Stm

Stm

Son dakika STM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan STM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını STM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Stm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan stm gelişmeleri de dahil olmak üzere 167 stm haberi bulunmuştur. Tüm stm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli?
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü'nün ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den adayı olan Faruk Özlü kimdir?
7.01.2024 Gündem
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var...
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var... Mavi Vatan’ın koruyucusu Türk donanması gücüne güç katıyor. Donanmanın sessiz ve derin gücü denizaltıların etkisini arttırmak için süren çabalara milli ve modern sistemlerin uygulanmasıyla devam ediyor.
23.05.2023 Gündem
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı Türkiye'nin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak 3 milli fırkateyn için imzalar atıldı. Fırkateynler, üç ayrı özel tersanede eş zamanlı olarak 36 ayda inşa edilecek.
6.04.2023 Ekonomi
TOGAN ne demek? Milli gözcü İHA sistemi TOGAN'ın özellikleri neler?
TOGAN ne demek? Milli gözcü İHA sistemi TOGAN'ın özellikleri neler? Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) tarafından milli imkanlarla geliştirilen, mini gözcü İHA sistemi TOGAN'ın ilk teslimatları yapıldı. Türkiye'nin yeni nesil yerli ve milli silahları merak edilirken TOGAN’ın özellikleri de merak ediliyor. Peki, TOGAN ne demek? Milli gözcü İHA sistemi TOGAN'ın özellikleri neler? İşte detaylar…
7.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Milli gözcü İHA STM TOGAN’ın ilk teslimatları yapıldı! SSB Başkanı Demir duyurdu
Milli gözcü İHA STM TOGAN’ın ilk teslimatları yapıldı! SSB Başkanı Demir duyurdu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, STM tarafından milli imkanlarla geliştirilen mini gözcü İHA sistemi TOGAN’ın ilk teslimatının yapıldığını açıkladı. STM TOGAN, keşif, gözetleme ve istihbarat faaliyetlerinde kullanılacak.
7.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Reis sınıfı denizaltılara yeni 'Section 50' teslimatı! Savunma Sanayii Başkanı duyurdu
Reis sınıfı denizaltılara yeni 'Section 50' teslimatı! Savunma Sanayii Başkanı duyurdu Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısım 'Section 50'nin yeni teslimatlarının yapıldığını ve Reis sınıfı 2 denizaltıya entegre edileceğini duyurdu.
13.07.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Türkiye Dron Şampiyonası 2. Etabı Sinop’ta başladı
TEKNOFEST Türkiye Dron Şampiyonası 2. Etabı Sinop’ta başladı TEKNOFEST Türkiye Dron Şampiyonası 2. Etap yarışmaları Sinop’ta başladı. 2-3 Temmuz'daki elemeyi geçen 24 sporcu Artvin’de düzenlenecek 3. etaba katılmaya hak kazanacak.
2.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den tarihi adım! Ege'de dengeleri değiştirecek gelişme: Sürprizin de sürprizi olacak...
Türkiye'den tarihi adım! Ege'de dengeleri değiştirecek gelişme: Sürprizin de sürprizi olacak... Türkiye savunma alanında son dönemde geliştirdiği ürünlerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu konuda yaşanan son gelişme ise sektörün önde gelen şirketlerinden biri olan STM’den geldi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ve milli imkanlarla tasarlanan STM500 projesinin kritik bir aşamada olduğunu duyurdu. STM500 projesi için, "Sürprizin de sürprizi olacak" diyen Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ise çarpıcı detaylar paylaştı.
29.06.2022 Gündem
Havan mühimmatı bırakan 'BOYGA'nın teslimatı yapıldı
Havan mühimmatı bırakan 'BOYGA'nın teslimatı yapıldı Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. (STM) tarafından geliştirilen, havan mühimmatı taşıyan, döner kanatlı insansız hava aracı 'BOYGA'nın, kabul testleri tamamlanarak teslimatı yapıldı.
23.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Savunma sanayisinde kadın gücü! 'Projelere çok yönlü bir perspektif katabiliyorlar'
Savunma sanayisinde kadın gücü! 'Projelere çok yönlü bir perspektif katabiliyorlar' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'nin (STM) kadın mühendisleri, Türk savunma sanayisinin milli projelerinde etkin görev alıyor.
23.06.2022 Ekonomi
TEKNOFEST, Karadeniz Türkiye Drone Şampiyonasına hazır! İlk etap Kastamonu’da
TEKNOFEST, Karadeniz Türkiye Drone Şampiyonasına hazır! İlk etap Kastamonu’da TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası’nın ilk etabı, 10-12 Haziran 2022 tarihleri arasında doğal ve tarihi güzellikleriyle ünlü, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kastamonu’da Kastamonu Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.
10.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgârı esti
Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgârı esti Ülkemizin gururu, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sona erdi.
30.05.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Azerbaycan başladı
TEKNOFEST Azerbaycan başladı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 26-29 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan TEKNOFEST bugün başladı. 4 gün boyunca 50 bin ziyaretçi kabul etmesi beklenirken, 120 bin metrekare alanda yapılacak olan festivalde 5 bin kişi yarışacak. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar "Başaracağına inanmayan bir insan nasıl mücadele edebilir. Amacına nasıl varabilir. Tam da bu nedenle tüm meselenin özü inanmaktan geçiyor" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Azerbaycan TEKNOFEST de kardeşlerimizin teknoloji serüveninde bir mihenk taşı olacak." dedi.
26.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı STM ThinkTech, bu yılın ilk çeyreğini kapsayan Siber Tehdit Durum Raporu’nu açıkladı. Ukrayna-Rusya savaşındaki siber operasyonların ele alındığı raporda, Rusya’nın Ukrayna askeri ve devlet kurumlarına yönelik çevrimiçi saldırılarını yüzde 196 artırdığı vurgulandı. Ukrayna’nın ise, Rusya’daki askeri ve kritik altyapı hedeflerine saldırmak için siber güvenlik uzmanları ordusu oluşturduğuna dikkat çekildi.
20.04.2022 Dünya
Türkiye modernize etti Pakistan denizaltısı savaş gemisini tek atışta batırdı!
Türkiye modernize etti Pakistan denizaltısı savaş gemisini tek atışta batırdı! Türk savunma sanayisi modernizasyon konusunda da rüştünü ispat etti. "STM" tarafından modernize edilen Pakistan denizaltısı düzenlenen tatbikatta hedef gemiyi attığı torpido ile tam isabetle vurdu.
21.03.2022 Gündem
TEKNOFEST Drone Şampiyonaları için son başvuru tarihi belli oldu
TEKNOFEST Drone Şampiyonaları için son başvuru tarihi belli oldu TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası ve World Drone Cup için başvurular devam ediyor. Drone yarışçılarının kıyasıya mücadele ettiği bu iki şampiyonada sizde yerinizi almak için acele edin.
18.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz
Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugün hizmete sunacağımız ülkemizin ilk istihbarat gemisi Ufuk, milli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirildi. İnşallah yeni hayırlı haberler de alacağız. Dikey atım sistemini bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz" dedi.
14.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir böyle duyurdu: Türkiye çapında çığa dönüşecek
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir böyle duyurdu: Türkiye çapında çığa dönüşecek SSB Başkanı İsmail Demir, Vizyoner Genç KÖK Programı'nın tanıtımında gençlere seslendi. KÖK Programı hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapan Demir, "Geri bildirimler, programı daha da mükemmelleştirecek. Türkiye çapında bir kar topu olarak başlayıp, büyük bir çığa dönüşmesini bekliyoruz." dedi.
20.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek!
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek! STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Test ve Eğitim Gemisi ile Lojistik Destek Gemisi'nin ilkini bu ay içeresinde teslim etmeyi hedefliyor.
15.11.2021 Gündem
'Türkiye - Ukrayna Savunma Sanayii İş Birliği' paneli yapıldı
'Türkiye - Ukrayna Savunma Sanayii İş Birliği' paneli yapıldı SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Şu anda Türkiye ile Ukrayna arasında 30’dan fazla proje var. Bu ilişki, tek taraflı değil, tamamlayıcı bir ilişki." dedi.
13.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Savunmanın 5 kat büyüyen SAHA'sı kapılarını dünyaya açıyor
Savunmanın 5 kat büyüyen SAHA'sı kapılarını dünyaya açıyor SAHA EXPO ilk kez düzenlendiği 2018’e göre 5 kat daha büyük alanda gerçekleştirilecek, 30 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı ürün ve kabiliyetlerini sergileyecek.
15.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin beyaz şapkalı hackerları 7. kez buluşuyor
Türkiye'nin beyaz şapkalı hackerları 7. kez buluşuyor STM tarafından düzenlenen siber güvenlik etkinliği "Capture The Flag-CTF (Bayrağı Yakala)" 22 Ekim'de başlayacak.
13.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye resmen başardı! Dünyada az sayıda ülke yapıyor, ilk kez...
Türkiye resmen başardı! Dünyada az sayıda ülke yapıyor, ilk kez... Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) denizaltıların torpido kovan kısmını ilk kez Türkiyede üreterek, Gölcük Tersane Komutanlığına teslim etti. STM İş Geliştirme Müdürü Edip Deniz, "Türkiye'de tamamen STM'nin koordinasyonu ve mühendisliğinde yerlileştirildi. Bunu yapabilen dünyada çok az sayıda ülke var ve bu projede de önemli bir kritik eşiği geçtik. O yüzden gururlu bir şekilde geçen hafta teslimatı yaptık" dedi.
23.09.2021 Ekonomi
Drone pilotları Teknofest World Drone Cup’ta yarışacak
Drone pilotları Teknofest World Drone Cup’ta yarışacak Mühendislik, teknoloji ve danışmanlık alanlarındaki çözümleriyle savunma sanayisinin öncülerinden STM, yürütücülüğünü üstlendiği World Drone Cup’ta, dünyanın en iyi drone pilotlarını Teknofest İstanbul’da buluşturuyor.
18.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Gençler savunma sanayisi için KÖK'ten yetişecek
Gençler savunma sanayisi için KÖK'ten yetişecek Savunma sanayisindeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacına yönelik olarak hayata geçirilen programlara KÖK eklendi. Programa seçilecek 45 öğrenci, ikinci sınıfta "ustalarıyla" birlikte 3 yıllık kariyer hazırlığına başlayacak.
13.09.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Stm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki stm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.