Suçiçeği

Suçiçeği

Son dakika Suçiçeği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Suçiçeği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Suçiçeği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Suçiçeği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan suçiçeği gelişmeleri de dahil olmak üzere 100 suçiçeği haberi bulunmuştur. Tüm suçiçeği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Faranjit durumunda odaların nemlendirilmesi, gargara yapılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilir. Genelde kış aylarında ortaya çıkan faranjit sağlıklı beslenme ve vitamin alma ile de hafifler.
2.01.2024 Sağlık
Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz
Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca 6 Şubat depremlerine değinerek "6 Şubat sabahı ülkemiz daha önce görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı Şarkıcı İlyas Yalçıntaş, yüz felcine de yol açabilen virütik bir hastalık olan ‘Ramsay Hunt’ sendromuna yakalandığını ve salı günü tedaviye başlayacağını duyurdu.
8.12.2023 Magazin
Bakan Koca’dan ilaç fiyatları açıklaması: Yapılan kur güncellemesidir
Bakan Koca’dan ilaç fiyatları açıklaması: Yapılan kur güncellemesidir İlaç fiyatlarındaki artışa yönelik açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İlaç fiyatlarında yapılan kur güncellemesidir” dedi. Stoklarda Hepatit A aşısı olmadığına dair iddialara da cevap veren Bakan Koca, “Bu kesinlikle doğru değil. Stoklarımızda 200 bin adet aşı bulunuyor” ifadelerini kullandı.
25.07.2023 Gündem
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama!
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeniden gündeme gelen “4 bin Suriyeli sağlık çalışanını istihdam ettik” sözlerine açıklık getirdi. Bakan Koca, 'Oradaki konuşma 2 yıl önceydi. Yabancı misyona göçmen sağlığı hakkında yaptıklarımızı anlattığımız bir konuşmaydı. Bugün gündeme gelmesi manidar. Göçmen Sağlığı Merkezi giderleri Avrupa Birliği fonundan sağlanıyor.' dedi. Bakan Koca kızamık iddiaları ile ilgili olarak ise salgının söz konusu olmadığını belirtirken, ‘Tespit edilen tüm vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor.’ ifadelerini kullandı.
4.07.2023 Gündem
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte “Kızamık salgınına” ilişkin uyarılar devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2023’ün ilk 4 ayında bin 440 vaka tespit edildiğini açıkladı. İstanbul ve Gaziantep’teki vaka artışlarına dikkat çekilirken, “Vaka olan bölgelerde tüm çocuklara bir doz aşı” önerisi geldi.
17.06.2023 Ekonomi
Bakan Koca'dan atama müjdesi!
Bakan Koca'dan atama müjdesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi duyurarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" dedi.
10.12.2022 Çalışma Hayatı
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat!
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat! Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek kâbusunun yeniden başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman İzzet Karahan, “Sivrisinek ısırığı sonrası ateş, halsizlik gibi bulgular görülürse, sivrisinek ile bulaşan hastalıklar akla getirilerek en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır” dedi.
9.08.2022 Sağlık
Su çiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu? Maymun çiçeği aşısı var mı?
Su çiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu? Maymun çiçeği aşısı var mı? Dünyada 48 ülkede 3 bin 500'den fazla kişiye bulaşan maymun çiçeği virüsü Türkiye’ye de sıçradı. Vatandaşlar virüsün belirtilerini, nasıl bulaştığını sorgulanırken suçiçeği aşının maymun çiçeğinden koruyup korumayacağını da sorgulamaya başladı. Peki, Su çiçeği aşısı maymun çiçeğine karşı korur mu?
30.06.2022 Sağlık
Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? Hastalık nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer ve bulaşır, belirtileri nelerdir?
Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? Hastalık nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer ve bulaşır, belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? sorusu Sağlık Bakanı Koca’nın yaptığı açıklamayla netleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında maymun çiçeği hastalığının bir kişide tespit edildiğini açıkladı. Peki, Maymun çiçeği hastalığı nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer, belirtileri nelerdir?
30.06.2022 Sağlık
Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi!
Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi! Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir videoda Ramsey Hunt sendromu sebebiyle kısmi yüz felci geçirdiğini ve iyileşmek için uğraştığını, ancak konserlerini ertelemesi gerektiğini paylaşmıştı. Sağlık durumuyla ilgili yeni bir paylaşım yapan Bieber, bu 'korkunç fırtına'yı atlatmak için 'inancına' güvendiğini söyledi.
14.06.2022 Magazin
Justin Bieber'ın hastalığı ne? Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri ne?
Justin Bieber'ın hastalığı ne? Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri ne? Dünyaca ünlü Kanadalı şarkıcı Justin Bieber’ın yüzü felç oldu. Yüzünün sağ tarafının felç olduğunu duyuran Justin Bieber’ın nadir hastalıklar arasında yer alan Ramsay Hunt sendromu olduğu belirtildi. Peki, Justin Bieber'ın hastalığı ne? Justin Bieber'ın yüzüne ne oldu? Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri ne? Ramsay Hunt sendromu belirtileri ne? Ramsay Hunt sendromu nedenleri ne? Ramsay Hunt sendromu tedavisi var mı? İşte Justin Bieber'ın hastalığı Ramsay Hunt sendromu hakkında merak edilenler…
13.06.2022 Sağlık
Maymun çiçeği Türkiye’de var mı, Maymun çiçeği hastalığı İstanbul’da görüldü mü?
Maymun çiçeği Türkiye’de var mı, Maymun çiçeği hastalığı İstanbul’da görüldü mü? İstanbul'un Sultangazi ilçesinde ellerindeki yaralar nedeniyle eczaneye gelen Afgan uyruklu iki kişi, maymun çiçeği virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Avrupa'da 300'ü aşkın kişiye hastalık teşhisi konulurken, 2 Afgan göçmende maymun çiçeği virüsü şüphesi vatandaşların “Maymun çiçeği Türkiye’de var mı, Maymun çiçeği hastalığı İstanbul’da görüldü mü?” sorularına yanıt aramasına neden oldu.
4.06.2022 Sağlık
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler...
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler... Dünyayda hızla yayılan 'Maymun çiçeği' hastalığı İstanbul'un Sultangazi ilçesinde alarma neden oldu. Ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı uyruklu 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'Maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.
4.06.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu?
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu? Dünyada hızla yayılmaya başlayan ve maymun çiçeği virüsü hastalığı olarak bilinen Monkeypox, Covid -19 pandemisi daha bitmeden yeni bir endişe kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, maymun çiçeği virüsü nedir? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olabilir mi? Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de görüldü mü? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, maymun çiçeği virüsü hastalığı monkeypox’u anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? İşte suçiçeği aşı takvimi!
Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? İşte suçiçeği aşı takvimi! Varicella-zoster virüsü (VZV) su çiçeği enfeksiyonuna neden olur. Çoğu vaka, enfekte bir kişiyle temas yoluyla ortaya çıkar. Virüs, bulaşıcıdır. Tükürük, öksürme, hapşırma ve su çiçöeği kabarcıklarından gelen sıvı teması ile bulaşır. Sıklıkla çocukları etkiler ve yaygın olarak görülür. Su çiçeği aşısı, önerilen iki dozu alan kişilerin yüzde 98'inde suçiçeğini önler. Pek çok kişi suçiçeği aşı takvimini merak ediyor. Peki, Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? Su çiçeği aşısı aşı takvimine göre ne zaman yapılmalı? İşte detaylar…
22.05.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisinde fırtınanın geçtiğini ama aşının öneminin devam ettiğini kaydetti.
30.04.2022 Gündem
'Gizemli hepatit' açıklaması: Kovid-19 gibi yayılma beklemiyoruz
'Gizemli hepatit' açıklaması: Kovid-19 gibi yayılma beklemiyoruz Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 13 ülkede görülen 'gizemli hepatit' virüsü vakalarında birinden diğerine bulaş gösterilmediğini söyledi. Ceyhan, "Bildirilen 169 vakanın tamamı, birbirinden bağımsız hastalar. O yüzden Covid-19 salgını gibi bir ülkeden başka bir ülkeye yayılma durumu gibi bir şeyi çok beklemiyoruz" dedi.
29.04.2022 Gündem
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti Koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmada ortaya çıkan yeni detay şaşkınlık yarattı. Araştırmaya göre, koronavirüs deyim yerindeyse vücudumuzda saklambaç oynuyor.
10.03.2022 Gündem
Uzmanından 'el, ayak, ağız hastalığı' uyarısı!
Uzmanından 'el, ayak, ağız hastalığı' uyarısı! Kreş, okul gibi ortamlarda el hijyeninin yetersiz olmasıyla bulaşan el, ayak, ağız hastalığının tatil döneminde özellikle havuza giren çocuklarda daha sık görüldüğünü kaydeden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, bu dönemde özellikle sıvı alımına dikkat edilmesi ve hasta çocuğun diğer çocuklarla temastan kaçınması gerektiği konusunda uyardı.
25.08.2021 Sağlık
Yazın en sık görülen 12 hastalık
Yazın en sık görülen 12 hastalık Pandeminin gölgesinde geçirdiğimiz yaz mevsiminde beslenmeden tatil planlarına dek birçok konuya her zamankinden fazla özen göstermek gerekiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya “Yaz mevsimi tatil planlarının yapıldığı, sosyal mesafenin kısaldığı ve dikkatin daha çok dağıldığı bir dönem. Toplumsal aşılanma oranının artışıyla birlikte Covid-19 tedbirleri konusunda biraz daha rahatız, daha serbest hareket ediyoruz. Ancak, Covid-19 salgını hala bir risk ve aslında bu rahatlığa, sosyal mesafelerin kısalmasına da izin vermiyor! Bir yandan Covid-19’un bulaşma riski devam ederken bir yandan da, yaza özgü enfeksiyon hastalıkları hayatımızı zorlaştırıyor, kısıtlıyor. Yaz enfeksiyonlarından korunmak için bazı kurallara mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor” diyo
8.08.2021 Sağlık
Mevsimsel hastalıklar bahar aylarında artış gösteriyor
Mevsimsel hastalıklar bahar aylarında artış gösteriyor Bahar aylarının gelmesiyle birlikte alerji, astım, kabakulak ve suçiçeği hastalıkları gibi üst solunum yolu enfeksiyonları ile ishal vakalarında artış görülebilmektedir. Bahar dönemi ile birlikte alerjik hastalıklar da kendini göstermeye başlar. Bu artışların en büyük sebebi ağaç polenleri, yenilenen bitki örtüsü ve yabani otlardır.
28.03.2021 Sağlık
Çocuğunuz yılda 4'ten fazla kulak iltihabı geçiriyorsa dikkat!
Çocuğunuz yılda 4'ten fazla kulak iltihabı geçiriyorsa dikkat! Kreşe ya da okula giden çocukların sık hastalanmasının normal karşılandığını söyleyen Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk İmmünolojisi Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, “Yılda 4 ya da daha fazla kulak iltihabı geçiren ya da yılda 2 ya da daha fazla sinüs iltihabı geçiren çocukların immün yetmezlik açısından değerlendirmesi gerekir” dedi.
3.03.2021 Sağlık
Türkiye’de 85 yaş üstü kaç kişi var? 85 yaş üstüne evlerinde aşı yapılacak!
Türkiye’de 85 yaş üstü kaç kişi var? 85 yaş üstüne evlerinde aşı yapılacak! Sağlık Bakanlığı, Çin'den alınan koronavirüs aşısı CoronaVac'ın yaygın uygulamasına 14 Ocak'ta başladı. Türkiye'de 20 Ocak itibarıyla, 1 milyon fazla kişiye birinci doz aşı yapıldı. Birinci aşamanın üçüncü adımına, 21 Ocak itibarıyla geçilmiş durumda. Bu kapsamda huzurevleri ve bakımevlerindeki kişilerin yanı sıra, 85 yaş üstü bireylere de Covid-19 aşısı uygulanacak. Peki, Türkiye’de 85 yaş üstü kaç kişi var?
21.01.2021 Gündem
“Zona, strese ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak tekrarlayabilir”
“Zona, strese ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak tekrarlayabilir” Suçiçeği geçirmiş olan kişilerde ortaya çıkan ve halk arasında “gece yanığı” olarak da bilenen zona hastalığı, strese ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı oluşuyor. Zonanın tekrarlayabildiğini söyleyen Uzman Dr. Nilsu Salih, “Virüs, bağışıklık sisteminde ömür boyu uykuya yattığı için bağışıklık her düştüğünde, çok sık olmasa da tekrarlayabiliyor. Bunun en büyük tetikleyicisi sıkıntı, stres. Onun dışında, bağışıklık düşüren hastalıklar” dedi. Kronik stres faktörlerinin zonayı tetiklediğini ve psikoloğa danışmanın da tedavide yardımcı olabileceğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt ise, “Psikolojik şikayetlerin yanı sıra bağışıklık sistemi de zayıfladığı için hastaların fiziksel şikayetlerinin arttığını görüyoruz. Zona da bağışıklık sistemine bağlı bir hastalık olduğundan fiziksel şikayetler arasında” diye konuştu.
30.12.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Suçiçeği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki suçiçeği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.