Gazete Vatan Logo

‘AK Parti azınlık hükümeti kurar’

AK Partili Binali Yıldırım, koalisyon ihtimali görmediğini ancak böyle bir sonuç doğarsa da AK Parti’nin azınlık hükümeti kuracağını söyledi

AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım, İzmir’de gazetecilerin seçimlerle ilgili sorularını yanıtlarken çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

‘Partiye destektir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecindeki konuşmalarıyla ilgili soru üzerine Yıldırım, “Yüzde 52 oyla seçilmesi ona böyle bir sorumluluk yüklüyor. Cumhurbaşkanının sokakta olması partiye bir destektir, katkıdır. Doğal lider olarak görevini yapıyor” dedi.

‘Belki notumuzu kırar’

Yıldırım, HDP’nin barajı aşması, MHP’nin oy oranını yükseltmesi durumunda koalisyon senaryolarının konuşulduğunu hatırlatması üzerine şöyle dedi: “Koalisyon ihtimali görmüyorum. Teorik olarak böyle bir sonuç doğarsa da koalisyon olmaz. Ak Parti azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur. Ama buna ihtimal vermiyorum. Vatandaş belki bizim notumuzu biraz kırar. İnşallah istikrar ve güvenin devamı yolunda oy kullanır, aklıselim karar verir.”

Oyu artan iki parti

Bu seçimde rüzgarı arkasına alan iki parti olduğunu söyleyen Yıldırım “Biri HDP, biri MHP. MHP hiçbir şey yapmadan oyunu arttırıyor” dedi. Yıldırım, İzmir’de miting meydanlarını doldurmalarının AK Parti aleyhine olduğunu, muhalefetin ‘Bunlar geliyor’ diye seçmene propaganda yaptığını anlatarak, “Dolayısıyla İzmir’de mütevazı kalabalıklar toplamak lazım” dedi. Yıldırım, İzmir’de başlattığı projeleri takip edeceğini söylerken, “Şu anda teskereciyiz. Şafak 35 ama siyaset uyuz hastalığı gibi bir şey. Siyaseti bırakmam mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı