Telefon Dolandırıcılığı

Telefon Dolandırıcılığı

Son dakika telefon dolandırıcılığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan telefon dolandırıcılığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını telefon dolandırıcılığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Telefon Dolandırıcılığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan telefon dolandırıcılığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 176 telefon dolandırıcılığı haberi bulunmuştur. Tüm telefon dolandırıcılığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cep telefonunuza gelen mesajlara dikkat! İş vaadiyle dolandırdılar
Cep telefonunuza gelen mesajlara dikkat! İş vaadiyle dolandırdılar Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, son günlerde dolandırıcıların cep telefonlarında yüklü uygulama üzerinden “Bizimle çalışmak ister misiniz” mesajı göndererek birçok vatandaşı dolandırdığını söyledi.
4.04.2024 Gündem
Polisten kadına şiddet ve dolandırıcılık uyarısı! Kapı kapı dolaşıyorlar
Polisten kadına şiddet ve dolandırıcılık uyarısı! Kapı kapı dolaşıyorlar Adana’da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri KADES, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
1.03.2024 Adana
Dolandırıcıyı böyle dolandırdı! Yöntemi pes ettirdi: 180 bin TL'ye 200 TL
Dolandırıcıyı böyle dolandırdı! Yöntemi pes ettirdi: 180 bin TL'ye 200 TL Dolandırıcıyı dolandırdı. Yöntemi pes ettirdi. Sivas’ta bir sağlık çalışanı kurnazlığı ve ikna kabiliyetiyle, telefonla kendisini dolandırmaya çalışan dolandırıcıya tek kuruş kaptırmadan dolandırıcının parasını almayı başardı.
26.10.2023 Yaşam
Fulya Zenginer'in 'dolandırıcı' isyanı: Reziller!
Fulya Zenginer'in 'dolandırıcı' isyanı: Reziller! Dolandırıcıların hedefinde son olarak Fulya Zenginer vardı. Ünlü oyuncu, "Sabah sabah inanılmaz sinir bozucu ve saçma bir şey yaşadık" diyerek, telefon dolandırıcılığı girişimini anlattı.
25.07.2023 Magazin
Sahte medyumun akılalmaz planı! 175 milyon dolarlık müthiş vurgun...
Sahte medyumun akılalmaz planı! 175 milyon dolarlık müthiş vurgun... Kendini medyum gibi gösterip 20 yıl boyunca milyonlarca Amerikalıyı dolandıran sahtekar, kendi geleceğinde hapishaneyi boylayacağını öngöremedi. Yakalanan dolandırıcı için ibretlik bir ceza isteniyor.
22.06.2023 Dünya
Ezgi Mola'dan sonra Farah Zeynep Abdullah'a da ceza! İfadesi ortaya çıktı
Ezgi Mola'dan sonra Farah Zeynep Abdullah'a da ceza! İfadesi ortaya çıktı Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşamına son veren İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan'a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada Farah Zeynep Abdullah ile ilgili karar çıktı. Ezgi Mola’nın da yargılandığı davada Farah Zeynep’in ifadesi dikkat çekti.
18.03.2023 Magazin
Telefon dolandırıcılığı yapan şebekeye operasyon
Telefon dolandırıcılığı yapan şebekeye operasyon Telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyonda yakalanan 14 kişi tutuklandı.
18.03.2023 Gündem
Çağrı merkezi kurup, Almanya ve İsviçre’deki yaşlıları milyonlarca lira dolandırdılar
Çağrı merkezi kurup, Almanya ve İsviçre’deki yaşlıları milyonlarca lira dolandırdılar Dolandırıcıların yeni hedefi Almanya ve İsviçre’de yaşayan vatandaşlar oldu. Kurdukları çağrı merkezi üzerinden özellikle yaşlı kişileri hedef alan dolandırıcılar 88 milyon liralık vurgun yaptı. Şüphelilerin toplamda 313 milyon 387 bin TL mal varlığına da el konuldu.
28.10.2022 Yaşam
78 yaşında dolandırılmaktan yazdığı not ile kurtuldu
78 yaşında dolandırılmaktan yazdığı not ile kurtuldu Kayseri'de, kendini savcı olarak tanıtan kişiye inanarak geldiği bankada, para göndermek isterken güvenlik görevlisine 'Beni dolandırabilirler' notu yazan Fehmi Güven (78), son anda parasını kaptırmaktan kurtuldu. 
5.10.2022 Gündem
Alman vatandaşlarının kabusu oldular! Büyük ikramiyeyi kazandıklarını söyleyerek...
Alman vatandaşlarının kabusu oldular! Büyük ikramiyeyi kazandıklarını söyleyerek... Telefon dolandırıcılarının Türkiye'den sonra Almanya'daki insanları da hedef aldığı ortaya çıktı. İstanbul'dan Almanya'da özellikle yaşlıları arayarak, piyangodan ikramiye kazandıklarını söyleyip hesaplarına para aktardıkları, daha sonra yine aynı kişileri bu kez polis gibi arayarak, 'Dolandırıldınız, hesabınızdaki bütün parayı vereceğimiz hesaplara aktarın' diyerek, toplamda 394 bin euro topladı. Dolandırıcı çetesine operasyon düzenleyen polis, 28 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 1'i tutuklanırken, 23'ü hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. 
26.09.2022 Yaşam
Elazığ merkezli telefon dolandırıcılığı operasyonunda 26 şüpheli adliyede
Elazığ merkezli telefon dolandırıcılığı operasyonunda 26 şüpheli adliyede Elazığ merkezli 4 ilde telefon dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda, 260 kişiyi yaklaşık 1,5 milyon lira dolandıran 26 şüpheli, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
16.09.2022 Yaşam
Türk polisi başardı Almanlar hayran kaldı: Olmayacak şeyi yaptınız!
Türk polisi başardı Almanlar hayran kaldı: Olmayacak şeyi yaptınız! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun raporu üzerinden Milliyet'in açtığı “telefon dolandırıcılığı” dosyasında dikkat çeken detaylar var. “Telefon dolandırıcılığı” dosyasında, Emniyet Genel Müdürlüğü ayağı da mercek altına alındı. Şubat 2022’de sadece dolandırıcılığa odaklanacak “Dolandırıcılık Şubesi”ni kuran Emniyet, bu mücadelede yürüttükleri yeni konsepti anlattı. Almanya’daki Türk ve Alman vatandaşlarını dolandıran İzmir merkezli şebeke kıskıvrak yakalanarak 500 milyonluk mal varlığına el konuldu. Emniyet yetkilileri, “Alman emniyet yetkilileri operasyonumuza hayran kaldılar. ‘Bunu nasıl çözdünüz, olmayacak şeyi yaptınız’ diyerek görüşmelerimizde bize sordular” ifadelerini kullandı.
15.08.2022 Gündem
Vatandaşlara kritik uyarı geldi! Borç ve hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz
Vatandaşlara kritik uyarı geldi! Borç ve hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz BTK, gerçek faillerin yakalanamaması nedeniyle ‘patates hat’ olarak bilinen ‘açık hatların’ kamu düzeni, kamu güvenliği ve milli güvenlik için tehlike oluşturduğunu bildirdi. BTK, bu hatlarla işlenen suçlar nedeniyle vatandaşların yüklü borçlar ile karşı karşıya kaldıklarına ya da ömür boyu hapse kadar varan ağır cezalarla yargılandıklarına işaret etti
13.08.2022 Yaşam
Binlerce vatandaşın kabusu oldu! Eyvah 0850’li hat arıyor...
Binlerce vatandaşın kabusu oldu! Eyvah 0850’li hat arıyor... Türkiye'de toplumun her kesiminden binlerce kişiyi mağdur eden telefon dolandırıcılıkları pek çok banka, hava yolu ve tele alışveriş şirketlerinin tercih ettiği 0 850’li hatları “olağan şüpheli” hale getirdi.
11.08.2022 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu duyurdu: Rezve Deresi'nde yeni bir sınır kapısı açılacak
İçişleri Bakanı Soylu duyurdu: Rezve Deresi'nde yeni bir sınır kapısı açılacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan ziyareti kapsamında İçişleri Bakanı Boyko Raşkov ile görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu. Komşu Bulgaristan ile çok sayıda ortak alanlarının olduğunu ifade eden Soylu, salgın döneminde ara verilen heyetler arası görüşmelere yeniden başladıklarını belirtti.
7.06.2022 Siyaset
Bakan Soylu'dan 'güçlendirilmiş sistem' yorumu: Millet bu treni geri döndürecek değil
Bakan Soylu'dan 'güçlendirilmiş sistem' yorumu: Millet bu treni geri döndürecek değil İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Varsın birileri, eski vesayeti allayıp pullayıp tekrar canlandırmaya, güya 'güçlendirilmiş sistem' diye tekrar başımıza bekçi dikmeye kalksın. Devletimiz bugün güçlüdür, devletimiz bugün hızlıdır, devletimiz bugün etkili ve acziyete düşmeyen bir devlettir. Millet bu treni geri döndürecek değildir" dedi.
1.03.2022 Siyaset
Telefon dolandırıcılığına günde 60 kurban! Tele çakallara özel savcılık...
Telefon dolandırıcılığına günde 60 kurban! Tele çakallara özel savcılık... Dolandırıcılar internet üzerinden, çoğunlukla bilinmedik internet sitelerinden alışveriş yapan ya da kendilerine gönderilen sözde ödülleri almak için banka bilgilerini girenleri dolandırıyor. Tele dolandırıcıların hedefinde ise çoğunlukla yaşlılar var. Günde 60’tan fazla kişi dolandırıldığını söyleyerek savcılıklara, polise başvuruyor. Son zamanlarda dolandırılanların sayısı o kadar arttı ki, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu şikayetler için özel bir büro kurma kararı aldı.
19.02.2022 Gündem
'Bay Hipnotize' üçüncü kez yakalandı! 4 milyonluk vurgun...
'Bay Hipnotize' üçüncü kez yakalandı! 4 milyonluk vurgun... Kendini polis olarak tanıtıp “Terör örgütleri banka hesaplarınızı ele geçirdi” diyerek tuzağa düşürdüğü kişileri 4 milyon lira dolandıran “Bay Hipnotize” lakaplı Yüksel B., üçüncü kez yakalandı.
21.11.2021 Gündem
28 ilde dev operasyon! Sahte rapor, recete, PCR testi, yerine sınava girme ve dahası...
28 ilde dev operasyon! Sahte rapor, recete, PCR testi, yerine sınava girme ve dahası... Operasyon, sahte engelli raporu, reçete, PCR testi düzenleyen, dublör kullanarak başkasının yerine sınava girenler gibi nitelikli dolandırıcılık suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilenlere yönelik düzenlendi.
12.10.2021 Yaşam
Bankada parası olan herkesi kapsıyor! Tüm birikiminiz buhar oluyor!  Tek tek sıralandı
Bankada parası olan herkesi kapsıyor! Tüm birikiminiz buhar oluyor! Tek tek sıralandı Banka ve bankamatik şifreleriyle ilgili flaş açıklama. Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor. Bu tuzağa düşerseniz bankadaki tüm paranız buhar oluyor. Dolandırıcılar hem telefon hem de internet yoluyla hesabınızı boşaltmaya çalışıyor. Bakanlık, dolandırıcılardan korunma yollarını tek tek sıraladı. Yapılan açıklamada, "Kişisel bilgilerinizi güvende tutun. Banka şifreleri, telefon ve sosyal medya hesaplarınıza ait şifreler, kimlik bilgileri gibi özel bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın. Şifrelerinizi düzenli olarak değiştirin. Rehberden rastgele telefon numaralarını arayarak satış yapmaya çalışan kişilere karşı temkinli olun." ifadeleri kullanıldı. İşte bankada parası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bilgiler...
24.05.2021 Ekonomi
İstanbul'da telefon dolandırıcılarına operasyon
İstanbul'da telefon dolandırıcılarına operasyon İstanbul merkezli 6 ilde telefon dolandırıcılığı yapan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin farklı tarihlerde İstanbul, Zonguldak, Burdur, Samsun, İzmir ve Antalya illerinde bulunan 6 kişiyi dolandırarak toplam 473 bin 351 lira mağdur ettikleri tespit edildi.
17.03.2021 Gündem
Toplu ödeme yapılıyor! E-devlet'ten hemen kontrol edin, paranız...
Toplu ödeme yapılıyor! E-devlet'ten hemen kontrol edin, paranız... Bankalarda paranız kalmış olabilir. Hemen kontrol edin. Toplu ödeme yapılıyor. Türkiye'de yaşayan herkesi kapsıyor. Çoğu vatandaşın haberi yok, bu yüzden de paralar alınmıyor. Paralarını almayan kişi sayısı her geçen gün artıyor. 5 yıl içinde hak talep ediliyor. Sonrasında ise zaman aşımına uğruyor ve tutar devrediliyor. Hayat sigortası yaptırıldıktan sonra o kişinin mirasçıları bankalardan veya poliçe kesen kurumlardan ölüm, yaralanma ve ağır hastalık halleri durumunda toplu ödeme alabilir. E-devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Konuyla ilgili tüm detaylar...
19.02.2021 Ekonomi
İstanbul Valisi Yerlikaya alınan kararları açıklandı! Tüm girişler sınırlandırılacak
İstanbul Valisi Yerlikaya alınan kararları açıklandı! Tüm girişler sınırlandırılacak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilecek "2020 Yılı Asayiş Değerlendirme ve 2021 Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı" ardından yaptığı açıklamada, "1 Aralık Perşembe günü saat 21.00'den, 1 ocak 2021 Cuma günü 10.00'a kadar tüm girişler sınırlandırılacaktır. Yılbaşı gecesi; 4 bin 871 jandarma, 24 bin 298 polis, 4 bin 918 bekçi ve 160 sahil güvenlik mensubu olmak üzere, toplam 34 bin 247 arkadaşımız, görevinin başında olacak." dedi.
31.12.2020 Gündem
Aydın Valiliği'nden telefonla dolandırıcılık uyarısı
Aydın Valiliği'nden telefonla dolandırıcılık uyarısı Aydın Valiliği, yardım toplama bahanesiyle yapılan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı uyarıda bulundu.
7.08.2020 Gündem
İstanbul'da telefon dolandırıcılarına büyük darbe
İstanbul'da telefon dolandırıcılarına büyük darbe İstanbul merkezli 4 ilde telefon dolandırıcılığı yapan bir şebekeye yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı, 5'i tutuklandı. Şüphelilerin 4 ay içinde kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak mağdurları, yaklaşık 6 milyon lira dolandırdıkları öğrenildi. Operasyon sırasında Eyüp'te bir eve yapılan baskında Irak uyruklu şüphelinin içinde su bulunan asansör boşluğuna atladığı donmak ve boğulmak üzereyken polis tarafından kurtarıldığı öğrenildi.
12.02.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Telefon Dolandırıcılığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki telefon dolandırıcılığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.