Tacikistan

Tacikistan

Son dakika tacikistan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tacikistan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tacikistan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tacikistan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tacikistan gelişmeleri de dahil olmak üzere 548 tacikistan haberi bulunmuştur. Tüm tacikistan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Saldırı hazırlığındaki iki terörist yakalandı! Jandarma kıyafeti giymişler
Saldırı hazırlığındaki iki terörist yakalandı! Jandarma kıyafeti giymişler İstanbul’da düzenlenen DEAŞ operasyonunda, saldırı için hazırlık yaptıkları tespit edilen 2 DEAŞ üyesinin yakalandığı bildirildi. Tacikistan uyruklu Fazıljon A. (37) ve Kırgızistan kökenli Zulfııa S.’nin (41) barındıkları evde ise jandarma üniforması, polis yeleği, araç çakar tertibatı, polis şapkası, araç telsizi, bıçak ve silah kılıfı ile eylem talimatı içeren dijital malzeme bulundu.
1.04.2024 Gündem
İstihbarattan İstanbul'da kritik operasyon! Terör saldırısı hazırlığı yapan 2 DEAŞ’lı jandarma ve polis kıyafetiyle yakalandı
İstihbarattan İstanbul'da kritik operasyon! Terör saldırısı hazırlığı yapan 2 DEAŞ’lı jandarma ve polis kıyafetiyle yakalandı İstihbarat ve terörle mücadele ekiplerince İstanbul’da düzenlenen operasyonda, saldırı için hazırlık yaptıkları tespit edilen 2 DEAŞ üyesinin yakalandığı bildirildi. Orta Asya kökenli oldukları belirtilen hücre üyelerinin barındıkları evde ise jandarma üniforması, polis yeleği, araç çakar tertibatı, polis şapkası, araç telsizi, bıçak ve silah kılıfı ile eylem talimatı içeren dijital malzeme bulundu.
1.04.2024 Gündem
Kiliseye silahlı saldırı olayına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
Kiliseye silahlı saldırı olayına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’nde 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayına ilişkin detaylar Savcılığın sevk yazısında ortaya çıktı. Yazıda, şüphelilerin kilisede bulunanlara yönelik ateş etmeye devam etmek istediği ancak tabancının ara ara tutukluluk yaptığı, bazı şüphelilerin Kayseri’de örgütsel toplantı yapmış olabilecekleri ve 1 şüphelinin kilisede yüksek sesle bir şeyler söylediği ancak ne söylediğinin belirlenemediği kaydedildi. Sarıyer'de pazar ayini sırasında Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 34 şüpheliden 25'i tutuklandı, 9 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
1.02.2024 Gündem
Sarıyer Santa Maria Kilisesinde maskeli saldırı! Açılan ateşle hayatını kaybeden Tuncer Cihan son yolculuğuna uğurlandı
Sarıyer Santa Maria Kilisesinde maskeli saldırı! Açılan ateşle hayatını kaybeden Tuncer Cihan son yolculuğuna uğurlandı Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar ayini sırasında içeri giren kar maskeli 2 kişi silahlı saldırıda bulundu. Cemaatteki Tuncer Cihan açılan ateşle hayatını kaybetti. Cihan’ın zihinsel engelli bir Müslüman olduğu açıklandı. Saldırıyı DEAŞ üstlenirken 2 katil zanlısı ile birlikte 51 kişi gözaltına alındı.
29.01.2024 Gündem
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem Kırgızistan’ın Kızıl-Su ilçesi yakınlarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeev, Kırgızistan’da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı.
22.01.2024 Gündem
İki kıtada futbol şöleni başlıyor, heyecan canlı yayınlarla Misli’de yaşanıyor! Afrika ve Asya Kupası’na Süper Lig’den giden oyuncular, turnuvalar hakkında bilinmesi gerekenler…
İki kıtada futbol şöleni başlıyor, heyecan canlı yayınlarla Misli’de yaşanıyor! Afrika ve Asya Kupası’na Süper Lig’den giden oyuncular, turnuvalar hakkında bilinmesi gerekenler… Bu yıl EURO 2024 de dahil olmak üzere pek çok büyük turnuva futbolseverleri bekliyor. Afrika Uluslar Kupası ve Asya Kupası’yla birlikte yeni yılda da heyecan hız kesmeden devam ediyor. Asya Kupası’nda ilk maç bugün oynanacakken; Afrika Uluslar Kupası’nda ise ilk düdük yarın çalacak.
12.01.2024 İddaa
Afganistan'ın kuzeydoğusunda 6.4'lük deprem!
Afganistan'ın kuzeydoğusunda 6.4'lük deprem! Afganistan’ın kuzey doğusunda bulunan, Hindukuş bölgesinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
11.01.2024 Dünya
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor” Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. Aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Fatih Camii saldırganı, eski eşine de şiddet uygulamış
Fatih Camii saldırganı, eski eşine de şiddet uygulamış İstanbul’da Fatih Camii imamı Galip Usta ile öğrencisi Bilal Erdem’i bıçakla yaralayan ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanan Ömer Salgın’ın (40), 2019 yılında boşandığı 2 çocuğunun annesi Berra B.’ye (33) de evlilikleri süresince zaman zaman şiddet uyguladığı ortaya çıktı. DHA’nın ulaştığı Berra B., “Biz de büyük sıkıntılar yaşadık evlilik sürecinde. Şiddet de gördüm. Ayrılma faktörlerimizden biri de şiddetti” dedi.
10.01.2024 Gündem
Fatih Camisi imamını bıçaklayan saldırgan 'susma' hakkını kullandı
Fatih Camisi imamını bıçaklayan saldırgan 'susma' hakkını kullandı Fatih Camisi'nde yaşanan bıçaklı saldırının ardından gözaltına alınan Ömer Salgın (40) adliyeye sevk edildi. Gözaltına alındıktan sonra hiç konuşmayan şüphelinin gece yarısından sonra hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı. Şüphelinin tüm sağlık kontrollerinin yapıldığı herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı tespit edildi. Fatih Camisi'nde iki kişiyi bıçaklayan Ömer Salgın tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
9.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'ne katıldı. Zirvede önemli mesajlar veren Erdoğan Türkiye'ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye ziyaretine ilişkin, "En büyük hatası en başta oldu, İsrail'e gittiğinde 'Yahudi olarak geldim' dersen bir karşılığı olur" dedi. 'Netanyahu'nun bugünü yarına göre iyi günleridir' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın da artık somut adımlar atması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AYM, Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki genel başkanlık değişimi hakkında ise şu sözleri söyledi: Bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur öbürüne. Biri Demirtaş'a selam gönderiyor. Biri Kavala'ya selam gönderiyor. Aynı şekilde diğeri de onlara selam veriyor.
10.11.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu, Özbekistan'da: İş birliğimizi güçlendirip ülkelerimizin ilişkilerine ivme kazandırmayı sürdüreceğiz
Bakan Uraloğlu, Özbekistan'da: İş birliğimizi güçlendirip ülkelerimizin ilişkilerine ivme kazandırmayı sürdüreceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridorun stratejik öneminin uluslararası ticaret, coğrafi konum ve güvenlik açısından sağladığı avantajlar nedeniyle günümüzde daha da önemli hale geldiğini belirterek, “Biz bölge ülkelerine yaptığımız taşımalarda demiryolunun payını arttırmak istiyoruz” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
MİT, FETÖ firarisi Koray Vural'ı yakaladı
MİT, FETÖ firarisi Koray Vural'ı yakaladı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan FETÖ firarisi Koray Vural'ı, Tacikistan'da yakalayarak Türkiye'ye getirdi.
5.10.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu, Kazakistan’da: Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacağız
Bakan Uraloğlu, Kazakistan’da: Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kazakistan’da düzenlenen Uluslararası Ulaştırma ve Lojistik Forumu’na katıldı. Burada konuşma yapan Uraloğlu, “Ülkemiz, Orta Koridor güzergâhının kısa, orta ve uzun vadede geliştirilmesi ve iyileştirilmesinde kararlıdır. Bunun sağlanması için de büyük projeler üstlenerek hem Orta Doğu hem de Afrika kıtasıyla ortak projeler geliştirmeye odaklanmış durumdayız” dedi.
4.10.2023 Gündem
Dünyaca ünlü yıldızlar şampiyonluk için top koşturacak! Neymar ve Ronaldo sahnede
Dünyaca ünlü yıldızlar şampiyonluk için top koşturacak! Neymar ve Ronaldo sahnede Dünyanın en büyük kıtasında, futbolun en büyük yıldızlarının mücadelesi yarın başlayacak. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar, Sadio Mane, Kante, Fabinho ve Brozoviç gibi dünyaca ünlü yıldızlar şampiyonluk için top koşturacak.
17.09.2023 Şampiy10
Özbekistan Bayrağı Anlamı Nedir? Özbekistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Özbekistan Bayrağı Anlamı Nedir? Özbekistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Orta Asya'da bir ülke olan Özbekistan aynı zamanda bir cumhuriyettir. 7 bağımsız Türk devletinden biri olmakla beraber, bölgenin en önemli ülkeleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkündür. Kuzeydoğuda Kırgızistan, kuzeyde Kazakistan ve Güneydoğu'da Tacikistan ile Güneybatıda Türkmenistan komşusu bulunmaktadır.
12.09.2023 Eğitim
Türkiye ve Tacikistan arasında askeri mali iş birliği anlaşması
Türkiye ve Tacikistan arasında askeri mali iş birliği anlaşması  İkili görüşmelerinde gerçekleştiği Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF) Türkiye ve Tacikistan arasında mali iş birliği anlaşması ile nakdi yardım uygulama protokolü imzalandı. Protokolü, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Tacikistan Savunma Bakanı Orgeneral Şerali Mirzo imzaladı.  
26.07.2023 Ekonomi
Kızamık vakalarında Avrupa ikincisiyiz! Prof. Dr. Yavuz: Aşı kararsızlığı mutlaka giderilmeli
Kızamık vakalarında Avrupa ikincisiyiz! Prof. Dr. Yavuz: Aşı kararsızlığı mutlaka giderilmeli Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son verilerine göre Türkiye'nin 2023 Şubat ayı sonu itibariyle 'bildirilen kızamık vaka sayısına göre' 466 kişi ile Avrupa'da ikinci sırada olduğunu, birinci sırada ise Tacikistan'ın yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, "2013 yılında da kızamık salgını olmuştu Türkiye'de. O zaman Avrupa'dan gelmişti; biz çocukluk çağı aşılamasında çok iyiyiz gerçekten. Avrupa'da kızamıkta 'vaka şampiyonasında' olacağımız hiç aklıma gelmezdi" dedi. Prof. Dr. Yavuz, özellikle Kovid sonrası dönemde artan aşı karşıtlığı veya kararsızlığı nedeniyle yaşanan bu durumun önüne geçilebilmesi için çocukluk çağı aşılamaları konusunda yeniden aktif kamusal kampanyalar düzenlenmesi, kararsız kesimin çocukluk çağı aşılarını eksiksiz yaptırmalarının sağlanması gerektiğini kaydetti.
2.05.2023 Sağlık
21 Mart Nevruz Bayramı mesajları Nevruz Bayramı güzel sözler! Resimli, kısa, uzun anlamlı Bahar Bayramı mesajları ve Nevruz Bayramı sözleri, görselleri seçenekleri...
21 Mart Nevruz Bayramı mesajları Nevruz Bayramı güzel sözler! Resimli, kısa, uzun anlamlı Bahar Bayramı mesajları ve Nevruz Bayramı sözleri, görselleri seçenekleri... 21 Mart Nevruz Bayramı mesajları resimli Nevruz kutlama sözleri ve görselleri araştırmaları başladı. Nevruz, İran, Türkiye, Azerbaycan, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Pakistan ve diğer Orta Asya ülkelerinde kutlanan bir bahar bayram olarak günü kutlamak isteyenle arama motorlarına yöneldi. Nevruz, genellikle aile ve arkadaşlar arasında birlik ve beraberlik içinde kutlanır. Bayramda, geleneksel yemekler yenir, dans edilir, şarkılar söylenir ve birbirine hediyeler verilir. Ayrıca, çeşitli etkinlikler ve festivaller de düzenlenir. İşte Nevruz Bayramı mesajları, sözleri ve görselleri…
21.03.2023 Gündem
Hatay’da depremde yıkılan binanın fen işleri sorumlusu kaçtığı Tacikistan’dan Türkiye’ye getirildi
Hatay’da depremde yıkılan binanın fen işleri sorumlusu kaçtığı Tacikistan’dan Türkiye’ye getirildi Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ın Belen ilçesinde yıkılan Kartopu Apartmanı’nın fen işleri sorumlusu Murat Göksel Dalkılıç, Tacikistan’a kaçtı. Dalkılıç, Tacikistan’da görevliler tarafından uçaktan indirilmedi ve Türkiye’ye geri gönderildi. Dalkılıç İstanbul Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Dalkılıç tutuklandı.
2.03.2023 Gündem
Tacikistan’da deprem mi oldu? Tacikistan nerede, deprem bölgesi mi? Tacikistan haritası!
Tacikistan’da deprem mi oldu? Tacikistan nerede, deprem bölgesi mi? Tacikistan haritası! Çin Deprem Ağları Merkezinden (CENC) yapılan açıklamaya göre, Çin’in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile Tacikistan’ın doğusunda Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi arasındaki sınırın yakınlarında 7,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Söz konusu haberlerin ardından Tacikistan’da deprem mi oldu? Tacikistan nerede, deprem bölgesi mi? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Tacikistan haritası...
23.02.2023 Dünya
Tacikistan'da 6,8 büyüklüğünde deprem
Tacikistan'da 6,8 büyüklüğünde deprem Tacikistan'ın doğusunda 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem komşu ülkelerde de hissedildi.
23.02.2023 Dünya
Bakan Akar, çadır kentte Mehmetçik Okulu'nu ziyaret etti
Bakan Akar, çadır kentte Mehmetçik Okulu'nu ziyaret etti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da Mehmetçik tarafından kurulan çadır kent ile buradaki 'Mehmetçik Okulu'nu ziyaret etti.
22.02.2023 Gündem
Bir ülke daha Türkiye’den Anka SİHA satın aldı
Bir ülke daha Türkiye’den Anka SİHA satın aldı Kırgızistan’ın Türkiye’den silahlı insansız hava aracı (SİHA) Anka satın aldığı bildirildi.
17.01.2023 Ekonomi
İstanbul'da nefes kesen terör operasyonu! Bağlılık yemini ortaya çıktı
İstanbul'da nefes kesen terör operasyonu! Bağlılık yemini ortaya çıktı Türkiye'de eylem arayışında olduğu belirtilen ve özellikle turistlerin yoğun olduğu bölgelerde saldırı olacağı yönünde sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak DEAŞ propagandasında bulunan M.A.'nın ardından beraber örgütü bağlılık yemini ettiği tespit edilen F.M. de gözaltına alındı. Operasyonun detayları ve örgütün yöntemleri ise şoke etti.
7.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tacikistan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tacikistan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.