Terörle Mücadele Kanunu

Terörle Mücadele Kanunu

Son dakika Terörle Mücadele Kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Terörle Mücadele Kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Terörle Mücadele Kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Terörle Mücadele Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan terörle mücadele kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.375 terörle mücadele kanunu haberi bulunmuştur. Tüm terörle mücadele kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
HDP'li Ömer Öcalan hakkında resen soruşturma başlatıldı
HDP'li Ömer Öcalan hakkında resen soruşturma başlatıldı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan hakkında PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri nedeniyle soruşturma resen başlatıldı.
29.09.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'nun Rusya çıkışına Çavuşoğlu'ndan yanıt: Seçime müdahale sözü doğru değil
Kılıçdaroğlu'nun Rusya çıkışına Çavuşoğlu'ndan yanıt: Seçime müdahale sözü doğru değil Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CNN Türk 'Hafta Sonu' programında Hakan Çelik'in sorularını cevaplandırdı. Bakan Çavuşoğlu Kılıçdaroroğlu'nun Rusya iddiasına tepki göstererek, "Seçimde şaibe varmış gibi bir hava oluşturmak bu ülkeye haksızlıktır" dedi.
13.05.2023 Gündem
SGK'dan 'gözlük cam ve çerçeve' kararı! Yüzde 200 arttırıldı
SGK'dan 'gözlük cam ve çerçeve' kararı! Yüzde 200 arttırıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası çerçevesinde gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarların yüzde 39 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda artırıldığını duyurdu.
17.03.2023 Ekonomi
İBB'de terör incelemesi! Bakan Soylu: İmamoğlu beni arayarak bir konuda yardım istedi
İBB'de terör incelemesi! Bakan Soylu: İmamoğlu beni arayarak bir konuda yardım istedi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'deki terör incelemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, "Bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. 'CHP beni sevmiyor, bana yardımcı olabilir misiniz' dedi Bir taraftan işine geldiği zaman alttan almasını bileceksin. bir taraftan hakaret edeceksin. Bu ikiyüzlülüktür. Bunu tarihin akışına bırakıyorum." diye konuştu.
28.12.2022 Gündem
Mersin terör saldırısı nasıl oldu, terör saldırını kim yaptı?
Mersin terör saldırısı nasıl oldu, terör saldırını kim yaptı? Mersin terör saldırısını kim yaptı, Mersin terör saldırısı nasıl oldu? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki polisevine yönelik saldırı ve İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki bombalı terör saldırısıyla ilgili, "Mersin saldırısı da Münbiç'ten oldu, İstiklal Caddesi saldırısı da Münbiç'ten oldu" dedi. Söz konusu açıklamanın ardından Mersin terör saldırısı için yapılan aramalar arttı.
19.11.2022 Gündem
Şebnem Korur Fincancı tutuklandı mı, TTB başkanı gözaltında mı?
Şebnem Korur Fincancı tutuklandı mı, TTB başkanı gözaltında mı? Şebnem Korur Fincancı tutuklandı mı, TTB başkanı gözaltında mı? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Fincancı tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
27.10.2022 Gündem
Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor! İlave ücret ve katılım payı alınıyor! Detaylar tek tek açıklandı
Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor! İlave ücret ve katılım payı alınıyor! Detaylar tek tek açıklandı Memur, emekli, işçi, esnaf milyonları ilgilendiriyor. Hastane faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması. İlave ücret ve katılım payı alınıyor. Vatandaşlar hastanelere gittiklerinde sürpriz faturalar ile karşılaşabiliyorlar. Fahiş faturalar dolayısıyla vatandaşlar ile hastane çalışanları karşı karşıya gelebiliyor. Tartışmalar daha çok özel hastanelerde yaşanıyor. Ayakta tedavilerde katılım payı devlet hastanelerinde 6 TL, devlet üniversiteleri ile ortak kullanılan Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastanelerinde 7 TL, üniversite hastanelerinde 8 TL, özel hastanelerde 15 TL olarak uygulanıyor. Ayakta tedavide yazılan reçeteler için ilaç tutarının; emeklilerden yüzde 10’u, diğer kişilerden yüzde 20’si oranında katılım payı alınıyor. Ayrıca her bir reçete için 3 kutuya kadar ilaçta 3 TL, 3 kutuya ilave her bir ilaç için 1 TL katılım payı tahsil ediliyor. Peki her hastanede ilave ücret alınır mı? İlave ücret için sınır nedir? İlave ücret ödemekten kurtulmak mümkün mü? İşte sağlıkta ilave ücret ve katılım payı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
11.08.2022 Memur
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek?
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili düzenlemenin detayları belli oldu. 5 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun'da kamuoyunda “öğrenci affı” olarak adlandırılan yasal düzenlemenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlandı. Peki, Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? Öğrenci affı ile kimler kayıt yaptırabilecek? Öğrenci affı kimleri kapsıyor? Kapatılan okulların öğrencileri aftan yararlanacak mı? İşte Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar…
22.07.2022 Eğitim
DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığı kaldırıldı
DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığı kaldırıldı TBMM Anayasa, Adalet Karma Komisyonu'nda kurulan Hazırlık Komisyonu'nda, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili dosya, CHP ve HDP'li üyelerin ret oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. 
6.07.2022 Gündem
Fahrettin Altun: Türkiye’nin terör konusunda kesin olarak ikna edilmesi gerekiyor
Fahrettin Altun: Türkiye’nin terör konusunda kesin olarak ikna edilmesi gerekiyor İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsveç’in NATO’ya girişine yeşil ışık yakmak, bir saldırı durumunda İsveç halkını korumayı taahhüt edeceğimiz anlamına geliyor. İsveç için böyle bir sorumluluk üstleneceksek İsveç’te toplanan paralarla Türk vatandaşlarına terör saldırıları düzenlenmediğine, Suriye’de veya Irak’taki terör sığınaklarından İsveç silahlarının çıkmayacağına kesin olarak ikna edilmemiz gerekiyor" dedi.
22.06.2022 Siyaset
Resmi Gazete'de yayımlandı, süre 1 yıl daha uzatıldı
Resmi Gazete'de yayımlandı, süre 1 yıl daha uzatıldı Terör zararlarının karşılanması için yapılan başvuruların sonuçlandırılma süresi 1 yıl daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
3.06.2022 Gündem
Hasta katılım payından muaf ilaçlar nelerdir? Kimler katılım payı ödemeden ilaç alır? İşte tam liste...
Hasta katılım payından muaf ilaçlar nelerdir? Kimler katılım payı ödemeden ilaç alır? İşte tam liste... SGK tarafından ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için ilaç bedelinin kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yüzde 10’u, diğer kişiler için yüzde 20’si oranında katılım payı alınıyor. Katılım payı, SGK’dan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler için gelir ve aylıklarından, diğer kişiler için ise Kurumla sözleşmeli eczaneler tarafından kişilerden, tahsil edilir. Peki, Hasta katılım payından muaf ilaçlar nelerdir? Kimler katılım payı ödemeden ilaç alır? İşte detaylar…
6.05.2022 Sağlık
Kredi ile ev alanlar, evini kiraya verenler dikkat! Hiç vergi ödemeyebilirsiniz, altın ipucu...
Kredi ile ev alanlar, evini kiraya verenler dikkat! Hiç vergi ödemeyebilirsiniz, altın ipucu... Ev sahibi olan, kredi ile ev alan, evini kiraya veren herkesi ilgilendiriyor. Kira vergisi ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Daha az vergi ödeniyor. Yüzde 15 götürü gider indirimini mi yoksa gerçek gider indirimini mi seçmelisiniz, hangisi daha az vergi ödemenizi sağlar? Eğer kiradaki ev için yaptığınız harcama fazlaysa açıklanan vergi ödeme adımlarını takip etmenizde fayda var. Giderlerinizin toplamı 1.5 aylık kira gelirini geçiyorsa mutlaka gerçek gideri seçmelisiniz. Eğer gerçek gider yöntemini seçerseniz yaklaşık 11 maddelik bir gider indirimine gidebilir ve belki de hiç vergi ödemeyebilirsiniz. Peki kiradaki ev için yaptığınız harcamanın fazla olup olmadığını nereden bileceksiniz? İşte Hazır Beyan Sistemi ile kolayca ödenebilen kira vergisinde altın ipucu...
3.03.2022 Ekonomi
Bakan Özer'den öğretmenler ile ilgili flaş açıklama!
Bakan Özer'den öğretmenler ile ilgili flaş açıklama! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den öğretmenler ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Özer, 7 Ekim 2021 tarihi itibarıyla bakanlığa bağlı resmi kurumlarda görev yapan kadrolu öğretmen sayısının 774 bin 536, sözleşmeli öğretmen sayısının 114 bin 1, eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki unvanlarda kadrolu ve sözleşmeli statüde görev yapan personel sayısının 79 bin 451 olduğunu söyledi.
1.11.2021 Eğitim
Yurtkur başvurusu başladı mı? 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman?
Yurtkur başvurusu başladı mı? 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman? Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından özellikle şehir dışında üniversite eğitimlerine devam edecek öğrencilerin gözü 2021 KYK yurt başvurularına çevrildi. KYK yurt başvuruları için açıklama yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Peki, Yurtkur başvurusu başladı mı? KYK yurt başvurusu ne zaman? Yurtkur başvuru şartları neler? İşte 2021 KYK yurt başvuru süreci ile ilgili tüm detaylar...
4.09.2021 Eğitim
KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak? 2021 2022 KYK yurt başvurusu başladı mı? Merakla GSB açıklaması bekleniyor!
KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak? 2021 2022 KYK yurt başvurusu başladı mı? Merakla GSB açıklaması bekleniyor! KYK yurt başvurusu ne zaman, başvuru şartları neler? KYK yurt başvuruları için gözler Gençlik ve Spor Baknlığı’na çevrildi. Üniversitede sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kala farklı şehir seçen öğrenciler barınma ihtiyacını karşılamak için yurtlar ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. İşte KYK başvuru tarihleri ile ilgili merak edilen son gelişmeler…
26.08.2021 Eğitim
KYK başvuruları ne zaman? 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman? KYK kredi ve burs başvurusu tarihleri
KYK başvuruları ne zaman? 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman? KYK kredi ve burs başvurusu tarihleri Üniversite tercihlerinin başlamasıyla birlikte hayalini kurdukları şehirlerde eğitim görmek isteyen yüz binlerce aday şimdiden KYK burs ve yurt başvuruları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. KYK yurtlarında kalmak isteyenler sıklıkla yurt başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, KYK başvuruları ne zaman? 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman? KYK kredi ve burs başvurusu tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar...
7.08.2021 Eğitim
4. Yargı Paketi Meclis'te kabul edildi!
4. Yargı Paketi Meclis'te kabul edildi! Kapsamlı düzenlemeler getiren 4. Yargı paketi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yeni yasaya göre, boşanmış eşe karşı işlenilen suçların cezası artırılıyor.
8.07.2021 Gündem
Komedyen Atalay Demirci'ye FETÖ'den 5 yıl hapis cezası verilmişti! Flaş karar
Komedyen Atalay Demirci'ye FETÖ'den 5 yıl hapis cezası verilmişti! Flaş karar Komedyen Atalay Demirci, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin davada "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Atalay Demirci hakkında verilen hüküm, istinaf mahkemesince hukuka uygun bulundu. Dosya, temyiz incelemesi için Yargıtay 16. Ceza Dairesine gönderildi.
29.06.2021 Yaşam
4. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
4. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi Kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.
23.06.2021 Gündem
Cevap süresi 60 günden 30 güne iniyor! Dördüncü yargı paketi Meclis'te
Cevap süresi 60 günden 30 güne iniyor! Dördüncü yargı paketi Meclis'te Dördüncü yargı paketine ilişkin AK Parti'nin uzun süredir yürüttüğü çalışma tamamlandı. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, paketi Meclis Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı. Son çalışmayla pakette önemli bir değişikliğe gidilerek "ısrarlı takip" suçunun nitelikli suç kapsamına alınmasından vazgeçildi. Akbaşoğlu, "İdarenin cevap süresini 60 günden 30 güne indiriyoruz." ifadelerini kullandı.
18.06.2021 Gündem
Milyonları ilgilendiriyor! Artık zorunlu oluyor, ödemeler artık...
Milyonları ilgilendiriyor! Artık zorunlu oluyor, ödemeler artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borcu olanlar, icra, iflas ve konkordato ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kabul edildi. Tek seferde ödenecek. Zorunlu oluyor. Detaylar belli oldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İcra ve İflas Yasası TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek. İflas tasfiyesi daha etkin şekilde yürütülecek. Tazminat hesaplamalarında, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyelerce tek seferde alınması öngörülüyor. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak; taşınmazını, işletmenin faaliyetinin devamı için önem arz eden taşınırını ve işletmenin devamlı tesisatını devredemeyecek ve takyit edemeyecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak. Mahkeme, bu işlemler hakkında karar vermeden önce komiserin görüşü ile alacaklılar kurulunun muvafakatini almak zorunda olacak.
10.06.2021 Ekonomi
Borcu olan herkes için geçerli! Tek seferde ödenecek, zorunlu oluyor
Borcu olan herkes için geçerli! Tek seferde ödenecek, zorunlu oluyor Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borcu olanlar, icra, iflas ve konkordato ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kabul edildi. Tek seferde ödenecek. Zorunlu oluyor. Detaylar belli oldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İcra ve İflas Yasası TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek. İflas tasfiyesi daha etkin şekilde yürütülecek. Tazminat hesaplamalarında, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyelerce tek seferde alınması öngörülüyor. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak; taşınmazını, işletmenin faaliyetinin devamı için önem arz eden taşınırını ve işletmenin devamlı tesisatını devredemeyecek ve takyit edemeyecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak. Mahkeme, bu işlemler hakkında karar vermeden önce komiserin görüşü ile alacaklılar kurulunun muvafakatini almak zorunda olacak.
9.06.2021 Ekonomi
Askeri Ceza Kanunu teklifi, komisyonda kabul edildi
Askeri Ceza Kanunu teklifi, komisyonda kabul edildi AK Parti'nin hazırladığı askeri yargı kanununda değişiklik öngören teklif Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenlemede, askeri suçların soruşturması ve kovuşturmasında uygulanacak istisnai hükümler ile merciler yeniden düzenleniyor.
2.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Terörle Mücadele Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki terörle mücadele kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.