beliren çorap izleri hangi problemlerin sinyali olabilir? "Bacakta çorap izi neden olur?" diye araştırıyorsanız sebebini açıklıyoruz...
19.09.2021 Sağlık
Hastalara 'varis tedavisini ertelemeyin' uyarısı
Hastalara 'varis tedavisini ertelemeyin' uyarısı Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, varisin tedavi edilmediği takdirde acil bir sağlık sorunu olarak kendini gösterebildiğini ifade etti.
31.08.2021 Sağlık
Her 3 kişiden birinde görülüyor
Her 3 kişiden birinde görülüyor Toplumda genel kanı olarak özellikle bacaklarda belirgin damar görünümü olarak bilinen varis, bazı dönemlerde artan şikâyetlerle yaşam konforunu bozacak hale gelebiliyor. Bu gibi durumlarda tedavi edilmediği takdirde, pıhtı riksi gibi yaşamı tehdit eden acil bir sağlık sorunu olarak kendini gösterebiliyor.
31.08.2021 Sağlık
Yaban mersininin bilinmeyen faydaları! Yapraklarını ezip...
Yaban mersininin bilinmeyen faydaları! Yapraklarını ezip... Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Yegane Özcan, "Doğal antiseptik ve antibiyotik yaban mersini meyvesi özellikle öksürük ve boğaz enfeksiyonu için yaprakları ile birlikte kullanılıyor. Spazm, varis ve uyku bozukluğuna iyi gelen yaban mersini meyvesi menopoz döneminin daha rahat geçirilmesine yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.
20.08.2021 Sağlık
Varis sadece estetik bir sorun değil!
Varis sadece estetik bir sorun değil! Sıklıkla kadınlarda görülen varis hastalığı sadece görünüm açısından değil sağlık açısından ciddi sorunlara yol açabilir.
19.08.2021 Sağlık
Lenfödem hakkında 5 soru 5 cevap
Lenfödem hakkında 5 soru 5 cevap Herhangi bir darbeye veya yaralanmaya maruz kalmamanıza rağmen bacaklarınızda ve kollarınızda şişlik farkediyorsanız 'Lenfödem' olasılığını dikkate almalı ve doktorunuza başvurmalısınız. Lenf kanallarından geçişin yavaşlaması veya duraklaması sonucu ortaya çıkan şişlik olarak da tanımlanabilen Lenfödem, tedavi edilmediği takdirde kolda ve bacakta önemli sorunlara yol açma riskini barındırıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas Lenfödem'in nedenlerini, tanı yöntemlerini ve tedavi seçeneklerini 5 soruda yanıtladı.
26.06.2021 Sağlık
'Varisler hayati tehlike oluşturabilir'
'Varisler hayati tehlike oluşturabilir' Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neyyir Tuncay Eren, varis olarak nitelendirilen toplar damar hastalıklarının son yıllarda çok sık görülmeye başladığını belirterek, "Varisler aslında basit gibi görünseler de bazen yaratabilecekleri sorunlar ve komplikasyonlar nedeniyle hayati tehlikeler oluşturabilmekte" dedi.
24.04.2021 Sağlık
10 soruda mide balonu yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler!
10 soruda mide balonu yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler! Fazla kiloları nedeniyle zayıflaması gereken ancak ameliyat olmaktan çekinenler için “mide balonu”, en etkili yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor. Endoskopla mideye girilerek sıvıyla şişirilmiş balonun yerleştirildiği yöntem, altı ayda 15 - 20 kilo verilmesini sağlıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erol Avşar mide balonuyla ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı.
24.03.2021 Sağlık
Ayak ağrınızın sebebi DVT olabilir!
Ayak ağrınızın sebebi DVT olabilir! Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur, derin ven trombozu (DVT) hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
12.03.2021 Sağlık
Kılcal damar varis tedavisi aşamalı olmalıdır
Kılcal damar varis tedavisi aşamalı olmalıdır Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur kılcal damar tedavisi hakkında sizlere çok önemli bilgiler verdi.
16.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Varis Neden Olur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki varis neden olur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.