Türk Donanması

Türk Donanması

Son dakika Türk donanması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk donanması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk donanması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Donanması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk donanması gelişmeleri de dahil olmak üzere 277 türk donanması haberi bulunmuştur. Tüm türk donanması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de ilk ve tek! Mavi Vatan'ın yeni gücü DÜFAS
Türkiye'de ilk ve tek! Mavi Vatan'ın yeni gücü DÜFAS ASELSAN, bugüne kadar elde ettiği teknolojik birikim ve yeteneklerini kullanarak Türkiye'nin ilk yerli ve millî ufuk ötesi denizaltı savunma harbi sonarı DÜFAS'ı tamamen özgün teknolojiyle Mavi Vatan'a kazandırdı.
19.03.2024 Gündem
ABD'den Yunanistan'a ücretsiz askeri araçlar! Türkiye havada, karada, denizde fark atınca Yunan basını 2030 yılını yazdı
ABD'den Yunanistan'a ücretsiz askeri araçlar! Türkiye havada, karada, denizde fark atınca Yunan basını 2030 yılını yazdı Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği hava, kara ve deniz araçlarıyla ordusunu, donanmasını ve hava kuvvetlerini güçlendirmesi Yunan basınında yer buldu. ABD'nin Türkiye’ye F-16 jetlerinin satılmasına onay vermesiyle birlikte Yunanistan'a da 40 adet F-35 savaş uçağı satışını yaptığını duyurması, Yunan basının Türk ordusu ile Yunan ordusunun güç dengesini karşılaştımasına neden oldu. 2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştıran Kathimerini gazetesi, iki ülkenin o yıllardaki askeri gücünü ele aldı.
29.01.2024 Dünya
Türk donanması göz doldurdu: Dünyanın en güçlü donanmaları 2024 listesi açıklandı. İşte en güçlü donanmalar
Türk donanması göz doldurdu: Dünyanın en güçlü donanmaları 2024 listesi açıklandı. İşte en güçlü donanmalar Dünyanın en güçlü donanmaları 2024 yılı listesi yayınlandı. Askeri istatistik sitesi Global Firepower , güçlü donanmalar listesini belirlerken helikopter gemileri, korvetler, uçak gemileri, denizaltılar, saldırı ve destek gemileri kriterlerine bakıyor. Pek çolk etkenin göz önünde bulundurulduğu listede Türk donanması da yer aldı. İşte dünyanın en güçlü donanmaları...
16.01.2024 Gündem
Türk donanması Boğaz'da dosta güven düşmana korku verdi
Türk donanması Boğaz'da dosta güven düşmana korku verdi Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Türk donanmasının İstanbul Boğazı'nda 100 gemi ile geçiş töreni havadan görüntülendi. Boğazda görsel şölen oluşturan gemiler, dosta güven düşmana korku verdi.
29.10.2023 Gündem
Ege'de Yunanistan-Türkiye çatışma senaryosu! Fransız dergisi kazananı belirledi: İşte en önemli avantaj
Ege'de Yunanistan-Türkiye çatışma senaryosu! Fransız dergisi kazananı belirledi: İşte en önemli avantaj Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye karşıtı cephe oluşturarak gerilimi yükselten Yunanistan Dedeağaç Limanı'nı ABD ordusundan sonra Fransız ordusunun da hizmetine sunmuştu. İki ülke arasında esen olumlu rüzgarlara rağmen Fransız basınında dikkat çeken bir analiz geldi. Türkiye ve Yunanistan'ın olası çatışma senaryolarını yazan Fransız dergi donanma ve hava kuvvetlerine dikkat çekti ve avantajlı ülkeyi belirledi...
31.07.2023 Dünya
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var...
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var... Mavi Vatan’ın koruyucusu Türk donanması gücüne güç katıyor. Donanmanın sessiz ve derin gücü denizaltıların etkisini arttırmak için süren çabalara milli ve modern sistemlerin uygulanmasıyla devam ediyor.
23.05.2023 Gündem
Dünyanın ilk SİHA gemisi TGC Anadolu, TSK'ya teslim ediliyor
Dünyanın ilk SİHA gemisi TGC Anadolu, TSK'ya teslim ediliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dijital Medya Twitter hesabından yapılan açıklamada, Dünyanın ilk SİHA gemisi TGC Anadolu, TSK'ya teslim edileceği ifade edildi.
9.04.2023 Gündem
Yunanistan’da Abdülhamid Han korkusu! En kötü senaryo...
Yunanistan’da Abdülhamid Han korkusu! En kötü senaryo... Yunanistan'da Abdülhamid Han paniği başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Abdülhamid Han sondaj gemisinin gelecek ay Akdeniz’de faaliyetlerine başlayacağını açıklaması Atina’yı alarma geçirdi. Atina, geminin görev yerine göre iki ülke arasında yaşanabilecek olası senaryoları değerlendirmeye başladı.
22.07.2022 Dünya
Türkiye'den tarihi adım! Ege'de dengeleri değiştirecek gelişme: Sürprizin de sürprizi olacak...
Türkiye'den tarihi adım! Ege'de dengeleri değiştirecek gelişme: Sürprizin de sürprizi olacak... Türkiye savunma alanında son dönemde geliştirdiği ürünlerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu konuda yaşanan son gelişme ise sektörün önde gelen şirketlerinden biri olan STM’den geldi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ve milli imkanlarla tasarlanan STM500 projesinin kritik bir aşamada olduğunu duyurdu. STM500 projesi için, "Sürprizin de sürprizi olacak" diyen Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ise çarpıcı detaylar paylaştı.
29.06.2022 Gündem
Yunanistan'ı korkutan simülasyon! EFES-2022 Tatbikatı'nda dikkat çeken detay...
Yunanistan'ı korkutan simülasyon! EFES-2022 Tatbikatı'nda dikkat çeken detay... Yunanistan'ın "Bize karşı yapılıyor" diyerek tepki gösterdiği EFES-2022 tatbikatı devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2 yılda bir gerçekleştirilen 'EFES' tatbikatına bu yıl çok sayıda yabancı ülke de katıldı. EFES-2022 tatbikatıyla ilgili Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ise dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
8.06.2022 Gündem
Dünyanın merakla beklediği planın detayları netleşti! Türk askerine kritik görev, savaş gemileri eşlik edecek...
Dünyanın merakla beklediği planın detayları netleşti! Türk askerine kritik görev, savaş gemileri eşlik edecek... Rusya-Ukrayna savaşı sürerken tüm dünyada tahıl krizinin ortaya çıkmasının yankıları sürüyor. Bu krizin çözümüyle ilgili merakla beklenen planın detayları netleşmeye başladı. Rus basınında ortaya atılan iddiaya göre, Türkiye'nin yaptığı temaslar sonrası ortaya çıkan plan kapsamında, Ukrayna'nın elindeki geçen yıla ait tahıl rekoltesinin deniz yoluyla dünyaya taşınması için Türk donanması önemli bir görev üstlenecek. Karadeniz tahıl güvenlik koridorunun karargahı ise İstanbul merkezli olacak.
7.06.2022 Ekonomi
Yunanistan, Ege'ye 12 savaş gemisi dizecek! 'Yüzen duvar' planı...
Yunanistan, Ege'ye 12 savaş gemisi dizecek! 'Yüzen duvar' planı... Olası bir kriz durumunda Ege Denizi'nde üstünlük kurmak ve Türk donanmasını engellemeyi amaçlayan Yunanistan'ın planı, Ta Nea gazetesinin manşetinde yer aldı.
18.04.2022 Dünya
15 Temmuz sonrası bakışları değişti! Fransız askerler itiraf etti: Türklerin yanında savaşa girecek olsaydık...
15 Temmuz sonrası bakışları değişti! Fransız askerler itiraf etti: Türklerin yanında savaşa girecek olsaydık... Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile ittifak kurup anlaşmalar imzalayan Fransa'da, bağımsız düşünce kuruluşu "IFRI", halen görevde veya yeni emekli üst düzey Fransız ordu mensuplarının genel olarak Türk meslektaşlarına bakışı ile Ankara'nın Doğu Akdeniz politikalarının nasıl görüldüğü üzerine 40 sayfalık bir rapor hazırladı. Biri hariç isimlerini gizli tutan Fransız üst düzey askerlerin ağırlığını denizciler oluşturdu.
20.12.2021 Dünya
Donanma gemisi 'T.C.G. Güven' müze oluyor
Donanma gemisi 'T.C.G. Güven' müze oluyor Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Türk donanmasına 'dalgıç gemisi' olarak hizmet verdikten sonra hurdaya ayrılan ve iş insanı Aydoğan Acarer tarafından satın alınan 'T.C.G. Güven' adlı gemi müze oluyor.
27.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek!
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek! STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Test ve Eğitim Gemisi ile Lojistik Destek Gemisi'nin ilkini bu ay içeresinde teslim etmeyi hedefliyor.
15.11.2021 Gündem
Türkiye'den bölgede dengeleri değiştirecek hamle! Kıbrıs'taki Karpaz Yarımadası'nda askeri deniz üssü kurulacak...
Türkiye'den bölgede dengeleri değiştirecek hamle! Kıbrıs'taki Karpaz Yarımadası'nda askeri deniz üssü kurulacak... Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de "Mavi Vatan" doktrinini tüm tehditlere rağmen kararlılıkla sürdüren Türkiye, Kıbrıs Türk'ünün de haklarını korumaya devam ediyor.
20.10.2021 Gündem
Bakan Akar'dan Deniz Kuvvetleri Günü kutlaması
Bakan Akar'dan Deniz Kuvvetleri Günü kutlaması Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Preveze Deniz Zaferi'nin 483'üncü yıl dönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutladı.
27.09.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK dünyanın en donanımlı ordularından biridir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK dünyanın en donanımlı ordularından biridir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizkurdu- 2021 Tatbikatı'na canlı bağlantı ile katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın en donanımlı ordularından biridir. Uluslararası hukuka uygun olarak kapsamlı olarak yürüttüğümüz tatbikatın başarıyla yürütüldüğünü görmekten mutluyuz." dedi.
4.06.2021 Siyaset
Kınalıada korveti Antalya'da: Görenleri hayran bıraktı
Kınalıada korveti Antalya'da: Görenleri hayran bıraktı Türk Donanması'na katılan yerli üretim ada sınıfı korvet gemisi TCG Kınalıada (F-514), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Antalya açıklarına demir attı.
29.10.2020 Gündem
Yunan spikerden Türk donanması isyanı: Ne kadar budala olduğumuzu gördüler
Yunan spikerden Türk donanması isyanı: Ne kadar budala olduğumuzu gördüler Doğu Akdeniz ve Adalar bölgesinde yaşanan gerilim, yerini diyalog ortamına şimdilik bıraktı. Atina'nın attığı geri adım ile sağlanan sakinlik, Yunan medyasına da yansıdı. Türkiye'yi yakından takip eden Yunan spiker İoannis Theodoratos, ülkesinin donanmasının Türkiye karşısında eski ve yıpranmış olduğunu belirterek isyan etti. Theodoratos Yunan hükümetine ağır eleştirilerde bulundu.
16.09.2020 Dünya
Oruç Reis geri çekildi! Oruç Reis neden demir attı?
Oruç Reis geri çekildi! Oruç Reis neden demir attı? Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalar yapan Oruç Reis, NATO gözetiminde başlayan müzakereler sonucunda Antalya Limanı'na geri döndü. Oruç reis Doğu Akdeniz’den çekilmek durumunda kalında vatandaşlar arama motorları üzerinden Oruç Reis neden demir attı sorusunu sormaya başladı.
13.09.2020 Gündem
Türk Donanması için yerli ve milli proje! Yerli botlar bugün teslim ediliyor!
Türk Donanması için yerli ve milli proje! Yerli botlar bugün teslim ediliyor! Türk Deniz Kuvvetleri’nin sınıfının en yüksek yerlilik ve millilik oranına sahip Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botları teslim ediliyor. Yüzde 71’lik yerlilik oranı ile kendi sınıfında bir ilk olan projede şaft ve pervane sistemi, dümen sistemi, dizel jeneratörler, akustik izleme ve yakalama sistemi, gemi bilgi dağıtım sistemi, solunum hava kompresörleri, sabit basınç odası, dalış panelleri, ana tevzi tablosu, bot kontrol ve izleme sisteminin yanı sıra yangın algılama sistemi yüzde 100 yerli imkânlarla üretildi.
23.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Peş peşe gelen hezimetler Fransızları çıldırttı!
Peş peşe gelen hezimetler Fransızları çıldırttı! Paris yönetiminin Suriye, Doğu Akdeniz ve Libya'da Türkiye karşısında peş peşe hezimetler yaşaması, son olarak da Ayasofya'nın ibadete açılması Fransız dergisi Le Point'in kapağına taşındı. Dergi, 'Ayasofya, Suriye, Libya, Akdeniz... Erdoğan! Savaş kapımızın önünde' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı.
16.07.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Türk Donanması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk donanması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.