Gazete Vatan Logo

‘Uyuz var, karantina yok’

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi “5 hemşire ve 2 taşeron işçide uyuz hastalığına rastlandı ancak hastalara bulaşmış değil, karantina da yok” dedi.

İstanbul Tabip Odası tarafından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uyuz salgını olduğu ve karantina uygulandığı açıklaması üzerine hastane yöneticisi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş, konuyla ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr Odabaş, “Bahsi geçen klinik acil ünitemizin aciline gelen dahili hastalıklarına hizmet eden bir bölümü. Arka tarafta da bir yoğun bakımı var. Burada çalışan 7 kişi de kaşıntı nedeniyle başvurduğunda uyuz hastalığı tespit edildi. 5’i hemşire 2’si taşeron işçi. Bu çalışanların 3’ü de aynı evde kalıyor. Klinikte yatan hiçbir hastaya uyuz hastalığı bulaşmış değil” dedi.

Başhekim Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan ise “Bizim toplamda çalışan sayımız 2 bin 535. Şu anda aktif olarak raporlu izinliler haricinde 580 hekimimiz de hizmet veriyor. Dolayısıyla hizmetimiz de hiçbir aksama yok. Hastalarımızın hiçbirinde de bu tanıyı alan yok. Kliniğin kapatılması da söz konusu değil” diye konuştu.

Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Haluk Vahaoğlu da “Hastanemize bulaşıcı hastalığı olan bir hasta geldiğinde ya da hastaneden bulaşıcı bir hastalık çıktığında izolasyon tedbirleri alırız. Uyuz hastalığı tanısını koyduğumuz bir çalışan ya da bir hasta olduğu zaman bir temas izolasyonu dediğimiz kapatma içermeyen bir izin veririz. Karantina söz konusu değildir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Uyuz oldum, söyleyemedim’

Hastanenin Başhekimlik binası önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı, hastanede aylar önce uyuz vakası ortaya çıktığını ancak bu durumun gizlendiğini ileri sürdü. Hastalığın bazı hemşirelerde de görülmesi üzerine, göstermelik olarak kısmi bir ilaçlama yapıldığını iddia eden grup bu duruma tepki gösterdi. Hastalığa yakalandığını söyleyen Ramazan Aykut, “Bundan üç ay önce ben de kaşınma olayı oldu. Bunu dile getirdik fakat kimse bizimle ilgilenmedi. Giyinme koşullarımız çok kötü, hayvan bağlasanız durmaz. Ben daha sonra polikliniklere gittim, doktor uyuz teşhisi koydu. Burada taşeronlara hep angarya işler yaptırılıyor, sağlığım kötü, ben uyuz oldum eve de bulaştırdım. Onlara uyuz olduğumu söyleyemedim. Benim psikolojim bozuldu işten ayrıldım” diye konuştu.

Haberin Devamı