Varise karşı etkili 9 yaz önerisi
Varise karşı etkili 9 yaz önerisi Mavi veya mor renkleriyle özellikle yaz aylarında daha fazla gözler önüne serilerek estetik açıdan rahatsızlık yaratan varis, aslında toplardamar yetersizliğinin bir sonucu olarak karşımıza çıkan önemli bir sağlık sorunu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz “Çirkin ve rahatsız edici görünümleri nedeni ile sadece estetik bir problem olarak düşünülse de, psikososyal sorunlar da dahil olmak üzere varisli damarlar birçok soruna yol açabilir. Bazı durumlarda, ilerlemiş varisli damarlar içerisinde pıhtı gelişebilir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” diyor. Doç. Dr. Ahmet Arnaz, yaz aylarında güneşin ve sıcağın etkisiyle yakınmaların arttığı varise karşı 9 etkili öneride bulundu, önemli açıklamalar yaptı.
5.07.2021 Sağlık
Covid geçiren varis hastaları dikkat!
Covid geçiren varis hastaları dikkat! Covid geçiren varis hastalarının tromboz ihtimali daha yüksek olduğu olduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Konukoğlu, varis hastalarında toplar damar tıkanıklığı ihtimalinin daha yüksek olduğu dikkat çekti. Peki, Varis nedir, neden olur? Varisler kimlerde görülür? Covid geçirmek varisleri artırır mı? İşte merak edilenler...
21.06.2021 Sağlık
Varis nedir? Neden dolayı oluşur?
Varis nedir? Neden dolayı oluşur? 50'li yaşların üzerindekilerde görülme sıklığı çok olan varis birçok kişinin yaşadığı rahatsızlıklardan biri. Peki varis nedir ve neden dolayı oluşur? Dermatoloji Uzmanı Doktor Fulya Tezel soruları yanıtladı.
28.01.2019 Sağlık
'Varis tedavisi için damarlarınızı yaktırmayın'
'Varis tedavisi için damarlarınızı yaktırmayın' Varis tedavisinde bazı doktorların yedek damarları lazerle yaktığını belirten Kalp Damar Cerrahı Dr. Dost, bu damarların yakılmasının doğru olmadığını söyledi.
27.03.2017 Sağlık