Terleme

Terleme

Son dakika terleme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan terleme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını terleme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Terleme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan terleme gelişmeleri de dahil olmak üzere 945 terleme haberi bulunmuştur. Tüm terleme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından botoks uyarısı! Geri dönüşü zor olabilir
Uzmanından botoks uyarısı! Geri dönüşü zor olabilir Dermatoloji Uzmanı Doktor Gülden Kökümer, botoks hakkında uyarılarda bulundu. Estetik olmak üzere birçok tıbbi alanda kullanıldığını vurgulayan Kökümer, “Doğru ellerde yapılmayan tıbbi uygulamaların geri dönüşü zor olan sonuçları olabilir” dedi.
20.03.2024 Yaşam
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Koltuk altı kararması birçok farklı nedene bağlı olarak görülebilir. Bunun için altta yatan nedeni bulmak kararmanın önlenmesi bakımından önemlidir.
4.01.2024 Sağlık
İsilik Nasıl Geçer? İsilik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İsilik Nasıl Geçer? İsilik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İsilik, ciltte meydana gelen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Bebeklerin ciltleri hassas olduğu için genel olarak bebeklerde görülen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilmektedir. Sıcak ve nemli havalarda ter bezlerinin tıkanması sonucunda gelişen bir cilt rahatsızlığı olarak ifade edilebilir. Sıcak ve güneşli günlerde sıklıkla rastlanılan bir cilt rahatsızlığı olarak bilindiğini söylemekte mümkün olmaktadır. 
3.01.2024 Sağlık
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor  Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
22.12.2023 Yaşam
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
22.12.2023 Gündem
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür'
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür' Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, aşırı terleme, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren sıcak çarpması vakalarının özellikle tek yaşayan ya da bakıma muhtaç kişilerde fark edilmediği takdirde komaya kadar götüren tablolar oluşturduğunu kaydetti.
3.09.2023 Sağlık
Aşırı sıcak ve soğuk havalar da öfkeyi tetikliyor! Öfkeyi yok saymayın, ifade edin: İlk 15 dakika önemli
Aşırı sıcak ve soğuk havalar da öfkeyi tetikliyor! Öfkeyi yok saymayın, ifade edin: İlk 15 dakika önemli Bin anlık öfke… Tartışmalar, kavgalar, cinayetler… Hepsi aslında bir anlık öfkeyle ortaya çıkıyor. Sadece insana ait de olmayan bu duygu, doğru şekilde ifade edilemediğinde işleri çığırından çıkılmaz hale getirebiliyor. Sağlıklı ve gerekli bir duygu olsa da öfkenin kontrol edilemediği durumlarda ne olacağı basına yansıyan şiddet ve ölüm haberleriyle kendini gösteriyor. Kadın cinayetleri, trafikte yol vermeme kavgaları, hekimlerin görev başında uğradıkları şiddet haberleri öfke kontrolünün sağlanamadığı durumlarda nelerin yaşanabileceğini ortaya koyuyor. Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli de öfkeyi “Hissedilmesi son derece normal, olağan ve diğer her duygu gibi geçicidir” diye tanımlayarak yıkıcı davranışların, şiddetin doğmasının en büyük sebebinin öfkenin bastırılması olarak görüyor. İşte uzmanından öfke ve öfke kontrolüne yönelik bilgilendirici detaylar…
31.08.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor   Rekor sıcaklılar tüm Türkiye'yi etkilemeye devam ederken Bakan Koca'dan önemli uyarı geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşırı sıcaklıklarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay kalp ve tansiyon hastaları için önemli tavsiyelerde bulundu.
4.08.2023 Gündem
Küme Baş Ağrısı (Cluster Headache) nedir, ölümcül müdür? iShowSpeed’e ne oldu, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır?
Küme Baş Ağrısı (Cluster Headache) nedir, ölümcül müdür? iShowSpeed’e ne oldu, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır? Başı sarılı ve gözü şişmiş bir şekilde video paylaşan IShowSpeed’a ne olduğu merak konusu oldu. Cluster headache nedeniyle bu durumda olduğunu belirten Speed şiddetli baş ağrısı ve uykusuzluk nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Peki, Cluster Headache nedir, ölümcül mü, Küme Baş Ağrısı neden olur, Cluster Headache tedavisi nasıl yapılır?
31.07.2023 Sağlık
Uzmanından sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat!
Uzmanından sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, özellikle çocukların araç içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirterek, sıcaklık havalara karşı şapka takıp, beyaz renkli ince kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini söyledi.
27.07.2023 Sağlık
Sağlığı etkiliyor, hayatı kabusa çeviriyor! Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi...
Sağlığı etkiliyor, hayatı kabusa çeviriyor! Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi... Toplumda sosyal anksiyete bozukluğunun sık görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Taha Can Tuman, “Sosyal anksiyete bozukluğu olan bireyler, bakışları üzerinde hissettiği ve eleştirileceğini düşündüğü ortamlarda aşırı bir anksiyete yaşar, bir yandan da anksiyete belirtilerinin diğer insanlar tarafından fark edilmesinden ve buna bağlı olarak rezil, gülünç duruma düşmekten korkar. Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi gibi bedensel belirtilere sık rastlanır” dedi.
26.07.2023 Sağlık
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023 Gündem
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
3.06.2023 Sağlık
Uzmanlar uyarıyor; toplandığınız her mantarı yemeyin
Uzmanlar uyarıyor; toplandığınız her mantarı yemeyin Yağışlı havaların ardından gelen güneşli günler aynı zamanda doğadaki canlanmayı da beraberinde getiriyor. Bunların başında da doğal mantarlar geliyor. Ülkemiz, bahar ve sonbahar aylarında doğa mantarları yönünden hem tür hem de çeşit zenginliğine sahip oluyor. Kendilerine has koku, lezzet ve aromasıyla dikkat çeken doğal mantarlar aynı zamanda zehirlenme riskini de taşıyor.
8.05.2023 Sağlık
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı İnsan vücudunda demir, vitamin ve yağlar, şekerler gibi enerji kaynaklarını depolamak gibi görevlerinin yanı sıra pek çok hayati öneme de sahip olan karaciğer ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. İnsanı ölüme kadar götürecek bu hastalık hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, belirtinin çok ani bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.
4.05.2023 Sağlık
Sağlıksız cilt görünümüne neden oluyor! Bu yöntemlerle gözeneklerinizden kurtulabilirsiniz
Sağlıksız cilt görünümüne neden oluyor! Bu yöntemlerle gözeneklerinizden kurtulabilirsiniz Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, ciltte sağlıksız bir görünüme neden olan gözenek problemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
11.04.2023 Sağlık
Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Anksiyete, kaygı bozukluğu olarak tıp literatürüne geçmiş psikolojik ir rahatsızlıktır. Anksiyete atakları, günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen kaygı nöbetleri yaşanmasına sebebiyet verir. Tedavi edilmesi mümkün olan anksiyete, önlem alınmazsa yerini farklı psikolojik rahatsızlıklara bırakabilir.
24.03.2023 Sağlık
Aşırı duygusallık en çok kalpten vuruyor! Kırık kalp sendromu ile ilgili açıklama
Aşırı duygusallık en çok kalpten vuruyor! Kırık kalp sendromu ile ilgili açıklama Kırık kalp sendromu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Uz. Dr. Kamuran Seyidoğlu, “Stresli durumlar ya da aşırı duygusal tepkiler kalbi de yorabiliyor. Hatta bu durumda kişiler göğüs ağrısı, nefes darlığı, terleme ve baş dönmesi yaşayabiliyor. Genelde bu durum kalp kriziyle karıştırılabildiği için endişeye neden olabiliyor. Kırık kalp sendromu olarak da bilinen bu sorun kalp kasının yapısında bile değişikliğe de sebep olabiliyor” dedi.
22.03.2023 Sağlık
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Vatandaşlar 'sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?' sorularının cevabını aradı. Uzmanı ise Ramazan Ayı'nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.
16.03.2023 Sağlık
Uyku sorununuz olup olmadığını 17 maddeyle test edebilirsiniz!
Uyku sorununuz olup olmadığını 17 maddeyle test edebilirsiniz! Düzenli uykunun özellikle bağışıklık sistemine olumlu etkileri bulunuyor. Uykunun başlaması ile sempatik sinir sistemi aktivitesinde düşüş olurken, inflamasyon yanıtı baskılanıyor böylece vücutta virüslere karşı bağışıklık yanıtının artıyor. Bağışıklığın artmasıyla birlikte pek çok hastalığa karşı korunaklı olunduğunu belirten Prof. Dr. Turan Atay, uyku ve faydaları hakkında bilgi verdi.
16.03.2023 Sağlık
Kış aylarında giyilen kalın kıyafetler hastalığa neden oluyor
Kış aylarında giyilen kalın kıyafetler hastalığa neden oluyor Kış aylarında giyilen kalın kıyafetlerin hastalığa neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar vatandaşları uyarıyor.
8.03.2023 Sağlık
Binalarda sinsi tehlike! 5 yılda binayı bitiriyor
Binalarda sinsi tehlike! 5 yılda binayı bitiriyor Türkiye derinden sarsan 'Asrın felaketi' sonrası vatandaşlar binalarının güvenliğiyle ilgili endişeye düştü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, binaların ömrünü çürüterek güvensiz hale getiren sinsi tehlike hakkında bilinmeyenleri anlatarak uyarılarda bulundu.
20.02.2023 Gündem
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde'
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde' Kellik ile ilgili son dakika açıklaması! Saçı dökülen milyonlarca kişiyi ümitlendiren bir gelişme yaşandı. Ağrısız ve konforlu bu tedavi yöntemi ile saç dökülmesi tarihe kavuşabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Kanberlioğlu Turan, tamamen hastanın kendi dokusundan özel bir saç dökülme tedavisi hazırlandığını söyledi ve detaylarını anlattı.
22.01.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Terleme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki terleme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.