Vajinismus

Vajinismus

Son dakika Vajinismus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Vajinismus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Vajinismus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vajinismus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vajinismus gelişmeleri de dahil olmak üzere 112 vajinismus haberi bulunmuştur. Tüm vajinismus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evli milyonlarca çifti kapsıyor! Flaş 'cinsel ilişki' kararı
Evli milyonlarca çifti kapsıyor! Flaş 'cinsel ilişki' kararı Yargıtay evlilikte cinsel ilişki ile ilgili dikkat çeken bir karar imza attı. Karara göre; evlilikte bunu yapan karşı tarafa tazminat ödemek zorunda kalıyor. Konuyla ilgili önemli noktalara dikkat çeken Avukat Cansen Erdoğan, çiftlerin bilmesi gereken detayları anlattı.
19.12.2022 Gündem
Vajinismus nedir? Tedavi edilebilir mi?
Vajinismus nedir? Tedavi edilebilir mi? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, vajinismus probleminin türlerini, nedenlerini ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Vajinismus, kadının cinsel ilişkiye girmek istemesine rağmen kendi iradesi dışında vajina girişindeki kasların istemsizce kasılması nedeniyle cinsel birleşmenin gerçekleşememesi durumudur. Kadının vajina çevresindeki kaslarının kasılması vajinayı daha dar ve daha sıkı hale getirir. Bu kas spazmları istemli değildir ve vajinismuslu kadınlar genellikle vajinal ilişki, tampon yerleştirme ve jinekolojik muayene gibi her türlü vajinal girişimde sorun yaşarlar. Cinsel birleşme mümkün olmaz veya mümkün olduğunda genellikle oldukça acı vericidir.
28.06.2022 Sağlık
Vajinismus probleminde doğru bilinen yanlışlar
Vajinismus probleminde doğru bilinen yanlışlar Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, vajinismus problemi ile ilgili doğru bilinen yanlışları sizler için anlatıyor.
27.06.2022 Sağlık
Mahremiyet ilk 6 yılda öğretilmeli!
Mahremiyet ilk 6 yılda öğretilmeli! Çocuğun gelişiminde özel alan kavramı ve mahremiyet duygusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, mahremiyet kavramının yaşamın ilk 6 yılında mutlaka öğretilmesi gerektiğini söyledi. Özel alan ve mahremiyet konusunda özellikle aileye çok önemli görevler düştüğünü kaydeden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 4 yaşına kadar çocuğa tuvalet ve banyoyu tek başına kullanmayı, yalnız uyumayı, tek başına giyinmeyi öğretmek gerektiğine dikkat çekti. Tarhan, çocuğu severken cinsel bölgelerinin ise sevgi alanı olarak kullanılmaması gerektiğinin de altını çiziyor.
10.04.2022 Sağlık
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun!
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun! Kadınların sık yaşadığı problemler arasında, pelvik ağrılar, vajinal akındı, adet düzensizliği ve cinsel sorunlar başta geliyor. Türkiye'de her 10 kadından 1'i ise cinsel ilişkiye girememe, orgazm olamama sorunu yaşıyor. Ancak kadınların pek çoğu tarafından ihmal edilen bu sorunlar, yıllar geçtikçe içinden daha da çıkılamaz bir probleme dönüşebilir. Kaç yaşında olursanız olun hem cinsel hayatı etkileyen hem de genel sağlık durumunu etkileyen jinekolojik problemler için mutlaka uzman desteği almak önemli. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer kadınlarda sık görülen jinekolojik sorunları ve tedavi yöntemlerini anlattı.
22.01.2022 Sağlık
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor!
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor! Cinsel sorunlar pek çok çift için içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Özellikle de son yıllarda sık görülen cinsel fonksiyon bozuklukları hem çiftler arasındaki duygusallığa hem de iletişimde kopukluğa neden olabiliyor. Cinsel fonksiyon bozukluklularının boşanmaya varan büyük sorunlara neden olabileceğini vurgulayan Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, problemlerin çözümü ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
4.01.2022 Sağlık
10 kadından 1’i cinsel ilişkiye giremiyor! İşte nedeni…
10 kadından 1’i cinsel ilişkiye giremiyor! İşte nedeni… Çiftlerin birleşmesi sırasında bilinçdışı gerçekleşen vajinusmus, panik atak benzeri bir duruma neden olarak çiftler arasındaki uyumu bozan en büyük sorunlar arasında gösteriliyor. Psikolojik kaygılar ve yanlış inanışların etkilediği vajinismus hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gülcan Türkeli cinsel terapiye dikkat çekiyor.
8.09.2021 Sağlık
Cinsel terapiler yüzde 95 oranında olumlu sonuçlanıyor!
Cinsel terapiler yüzde 95 oranında olumlu sonuçlanıyor! Cinsel sorunlar konusunda eğitim almış psikiyatristler ve klinik psikologlar tarafından uygulanan cinsel terapilerde ağırlıklı olarak ‘vajinismus’ ve ‘erken boşalma’ sorunları tedavi ediliyor. Her iki cinsel işlev bozukluğunun tedavisinde yüzde 90-95 oranlarına kadar olumlu sonuçlar alınabildiğini belirten uzmanlar, birkaç farklı cinsel sorun olması durumunda bile üstesinden gelinebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, mutlaka muayehanede veya hastanede uygulanması gereken terapilere partnerlerin birlikte katılmasını tavsiye ediyor.
3.09.2021 Sağlık
'Cinsellik önce kendini tanımakla başlar'
'Cinsellik önce kendini tanımakla başlar' Doyumlu bir cinsel ilişki için kişinin kendi bedenini tanımasının önemine dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Soylu, “Cinsellikte ancak kendisini seven, sayan ve güvenen bir kişi, karşısındakine de olumlu duygularla yönelebilir. Bireyin cinsel haz noktalarını fark etmesi ve bunu eşiyle paylaşmaktan kaçınmaması, daha doyumlu bir cinsel ilişki yaşanmasını sağlayacaktır” dedi.
2.09.2021 Sağlık
Vajinismusta doğru bilinen yanlışlar
Vajinismusta doğru bilinen yanlışlar Vajinismus tedavisi olan bir hastalık olsa da doğru bilinen yanlışlar tedavi sürecinin ertelenmesine, böylece tedavinin gecikmesine neden oluyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer vajinusmusun doğru bilinen yanlışlarını anlattı.
1.07.2021 Sağlık
‘Hipnoterapi, uzmanı tarafından uygulanmalı’
‘Hipnoterapi, uzmanı tarafından uygulanmalı’ ANKARA’da Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Akkan Yılmaz, “Hipnoz, dikkatin yoğunlaştığı ve telkin alma yeteneğinin arttığı bir bilinç haliyken, hipnoterapi ise, hipnoz kullanılarak uygulanan destekleyici bir tedavi yöntemi olarak tanımlanıyor. Depresyon, bağımlılık tedavisi, yeme, uyku ve cinsel bozukluklar gibi birçok durumda uygulanabilen hipnoterapinin bu alanda uzman bir terapist tarafından uygulanması önem taşıyor” dedi.
21.06.2021 Sağlık
Ağrısız rahim filmi çektirmek mümkün!
Ağrısız rahim filmi çektirmek mümkün! Rahim boşluğu görüntülenmesi için kullanılan özel yöntemlerden biri rahim filmidir. Rahim filmi sayesinde gebelik ihtimalinin arttığını belirten Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu bu yöntemi sizler için anlatıyor.
16.04.2021 Sağlık
“Vajinismus’u yüzde 100 tedavi etmek mümkün”
“Vajinismus’u yüzde 100 tedavi etmek mümkün” Vajinismusun evli çiftleri evliliğe, birbirine ve hayata küstürme potansiyeline sahip bir hastalık olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Cinsel Terapi Uzmanı Op. Dr. Eda Adeviye Şahin, “Vajinismus kader değildir, cinsel terapi ile yüzde 100 tedavi edilebilir” dedi.
24.11.2020 Sağlık
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları!
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları! Cinsel ilişkinin ardından vajinada ağrı hissediyorsanız, ağrının neden olduğunu bilmek önemlidir. Cinsel aktiviteden sonra vajinanın acıya neden olması çoğu durumlarda normal değildir. Uzmanlar seks sonrası vajinada ağrının olmasını enfeksiyon, alerji ve travmalar olabileceği konusunda uyarıyor. Peki, Seks sonrası vajinada ağrı neden olur? Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının nedenleri nelerdir? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay cinsel ilişki sırasında veya sonrasında vajina ağrısı nedenler ve tedavi yöntemlerini anlattı.
17.03.2021 Sağlık
Kadınlarda sık görülen 4 jinekolojik sorun
Kadınlarda sık görülen 4 jinekolojik sorun Op.Dr. Esra Demir Yüzer, kadınlarda sık görülen jinekolojik sorunlar hakkında bilgi verdi.
6.09.2020 Sağlık
Her üç kişiden biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor
Her üç kişiden biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor Cinsel bilgisizlik, eğitimsizlik, cinsellikle ilgili yanlış bilgi ve inanışların cinsel sorunlara yol açtığını belirten uzmanlar, doğru bilgilendirmenin önemine işaret ediyor.Her üç kadından birinde cinsel istek ve uyarılma bozukluğu görüldüğünü belirten uzmanlar, erkeklerin ise yaklas¸ık yüzde 40'ının yas¸amları boyunca en az bir cinsel is¸lev bozuklugˆu yas¸adıgˆına dikkat çekiyor. Uzmanlar, dünyada her üç kişiden birinin cinsel işlev bozukluğu yaşadığını belirtiyor.
3.09.2020 Sağlık
Cinselliği bitiren hastalık: İdrar kaçırma
Cinselliği bitiren hastalık: İdrar kaçırma Kontinans Derneği Başkanı Prof.Dr. Tufan Tarcan, idrar kaçırmanın hijyenik sorunlar ve güven eksikliğine neden olduğu için cinsel işlev bozukluğuna da yol açabileceğini belirtti. İdrar kaçırmaya bağlı olarak ortaya çıkan depresyon sorunu cinsellikten uzaklaşmaya ve cinsel ilişki sırasında idrar kaçırma korkusu yaşanmasına yol açarak cinsel hayatı kısıtlıyor" dedi
2.01.2020 Sağlık
Cinsel sorun yaşıyorsanız mutlaka doktora başvurun
Cinsel sorun yaşıyorsanız mutlaka doktora başvurun Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde görevli cinsel terapist Ecenur Aydın Aşık, cinsel işlev bozukluklarının tedavi edilebildiğini vurgulayarak, "Sorun yaşayan çiftlerin doğru zamanda, hiç çekinmeden cinsel terapiste başvurması gerekmektedir" dedi.
27.10.2019 Sağlık
Kadınlarda vajinismus problemine dikkat
Kadınlarda vajinismus problemine dikkat Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, kadınlarda vajinismus problemine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
23.10.2019 Sağlık
Kadınlar bu hastalığı ertelemeyin
Kadınlar bu hastalığı ertelemeyin Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Esra Demir, “Vajinismus, tedavisi mümkün olan ancak tedavi edilmediğinde evliliklere zarar veren bir hastalıktır. Vajinismus, kadının tedaviye gelmesi için cesaretini zorlukla topladığı bir sorundur. Bu haliyle vajinismus ‘’erteleme hastalığı‘’ olarak da adlandırılır” dedi.
23.08.2019 Sağlık
Dikkat! Cinsel hayatı bitiriyor...
Dikkat! Cinsel hayatı bitiriyor... Depresyon başta olmak üzere, birçok psikiyatrik hastalığın cinsel yaşamı etkilediğini belirten uzmanlar, her 3 kişiden birinin yaşamının bir döneminde en az 1 kez cinsel işlev bozukluğu yaşadığına dikkat çekti.
4.01.2019 Sağlık
Korku bu hastalığa sebep oluyor
Korku bu hastalığa sebep oluyor Psikiyatri Uzmanı Dr.Mustafa Güveli, "Vajinismus, tedavi edilmediğinde ömür boyu sürebilen ve evliliği kabusa çeviren bir rahatsızlıktır. Vajinismus nedeniyle ertelenen cinsellik, ilişkileri bitme noktasına getirmektedir. Bu sebeple mutlaka tedavi edilmelidir" dedi.
7.12.2018 Sağlık
Her 10 kadından biri bu sorunu yaşıyor
Her 10 kadından biri bu sorunu yaşıyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Seda Deniz Işıklar, vajinismus hakkında bilgi verdi.
28.11.2018 Sağlık
Yeni evlilerin cinsel kabusu
Yeni evlilerin cinsel kabusu Yeni evli çiftlerin son zamanlardaki en büyük cinsel kabuslarından biri olan 'Vajinismus' nedir? Nasıl tedavi edilir?
7.11.2018 Sağlık
14 yıllık evli vajinismus hastası, anne oluyor
14 yıllık evli vajinismus hastası, anne oluyor Adana’da 34 yaşındaki ev kadını Ö.A., ‘cinsel ilişkiye girememe ve korkma durumu’ olarak tanımlanan vajinismus rahatsızlığı nedeniyle 14 yıldır evli olduğu işçi M.A. ile hiç cinsel ilişkiye giremedi.
9.09.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Vajinismus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vajinismus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.