Ultrason

Ultrason

Son dakika ultrason haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ultrason ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ultrason haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ultrason

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ultrason gelişmeleri de dahil olmak üzere 749 ultrason haberi bulunmuştur. Tüm ultrason haberleri aşağıda listelenmiştir.
Müge Anlı Erva olayı nedir, Hüseyin kuzeni mi eşi mi? İşte Müge Anlı Erva ve Hüseyin kimdir?
Müge Anlı Erva olayı nedir, Hüseyin kuzeni mi eşi mi? İşte Müge Anlı Erva ve Hüseyin kimdir? Müge Anlı Evra kimdir, Müge Anlı İle Tatlı Sert Evra gerçek olayı nedir? Müge Anlı’da bu kez Hüseyin ve Erva Ünal olayı gündem oldu. Evden kaçan eşi Evra ve bebeğini bulmak için Almanya'dan gelerek Müge Anlı'nın programına başvuran Hüseyin'in başına gelenler dinleyenleri şokey etti. Peki, Müge Anlı Evra kimdir? İşte Müge Anlı İle Tatlı Sert Evra gerçek olayı…
20.02.2024 Yaşam
Yaşlı adam Türkiye'de 3. kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu
Yaşlı adam Türkiye'de 3. kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu Adana’da karın damarında balonlaşma şikayetiyle hastaneye başvuran yaşlı adam, Türkiye’de üçüncü kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
16.02.2024 Adana
Gonca Vuslateri, bebeğinin ultrason görüntüsünü paylaştı
Gonca Vuslateri, bebeğinin ultrason görüntüsünü paylaştı Geçtiğimiz haftalarda anne olacağını açıklayan Gonca Vuslateri, bebeğinin ultrason görüntüsünü paylaştı. Ultrasonda fetüsün ay yıldız şeklinde görülmesi dikkat çekti.
1.11.2023 Magazin
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
Belediye bakım merkezinde kedisi öldüğü iddiasıyla CİMER'e başvurdu
Belediye bakım merkezinde kedisi öldüğü iddiasıyla CİMER'e başvurdu Tarbazon'da eski Wushu milli takım sporcusu Savaş Bekar (34), sahiplendiği 'Minik' adlı kedisini, doğum sonrası karnında şişlik oluşması üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü. Ameliyat edilip, kısırlaştırılan kedisi 1 gün sonra ölen Bekar, tedavi sürecinde ihmal olduğu iddiasıyla CİMER'e başvurdu. Bekar, "Keşke o kliniğe gitmeseydim. Bu işin takipçisi olacağım. Ölen kedimin hakkını savunacağım" dedi.
21.07.2023 Gündem
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
81 İl Sağlık Müdürlüğü'ne 'Ramazan Bayramı' genelgesi
81 İl Sağlık Müdürlüğü'ne 'Ramazan Bayramı' genelgesi Sağlık Bakanlığı'nca, Ramazan Bayramı boyunca sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için 81 İl Sağlık Müdürlüğü’ne genelge gönderildi.
20.04.2023 Gündem
Ata öldü, 22 aydır beklenen adli tıp raporu gelmedi
Ata öldü, 22 aydır beklenen adli tıp raporu gelmedi Antalya'da geçen yıl eylül ayında, 4,5 yaşında yaşamını yitiren epilepsi ve mikrosefali (baş küçüklüğü) hastası Ata Özdemir'in doğum öncesi rahatsızlıklarının teşhis edilememesi nedeniyle hastane hakkında açılan davada, talep edilen adli tıp raporunun 22 aydır gelmemesi, ailenin tepkisine neden oldu.
18.04.2023 Yaşam
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömen anne için ağırlaştırılmış müebbet talebi
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömen anne için ağırlaştırılmış müebbet talebi Ordu'nun Altınordu ilçesinde evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Bilge Çapa (27) hakkında 'altsoydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
30.03.2023 Gündem
Damla hemşirenin VHL sendromunu yenmesi için 116 bin euro gerekli
Damla hemşirenin VHL sendromunu yenmesi için 116 bin euro gerekli  Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire Damla Badur’a (28), 60 binde 1 görülen, vücudun birçok yerinde kist ve tümör yapan VHL sendromu teşhisi koyulurken, sağlığına kavuşması için gereken 116 bin euro değerindeki ilacın yurt dışından alınması için valilik onaylı kampanya başlatıldı. Badur, paranın toplanması için çağrı yaparak, “Herkesin desteğine ihtiyacım var, bu ilacı karşılayacak durumum yok” dedi. 
3.03.2023 Yaşam
Kayınvalidesini öldürüp 2 kişiyi yaraladı! Savunması ortaya çıktı
Kayınvalidesini öldürüp 2 kişiyi yaraladı! Savunması ortaya çıktı Denizli’nin Honaz ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Aydın Adlım'daki çocuklarını almak için gittiği kayınpederinin evinde çıkan tartışmada kayınvalidesi Sultan Duran'ı öldüren Aydın Adlım, oğlu Atalay Adlım ile akrabası Ahmet Duran'ı yaraladı. Müebbet hapis Aydın Adlım, mahkemedeki savunması ortaya çıktı.
24.02.2023 Yaşam
Eşiyle ultrason odasına alınmayınca doktoru ve sekreteri darbetti
Eşiyle ultrason odasına alınmayınca doktoru ve sekreteri darbetti Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne eşini getiren Halis Emre S., birlikte ultrason odasına girmek istedikleri ancak içeri alınmadıkları iddiasıyla sekreter Salih Aydoğdu ile radyoloji uzmanı Mesut Furkan Yazar'ı darbetti. Dr. Yazar'ın 'beyaz kod' vermesi üzerine gözaltına alınan Halis Emre S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
24.02.2023 Yaşam
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil olurken, AK Parti'den de peş peşe çok sert tepkiler geldi. Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor." dedi.
8.12.2022 Gündem
Üç Kız Kardeş'te Türkan'ın bebeği öldü mü?
Üç Kız Kardeş'te Türkan'ın bebeği öldü mü? Kanal D'nin ilgi ile izlenen dizisi Üç Kız Kardeş, 15 Kasım Salı akşamı yayınlanan 26’ncı bölümüyle izleyicileri ekrana kilitledi. İclal Aydın'ın aynı adlı romanından uyarlanan Üç Kız Kardeş'in son bölümünde Mine yine ne yaptı, ne etti kendini Korman malikanesine sokmayı başardı. Türkan ile Mine arasında büyük savaş başladı. Üç Kız Kardeş yeni bölümüyle ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde...
16.11.2022 Magazin
Hamile arkadaşını öldürüp karnındaki bebeğini çaldı!
Hamile arkadaşını öldürüp karnındaki bebeğini çaldı! ABD’de hamile arkadaşını öldürüp karnındaki bebeğini çalan Taylor Parker’a idam cezası verildi.
11.11.2022 Dünya
Türkü Bingöl müjdeyi verdi: Ailemiz büyüyor!
Türkü Bingöl müjdeyi verdi: Ailemiz büyüyor! Ünlü türkücünün kızı Türkü Bingöl 2018 yılında iş insanı Mert Yüncü ile nikah masasına oturmuştu. Türkü Bingöl'den müjdeli haber geldi.
7.11.2022 Magazin
Her 12 kadından biri meme kanseri! Yaşayanlar süreci anlattı: '5 dakika ağladım, onlara bunu yapamam'
Her 12 kadından biri meme kanseri! Yaşayanlar süreci anlattı: '5 dakika ağladım, onlara bunu yapamam' Kimi kıyafetini giyerken fark etti, kimi tesadüfen aile hekimini değiştirince öğrendi. Tedavisi devam eden de var, iyileşip yoluna devam eden de… Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü olarak 12 kadından birini etkiliyor. Türkiye’de son 20 yılda meme kanseri görülme sıklığı 2 katına çıktı. Görülme sıklığı giderek artsa da erken tanıyla iyileşme oranları çok yüksek. Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Kanseri yaşayan kadınlar anlattı.
15.10.2022 Sağlık
Yılda 8 bin kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor
Yılda 8 bin kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor Meme kanserinin çok sık görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ünal Sabancı, “Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'nın (IARC) 2020 yılındaki çalışmasına göre Türkiye'de her yıl yaklaşık 8 bin kadın hayatını kaybediyor. Erken tanı ve tedavi ile meme kanserine bağlı ölümlerin önüne geçmek mümkün” dedi.
3.10.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler!
Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler! Bebek sahibi olmak isteyen infertilite hastalarına uygulanan yardımcı üreme tekniklerinden biri olan tüp bebek tedavisi teknolojinin gelişmesiyle birlikte başarı oranı artan uygulamaların başında geliyor. Tüp bebek uygulaması yapılıp yapılmayacağına ve ilk deneme başarısız olursa nasıl bir yol izleneceği de çiftlerin merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, Tüp bebek kimlere uygulanır? Tüp bebek aşamaları nelerdir? Tüp bebek kaç defa yapılır? Uygulamanın sınırı var mı? Tüp bebek ilaçlarında kanser riski var mı? Tüp bebek ile ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Deniz Ulaş anlattı.
2.10.2022 Sağlık
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor Böbrek tümörünün en sık görülen tümörler içinde erkeklerde 9, kadınlarda ise 14’üncü sırada yer aldığını vurgulayan Üroloji uzmanı Doç. Dr. İlter Alkan, erken tespit edildiğinde başarı şansının çok daha yüksek olduğunu belirtti.
23.09.2022 Sağlık
Çocuklarda taş hastalığına dikkat
Çocuklarda taş hastalığına dikkat Çocuk Ürolojisi Op. Dr. Akın Karagözoğlu, bebek ve çocuklarda büyüklerde olduğu gibi, idrar yolu taş hastalıkları olabildiğini hatırlatarak, uyarılarda bulundu.
27.08.2022 Sağlık
Ümit Erdim eşi Seda Erdim'in gün batımı pozuna kayıtsız kalamadı!
Ümit Erdim eşi Seda Erdim'in gün batımı pozuna kayıtsız kalamadı! Ümit Erdim ile 2017 yılında evlenen ve şimdilerde ikinci kızını kucağına almak için gün sayan Seda Erdim, şimdilerde hamileliğin tadını çıkartıyor. Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ünlü isimlerden olan Erdim, karnı burnunda pozlarını sık sık takipçileriyle paylaşıyor. Eşi ve çocuğuyla Antalya'da sıcak havanını tadını çıkaran ünlü isim, son olarak gün batımında verdiği pozu paylaştı. Eski oyuncu Ümit Erdim eşinin bu pozuna kayıtsız kalamadı.
21.08.2022 Magazin
Şiddetli ağrıların en başında kronik migren ve yüz ağrıları geliyor
Şiddetli ağrıların en başında kronik migren ve yüz ağrıları geliyor Kronik ağrıların yanı sıra sebebi bulunmayan şiddetli ağrıların tanı ve tedavisiyle ilgilenen algoloji bölümü, uzun süredir süregelen ağrılarla mücadele ediyor. Uzm. Dr. Zeynep Tuncer, algoloji uzmanlarının en sık karşılaştığı hastalıkların başında ise kronik migren ve yüz ağrılarının geldiğini belirtti.
18.08.2022 Sağlık
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları geliştirdi, tümörü yok edecek. Nano Thera Araştırma Grubu, kanser tedavisinde kullanmayı hedefledikleri Odaklanmış Ultrason Terapisi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın, “Odaklanmış Ultrason Terapi ile tümörü belli bir odak noktasında toplayıp yok etmeyi hedefliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Ebru Şancı paylaşımıyla duyurdu: Az kalsın gidiyordum!
Ebru Şancı paylaşımıyla duyurdu: Az kalsın gidiyordum! Bir süredir sosyal medya paylaşımlarına ara veren Ebru Şancı, takipçilerini paylaştığı video ile bilgilendirdi.
9.08.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Ultrason ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ultrason haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.