Ticari

Ticari

Son dakika ticari haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ticari ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ticari haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ticari

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ticari gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.166 ticari haberi bulunmuştur. Tüm ticari haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gölcük'te benzin yüklü tanker kaza yaptı! Karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi
Gölcük'te benzin yüklü tanker kaza yaptı! Karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi Kocaeli'nin Gölcük ilçesi D-130 Karayolu'nda seyir halinde olan benzin yüklü tanker, önce üst geçit köprüsüne ardından ise 3 araca çarptı. Tankerin çekici kısmı koparken benzin ise yola saçıldı. Patlama riskine karşı yolun iki şeridi de trafiğe kapatılırken, çevredeki evlerde tahliye edildi.
27.04.2024 Gündem
Kredi çekmek isteyenler dikkat! Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde hesap değişti
Kredi çekmek isteyenler dikkat! Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde hesap değişti Kredi çekecek herkesi yakından ilgilendiriyor. TL mevduat faizi ile ticari, ihtiyaç ve konut kredisi faizleri frene, taşıt kredisi faizleri ise gaza bastı. Merkez Bankası (TCMB) verileri, tüm kredi faizleri ile TL mevduat faizindeki rekor yükselişin hız kestiğini; ancak bu kez de taşıt kredisi faizlerinin son 22 yılın zirvesine ulaştığını ortaya koydu.
27.04.2024 Ekonomi
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'a yapması beklenen ziyaretteyken, Amerika Birleşik Devletleri'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, ekibimizden Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi. İşte o özel röportaj...
26.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mark Rutte ile görüştü: Kalıcı ateşkes büyük önem taşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mark Rutte ile görüştü: Kalıcı ateşkes büyük önem taşıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda, Türkiye'deki en büyük yabancı yatırımcı ülke konumundadır. Girişimcilerimiz ise Hollanda'da 6 milyar avro değerindeki yatırımlarıyla yaklaşık 80 bin kişiye istihdam sağlıyor. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu. Bu rakamı ilk aşamada 15 milyar dolara, ardından da 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Avrupa Birliği'yle gümrük birliğinin güncellenmesine yönelik çalışmaların bir an önce başlatılması önemlidir" dedi.
26.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pullman Otel'de Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nazi zihniyeti Gazze'de 35 bin insanı katletti. Netanyahu günümüzün Hitler'i Gazze kasabıdır" dedi. "Hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez" diyen Erdoğan, "Ellerindeki basın ve lobi gücüyle Gazze'de işledikleri cinayetlerin üstünü örtebileceklerini düşünüyorlar. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude, Tayyip Erdoğan'ın kalbine de, kavline de zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz" ifadelerini kullandı.
26.04.2024 Gündem
Dilan Polat mahkemede ağladı! Engin Polat mesleğini itiraf etti! İşte aylık gelirleri
Dilan Polat mahkemede ağladı! Engin Polat mesleğini itiraf etti! İşte aylık gelirleri Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim’de düzenlenen silahlı saldırıyı Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddiasıyla ilgili 11 sanıklı dava bugün görülmeye başlandı. Banu Parlak dava için Küçükçekmece Adliyesi'ne geldi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Sezgin, Engin ve Dilan Polat, bulunduğu cezaevinden getirildi. Dilan Polat salona girer girmez Engin Polat’la göz göze geldiği an gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan Engin Polat mesleğini açıklayarak aylık ne kadar kazandığını itiraf etti. İşte detaylar...
25.04.2024 Gündem
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir?
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir? Bir malın ya da hizmetin dış ülkelere döviz yoluyla satılması ihracat olarak ifade edilir. Özellikle bir ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli, temel yapı taşları içerisinde yer alır. Bu konuda farklı ürünler ve hizmetler, ülkelerin ihtiyacına uygun şekilde ihraç edilir. Aynı zamanda oldukça kapsamlı bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Genelde bir ülke ya da şirket tarafından ele alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir. Yani ihracat yapabilmek için en azından bir şirkete ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bir malın dış pazardaki rekabet gücü, döviz kuru ile yine aynı oranda değişkenlik gösterir.
22.04.2024 Gündem
Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze krizinde başından beri Mısır'la ortak hareket ettik
Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze krizinde başından beri Mısır'la ortak hareket ettik İstanbul'da Mısırlı mevkidaşı Şükri'yi ağırlayan Bakan Hakan Fidan, Gazze Şeridi'ndeki durumun yanı sıra Libya, Somali ve Sudan gibi başlıkların ele alındığını söyledi.
20.04.2024 Gündem
Bakanlık açıkladı: 94 milyon lira ceza kesildi
Bakanlık açıkladı: 94 milyon lira ceza kesildi Ticaret Bakanlığı "Reklam Kurulu aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalar için 3,5 ayda 94 milyon lira ceza kesti." açıklamasında bulundu.
20.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail- İran gerilimiyle ilgili "Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor, İran farklı görüşler ortaya atıyor. Sahiplenme yok ve konu ile ilgili akla ziyan olmayan açıklama da yok. İran'ın açıklamalarında da bu doğru diyor diyemiyorsunuz, İsrail'e zaten hiç diyemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.
19.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik
Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
“Çukurova, Adana’nın Manhattın’ı olacak”
“Çukurova, Adana’nın Manhattın’ı olacak” Adana’nın Çukurova İlçesi’nde yapımı süren binaların tamamlanmasıyla bölge Adana’nın Manhattın’ı haline gelecek.
17.04.2024 Adana
Rönesans GYO halka arz başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu?
Rönesans GYO halka arz başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor. 17-18-19 Nisan tarihlerinde talep toplayacak şirketin hisseleri pay başına 135 liradan halka arz edilecek. Toplam 4.5 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesi ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın halka açıklık oranı yüzde 10.08 olacak. Halka arz gelirlerinin yüzde 60-65’iyle borç ödemesi yapılacağı, yüzde 15-20’sinin ise Maltepe Park projesine yatırılacağı belirtildi.
17.04.2024 Ekonomi
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir İstanbul depreminin kısa süre içerisinde meydana gelmesini beklediklerini vurgulayan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlama zamanı geldiğini söyledi. Görür,"Depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım" dedi.
16.04.2024 Gündem
İstanbul trafiğinde ilginç anlar... Kiminin lastiği çıktı, kimi atıyla dört nala gitti!
İstanbul trafiğinde ilginç anlar... Kiminin lastiği çıktı, kimi atıyla dört nala gitti! Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde seyir halindeki bir otomobilin lastiği yerinden çıktı. Lastik herhangi bir kazaya neden olmazken, Arnavutköy'de ise bir vatandaş trafiğe atla çıktı. İstanbul trafiğindeki ilginç anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.
15.04.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, yasa dışı ticari eşya ve uyuşturucu yakalamalarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 artışla 2024 yılının ilk 3 ayında rekor yakalamalara 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildiğini açıkladı.
15.04.2024 Gündem
Adli tatil ne zaman 2024? Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi
Adli tatil ne zaman 2024? Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi Adli tatilin ne zaman başlayacağına yönelik araştırmalar arttı. Davaları olan vatandaşları yargıda yıllık takvimi sorguluyor. Peki, adli tatil ne zaman başlayacak?
14.04.2024 Yaşam
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
Pegasus Havayolları İran'a yapılacak uçuşları iptal etti
Pegasus Havayolları İran'a yapılacak uçuşları iptal etti İran’ın İsrail’e yönelik başlattığı drone saldırılarının ardından Tahran Hava Sahası tüm ticari uçuşlara kapatıldı. Pegasus Havayolları, İran'a bugün ve yarın yapılacak olan seferlerin iptal edildiğini açıkladı.
13.04.2024 Gündem
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır Dünyanın gözü Ortadoğu'da sıcak gelişmelerde. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İHA saldırısı başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-İran gerilimi nedeniyle tatilini yarıda kesip Washington'a döndü. El Cezire'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili ise İran'ın pazar günü İsrail'e saldıracağını iddia etti.
14.04.2024 Dünya
Usta sanatçı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti
Usta sanatçı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.
13.04.2024 Magazin
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuki uyuşmazlıkların çözüm yöntemlerinden olan ve 2013 yılında hayata geçirilen arabuluculuk uygulaması kapsamında 5 milyondan fazla dosyanın arabulucuya gittiğini ve 3 milyon 679 bin 537 dosyanın bu sayede anlaşma ile çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.
12.04.2024 Ekonomi
Kafa kafaya korkunç kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Kafa kafaya korkunç kaza: 1 ölü, 5 yaralı Tokat'ın Zile ilçesinde, otomobil ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.
11.04.2024 Gündem
Bahçeli: "Sokakları savaş alanına çevirenler demorasi celladıdır"
Bahçeli: "Sokakları savaş alanına çevirenler demorasi celladıdır" Ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Van’da hukuki bir meseleyi çarpıtıp sokakları savaş alanına çevirenler esasen demokrasi celladı, devlet ve millet muarızıdır. Hukuken seçime girmesi baştan yanlış olan ve bölücü terör örgütü PKK’ya övgüler düzdüğü bilinen bir şahsa belediye başkanlığı mazbatasının verilmesi de baştan ayağa skandaldır ve yanlıştır." dedi.
9.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ticari ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ticari haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.