Üç Boyutlu

Üç Boyutlu

Son dakika üç boyutlu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üç boyutlu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üç boyutlu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üç Boyutlu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üç boyutlu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.089 üç boyutlu haberi bulunmuştur. Tüm üç boyutlu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladı
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladı Türkiye Karadeniz’de enerji aramalarını sıklaştırdı. Şimdi ise gözler Doğu Karadeniz’de yapılacak olan petrol aramalarına çevrildi. Bakan Bayraktar geçtiğimiz haftalarda birkaç ay içerisinde petrol keşfi için sondaj yapılacağını bildirmişti. Peki Karadeniz’de beklenti ne? Sondaj çalışması ne kadar sürecek? İşte detaylar...
30.04.2024 Ekonomi
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
realme'nin Kurucusu ve CEO'su Sky Li'den Açık Mektup: “Make It Real”
realme'nin Kurucusu ve CEO'su Sky Li'den Açık Mektup: “Make It Real” realme'nin kurucusu ve CEO'su Sky Li, 2024 yılının başında açık bir mektup yayınlayarak bu yılın realme için marka değişim yılı olacağını duyurdu. Mektup, realme'nin yeni misyonunu, marka konumlandırmasındaki ve marka ruhundaki dönüşümü açıklığa kavuşturdu. Sky Li, realme'nin stratejik gelişimi temelinde, “fırsat odaklı” bir marka olmaktan ziyade “marka odaklı” olmaya evrileceğini söyledi.
5.01.2024 Advertorial
O il için petrol açıklaması geldi! TPAO test etti
O il için petrol açıklaması geldi! TPAO test etti Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıktı.
21.12.2023 Ekonomi
DreameBot L10s Pro Evcil hayvan dostu robot süpürge ve paspas
DreameBot L10s Pro Evcil hayvan dostu robot süpürge ve paspas DreameBot L10s Pro, robot süpürge ve paspas özelliklerini birleştirirken, minimalist şarj istasyonu ile yer tasarrufu da sağlıyor. Süpürürken sunduğu dört emme seviyesi ve paspaslama yaparken kullandığı üç ayrı su kullanım seviyesi ile ahşap, fayans, halı, kilim ve diğer zemin kaplamaları için uyarlanabilir temizlik olanaklarını bir araya getiriyor. Sunduğu emme ve su kullanım seviyeleri, kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda Dreamehome uygulaması üzerinden her an değiştirilebiliyor.
19.12.2023 Advertorial
7. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 7. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konul
7. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 7. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konul 6. sınıf matematik konuları öğrencilere sayıların farklı türlerini öğretmektedir. Bu dönem Milli Eğitim Bakanlığı Müfredata doğrultusunda tam sayılar, rasyonel sayılar, oran ve orantı ile yüzdeler gibi problem çözücü konular sağlamaktadır. Böylece öğrenciler değişik sınavları üzerinden karşılarına çıkacak olan sorular eşinde problem çözme yeteneği elde edecektir. 2023-2024 sezonu içerisinde müfredat aynı zamanda cisimlerin farklı yönlerden görünümleri ile üç boyutlu geometrik cisimleri de giriş yapar.
8.12.2023 Eğitim
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar?
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar? Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) her yıl Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da çocukların içerik tüketim dünyası ile ilgili bir ihtiyaca ya da hassas bir konuya dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay gerçekleştiriyor.
19.11.2023 Yaşam
İstanbul'un metro ve tramvaylarında 100 bin kişiden Ata'ya saygı duruşu
İstanbul'un metro ve tramvaylarında 100 bin kişiden Ata'ya saygı duruşu Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde İstanbul'un metro ve tramvaylarında anıldı. Geçen yıl 85 bin kişinin saygı duruşunda bulunduğu alanlarda, bu yıl 100 binden fazla İstanbullu, saat 09:05'te ayağa kalkara saygı duruşunda bulundu. M8 Bostancı-Dudullu/Parseller Metro Hattı'nın Kozyatağı İstasyonu'nda Sanatçı Murat Daşkın'ın "Cumhuriyetin Gözleri" isimli üç boyutlu çalışması yer aldı.
10.11.2023 Yaşam
iPhone ULTRA geliyor! Apple'dan yeni hamle...
iPhone ULTRA geliyor! Apple'dan yeni hamle... Apple'ın merakla beklenen Eylül etkinliğine artık sadece bir hafta kaldı. Etkinlikte firmanın iPhone 15 serisi cihazları tanıtılacak.
6.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Özhaseki: Şehirlerin hava kalitesi ‘NEFES’ ile ölçülüyor
Bakan Özhaseki: Şehirlerin hava kalitesi ‘NEFES’ ile ölçülüyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hava kalitesini 3 boyutlu ortamda tespit edebilen yeni bir sistem geliştirildiğini bildirdi. Özhaseki, “Yerli ve milli yazılımımız NEFES ile şehirlerimizin hava kalitesi değerlerini, dijital ikizleri üzerinden mahalle ölçeğinde, 5 metre seviyesinde tespit ediyoruz.” dedi.
5.09.2023 Gündem
“Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” projesinde hedef bir yılda 4 bin genç
“Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” projesinde hedef bir yılda 4 bin genç Amazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ortaklığında İstanbul Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda Teknoloji Sınıfı açıyor. “Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” projesi ilk yılında 4 binden fazla gencin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım becerileri edinmesine yardımcı olmayı hedefliyor.
21.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Metaverse’ten Türkiye ekonomisine 2035’e kadar 37,5 milyar dolar ekonomik katkı beklentisi
Metaverse’ten Türkiye ekonomisine 2035’e kadar 37,5 milyar dolar ekonomik katkı beklentisi Metaverse’ün e-ticaret, perakende, turizm, kültür-sanat eğitim, oyun ve e-spor başta olmak üzere farklı sektörler aracılığıyla Türkiye'ye potansiyel ekonomik katkısının 2035 yılına kadar 37,5 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.
13.06.2023 Ekonomi
Apple Vision Pro nedir, ne işe yarar? Apple Vision Pro fiyatı listesi açıklandı mı, ne kadar?
Apple Vision Pro nedir, ne işe yarar? Apple Vision Pro fiyatı listesi açıklandı mı, ne kadar? Apple, WWDC 23 etkinliğinde piyasaya çıkacak yeni ürünlerini ve işletim sistemlerine getirdikleri yenilikleri tanıttı.  Apple tarafından duyurulan yenilikler ve yeni ürünler arasında; 15 inç MacBook Air, M2 Ultra, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 ve Vision Pro yer aldı. Apple'ın yeni VR gözlüğü 'Vision Pro' ise merak konusu oldu.
6.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Bir tuşla 3D yazıcıdan çıktı olarak 'ev' alabilirsiniz
Bir tuşla 3D yazıcıdan çıktı olarak 'ev' alabilirsiniz Bu devasa 3D yazıcı ile iki katlı bir binanın kaba inşaatı yapıldı. Hem de normalden çok daha kısa sürede ve çok daha az iş gücüyle. AB'nin desteklediği bir proje kapsamında ortaya çıkan bina, bir konut gibi gözükse de değil...
3.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Realme 10 Pro+ incelemesi
Realme 10 Pro+ incelemesi realme, 'realme number serisi'nin yeni ürünü 10 Pro+ piyasaya sürdü. Gelin 'amiral gemisi katili' lakabını sonuna kadar hak eden realme 10 Pro+'ın özelliklerine yakından bakalım...
4.05.2023 Advertorial
Karadeniz gazı devreye alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlarda 1 ay, sıcak su için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz
Karadeniz gazı devreye alındı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlarda 1 ay, sıcak su için de 1 yıl ücretsiz doğal gaz Türkiye tarihinin en önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde ilk kez karaya ulaştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende müjdeleri açıkladı. Erdoğan, birinci müjdeyi, "Vatandaşlarımızın evlerinde ve mutfaklarında sıcak su tüketimindeki doğalgazı bir yıl ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe gelen doğalgaz tüketimi harcaması bir yıl boyunca faturalardan düşecek." dedi. İkinci müjdede ise "Bir ay süreyle de tüm kullanımlarda doğalgaz evlerde ücretsiz olacak." ifadelerini kullandı.
20.04.2023 Ekonomi
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı Türkiye'nin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak 3 milli fırkateyn için imzalar atıldı. Fırkateynler, üç ayrı özel tersanede eş zamanlı olarak 36 ayda inşa edilecek.
6.04.2023 Ekonomi
Ricou Browning hayatını kaybetti!
Ricou Browning hayatını kaybetti! Kült korku filmi 'Creature from the Black Lagoon'un oyuncularından Ricou Browning'den kötü haber geldi. Browling, 93 yaşında hayata veda etti.
6.03.2023 Magazin
e-Devlet depremzedeler için 'güvenli' bağış uygulamasını aktif etti
e-Devlet depremzedeler için 'güvenli' bağış uygulamasını aktif etti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremzedeler için e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bağış imkânı sağladı.
8.02.2023 Gündem
Çocuklar için eğlence başlıyor
Çocuklar için eğlence başlıyor Başta çocuklar olmak üzere ailelerin her yaştan üyeleri için 2 uluslararası etkinlik İstanbul’a geliyor. 'Küçük Prens: Bir Dostluk Hikayesi', 20 Ocak-5 Şubat, 'DINOSAUR WORLD LIVE' ise 31 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında Maximum Uniq Hall’da çocuklarla buluşacak.
17.01.2023 Yaşam
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yılın son Kabine toplantısı sona erdi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıklayan Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti" ifadelerini kullandı.
26.12.2022 Gündem
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin "Kardeşimizin bundan sonra da bir hayatı olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Özellikle resimlerinin kamuoyu nezdinde paylaşılmaması içinde bulunduğu durumun yaralarını sarması açısından son derece önemlidir. Çocuğun ikincil örselenmesinin önüne geçmek için, yaşadığı travmanın atlatılabilmesi için; öncelikli olarak muhalefete bu mağduriyetlerin bir siyasi şov malzemesi olmadığını hatırlatırım" dedi.
13.12.2022 Siyaset
Araştırmada çarpıcı ‘sanal gerçeklik’ detayı
Araştırmada çarpıcı ‘sanal gerçeklik’ detayı Teknoloji, medya ve telekomünikasyon öngörülerini içeren ve yeni yayınlanan bir araştırmaya göre sanal gerçeklik trendi hızla büyüyor. E-ticaretin de yükselişe devam edeceği, sosyal medya üzerinden yapılan alışveriş hacminin de 1 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor.
1.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor Ev almak isteyenleri ve evini satanları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kuruldu, resmen hayata geçti. İşte vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak sistemin detayları...
28.11.2022 Ekonomi
En Çok Kullanılan Ofis Programları Nelerdir? En Bilinen Bilgisayar Programları...
En Çok Kullanılan Ofis Programları Nelerdir? En Bilinen Bilgisayar Programları... Microsoft Office programları 1989 yılında tanıtılmış ve masaüstü uygulamalarla ilgili hizmetler sunan bir programdır. Uygulama ve hizmetleri arasında farklı programlar bulunmaktadır. Bu programlarda birbirinden farklı işlemler yapılmaktadır. Gerek iş dünyasında gerekse kişilerin bireysel dünyalarında sıklıkla kullandığı programlar arasında yer almaktadır. 
9.11.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Üç Boyutlu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üç boyutlu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.