Tırtıl

Tırtıl

Son dakika tırtıl haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tırtıl ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tırtıl haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tırtıl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tırtıl gelişmeleri de dahil olmak üzere 62 tırtıl haberi bulunmuştur. Tüm tırtıl haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kelebeklerin Ömrü Ne Kadar? Kelebekler Kaç Gün Yaşar?
Kelebeklerin Ömrü Ne Kadar? Kelebekler Kaç Gün Yaşar? Halk arasında kelebeklerin ömrünün çok kısa olduğu bilinse de bu bilgi gerçeği yansıtmamaktadır. Bazı kelebek türlerinin yaşam süreleri diğer canlılara oranla oldukça kısadır. Bununla birlikte dünya genelinde bu zamana kadar tespit edilmiş yaklaşık 140 bin kelebek türü bulunmaktadır. Diğer pul kanatlılar ve böceklerde olduğu gibi kelebeklerin çeşitli türleri farklı özellikler taşımaktadır. Bu nedenle her kelebeğin ortalama yaşam süresi aynı değildir. 
30.01.2024 Gündem
Erkek katili virüs keşfedildi! Japon bilim insanları açıkladı: Bu virüs kadınlara dokunmuyor!
Erkek katili virüs keşfedildi! Japon bilim insanları açıkladı: Bu virüs kadınlara dokunmuyor! Virüsler dünyayı işgal etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda koronavirüs etkili olmuştu. Şimdiyse Japon bilim insanları ilaçların kar etmediği bir virüs keşfetti. Üstelik bu virüs sadece erkekleri öldürüyor.
10.11.2023 Sağlık
Falda Tırtıl Görmek Ne Demek? Kahve Falında Tırtıl Nasıl Yorumlanır?
Falda Tırtıl Görmek Ne Demek? Kahve Falında Tırtıl Nasıl Yorumlanır? Falda tırtıl görmek fal sahibinin bir eksiklik çektiği anlamına gelir. Bu birine duyulan özlem ya da aşk hayatında hissedilen eksiklik olabilir. 
4.08.2023 Gündem
İlk görüşte yılan sandı, yaklaşınca gözlerine inanamadı!
İlk görüşte yılan sandı, yaklaşınca gözlerine inanamadı! Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde hava sıcaklığının artmasıyla ortaya çıkan tırtılların kelebeğe dönüşmek için yaptığı yolculuğu bir vatandaş cep telefonuyla görüntüledi.
27.06.2023 Yaşam
Evinin bahçesindeki tırtılları süpürdü, panikle hastaneye gitti! 'Her şey 15 dakika içinde oldu'
Evinin bahçesindeki tırtılları süpürdü, panikle hastaneye gitti! 'Her şey 15 dakika içinde oldu' Antalya’da evinin bahçesinde kümeleşen onlarca çam kese tırtılını süpürgeyle süpüren 2 çocuk annesi, olaydan 15 dakika sonrası yüzü, boynu, gözleri, boynu kabarık kızarıklarla dolunca hastanelik oldu. Kadının, hastanedeki tedavisinin ardından kızarıkları iyileşmeye başlarken, profesörden tırtıllara ilişkin ‘15 gün’ uyarısı geldi.
23.03.2023 Yaşam
Çayır tırtılı İstanbul'da parklara indi: Patlama yaşanabilir
Çayır tırtılı İstanbul'da parklara indi: Patlama yaşanabilir Trakya başta olmak üzere ayçiçeği tarlalarında büyük zarara neden olan 'çayır tırtılı' Üsküdar'daki Çamlıca Parkı'nda da görüldü.
2.09.2022 Gündem
Ayçiçek yağının fiyatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Endişe verici...
Ayçiçek yağının fiyatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Endişe verici... Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Trakya’da ayçiçeği ekili alanlarda görülen ve ilaçla müdahale edilen çayır tırtılında kontrol sağlandı. Rekoltede tırtıl nedeniyle yüzde 5-6 arası kayıp bekleniyor. Yağlık ayçiçeğinde hasat mesaisi ise Adana’da başlıyor, Konya da hasada hazırlanıyor. Ancak üreticinin fiyat endişesi, gelecek yılın ekimine risk oluşturuyor. İşte ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
29.07.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Fiyatlar...
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Fiyatlar... Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yağ fiyatlarını etkileyecek önemli bir açıklama geldi. Kırıkkale'de devlet desteğiyle tarım arazisine yağlık ayçiçeği eken çiftçi, yağışlarında etkisiyle yüksek verim bekliyor.
26.07.2022 Ekonomi
Bursa'da da 'çayır tırtılı' zararı
Bursa'da da 'çayır tırtılı' zararı Ayçiçeği tarlalarını istila eden 'çayır tırtılı' (Loxostegesticticalis), Bursa'nın Yenişehir ilçesinde de zarara yol açtı. Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, "Tedbir alınmadığı takdirde çiftçinin verim alması imkansız" dedi.
19.07.2022 Yaşam
Ayçiçeği ve mısır için 7 ile uyarı! Bakanlık genelge gönderdi...
Ayçiçeği ve mısır için 7 ile uyarı! Bakanlık genelge gönderdi... Ayçiçeği ve mısır için 7 ile genelge gönderildi. Trakya Bölgesi’nde ayçiçeği tarlalarında ve bazı bölgelerde ise mısırda görülen çayır tırtılı üreticiyi ve bakanlığı alarma geçirdi. Çayır tırtılının ayçiçeğine büyük zarar verdiği ve önlem alınmaz, zamanında ilaçlama yapılmazsa çok büyük verim kaybı yaşanacağı bu nedenle etkin mücadelenin zaman kaybetmeden yapılması gerektiği ifade ediliyor.
16.07.2022 Ekonomi
23 Nisan etkinlikleri! 23 Nisan’da çocuklar için konser, sergi, atölye, sinema, tiyatro, müze etkinlik önerileri…
23 Nisan etkinlikleri! 23 Nisan’da çocuklar için konser, sergi, atölye, sinema, tiyatro, müze etkinlik önerileri… Konserler, sergiler ve atölyeler… 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  23 Nisan haftası çocukların keyifli vakit geçirecekler 23 Nisan etkinlikleri…
22.04.2022 Gündem
Bıldırcın ne yer, ne ile beslenir? Bıldırcınlar en çok neyi sever?
Bıldırcın ne yer, ne ile beslenir? Bıldırcınlar en çok neyi sever? Birçok kişi çeşitli hayvanlara bakmayı çok sevmektedirler. Bu hayvanlardan biriside bıldırcındır. Bıldırcın bakmak isteyen kişiler bıldırcının en çok neyi sevdiğini merak etmektedirler. Bıldırcın birçok yiyeceği yese de bazı besinleri daha çok sevmektedir. Bu kuşun kendi başına yiyecek bulma şansı vardır ancak bıldırcın bakan kişiler kendilerine göre yiyecek düzeni ayarlarlar. Bundan dolayı doğru yiyecekleri seçmek son derece önemlidir.
17.11.2021 Gündem
Düzce'de tırtıl istilası! Evleri sardı, vatandaş çaresiz kaldı!
Düzce'de tırtıl istilası! Evleri sardı, vatandaş çaresiz kaldı! Tırtıl istilası fındık bahçelerini sardı, üreticiler zarara uğradı. Düzce'de ağaçları saran 'Amerikan beyaz kelebeği'nin tırtılları, evlerin duvarlarını da kapladı. Vatandaşlar, etkin ilaçlama yapılması için yetkililere çağrı yaptı.
3.10.2021 Gündem
Işık kirliliği nedeniyle böcekler yok oluyor
Işık kirliliği nedeniyle böcekler yok oluyor Bilim insanları, son yıllarda ışık kirliliğinin böceklerin görünürlüğünde "endişe verici" düşüşlere yol açtığını tespit etti.
26.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Özge Özder: Minik tırtıl plajda
Özge Özder: Minik tırtıl plajda Özge Özder, objektif karşısına geçti. Eva Luna ile birlikte poz verdi.
29.06.2021 Magazin
İzole yaşam için gelmişlerdi! Anne ve oğlu hayatını kaybetti, sebebi...
İzole yaşam için gelmişlerdi! Anne ve oğlu hayatını kaybetti, sebebi... İstanbul'dan koronavirüs nedeniyle izole bir yaşam sürmek amacıyla Antalya'nın Akseki ilçesindeki yazlıklarına gelen Raziye Tırtıl (73) ve oğlu Recep Tırtıl (50), sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.
11.01.2021 Gündem
Görünce şok oldular! Eve girdi, türünün en hızlısı...
Görünce şok oldular! Eve girdi, türünün en hızlısı... Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşayan Dursunbey ailesinin evinde, 3 yıldır mekik kelebekleri görülüyor. Bahçedeki zakkum ağacını yuva olarak seçip, tırtıldan kelebeğe dönüştükten sonra uçan kelebeklerden biri bu yıl evin içine girdi. Arzu Dursun (40), "Dünyada çok ender bir tür olduğunu biliyorum. İnternetten araştırdım. Çok güzel bir şey, bunu görmüş olmak da bir şans diye düşünüyorum" dedi.
7.12.2020 Yaşam
Sivas'ta 6 köyü tehdit ediyor! İstila ettiler
Sivas'ta 6 köyü tehdit ediyor! İstila ettiler Sivas'ın Zara ilçesinde, ormanlık alanı istila eden ve 6 köyü tehdit eden tırtılların 'Altın kelebek' olduğu belirlendi. Sivas Orman İşletme Şube Müdür Yardımcısı Uğur Arıcan, tırtılların pupa dönemine girmesi nedeniyle herhangi bir mücadele yapılamayacağını söyledi. Arıcan, bölgede kuş popülasyonunun artırılacağını ve yırtıcı böcek salınarak önlem alınacağını ifade etti.
12.06.2020 Yaşam
Fındık üreticilerine Amerikan beyaz kelebeği uyarısı
Fındık üreticilerine Amerikan beyaz kelebeği uyarısı Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Amerikan beyaz kelebeği zararlısı ile mücadelenin başlaması için bu haftanın kritik olduğunu, kelebeğin fındık ağaçlarının yapraklarına zarar vermesinden dolayı fotosentezi engellediği için ürün verimi ve kalitesinde düşüş yaşanmasına neden olduğunu söyledi.
10.06.2020 Ekonomi
Altı köyü istila ettiler! Vatandaş hastaneye akın etti
Altı köyü istila ettiler! Vatandaş hastaneye akın etti Sivas'ta ormanlık alanı istila eden tırtıllar 6 köyü tehdit ediyor. Vatandaşlar tırtıldan kaynaklanan alerji sebebiyle hastanelere akın ediyor.
8.06.2020 Yaşam
Kapıya kondu, aile şaşkına döndü! 16 santimetrelik kelebek...
Kapıya kondu, aile şaşkına döndü! 16 santimetrelik kelebek... Osmaniye'de, yayla evinin kapısına konan ve kanat açıklığı 16 santimetre uzunluğunda olan kelebek, Dündar ailesini şaşırtıp, hayran bıraktı.
26.05.2020 Yaşam
Ormanı istila eden tırtıllar yolu da aşarak yayılıyor
Ormanı istila eden tırtıllar yolu da aşarak yayılıyor Kütahya ile Bursa arasındaki ormanlık alanda görülen kızıl kuyruklu kayın tırtılları, ağaçların yapraklarını yedikleri alandan kara yolunu kullanarak karşıdaki yeşil alana geçiyor.
30.09.2019 Yaşam
Valilikten Amerikan Beyaz Kelebeği uyarısı
Valilikten Amerikan Beyaz Kelebeği uyarısı Düzce Valiliği tarafından Amerikan Beyaz Kelebeği ile ilgili yapılan açıklamada “Çiftçilerimizin İl veya İlçe Müdürlüklerimize başvurarak reçete yazdırmaları, reçete sonucunda yazılan ilacı alarak ilaçlı mücadeleye başlamaları gerekmektedir” denildi.
27.06.2019 Gündem
Lunapark'ta 'tırtıl' faciası: Yaralılar var
Lunapark'ta 'tırtıl' faciası: Yaralılar var Karaman'da, bir alışveriş merkezinin bahçesinde bulunan lunaparktaki tırtıl vagonu koptu. Olayda vagonun altında kalan 2'si çocuk 4 kişi yaralandı.
7.06.2019 Gündem
'Çocuk dostu' kitap listesine 26 yeni eser
'Çocuk dostu' kitap listesine 26 yeni eser Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 0-6 yaş grubu çocuklar için ailelere yol gösterici olması amacıyla hazırlanan kitap listesine 26 yeni eser eklendi.
6.12.2018 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Tırtıl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tırtıl haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.