Vajinismus nedir? Tedavi edilebilir mi?
Vajinismus nedir? Tedavi edilebilir mi? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, vajinismus probleminin türlerini, nedenlerini ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Vajinismus, kadının cinsel ilişkiye girmek istemesine rağmen kendi iradesi dışında vajina girişindeki kasların istemsizce kasılması nedeniyle cinsel birleşmenin gerçekleşememesi durumudur. Kadının vajina çevresindeki kaslarının kasılması vajinayı daha dar ve daha sıkı hale getirir. Bu kas spazmları istemli değildir ve vajinismuslu kadınlar genellikle vajinal ilişki, tampon yerleştirme ve jinekolojik muayene gibi her türlü vajinal girişimde sorun yaşarlar. Cinsel birleşme mümkün olmaz veya mümkün olduğunda genellikle oldukça acı vericidir.
28.06.2022 Sağlık
10 kadından 1’i cinsel ilişkiye giremiyor! İşte nedeni…
10 kadından 1’i cinsel ilişkiye giremiyor! İşte nedeni… Çiftlerin birleşmesi sırasında bilinçdışı gerçekleşen vajinusmus, panik atak benzeri bir duruma neden olarak çiftler arasındaki uyumu bozan en büyük sorunlar arasında gösteriliyor. Psikolojik kaygılar ve yanlış inanışların etkilediği vajinismus hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gülcan Türkeli cinsel terapiye dikkat çekiyor.
8.09.2021 Sağlık
Vajinismusta doğru bilinen yanlışlar
Vajinismusta doğru bilinen yanlışlar Vajinismus tedavisi olan bir hastalık olsa da doğru bilinen yanlışlar tedavi sürecinin ertelenmesine, böylece tedavinin gecikmesine neden oluyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer vajinusmusun doğru bilinen yanlışlarını anlattı.
1.07.2021 Sağlık
Kadınlarda vajinismus problemine dikkat
Kadınlarda vajinismus problemine dikkat Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, kadınlarda vajinismus problemine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
23.10.2019 Sağlık
Yatak odası kabusu ‘Vajinismus’
Yatak odası kabusu ‘Vajinismus’ Vajinismus ülkemizde en sık görülen cinsel problemlerden.
3.09.2014 Sağlık