Trüf Mantarı

Trüf Mantarı

Son dakika trüf mantarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan trüf mantarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını trüf mantarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Trüf Mantarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan trüf mantarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 46 trüf mantarı haberi bulunmuştur. Tüm trüf mantarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kilosu 3 bin euro ama kanseri bitiriyor! Cilt sağlığı için eşi bulunmuyor
Kilosu 3 bin euro ama kanseri bitiriyor! Cilt sağlığı için eşi bulunmuyor Kilosu 3 bin euro ancak kanseri engelleyen özelliği dünyaca biliniyor. Trüf mantarı, düyanın en pahalı mantar türleri arasında yer alıyor. Güçlü bir aroması var. Lezzeti de yerinde. Ancak tüm özellikleri bunlardan ibaret değil. Kalp sağılığını koruyor, cildi pürüzsüz mermer gibi yapıyor.
22.10.2023 Sağlık
Kilo fiyatı 3 bin euro, özel eğitimli köpekler buluyor! Siyah elmas ve kral yiyeceği olarak biliniyor
Kilo fiyatı 3 bin euro, özel eğitimli köpekler buluyor! Siyah elmas ve kral yiyeceği olarak biliniyor Fiyatı 3 bin euroyu bulan trüf mantarı için özel eğitimli köpekler ormanda arama yapıyor. Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Erkan Karadağ, “Siyah elmas olarak adlandırılan mantarın kilosu türüne göre iki bin ila 3 bin euro'ya kadar çıkabiliyor. Yumruk şeklinde yetişen mantar, toprağın 5 ile 20 santimetre derinliğinde ağaç köklerinde yetişiyor” dedi.
1.07.2023 Ekonomi
Fransa, İtalya ve Meksika'da süper besin savaşları! 'Siyah elmas'ın kilosu 3 bin dolar
Fransa, İtalya ve Meksika'da süper besin savaşları! 'Siyah elmas'ın kilosu 3 bin dolar Siyah elmas veya kara altın olarak adlandırılan ve dünyanın en pahalı gıdalarından biri olan trüf mantarı İtalya ve Fransa'da avcılar arasında karanlık bir savaşa sahne olurken ‘Yeşil altın’ denilen avokado da Meksika’da çete savaşlarına konu oluyor.
2.02.2023 Dünya
Paraya para demiyorlar! Köpekler buluyor! Kilosu 700 ila 4 bin euro arasında
Paraya para demiyorlar! Köpekler buluyor! Kilosu 700 ila 4 bin euro arasında Samsun’da Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan yıllık yaklaşık 225 kilo trüf mantarı toplanabilecek. Köpekler ile aranan trüf mantarları Avrupa'da türüne göre kilosu 700 ila 4 bin euro arasında alıcı buluyor.
22.07.2022 Ekonomi
Dünyanın en pahalı mantarı ‘trüf’ü radar köpekler buluyor
Dünyanın en pahalı mantarı ‘trüf’ü radar köpekler buluyor Dünyanın en pahalı mantarlarından biri olarak bilinen “trüf”ü, özel eğitimli köpekler buluyor. Yüksek koku duyuları ve hareketli halleriyle arazide dolaşan radar köpekler toprağın altındaki mantarı saniyeler içinde tespit ediyor.
17.03.2022 Haber
Kilosu 1500 lira, toprağın altından çıkıyor! Özel köpekler bulabiliyor
Kilosu 1500 lira, toprağın altından çıkıyor! Özel köpekler bulabiliyor Kilosu bin 500 liradan alıcı buluyor, türü arasında dünyanın en pahalısı olarak biliniyor. Bulması çok zor, özel eğitimli köpekler bulabiliyor. Karaborsa gibi bir düzen var. Net sabit bir fiyatı yok. Yüksek koku duyuları ve hareketli halleriyle arazide dolaşan radar köpekler toprağın altındaki mantarı saniyeler içinde tespit ediyor. Toplayıcı köpeklerin Türkiye’deki piyasası ise 5 bin ile 10 bin TL arasında değişiyor...
17.03.2022 Ekonomi
İklim krizine 'trüf' çözümü! Küresel ısınmaya karşı mücadelede kullanılacak
İklim krizine 'trüf' çözümü! Küresel ısınmaya karşı mücadelede kullanılacak SPUN, yeraltı mantar ağlarının ilk küresel keşfini yaparak haritalayacağını duyurdu. Aralarında trüf mantarının da bulunduğu yeraltı mantar ağlarının, yüzeyin altında kritik bir rol oynayarak karbon dioksiti 8 kat daha fazla depoladığı ve besinleri ekosistemler arasında taşıdığı ifade edildi.
30.11.2021 Gündem
Ücretsiz olarak yapılıyor! 1 milyonu geçti
Ücretsiz olarak yapılıyor! 1 milyonu geçti Açıklama geldi. Rakamlar belli oldu. Ücretsiz olarak yapılıyor. 3 iş günü açık tutuluyor. Yüzde 10 teminat yeterli oluyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Pekcan, "Gümrüklerdeki tasfiyelik araç ve eşyaların Türkiye ekonomisine kazandırılmasına yönelik hayata geçirdikleri e-ihalelere gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, "2020'de e-ihale sistemimiz aracılığıyla 4 bin 827 araç ve 4 bin 363 grup eşya satışı yapıldı." dedi.
21.02.2021 Ekonomi
Trüf mantarı nedir? Faydaları nelerdir? Trüf mantarı nasıl yetiştirilir?
Trüf mantarı nedir? Faydaları nelerdir? Trüf mantarı nasıl yetiştirilir? Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Van Ferit Melen Havalimanı’nda İran uyruklu 4 kişinin valizlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dünyanın en pahalı mantarı olarak bilinen yaklaşık 80 kilogram Trüf mantarına el konuldu. Trüf mantarı, Ticaret Bakanlığı tarafından ‘bekletilmeyecek eşya’ olarak ‘www.eihale.gov.tr’ adresi üzerinden ihaleyle satışa çıkarıldı. Mantarların satışa esas bedeli 1 milyon 10 bin lira olarak belirlendi. Ancak birinci satışta teklif almadığından yüzde 50 fiyat düşürülerek, ikinci kez ihaleye çıkarılan mantara alıcı çıkmayınca tekrar satışa sunuldu. Peki, bu mantar türünden üretilen Trüf yağı nedir? İşte, ağaç köklerine, özellikle de meşe ve kestane ağaçlarının köklerine yakın yerlerde yetişen Trüf hakkında detaylı bilgiler...
4.01.2020 Gündem
Alıcı çıkmadı, fiyatı yarıya düştü
Alıcı çıkmadı, fiyatı yarıya düştü Van Tasfiye İşletme Müdürü Hülya Garip, 80 kilo trüf mantarının birinci satışta teklif almadığından yüzde 50 fiyat düşürülerek Ticaret Bakanlığı'nın www.eihale.gov.tr adresi üzerinden e-ihale ile satışa çıkarılacağını söyledi.
24.12.2019 Ekonomi
Bakanlık trüf mantarını ihale ile satacak!
Bakanlık trüf mantarını ihale ile satacak! Dünyanın en pahalı mantarı olarak bilinen trüf mantarı için Ticaret Bakanlığı ihaleye çıkacak. Van'da kaçakçılıkla mücadele kapsamında ele geçirilen 80 kilogramlık trüf mantarını ihaleyle satılacak. Mantarların satışa esas bedeli 1 milyon 10 bin lira olarak belirlendi.
23.12.2019 Ekonomi
Balon balığı ilaç olacak!
Balon balığı ilaç olacak! Türk tarımının geleceği masaya yatırılıyor. 15 yıl aradan sonra Tarım ve Orman Şurası’nda önemli ve ilginç konularda ‘beyin fırtınası’ yapılacak. Şura’da istilacı balon balığı da, orman yangını söndüren kırmızı tanklar da konuşulacak. Gıdada ‘0’ kilometre yaklaşımı da gündemde öne çıkıyor.
18.11.2019 Ekonomi
Köylülerin geçim kaynağı! Kilosu 125 lira...
Köylülerin geçim kaynağı! Kilosu 125 lira... Mardin’de aşırı yağışlar sonrası ortaya çıkan Dolaman mantarı, köylülerin geçim kaynağı oldu. Son iki yıldır görülmeyen mantarları toplayan köylüler, pazarda kilosunu 125 liradan satmaya başladı.
24.04.2019 Ekonomi
Trüf mantarı Giresun'da da yetiştirilecek
Trüf mantarı Giresun'da da yetiştirilecek Dünyada “kara elmas” olarak bilinen ve kalitesine göre 3 bin 500 Avroya kadar alıcı bulan trüf mantarını Giresun'un Alucra ilçesinde de yetiştirmek için çalışma başlatıldı. Toprak altında yetiştiği için ülkemizde pek fazla tanınmayan ancak dünyada gıda ve kozmetik pazarlarında binlerce avroya kadar alıcı bulan trüf mantarının ilçe ekonomisine kazandırılması planlanıyor.
18.05.2018 Ekonomi
Trüf mantarı  kaçakçılığına rekor ceza
Trüf mantarı kaçakçılığına rekor ceza Topladığı 28 kilo 960 gram trüf mantarını, belgesiz ve izinsiz olarak yurt dışına çıkarmak isterken yakalanan İtalyan vatandaşına, Hamzabeyli Gümrük Müdürlüğü ekiplerince 466 bin 509 lira para cezası kesildi.
5.03.2018 Yaşam
Trüf mantarı kaçakçılığına rekor ceza
Trüf mantarı kaçakçılığına rekor ceza Topladığı trüf mantarını, belgesiz ve izinsiz olarak yurt dışına çıkarmak isterken yakalanan İtalyan vatandaşına, Hamzabeyli Gümrük Müdürlüğü ekiplerince 466 bin 509 lira para cezası kesildi.
5.03.2018 Yaşam
Tehlikeli cazibe Mantar
Tehlikeli cazibe Mantar Ülkemizde 50’den fazla yenilebilir mantar türü var. Ayrıca doğal D vitaminine sahip yeryüzündeki tek tür olan mantar, şimdilerde sofralarımızı süslüyor.
3.11.2017 Arşiv
Orman Bakanlığı kilosu 3 bin 500 Avro olan trüf mantarı için kolları sıvadı
Orman Bakanlığı kilosu 3 bin 500 Avro olan trüf mantarı için kolları sıvadı Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Dünyada 'kara elmas' olarak bilinen ve kalitesine göre 100 ila 3 bin 500 avro arasında fiyata alıcı bulan trüf mantarını ülke ekonomisine kazandırmak için 2 bin 60 dekar alanda trüf ormanı oluşturuldu.
10.10.2017 Ekonomi
2000 dolarlık pizza
2000 dolarlık pizza New York’ta Wall Street Borsası yakınlarında bir restoran, borsada kazandığı paraları saçmak isteyen Amerikalılar için 2 bin dolarlık pizza yaptı.
28.09.2017 Dünya
Beachlerin yeni gözdesi 220 liralık burgerler
Beachlerin yeni gözdesi 220 liralık burgerler Alaçatı ve Bodrum beachlerinde lahmacun ve pide trendi yerini hamburgere bıraktı. Geçen yıllara göre hamburger satışlarının artığı mekanlarda en pahalı hamburger 220 TL iken en ucuzu 27,5 TL.
4.08.2017 Arşiv
Hatay'da 'siyah elmas' bulundu
Hatay'da 'siyah elmas' bulundu Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Hatay ve Kahramanmaraş'ta yapılan araştırmalarda, 'siyah elmas' ya da 'kralların yiyeceği' olarak adlandırılan ve kilosu türüne göre 50 ile 2 bin euro arasında olan trüf mantarı bulundu.
8.07.2017 Yaşam
Avrupa’da radyasyon alarmı
Avrupa’da radyasyon alarmı Ocak ayından bu yana Norveç’in kuzeyinden Avrupa’ya yayılan gizemli radyasyon yetkilileri harekete geçirdi
17.06.2021 Dünya
Türkiye'den trüf atağı
Türkiye'den trüf atağı 2016 Kasım ayı itibarıyla genişliği bin 370 dekarı bulan trüf ormanı, 2019’a kadar 2 bin 450 dekara çıkarılacak.
26.12.2016 Yaşam
Vergide nakit yerine kart dönemi
Vergide nakit yerine kart dönemi Kamu alacaklarını tahsilde nakit dönemi bitiyor. 300 kalemden fazla vergi artık kredi kartıyla ödenebilecek. Böylece sahte para ve rüşvet gibi olayların önüne geçilecek. Sistem uygulanırsa vergide yüzde 0.25 indirim de yapılabilecek.
26.12.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Trüf Mantarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki trüf mantarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.