Türk Üssü

Türk Üssü

Son dakika Türk üssü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk üssü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk üssü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Üssü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk üssü gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.296 türk üssü haberi bulunmuştur. Tüm türk üssü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs açıklaması: Dört bir yandan sağlama almamız lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs açıklaması: Dört bir yandan sağlama almamız lazım Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin başörtüsü konusuyla ilgili kanun teklifi vermesini 'samimiyetsiz' bularak anayasa değişikliği şeklinde karşı teklif verdiklerini belirterek 'Farkında olmadan bize pas attı bizim de golü atmamız lazım." dedi. Erdoğan, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki ambargo ve silah kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'İlk işimiz İHA’ları, SİHA’ları Kuzey Kıbrıs’a yerleştirdik. Şu anda İHA ve SİHA’larımız oradalar' dedi.
7.10.2022 Siyaset
MSB'den İncirlik Üssü iddialarına yanıt
MSB'den İncirlik Üssü iddialarına yanıt MSB kaynakları; "İncirlik Üssü TSK'ya ait hava kuvvetleri üslerimizden biridir. Şanlı bayrağımız 24 saat göndere çekilidir ve hiç bir zaman inmemiştir. Türk üssüdür. Üzerindeki tüm tesislerle mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir" açıklaması yaptı.
28.04.2021 Gündem
Somali'de Türk üssüne yönelik bombalı saldırı son anda önlendi
Somali'de Türk üssüne yönelik bombalı saldırı son anda önlendi Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Türk askeri eğitim üssü önünde intihar saldırısında bulunmak isteyen bir kişi askerler tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi.
23.06.2020 Dünya
Halep'in batısındaki Türk üssü ilk kez görüntülendi
Halep'in batısındaki Türk üssü ilk kez görüntülendi Halep'in batısında bulunan Türk gözlem noktası ve Soçi'de yapılan mutabakat sonucu oluşturulacak olan güvenli bölgenin başlangıç noktası, ilk kez İHA kameraları tarafından görüntülendi.
27.09.2018 Gündem
Bahreyn’den küstah çıkış
Bahreyn’den küstah çıkış Katar diplomatik kriziyle birlikte Doha yönetimine sırt çeviren ülkelerden olan Bahreyn’in Dışişleri Bakanı Şeyh Halit bin Ahmed, Katar’daki Türk üssü için ‘Bölgeyi korumak için başkasına ihtiyacımız yok’ dedi
27.05.2018 Dünya
Erdoğan'dan sert tepki
Erdoğan'dan sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca ABD'ye de sert uyarılarda bulundu.
13.02.2018 Gündem
Somali'deki Türk üssü TURKSOM ilk mezunlarını verdi
Somali'deki Türk üssü TURKSOM ilk mezunlarını verdi Somali'deki Türk üssü TURKSOM'da 200 Somalili öğrenci askeri eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu. Törene, Somali Cumhurbaşkanı Abdullah Farmacu, Somali Genelkurmay Başkanı Abdulveli Jama Gored, Türk Büyükelçi Olgan Beker ve çok sayıda öğrencinin yakınları katıldı.
29.09.2021 Gündem
Hedef aslında Türk üssüydü
Hedef aslında Türk üssüydü Somali’de geçen cumartesi 300’den fazla kişinin öldüğü bombalı araçlı saldırının aslında başkent Mogadişu’da yeni kurulan Türk askeri üssünü hedef aldığı ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem
Ve Türk savaş gemisi orada!
Ve Türk savaş gemisi orada! Katar krizinin başlamasıyla ülkeye askeri üs kuran Türkiye, Cumartesi günü büyük bir gövde gösterisine girişecek. İki ülkenin deniz tatbikatı 6-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak. ki gün sürecek tatbikatta TCG Gökova Fırkateyni de sahne alacak.
4.08.2017 Dünya
Katar ve Türk ordusunun askeri tatbikatı başladı
Katar ve Türk ordusunun askeri tatbikatı başladı Türk Silahlı Kuvvetleri, zırhlı personel taşıyıcıların sahne aldığı tatbikata 250 askerle katılıyor. Türkiye, tatbikat nedeniyle askeri üsse hafif silahlar da gönderdi
2.08.2017 Dünya
İbrahim Kalın: Bu iş büyük oranda bitti
İbrahim Kalın: Bu iş büyük oranda bitti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, S-400 füze savunma sisteminin alımıyla ilgili, "Bu iş büyük oranda bitti, onu diyebiliriz çok rahatlıkla. Ufak tefek anlaşmayla ilgili birkaç konu var. Ama ana hatlarıyla anlaşmanın bittiğini söyleyebiliriz." bilgisini verdi.
27.07.2017 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük bir akıl tutulmasıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük bir akıl tutulmasıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez ziyareti sonrası açıklama yaptı
29.09.2021 Gündem
Dört Arap ülkesi artık Katar'daki Türk üssünün kapatılmasında ısrarcı değil
Dört Arap ülkesi artık Katar'daki Türk üssünün kapatılmasında ısrarcı değil Katar'a ambargo uygulayan 4 Arap (Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn) ülkesi, Doha yönetiminden yerine getirmesini istedikleri 13 talepte artık ısrar etmediklerinin sinyalini verdi. Söz konusu talepler arasında, Katar'daki Türk üssünün kapatılması da vardı.
19.07.2017 Dünya
Katar'dan flaş Türk üssü açıklaması!
Katar'dan flaş Türk üssü açıklaması! Katar'daki Türk üssüyle ilgili Katar Savunma Bakanı Atiyye flaş açıklamalarda bulundu. Atiyye, "Çok uzun zamandan beri herkes tarafından bilinen bir üssü gelip de bizden kapatmamızı isteyemezler. Bu sadece iki egemen devlet arasındaki ilişkileri ilgilendirir" dedi.
29.09.2021 Gündem
Kıymeti harbiyesi yok!
Kıymeti harbiyesi yok! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamburg’daki G-20 zirvesine giderken uçakta önemli açıklamalar yaptı. AP’nin Türkiye’nin tam üyelik müzakerelerinin askıya alınması yönündeki kararı için böyle dedi, ekledi: Bu karar bizi bağlamaz...
29.09.2021 Gündem
Katar krizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan devrede!
Katar krizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan devrede! Beştepe'deki kabine toplantısı sonrası hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, Katar krizinde çözüm için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girdiğini açıkladı.
29.09.2021 Gündem
Somali’deki Türk üssü eylül ayında açılıyor
Somali’deki Türk üssü eylül ayında açılıyor Londra’daki Somali Konferansı’nda konuşan Başbakan Yıldırım, “Eş-Şebab terör örgütüyle mücadelede düzenli bir ordu elzemdir. Bu çerçevede, Somali ordusuna katkı sağlayacak Mogadişu Anadolu Askeri Eğitim tesisimiz önümüzdeki eylül ayında tümüyle faaliyete geçecek” dedi
29.09.2021 Gündem
Yeni Türk üssünün görüntüleri ortaya çıktı
Yeni Türk üssünün görüntüleri ortaya çıktı Terör örgütlerine Fırat Kalkanı Harekatı ile göz açtırmayan TSK'nın, ÖSO ile birlikte kurduğu Cerablus'taki askeri üssün fotoğrafları ilk kez ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem
Esad'ın PKK'lı oyunu! 'Asker' deniyor ama...
Esad'ın PKK'lı oyunu! 'Asker' deniyor ama... TSK, Fırat Kalkanı Harekatı'yla kurtarılan bölgelerde 22 askeri üs kurdu. Türk askerlerinin Münbiç'e doğru ilerlemesi kararı aldı. ABD 500, Rusya 200, İran bin, Esad 3 bin askerini Münbiç'e gönderdi. İddiaya göre; PKK'lılara Esad ordusu kimliği verildi.
29.09.2021 Gündem
Antartika'da Türk üssü kuruluyor
Antartika'da Türk üssü kuruluyor Kalkan, penguenler, balıklar, deniz dibi flora (bitki örtüsü) ve faunası (belli bir bölgede yetişen hayvanların tümü) hakkında araştırmalar yapacak
27.07.2021 Bilim ve Teknoloji
İşte Katar’daki Türk üssü
İşte Katar’daki Türk üssü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir günlük Katar ziyareti kapsamında Türkiye Büyükelçiliğine bağlı Türk Okulu ve Türkiye’nin yurt dışındaki ilk askeri üssü olan Doha’daki üssü ziyaret etti...
29.09.2021 Gündem
ABD: O gece bizden destek istendi
ABD: O gece bizden destek istendi ABD Büyükelçisi John Bass, gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD Elçisi John Bass, darbe girişimi gecesi saat 11 ya da 11.15 sularında Türk Dışişleri’nden bir yetkilinin kendisini aradığını belirterek, “Yaşanan olayların hükümetin rızası dışında yasadışı bir darbe girişimi olduğunu söyledi ve destek istedi. Ve bu bilgiyi Türk hükümeti adına Washington’a aktarmam istendi ve bunu hemen yaptım” dedi.
29.09.2021 Gündem
Silikon Vadisi'nin ilk Türk üssü kuruluyor
Silikon Vadisi'nin ilk Türk üssü kuruluyor Dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde Türkiye'nin de üretim yapması için 4 üniversite güçlerini birleştirdi. Kuluçka merkezinde Türk bilişim markaları yaratılacak
23.03.2016 Bilim ve Teknoloji
Sıra Aden Körfezİ’nde
Sıra Aden Körfezİ’nde Basra Körfezi’nde askeri varlık göstermeye başlayan Türkiye, şimdi de Kızıldeniz’in çıkış noktasındaki Aden Körfezi için hazırlanıyor.
29.09.2021 Gündem
Türkiye'den Somali'ye askeri üs
Türkiye'den Somali'ye askeri üs Türkiye, Basra Körfezi'nden sonra Kızıldeniz'in çıkış noktasındaki Aden Körfezi'nde de askeri varlık göstermeye hazırlanıyor. Katar'da hazırlıkları devam eden askeri üsten sonra Somali’de de bir askeri eğitim tesisi kuruluyor
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Üssü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk üssü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.