Taksimetre

Taksimetre

Son dakika taksimetre haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan taksimetre ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını taksimetre haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Taksimetre

haberleri sayfasında son dakika yaşanan taksimetre gelişmeleri de dahil olmak üzere 257 taksimetre haberi bulunmuştur. Tüm taksimetre haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taksisine aldığı yolcu tarafından öldürüldü! Son yolculuğuna uğurlandı
Taksisine aldığı yolcu tarafından öldürüldü! Son yolculuğuna uğurlandı İstanbul'un Sarıyer İlçesinde taksisine aldığı yolcu tarafından gasbedildikten sonra bıçaklanarak öldürülen taksi şoförü Yaşar Yanıkyürek Beyoğlu Yenişehir Çarşı Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı.
18.04.2024 Gündem
Kadın müşteri taksiciye kabusu yaşattı! Taksimetre ücretini ödememek için küfür edip polise saldırdı
Kadın müşteri taksiciye kabusu yaşattı! Taksimetre ücretini ödememek için küfür edip polise saldırdı Başakşehir’de bindiği taksiciyle tartışan S.H., taksimetreyi kırıp taksiciye küfür etti. Taksicinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polise de saldıran S.H., gözaltına alındı. S.H., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
29.02.2024 Gündem
Taksimetreyi açmayan şoföre büyük şok! 9 bin 574 lira ceza ödemekle kurtulamadı
Taksimetreyi açmayan şoföre büyük şok! 9 bin 574 lira ceza ödemekle kurtulamadı  Beşiktaş'tan aldığı iki müşteriyi Şişli'ye götürmek için 250 lira isteyen, ısrarlara rağmen taksimetre açmak istemeyen taksi şoförüne 9 bin 574 lira idari para cezası kesildi. Taksinin çalışma ruhsatı iptal edilerek araç trafikten men edildi. Taksi şoförünün taksimetre açmak istemeyip, müşterilerden 250 lira istediği anlar cep telefonu kamerasına yansımıştı.
27.02.2024 Gündem
Taksimetre açmayan şoföre 9 bin 574 lira para cezası
Taksimetre açmayan şoföre 9 bin 574 lira para cezası Beşiktaş'tan aldığı iki müşteriyi Şişli'ye götürmek için 250 lira isteyen, ısrarlara rağmen taksimetre açmak istemeyen taksi şoförüne 9 bin 574 lira idari para cezası kesildi.
27.02.2024 Vatan TV
Hem suçlu hem güçlü! Taksiciyi böyle tekmeledi: Onu sil, ödeyeceğim
Hem suçlu hem güçlü! Taksiciyi böyle tekmeledi: Onu sil, ödeyeceğim Kadıköy’de kullandığı ticari taksinin ücretini ödemeyen kadın müşteri ile taksici arasında tartışma çıktı. Ücreti ödemeyen müşteri kendisini cep telefonu ile kayda alan taksiciye tekmeler savurarak ‘onu sil, ödeyeceğim’ dedi. O anlar taksici tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
3.02.2024 Gündem
Taksilerde yeni zam! Yevmiyeler yüzde 20 arttı
Taksilerde yeni zam! Yevmiyeler yüzde 20 arttı Ticari taksilerin taksimetre tarifelerine yüzde 28,09 oranında zam yapılmasının ardından taksilerde şoför olarak çalışanların plaka sahibi ya da galericilere ödeyeceği ücret belli oldu. Bir günde 4790 lira kazanamayan şoför evine eli boş gidiyor. Neredeyse hiçbir sosyal hakkı olmayan şoförler haftada 126 saat çalışıp plaka sahibine para yetiştirmeye çabalıyor.
23.01.2024 Ekonomi
Zam kararının ardından uzun kuyruklar oluştu
Zam kararının ardından uzun kuyruklar oluştu Ankara'da taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının ardından taksiciler, taksimetre ücretlerini güncellemek için uzun sıralar oluşturdu.
19.01.2024 Ekonomi
İstanbullular dikkat! Taksi zammı devreye girdi
İstanbullular dikkat! Taksi zammı devreye girdi İstanbul'daki ticari taksilerde zamlı tarife gece yarısından itibaren yürürlüğe girdi. Bundan sonraki süreçte taksi kullanmak bir gün öceney göre yüzde 28.09 oranında zamlanmış oldu.
13.01.2024 Ekonomi
Zam geliyor! Yarım gün çalışan 1250 TL alacak
Zam geliyor! Yarım gün çalışan 1250 TL alacak İstanbul'da faaliyet gösteren ve yüzde 28,09 oranında zam alan ticari taksilere taksimetre tarife yüklemeleri başladı. Öte yandan taksi şoförlerinin ücretinin de artması bekleniyor. Yarım günde 1000 TL alan şoförlerin zam sonrası yevmiyelerinin 1250 TL olması bekleniyor.
10.01.2024 Ekonomi
İstanbul’da taksi, servis ve toplu ulaşıma zam geldi!
İstanbul’da taksi, servis ve toplu ulaşıma zam geldi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı toplantısında İBB bünyesindeki toplu taşıma araçlarına yüzde 18 zam yapılırken taksi, servis ve minibüslere yüzde 28.09 oranında zam yapıldı.
8.01.2024 Ekonomi
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor Ticari taksiler yatırım aracı olmaktan çıktı. Taksi plakaları bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.5 milyon liraya satılırken ve İstanbul’da bu tutara 4-5 daire alınıyordu. Bugün 6.3 milyon liraya alıcı bulmayan taksi plakaları İstanbul’da çok da iyi olmayan bir semtte ancak tek daire alabilir seviyeye düştü. Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakası fiyatlarının en az 20 milyon lira olması gerektiğini, tarifelere de yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmasını istediklerini söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksilerin yarım günlük yevmiyelerinin 900-1000 lira arası değiştiğini belirtti.
13.12.2023 Gündem
Taksiciler yeniden zam istedi! Yeni tarifeyi de açıkladılar
Taksiciler yeniden zam istedi! Yeni tarifeyi de açıkladılar İstanbul'da çalışan taksiciler, taksimetre tarifesine zam yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, gelen zamlar karşısında esnafın mağdur olmaması için zam istediklerini belirtti.
13.11.2023 Ekonomi
2 tekne çalışanı 6 kişi tarafından öldürüldü! Kan donduran olay
2 tekne çalışanı 6 kişi tarafından öldürüldü! Kan donduran olay Beşiktaş’ta, kendilerini taksiye almayan şoförle tartıştığı iddia edilen Engin Göregen ile Mazlum Doğan adlı 2 tekne çalışanı, tartışmaya sonradan katılan 6 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan 2 arkadaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
24.09.2023 Yaşam
Taksiciden akılalmaz taksimetre oyunu! Halkalı'dan Taksim'e 3 bin 500 lira...
Taksiciden akılalmaz taksimetre oyunu! Halkalı'dan Taksim'e 3 bin 500 lira... İstanbul'da turistten 3500 lira isteyen taksicinin akılalmaz taksimetre oyunu ortaya çıktı. İddiaya göre, yolculukta taksi şoförü taksimetreyi açmadı ve kendilerinden 3 bin 500 lira tutarında bir ücret talep etti.
24.09.2023 Yaşam
Faizsiz  kredi çekmek istedi! Hesabındaki tüm para dakikalar içerisinde buhar oldu
Faizsiz kredi çekmek istedi! Hesabındaki tüm para dakikalar içerisinde buhar oldu  Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kendini banka çalışanı olarak tanıtan şahıs, faizsiz kredi verme vaadiyle 59 yaşındaki Ahmet Uzun’u 85 bin TL dolandırdı. Faizsiz kredi almak isterken telefonuna gelen mesaja onay vermesiyle hesabından kredi çekilen Uzun mağdur olduğunu söyleyerek, “Banka dışında gelen telefon numaralarına hiçbir zaman karşılık vermemek gerekir. Ben verdim, yandım. İsterseniz siz de deneyin, aynı şekilde yanın” dedi.
31.08.2023 Yaşam
Randevulu sistem ile günde 300 kişiye muska yapıyor! Akılalmaz olay
Randevulu sistem ile günde 300 kişiye muska yapıyor! Akılalmaz olay Diyarbakır'da etrafı güvenlik kameraları ve dikenli tellerle çevrili avlulu evde, kendini 'şeyh' olarak tanıtan A.A., randevulu sistem ile günde 300 kişiye muska yapıyor. Eve gelenler, kapıdaki görevlinin kestiği fişle içeri girerken, isteklerine göre yeşil renklisine 500 TL, beyazına ise 250 TL ücret ödüyor.
31.08.2023 Yaşam
Yunan basınından skandal Cumhurbaşkanı Erdoğan provokasyonu
Yunan basınından skandal Cumhurbaşkanı Erdoğan provokasyonu Ankara - Atina hattında buzlar erimeye devam ederken komşu basını provokatif bir haber ile okurlarının karşısına çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Yunan basını skandal bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı.
31.08.2023 Dünya
Taksimetre yok, sabit fiyat var! Taksicilerden 'kartvizit' oyunu
Taksimetre yok, sabit fiyat var! Taksicilerden 'kartvizit' oyunu Antalya'nın Kaş ilçesindeki taksiciler, taksimetre açmadan, belirlenen sabit fiyatlar üzerinden yolcu taşıyor. Bir yolcunun cep telefonu ile çektiği görüntülerde; taksimetrenin fiyat kısmını kartvizit ile kapatan şoförün, 80 TL tutan yolculuk için 120 TL istediği görüldü.
31.08.2023 Yaşam
Turizm merkezindeki taksicilerin taksimetre oyunu
Turizm merkezindeki taksicilerin taksimetre oyunu Antalya'nın Kaş ilçesindeki taksiciler, taksimetre açmadan, belirlenen sabit fiyatlar üzerinden yolcu taşıyor. Bir yolcunun cep telefonu ile çektiği görüntülerde; taksimetrenin fiyat kısmını kartvizit ile kapatan şoförün, 80 TL tutan yolculuk için 120 TL istediği görüldü.
31.08.2023 Haber
İstanbul'da taksimetre güncellemede son gün mesaisi
İstanbul'da taksimetre güncellemede son gün mesaisi İstanbul'da UKOME kararıyla taksi ücretlerine geçtiğimiz hafta yüzde 51.52 oranında zam yapıldı. 14 Ağustos itibariyle geçerli olacak yeni fiyatlar için taksimetre ayar merkezleri son gün mesaisi yaptı. Taksimetre güncellemesi yapan firmaların merkezlerinde zaman zaman yoğunluk yaşandığı görüldü.
13.08.2023 Ekonomi
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme Vatandaş taksi bulamıyor, taksici tarifelerden şikâyet ediyor. Şu anda bir şoför kontağı yaklaşık ortalama 1300 lira borçla açıyor. Günü kurtarması için saatte ortalama 300 lira kazanması lazım. Aylık plaka kirası 22 bin lira. Buna yakıt, yıkama, durak parası, yemek, sigorta ve bakım masrafı eklenince şoförler önemli bir yükün altında kalıyor. Şoförler tarifeler düşük kaldıkça yolcu seçmeye, turist aramaya devam edeceklerini, trafiğe girmeyeceklerini söylüyorlar. Sorunun asıl kaynağı olarak ise yine plakaları elinde tutan galericiler gösteriliyor. İşte şikâyet konuları, yolcu hakları ve kazanç denklemiyle taksi ekonomisi.
12.08.2023 Ekonomi
İstanbul'da taksimetre güncelleme sırası
İstanbul'da taksimetre güncelleme sırası UKOME'nin taksi ücretlerine yaptığı yüzde 51.52'lik zammın ardından taksi şoförleri taksimetrelerini güncellemeye başladı. Zamlı tarife 14 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.
10.08.2023 Haber
70 liraya yükseldi! Taksiler için taksimetre ayarı, 14 ağustos son gün
70 liraya yükseldi! Taksiler için taksimetre ayarı, 14 ağustos son gün UKOME'nin taksi ücretlerine yaptığı yüzde 51.52'lik zammın ardından taksi şoförleri taksimetrelerini güncellemeye başladı. Zamlı tarife 14 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak. 
10.08.2023 Gündem
Antalya taksimetre açılış ücreti: Antalya’da taksi ücretleri ne kadar oldu, Antalya’da taksiye zam geldi mi? Antalya taksi indi bindi fiyatı…
Antalya taksimetre açılış ücreti: Antalya’da taksi ücretleri ne kadar oldu, Antalya’da taksiye zam geldi mi? Antalya taksi indi bindi fiyatı… Antalya’da taksi ücretlerine yüzde 42 zam yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünün sekretaryasının yürüttüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu bugün toplandı. Peki, Antalya’da taksi ücretleri ne kadar oldu? Antalya taksimetre açılış ücreti ile Antalya taksi indi bindi fiyatı…
9.08.2023 Gündem
İstanbul taksi ücreti hesaplama-taksi indi bindi fiyatı 2023! Taksi indi bindi ücreti nedir, İstanbul’da taksi indi bindi ne kadar? Taksiye ne kadar zam geldi? Taksi açılış ücreti İstanbul 2023
İstanbul taksi ücreti hesaplama-taksi indi bindi fiyatı 2023! Taksi indi bindi ücreti nedir, İstanbul’da taksi indi bindi ne kadar? Taksiye ne kadar zam geldi? Taksi açılış ücreti İstanbul 2023 İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) 8 Ağustos Salı günü saat 11:00'de toplandı. Peki, İstanbul’da taksiye zam mı geldi, taksi indi bindi ne kadar 2023, İstanbul'da taksi açılış ücretleri ne kadar oldu? İşte İstanbul taksi indi bindi ücreti 2023
9.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Taksimetre ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki taksimetre haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.