Uyuz Hastalığı

Uyuz Hastalığı

Son dakika uyuz hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uyuz hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uyuz hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyuz Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyuz hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 46 uyuz hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm uyuz hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Temas ile bulaşıyor, uzman isim açıkladı: Gece kaşınıyorsanız dikkat
Temas ile bulaşıyor, uzman isim açıkladı: Gece kaşınıyorsanız dikkat Temas yoluyla bulaşan uyuz hastalığında vaka sayısı hızla artıyor. Uyuz hastalığı ile ilgili açıklama yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tosun, hastalığın kışa geçiş aylarında arttığını ifade etti.
20.11.2023 Yaşam
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var Türkiye’de son dönemde artan uyuz vakalarıyla ilgili uyarı yapan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Kılıç Sayar, “Ailede bir kişi hastalandıysa, şikayeti olmasa bile evdeki herkes eş zamanlı tedavi olmalı. Ailede herkes tedavi olmazsa yeniden bulaşabilir” dedi.
16.11.2023 Yaşam
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı Uyuz vakaları, bu yıl rekor seviyelere ulaştı. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık olarak kendini gösteren uyuz hastalığı 3 yıl öncesine kıyasla, her 100 kişiden 30 ila 40’ında görülmeye başlandı. Uyuz hastalığının yayılmasındaki en başlıca nedenler okullarda ve kreşlerde çocukların çok fazla yakın temasta bulunması, spor kıyafetlerini ortak kullanması, toplu taşımalarda insanların birbirine yakın durması, mağazalarda denenen kıyafetlerin uzun süre kişilerin üzerinde kalması gösterilirken, uzmanlar hastalığın 15-20 dakika içinde geçtiğini söylüyor. Dermatoloji Bölümü Uzmanı Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş bir kişinin yeniden enfekte olabileceğini söyleyerek “tedavi sonrası izolasyonun çok önemli olduğunu dile getirdi ve “aynı yatakta uyumak, sarılmak ve enfekte olan kişinin kişisel eşyalarını, giysilerini, havlularını, yatak takımlarını kullanmak gibi durumlar bulaşma riskini artırıyor” diyerek uyardı.
4.11.2023 Sağlık
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı. Deprem bölgesindekilerin; yıkılan molozlara dokunması, demir çubuklara temas etmesi, çivi batması veya vücuda yabancı madde girmesi nedeniyle bulaşabilecek hastalıklara karşı dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Deprem bölgesindeki her yurttaşımızın mutlaka 1 doz tetanos aşısını yaptırması gerekiyor. Çalışan gönüllüler de dahil" dedi.
15.02.2023 Sağlık
Uyuz hastalığı ile ilgili korkutan açıklama: Psikolojik olarak da etkiliyor
Uyuz hastalığı ile ilgili korkutan açıklama: Psikolojik olarak da etkiliyor Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Dermatoloji Uzmanı Dr. Cemile Karabaş, son yıllarda uyuz vakalarından dolayı polikliniklerde artış yaşandığına dikkat çekerek, “Erken teşhis bulaşmanın önüne geçer” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Uzmanlardan uyarı! Yeni salgın açıklaması!
Uzmanlardan uyarı! Yeni salgın açıklaması! Batman’da ve Türkiye’de yoğun kaşıntıya sebep olan uyuz hastalığı vakalarında son dönemde önemli bir artış gözlemlendiğini söyleyen Dermatolog Uzm. Dr. İlker Erden, uyuz vakasının belirtilerini ve neler yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
1.03.2022 Sağlık
'Uyuz böceği' uyarısı! Deriyi istila ederek...
'Uyuz böceği' uyarısı! Deriyi istila ederek... Uyuz hastalığının, sonbahar ve kış aylarında yaygın olarak görülebilen bir hastalık olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Onur Çapkan, bu rahatsızlığa ‘Sarcoptes Scabiei’ yani halk arasında bilinen adıyla uyuz böceğinin sebep olduğunu söyledi. Çapkan, “Gözle görülemeyen bu böcekler (akarlar) deriyi istila ederek rahatsızlık oluşturuyor. İnsan vücuduna girdiklerinde bazı kaşıntılı döküntülü, bulaşıcı bir deri hastalığına yol açar” diyerek uyuz hastalığını ve tedavi yöntemlerini anlattı.
6.10.2021 Sağlık
Uyuz hastalığı vakaları pandemide arttı
Uyuz hastalığı vakaları pandemide arttı Türkiye'deki uyuz vakalarında özellikle son bir yılda, pandemiyle birlikte artış yaşanıyor. Uzmanlar, uyuzun piyasadaki ilaçlara direnç gösterdiğini söylüyor. Hastalar ise çareyi internette arıyor.
20.05.2021 Sağlık
Pandemi döneminde 'uyuz' vakaları arttı
Pandemi döneminde 'uyuz' vakaları arttı Kaşıntı ile ortaya çıktığı için çoğu zaman basit bir alerji diye düşünülüp zamanında doktora gidilmemesi nedeniyle tedavi edilemeyen uyuz hastalığında geçen yıllara oranla artış gözlemlendi. Basit bir temas yoluyla dahi bulaşabilen uyuz hastalığındaki vaka artışlarının koronavirüsle birlikte karantina sürecinde evlerde kapalı kalan insanların, özellikle kalabalık ailelerin birbirleri ile temasının artması sonucu yayıldığı belirlendi. Trabzon Halk Sağlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Muhammet Ali Yılmaz, “Bu yıl uyuz vakalarında az da olsa artışlar mevcut. Bunun sebebi de pandemi döneminde evlerimizde aile ile çok fazla vakit geçirmemiz" dedi.
29.03.2021 Sağlık
Ölmek üzereyken bulunmuştu! Son hali görenleri şaşırttı!
Ölmek üzereyken bulunmuştu! Son hali görenleri şaşırttı! Adana'da şiddete ve kaza olaylarına karışan 150'ye yakın bakıma muhtaç sokak hayvanına bakan bir grup hayvansever, Osmaniye'de 'uyuz' hastalığına yakalanan sokak köpeğini özel bakımla sağlığına kavuşturdu. Hayvanseverlerin 'Simon' ismini verdikleri köpeğin ilk ve son hali görenleri şaşırttı.
21.03.2021 Gündem
Ev karantinasında uyuz vakaları 2 buçuk kat arttı!
Ev karantinasında uyuz vakaları 2 buçuk kat arttı! Özel bir üniversitenin yaptığı bir araştırmaya göre, uyuz vakalarında 2 buçuk kat artış tespit edildi. Uyuz vakalarındaki bu artışın nedenlerine yönelik açıklama yapan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, “Karantina sürecinde evlerde kapalı kalan insanların –özellikle kalabalık aileler- temasının artması ve COVID-19 bulaş riskini bertaraf etmek için kaşıntı ile belirti veren bu sürecin göz ardı edilmesi ile birlikte hastanelere başvuruda gecikilmesi uyuz vakalarında artışa neden olmuştur” dedi.
24.02.2021 Sağlık
Uyuz hastalığı 15 dakikada bulaşıyor!
Uyuz hastalığı 15 dakikada bulaşıyor! Uyuz hastalığının yılda yaklaşık 100 milyon kişiyi etkilediğini belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, "Hastalık kişiden kişiye genellikle 15-20 dakikalık bir temasla bulaşır. Özellikle geceleri artan kaşıntı, uyuz hastalığının en önemli belirtisidir. Akarlara karşı ise eşyalar 50 derecede en az 10 dakika yıkanmalı ve sıcak bir kurutucuda
23.01.2021 Sağlık
Uyuz hastalığı 20 dakikada bulaşıyor
Uyuz hastalığı 20 dakikada bulaşıyor Uyuz hastalığının kadın, erkek ayırımı yapmadan tüm yaş gruplarında, etnik gruplarda ve sosyoekonomik düzeylerde görülebileceğini ifade eden Dermatoloji Bölümünden Uzm. Dr. Ufuk Güleç, “Uyuz, kişiden kişiye yaklaşık 20 dakika üzeri sıkı temasla bulaşır. Kullanılan çamaşır ve çarşaflar en az 60 derecede yıkanmalı, sıcak ayarda ütülenmeli. Yıkanamayacak ve en çok temas ettiğimiz TV kumandaları, tabletler, telefonlar ve eşyalar ağzı bağlı bir poşet içinde 1 haftaya yakın saklanmalı” dedi.
21.02.2020 Sağlık
Uyuz hastalığından kurtulmak mümkün mü?
Uyuz hastalığından kurtulmak mümkün mü? Tedavi edilmeyen uyuz hastalığının, yani cilde giren mikroskobik akarların aylarca insanın üzerinde yaşayabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, uyuz mikrobunun hijyenik vücutlarda da yaşayıp üreyebileceğini söyledi.
27.01.2020 Sağlık
"Uyuz hastalığı hava yoluyla bulaşmaz"
"Uyuz hastalığı hava yoluyla bulaşmaz" Eczacı Yıldız Türkaydın, "Uyuz hastalığı kısa süreli temaslarla veya hava yoluyla bulaşmaz. Hastalığın tedavisi basit olmakla birlikte uzun sürer ve özen gerektirir. İlaç tedavisi ile birlikte çarşaflar, kıyafetler, havlular yüksek sıcaklıkta yıkanıp ütülenmelidir." dedi.
15.01.2020 Sağlık
Gece artan kaşıntı uyuzun habercisi olabilir
Gece artan kaşıntı uyuzun habercisi olabilir Uzm. Dr. Sümbüle Dönmez, kaşıntının birçok hastalığın ilk bulgusu olduğunu belirterek “Egzamadan mantar hastalıklarına, bitlenmeden uyuza ve ilaç döküntülerine birçok dermatolojik hastalıkta ayrıca böbrek, karaciğer hastalıkları, diyabet, kanser hastalıkları ve psikosomatik bozukluklarda ilk bulgu kaşıntı olabilir” dedi.
31.12.2019 Sağlık
İlaç firmaları hazırlıksız yakalandı!
İlaç firmaları hazırlıksız yakalandı! Sağlık Bakanlığı, resmi twitter hesabından, uyuz belirtilerine karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde bir uyarı paylaşımında bulundu. Bakanlık, 'Uyuz belirtisi taşıyorsanız vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun. Hekimin reçete ettiği ilaçları düzenli kullanmayı, korunma ve tedavi önerilerini uygulamayı ihmal etmeyin' uyarısını yaptı.
16.12.2019 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan uyuz ilacı açıklaması
Sağlık Bakanlığı'ndan uyuz ilacı açıklaması Sağlık Bakanlığı, halk arasında uyuz olarak bilinen scabies enfestasyonu için kullanılan ilaçların stoklarda bulunduğunu duyurdu.
12.12.2019 Sağlık
Uyuz vakaları artıyor
Uyuz vakaları artıyor Kaşıntıyla ortaya çıktığı için çoğu zaman basit bir alerji diye düşünülüp zamanında doktora gidilmemesi nedeniyle tedavi edilemeyen uyuz hastalığı, gözle görülemeyen bir parazitten kaynaklanıyor. Uzmanlar, giysiden, çarşaftan hatta basit bir temas yoluyla dahi bulaşabilen uyuz hastalığının, salgın yaratabilecek kadar hızla yayıldığına işaret etti. Cildiye Uzmanı Dr. Emre Araz, “Hastanemizde bu yılın ilk 11 ayında vaka sayısının üç kat arttığına şahit olduk. Dermatoloji camiası olarak vaka sayısındaki bu artışı dikkat çekici buluyoruz" dedi.
16.11.2019 Sağlık
"Yüze kezzap atma soruşturması"nda takipsizlik
"Yüze kezzap atma soruşturması"nda takipsizlik İngiltere'de restoran zinciri bulunan Önder Şahan'ın, yüzüne kezzap attığı iddiasıyla savcılığa şikayette bulunan Deniz Akın'ın iddiaları üzerine başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.İftiraya uğradığını belirten Önder Şahan, Deniz Akın hakkında bir ay uzaklaştırma kararı çıkartarak, 11 bin TL'lik tazminat davası açtı.
30.05.2019 Yaşam
Bitlis'te uyuz vakalarında artış
Bitlis'te uyuz vakalarında artış Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, uyuz hastalığının son zamanlarda olağandan fazla görüldüğünü söyledi.
18.04.2017 Sağlık
‘AK Parti azınlık hükümeti kurar’
‘AK Parti azınlık hükümeti kurar’ AK Partili Binali Yıldırım, koalisyon ihtimali görmediğini ancak böyle bir sonuç doğarsa da AK Parti’nin azınlık hükümeti kuracağını söyledi
29.09.2021 Gündem
‘Uyuz var, karantina yok’
‘Uyuz var, karantina yok’ Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi “5 hemşire ve 2 taşeron işçide uyuz hastalığına rastlandı ancak hastalara bulaşmış değil, karantina da yok” dedi.
29.09.2021 Gündem
Hastaneden 'uyuz' açıklaması!
Hastaneden 'uyuz' açıklaması! Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Servisi'nde 'uyuz salgını' iddiasına ilişkin hastane yetkililerinden açıklama geldi...
29.09.2021 Gündem
Skandal! Hastanede ‘UYUZ’ karantinası
Skandal! Hastanede ‘UYUZ’ karantinası İstanbul Kadıköy’deki Göztepe Eğitim Hastanesi’nde ‘uyuz’ hastalığı tespit edildi. Hastaların başka bölümlere alındığı Dahiliye servisi kapatılıp karantinaya alındı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uyuz Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyuz hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.